1

پیش‌بینی بارش خفیف برف در استان اردبیل

اردبیل – ایرنا – اداره‌کل هواشناسی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای از فعالیت یک سامانه جدید و بارش خفیف برف در نقاط شرقی این استان در هفته آینده خبر داد.

 مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران اداره‌کل هواشناسی استان اردبیل با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بر پایه آخرین خروجی مدل‌های عددی پیش‌بینی وضع هوا تا اواسط هفته آینده جو استان همچنان در بیشتر مناطق پایدار خواهد بود.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به جنوبی شدن جریان‌های جوی از فردا (۱۴ دی) برودت دما در ساعات شبانه و صبحگاهی به ویژه در مناطق مرکزی استان اردبیل کاسته می‌شود و تا روز یکشنبه (۱۶ دی) شاهد آسمانی صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش بادهای ملایم تا متوسط جنوبی خواهیم بود.

همچنین در ادامه اطلاعیه عنوان شده است: روز دوشنبه (۱۷ دی) جریان‌های جوی شمالی شده و ضمن کاهش نسبی دمای هوا، با توجه به تقویت جریان‌های خزری بر میزان ابرناکی افزوده خواهد شد که در پی آن گاهی شاهد رخداد مه و بارش پراکنده و خفیف در نوار شرقی استان به ویژه مناطق منتهی به استان گیلان خواهیم بود.




موزه عشایر استان اردبیل راه‌اندازی می‌شود

 مدیرکل امور عشایر استان اردبیل گفت: با هدف حفظ و صیانت از فرهنگ اصیل عشایر ائل سون ، موزه عشایر این استان راه‌اندازی می‌شود.

علی پیرجاهد اظهار کرد: این موزه با هدف حراست و صیانت از فرهنگ اصیل عشایر در اردبیل راه‌اندازی می‌شود اما باید با سنجیدن جوانب امر ورود بخش خصوصی و حمایت دستگاه‌های مربوطه در این امر مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان در کنار انتقال فرهنگ و سنت‌های عشایر به جامعه به‌ویژه نسل جوان ، آثار و توانمندی‌های این جامعه را نیز در این موزه به عرصه نمایش گذاشت.

وی همچنین با اشاره به توافق اولیه با هیات ورزش‌های روستایی و عشایری برای برگزاری مسابقات ورزشی و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و بومی در استان ادامه داد: در دهه فجر امسال این مسابقات در بین جامعه عشایر و با هدف معرفی بازی‌های بومی، محلی عشایری با محوریت شهرستان‌ها برگزار خواهد شد.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه جشنواره فرهنگی، ورزشی عشایر برای اولین بار در استان برگزار می‌شود ، افزود: در قالب جشنواره اقوام باید اهتمام ویژه‌ای نسبت به برگزاری این جشنواره داشته باشیم تا توانمندی‌های عشایر در تولید محصولات دامی و صنایع دستی و همچنین سنت‌های اصیل این قشر زحمتکش جامعه را معرفی و صیانت کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی صحیح در برگزاری جشنواره‌هایی نظیر جشنواره کوچ عشایر مغان و یا جشنواره لبنیات گفت: تمام این اقدامات با همدلی و هم‌افزایی سران جامعه عشایری امکان‌پذیر است.

پیرجاهد به تکمیل لیست شهدای عشایر استان اردبیل اشاره کرد و افزود: سران عشایر آمار دقیقی از شهدای جامعه عشایر را برای ارائه خدمات به خانواده‌های آنها، به اداره امور عشایر استان تحویل دهند.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با اشاره به تعیین تکلیف شرکت‌های تعاونی عشایری در شهرستان‌ها بیان کرد: در بیشتر شرکت‌های تعاونی عشایر نهاده‌های دامی توزیع می‌شود و با طی فرآیند قانونی در صدد سنددار کردن شرکت‌های تعاونی و تملک آنها هستیم.

پیرجاهد با تاکید بر اینکه با نگاه مثبت به مسائل می‌توان با همدلی و هم‌افزایی مشکلات جامعه عشایری را برطرف کرد ، گفت: با تشکیل کمیته‌های تخصصی از جمله کمیته فرهنگی، کمیته ورزشی و کمیته اقتصادی می‌توان مسائل و مشکلات عشایر را به درستی احصا کرده و در راستای رفع آنها گام برداشت.

مدیرکل امور عشایری استان اردبیل همچنین از بهسازی و بازگشایی جاده‌های عشایری استان خبر داد و افزود: برای بهسازی و بازگشایی جاده‌های عشایری استان دنبال تامین تجهیزات و ماشین‌آلات هستیم.




