1

۲۰۰ زندانی مالی و غیرعمد در استان اردبیل نیازمند کمک خیرین هستند

معاون رییس‌کل دادگستری استان و نایب رییس هیات امنای ستاد دیه اردبیل گفت: ۲۰۰ زندانی مالی و غیر عمد در زندان‌های استان اردبیل چشم انتظار حمایت و کمک خیرین برای رهایی از بند و بازگشت به آغوش گرم خانواده هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یوسف خدادادی  در جشن گلریزان کمک به آزادسازی زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد و مالی اردبیل در سالن ولایت سپاه بیان کرد: نمایندگی ستاد مردمی دیه استان از سال ۱۳۸۱ تاکنون به آزادی بیش از پنج هزار نفر زندانی جرایم غیرعمد و مالی با مجموع بدهی یا محکومیت افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال کمک کرده است.

وی اظهار کرد: همچنین حدود ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیرعمد و مالی استان اردبیل با مجموع مبلغ بدهی یا محکومیت بیش از سه هزار میلیارد ریال به صورت مستقیم با مراجعه خود مردم و خیران به زندان‌ها در این مدت آزاد شدند و به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند.

معاون رییس‌کل دادگستری استان و نایب رییس هیات امنای ستاد دیه اردبیل افزود: احسان و بخشش اساس فضلیت و نیکی بوده و اصلی‌ترین محسن و بخشنده خدای متعال است؛ عالم وجود تجلی‌گاه احسان و بخشش خدای متعال و در راس آنها انسان که از روح خویش به او دمید و پیامبران (ص) مصداق بارز انسان‌های محسن و بخشنده هستند.

وی با اشاره به اینکه ستاد دیه نمونه‌ای از احسان و نیکوکاری در قالب موسسه‌ای غیردولتی، غیرانتفاعی و مردمی است، گفت: اعضای این ستاد به صورت افتخاری به افراد نیازمندی که در پی مسائل و حوادث غیرعمد و مالی مانند بدهی یا تصادف و حوادث کار در زندان هستند و تمکن مالی لازم را برای پرداخت بدهی و آزادی از زندان ندارند، کمک می‌کنند.

خدادادی عنوان کرد: نمایندگی ستاد دیه در استان از سال ۱۳۸۱ با تلاش انسان‌های مومن، نیک‌اندیش و نیکوکار با انگیزه الهی و به منظور خدمت به محرومان ایجاد شد که در ابتدای فعالیت، فرهنگ کمک به آزادسازی محکومان جرایم غیرعمد و مالی همانند امروز وجود نداشت و واژه زندان تنها افراد مجرم خطرناک و بزهکار را به اذهان متبادر می‌کرد.

وی دشواری‌های فرهنگ‌سازی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: با وجود مشکل‌هایی که وجود داشت، گام به گام جلو آمدیم و با اقدام‌هایی که در سال‌های گذشته انجام شد، به تدریج ستاد دیه اردبیل نزد مردم شناخته‌تر شد و حتی نوآوری‌هایی مانند تشکیل کمیته بانوان خیر یا پویش هر مسجد آزادی یک زندانی را در استان شاهد بودیم که به طرحی ملی تبدیل شد.

معاون رییس‌کل دادگستری استان و نایب رییس هیات امنای ستاد دیه اردبیل با اشاره به موفقیت این نمایندگی در زمینه فرهنگ‌سازی و جذب کمک‌های خیران اظهار کرد: برخی افراد یک سوم اموال خود را صرف آزادی زندانیان کردند و حتی بسیاری از خانواده‌های عزادار هزینه مراسم ختم درگذشتگان خود را برای کمک به آزادسازی محکومان نیازمند جرایم غیرعمد و مالی اختصاص دادند.

وی تعداد این خانواده‌های معزا را ۲۸ مورد برشمرد که با اختصاص هزینه‌ای حدود ۱۲ میلیارد ریال، در کمک به فراهم کردن زمینه آزادسازی ۸۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد و مالی از زندان‌های استان اردبیل مشارکت کردند.

خدادادی تصریح کرد: این امر به فرهنگ عمومی در استان تبدیل شده و شرایط مناسبی به وجود آمده است که نسبت به سرنوشت و شرایط هم‌نوع و هم‌وطن خود بی‌تفاوت نباشیم.

سال گذشته ۳۴۷ زندانی با کمک خیرین از زندان‌های اردبیل آزاد شدند

وی با اشاره به آزادی ۳۴۷ نفر با مجموع مبلغ بدهی یا محکومیت افزون بر پنج هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که سال گذشته ۲۴۲ نفر آنها از زندانیان جرایم غیرعمد و مالی با مبلغ بدهی یا محکومیت سه هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال بودند که با حمایت‌های نمایندگی ستاد دیه اردبیل از محل کمک‌های نقدی خیران آزاد شدند.

معاون رییس‌کل دادگستری استان و نایب رییس هیات امنای ستاد دیه اردبیل همچنین گفت: ۱۰۵ نفر از زندانیان با مجموع بدهی یا محکومیت یک هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال بدون هیچ پرداختی و با کمک‌های مشاوران و مددکاران از زندان‌های استان اردبیل آزاد شدند.

وی با اشاره به آزادی ده‌ها نفر از زندانیان در پی مراجعه مستقیم مردم و خیران به زندان‌ها افزود: کارکنان نمایندگی ستاد دیه در اردبیل تلاش‌های بسیاری برای فراهم کردن زمینه آزادسازی زندانیان نیازمند متحمل می‌شوند، به طوری که تنها در یک سال گذشته افزون بر ۷۰۰ میلیارد ریال از شاکیان پرونده‌ها گذشت گرفتند.

خدادادی بیان کرد: همکاران قضایی سال گذشته حکم‌های اعسار و تقسیط خوبی صادر کردند، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت گردید و ۱۴۰ میلیارد ریال هم کمک بلاعوض به محکومان نیازمند داده شد تا در سایه این تلاش‌ها ستاد دیه اردبیل در سطح کشور حائز رتبه برتر شود.

۲۰۰ زندانی غیرعمد و مالی در استان اردبیل چشم‌انتظار کمک‌های خیرین هستند

وی با تاکید بر لزوم استمرار این حرکت فرهنگی خداپسندانه اظهار کرد: با وجود همه تلاش‌هایی که انجام شده است، ۲۰۰ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد و مالی همچنان در زندان‌های استان اردبیل به سر می‌برند؛ حتی ماندن یک نفر در زندان هم تبعات فردی و اجتماعی دارد که در این راستا تلاش‌ها تا آزادی کامل همه محکومان باید ادامه داشته باشد.

تعدادی از خیرانی که در یک سال گذشته با اهدای کمک‌های مالی به فراهم کردن زمینه آزادسازی زندانیان نیازمند محکوم غیرعمد و مالی در استان اردبیل کمک‌کرده بودند، در ادامه این جشن با اهدای لوحی تجلیل شدند.