موافقت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ثبت جهانی سبلان

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از موافقت وزارتخانه متبوع با اقدام برای ثبت جهانی سبلان و تامین اعتبارات لازم در این خصوص خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، حسن محمدی ادیب روز چهارشنبه بعد از دیدار با سید رضا صالحی امیری اظهار کرد: در این رابطه از قبل، با توجه به اتصال دامنه‌های سبلان به بیش از پنج شهرستان در ۲ استان، پرونده‌ای با محوریت شهرستان مشگین‌شهر تشکیل شده است.

وی افزود: در این دیدار که نماینده مردم مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت، مسائل و مشکلات سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشگین‌شهر و کل استان مطرح و بررسی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: تکمیل موزه مشگین‌شهر از مطالبات اصلی مردم این شهرستان است و مقرر شد با توجه به موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اعتبارات لازم برای تکمیل و بهره‌برداری از آن تامین شود.

 

محمدی ادیب با اشاره به پیشرفت 95درصدی موزه مشگین‌شهر گفت: برای تکمیل و تجهیز این موزه ۶۰ میلیارد ریال از اعتبارات در اختیار نماینده و حدود ۹۰ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات وزارتخانه اختصاص خواهد یافت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: در این جلسه همچنین گزارشی از برگزاری جشنواره‌های گردشگری در استان اردبیل در سال جاری ارائه شد و مقرر شد از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعتباراتی برای برگزاری جشنواره‌ها در سال آینده اختصاص یابد.




مروری بر اهم پیگیری‌های حقوقی شهادت حاج قاسم سلیمانی

 پنج سال از جمعه سرد و سیاه ۱۳ دی ۱۳۹۸ می‌گذرد؛ زمانی که در فرودگاه بغداد سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان ایشان با دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا به شهادت رسیدند؛ خبر هولناکی که دنیا را بهت‌زده کرد و بازتاب گسترده‌ای داشت.

گروه جامعه ایرنا– بامداد روز جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸، پهپادهای آمریکایی کاروان حامل سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق را در فرودگاه بغداد مورد هدف قرار داد و آنها را پس از یک عمر مجاهدت در مبارزه با تروریسم دست ساخته آمریکا و غرب به شهادت رساند.

رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی ضمن تسلیت به ملت ایران و خانواده شهدای والامقام، سه روز عزای عمومی در کشور اعلام کردند و درباره شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمودند: «شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه‌ او در همه‌ این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوه‌ الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه‌ دیشب آلودند.»

پس از این حادثه در دادسرای ویژه امور بین‌الملل تهران، پرونده‌ای تشکیل شد و تحقیقات جامعی در ارتباط با عملیات منتهی به شهادت سردار سرافراز اسلام و جبهه مقاومت پیگیری شد همچنین با تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده به منظور تحقق و جمع آوری دلایل و مستندات، ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک به منظور تحقیقات و نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست انجام شد و برای پیگیری موضوع به ۶ کشور نیابت قضایی اعطا شد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضاییه نیز ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ در سفر به کرمان از تشکیل پرونده رسیدگی به این جنایت و اقدام تروریستی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران خبر داد و گفت که قضات این پرونده مامور شده‌اند موضوع را با همکاری معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه و وزارت امور خارجه دنبال کنند همچنین این کار با همکاری مسئولان عالی قضایی در عراق دنبال خواهد شد.

رویه‌های حقوقی قضایی به عنوان یک مطالبه عمومی در این پرونده در محاکم داخلی و از بعد بین‌المللی در همکاری با عراق به جریان افتاد و این پرونده که به واقع، پیگیری حقوق یک ملت است، همچنان در برخی ابعاد در جریان رسیدگی قرار دارد.

 

دادخواهی سه‌هزار ایرانی و محکومیت ۴۹ میلیارد دلاری آمریکا

در پی دادخواهی ۳۳۱۸ از هموطنان از سراسر کشور، دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران (شعبه ویژه رسیدگی کننده به دعاوی بین‌المللی) مورد رسیدگی قرار گرفت و پس از برگزاری سه جلسه رسیدگی علنی، دادگاه رأی به محکومیت دولت آمریکا در این را پرونده صادر کرد.

مشروح جلسات رسیدگی علنی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در لینک‌های زیر بخوانید:

براساس حکم دادگاه که ۱۵ آذر امسال منتشر شد، هر یک از خواندگان پرونده به نحو تضامنی به پرداخت پنج میلیون دلار به ازای هر خواهان در مجموع ۱۶ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار معادل ۸۲۶ هزار و ۱۸۲ میلیارد تومان از باب خسارت مادی و معنوی وارده محکوم شدند همچنین دادگاه با توجه به قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی از باب تنبیه رفتار خواندگان و جلوگیری از تکرار آن در آینده به دلیل اینکه اقدام آن‌ها در به شهادت رساندن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مصداق بارز نقض حقوق بشر است، حکم به پرداخت غرامت تنبیهی به نحو تضامنی به میزان ۲ برابر خسارت مادی و معنوی وارده به میزان ۱۰ میلیون دلار برای هر یک از خواهان پرونده، مجموعا به میزان ۳۳ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار معادل یک میلیون و ۶۵۲ هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان داد.

در این پرونده خواندگان در مجموع به پرداخت ۴۹ میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار محکوم شده است که این مبلغ از باب مبلغ ریالی معادل با پرداخت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ صدور رأی تا روز اجرای رأی همراه خواهد بود همچنین دادگاه، دولت آمریکا و دیگر خواندگان پرونده را محکوم به عذرخواهی رسمی از خواهان‌های و درج در یکی از جراید کثیرالانتشار محکوم کرده است.

در محکومیت آمریکا و رأی صادره از شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران به بعد حقوقی پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی رسیدگی شد و بخش حقوقی پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در دادگاه حقوقی تهران مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم آن صادر شده است. در واقع، در این پرونده موضوع خسارت ناشی از دست دادن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و لطمات روحی وارده به مردم ایران از باب اقدامات غیرقانونی و تروریستی دولت آمریکا مورد بررسی قرار گرفت و حکم آن، جریمه محسوب نمی‌شود بلکه خسارت معنوی است.

 

پرونده کیفری ترور حاج قاسم سلیمانی

پرونده کیفری ترور حاج قاسم سلیمانی، پس از جمع آوری بیش از ۱۲ هزار صفحه مستندات و سه سال طی شدن تشریفات قانونی و بررسی در دادسرای امور بین الملل تهران منتهی به صدور کیفرخواست در ۱۶۴ صفحه علیه ۷۳ نفر از مقامات آمریکا شد.

نقض مصونیت و مبانی نقض حقوق بین‌الملل در ترور سردار شهید قاسم سلیمانی و همراهان وی، مغایرت اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی با اصول بین‌المللی، مبانی صلاحیت محاکم قضایی ایران و قوانین موثر مصوب در مجلس شورای اسلامی و اقدامات قضایی صورت گرفته در این پرونده از جمله مباحث مطرح در کیفرخواست این پرونده است.

تاکنون چند جلسه از دادگاه رسیدگی به بعد کیفری پرونده شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان ایشان برگزار شده است اما همچنان این پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد.

سخنگوی قوه قضاییه ۱۱ دی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در رابطه با آخرین وضعیت اقدامات حقوقی قضایی در پیگیری پرونده شهید سلیمانی گفت: پرونده کیفری شهید سلیمانی پس از صدور کیفرخواست، به شعبه اول دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع شد و از شهریور سال جاری جلسات دادگاه برگزار شد.

اصغر جهانگیر با بیان اینکه چهارمین جلسه دادگاه در تاریخ ۹ دی ماه سال جاری برگزار شد، گفت: در جلسات گذشته دادگاه موضوع اتهامی مشارکت در تامین مالی تروریسم و گروه‌های تروریستی، مشارکت در برهم زدن امنیت کشور و ترور دولتی منجر به شهادت سردار سلیمانی و همراهان ایشان که توسط دولت تروریستی امریکا صورت گرفته است، با بررسی عدله اثباتی، پرونده در دستور کار قرار گرفته است.

جهانگیر اضافه کرد: این پرونده به عنوان یک پرونده ملی رسیدگی می‌شود و ما محق به رسیدگی به جنایات ارتکابی توسط عوامل تروریستی هستیم و قول می‌دهیم این پرونده را با قاطعیت پیگیری کنیم.

 

تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق علیه جنایت آمریکا

در بعد بین‌المللی، کمیته مشترک تحقیقات اقدام جنایتکارانه علیه سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان ایشان نیز از بدو تشکیل پرونده با همکاری عراق در حال پیگیری است.

این کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین‌المللی توسط وزارت امور خارجه با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط، ابعاد حقوقی این پرونده را بررسی و پیگیری کرده و اقدامات متعددی را با هدف دنبال کردن موضوع در همه سطوح داخلی، دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی به منظور احراز مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا انجام داده است همچنین در پیگیری اقدام تروریستی آمریکا، فعالیت کمیته مشترک قضایی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق نیز ادامه دارد.

پرونده اقدام هولناک تروریستی که حقوقدانان بین‌الملل از آن با عنوان اقدام علیه بشریت یاد می‌کنند، همچنان باز است و با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی همه ملت ایران «حاج قاسم» شدند؛ مکتب و منش ایشان جاودانه شد اما داغی که در پی شهادت سردار رشید اسلام بر جان ملت ایران نهاده شده است که هیچ گاه و با هیچ اقدامی تسکین نمی‌یابد و خواسته ملت ایران از دولتمردان این است که با وجود سکوت مجامع بین‌المللی در برابر حق مسلم یک ملت تا سرانجام رساندن این پرونده از پای ننشینند.




۷۱ میلیون دلار کالا از استان اردبیل صادر شد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از صادرات حدود ۷۱ میلیون دلاری کالا از گمرکات این استان در ۹ ماه گذشته خبر داد.

مسعود ایرانی اظهار کرد: وزن کالاهای تولیدی در واحدهای صنعتی استان که در این مدت از گمرکات این استان صادر شده، حدود ۹۸ هزار تن بوده است.وی بیان کرد: سیب‌زمینی، مصالح ساختمانی، شیشه، کاشی، شمش، ام‌دی‌اف، پلاستیک، اسباب‌بازی، میوه و تره‌بار و سایر تولیدات صنعتی بیشترین حجم کالاهای صادراتی از این استان را شامل می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: همچنین در بازه زمانی مورد اشاره ۲۳۵ میلیون دلار کالا با وزن ۸۵ هزار تن به استان وارد شده که بیشتر شامل مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید واحدهای صنعتی بوده است.

وی ادامه داد: اداره توسعه بازرگانی خارجی اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در این مدت نسبت به صدور ۳۸۷ فقره کارت بازرگانی و تمدید ۲۲۱ فقره کارت بازرگانی اقدام کرده که نشان دهنده رونق فعالیت‌ها در این حوزه است.

به گفته ایرانی، در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۴۱۵ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در استان اردبیل فعالیت دارند.




ساماندهی کانون‌های تبلیغاتی در اردبیل آغاز شد

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل از آغاز فرایند ساماندهی کانون‌های تبلیغاتی در این استان خبر داد.

رئوف موسویاظهار کرد: روز گذشته کارگاه آموزش تخصصی کسب و کار و ضوابط کار کانون‌های آگهی تبلیغاتی ویژه شهرستان‌های شمال استان اردبیل با مرکزیت پارس آباد مغان برگزار شد.

وی با اشاره به استقبال خوب جامعه هدف از این کارگاه آموزشی گفت: در این کارگاه متصدیان و فعالان ۲۰ کانون از پارس آباد، ۱۰ کانون از مشگین شهر، پنج کانون از گرمی، و پنج کانون از بیله سوار و انگوت در آن حضور یافتند.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: مبدع دوره های آموزش تخصصی کانون های آگهی تبلیغاتی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل است و به سایر استانها نیز پیشنهاد شده است این کارگاهها را برگزار کنند.

موسوی توانمندسازی، آشناسازی با ضوابط و مقررات کار و ارتقای کیفیت محصولات و تولیدات کانونها از اهداف برگزاری این دوره های تخصصی ذکر کرد و افزود: آموزش متصدیان کانون‌های آگهی تبلیغاتی در واقع سرمایه‌گذاری در تخصصی کردن آنهاست و با توجه به اهمیت تبلیغات در دنیا، غلبه بر چالش ها و استفاده از فرصت های این حوزه، ضرورت دارد و آموزش های فنی و تخصصی می تواند در این راستا موثر باشد.

وی با اشاره به اذعان برخی از شرکت کنندگان در این دوره ها به بعضی مقررات و امتیازات مجوزها و پروانه کسب و کار اظهار کرد: همکاری تنگاتنگ و ارتباط مستمر کانون‌ها با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در تقویت همه جانبه این افراد موثر باشد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: در استان اردبیل ۱۴۲ کانون آگهی تبلیغاتی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت گرفته‌اند اما ۵۴ کانون فعال است و با ادامه برگزاری دوره های آموزش تخصصی در سایر شهرستان ها و مناطق استان، برای فعال کردن و ساماندهی همه اقدام خواهد شد.

موسوی تصریح کرد: امسال ۱۰ کانون برای دریافت تسهیلات بانکی به بانک ها معرفی شده اند و با حمایت‌های اداری و مالی تلاش می کنیم فعالیت آنها در حوزه کسب و کار، ضابطه مندتر و مفیدتر شود.




اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری صنعتی اردبیل

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: با درخواست استاندار اردبیل مبنی بر تخصیص خط اعتباری ویژه، منطقه آزاد اردبیل در تامین زیرساخت‌ها، از منابع لازم بهره‌مند خواهد شد.

داود شایقی  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نامه استاندار اردبیل خطاب به معاون اول رئیس جمهور در خصوص منابع مورد نیاز منطقه آزاد اظهار کرد: پیرو این نامه، رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داده تا تخصیص خط اعتباری ویژه‌ای برای تامین زیرساخت‌های منطقه آزاد اردبیل در سال آینده را مورد توجه قرار دهند.

وی ابراز امیدواری کرد با تخصیص این اعتبار ویژه زیرساخت‌های منطقه آزاد اردبیل که از شهرستان بیله‌سوار شروع می‌شود فراهم آمده و شاهد تحول در روند اجرایی این طرح مهم و زیربنایی باشیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز قول مساعد دادند تا در بودجه سال آینده منابع مورد نیاز را در نظر گرفته و نسبت به تامین این منابع با هدف توسعه و رونق منطقه آزاد اردبیل همت کنند.

شایقی ادامه داد: روند اجرایی منطقه آزاد اردبیل بعد از گذشت سال‌ها انتظار در چند ماه گذشته با محوریت شهرستان بیله‌سوار آغاز شده و در سال‌های آینده شاهد اجرای کامل این طرح و بهره‌مندی مردم استان اردبیل از مزایای آن خواهیم بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: دومین طرحی که برای آن مجوز ماده ۲۳ درخواست شده احداث راه‌آهن اردبیل – پارس‌آباد است که این خط ریلی نیز از اهمیت بسیاری بالایی برای پیوستن به خط ریلی بین‌المللی برخوردار است.

وی اظهار کرد: بعد از تکمیل راه‌آهن اردبیل – میانه ضرورت دارد تا این خط ریلی نیز اجرایی و عملیاتی شود تا بتوانیم از طریق منطقه مرزی پارس‌آباد خط ریلی این استان را به شبکه ریلی قفقاز متصل کنیم.

معرفی طرح‌های اولویت‌دار استان اردبیل برای تامین اعتبار به برنامه و بودجه

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: در تهران و با حضور استاندار اردبیل دیدارهای جداگانه‌ای با معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونین این سازمان در راستای تامین اعتبار طرح‌های بزرگ استان انجام شد و طی این دیدارها درخواست کردیم تا برای بیمارستان یک هزار تختخوابی اردبیل مجوز ماده ۲۳ صادر شده و مراحل اجرایی آن سرعت بگیرد.

وی ادامه داد: استاندار اردبیل برای تعریض و بهسازی راه انگوت – قره‌آغاج نیز درخواست مجوز ماده ۲۳ ارائه کرده تا از محل منابع ملی این جاده مواصلاتی پرتردد تعریض و بهسازی شود.

شایقی افزود: همچنین برای تکمیل تونل دوم حیران اعتبارات مورد نیاز درخواست شد تا این طرح خردادماه سال آینده آماده بهره‌برداری شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: تکمیل باند دوم محور اردبیل – سرچم دیگر طرح اولویت‌دار است که با تخصیص اعتبارات ملی اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

وی ضرورت تکمیل باند دوم محور ارتباطی پارس‌آباد – سربند را یادآور شد و بیان کرد: برای تکمیل و بهره‌برداری از این طرح استاندار اردبیل اعتباراتی را از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرده است.

شایقی اظهار کرد: همچنین برای تکمیل راه کلور – درام در جنوب استان اردبیل درخواست تخصیص اعتبار ملی شده که رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور پرداخت اولویت‌دار منابع را برای این طرح‌ها از ردیف‌های قانونی بودجه داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل بیان کرد: همه این طرح‌ها به توسعه بزرگراه‌ها و تسهیل‌گری در عبور و مرور شهروندان کمک کرده و زمینه اتصال استان از طریق بزرگراه به مرکز کشور را فراهم می‌کند.




آقای استاندار، از فدراسیون فوتبال برای استان آبی گرم نمی‌شود!

با هر تغییری در مدیریت استان، اقدامات تکراری دیدار برخی از رؤسای هیئت‌های ورزشی و رؤسای فدراسیون‌ها با استاندار مورد انتظار است. برخی‌ها دوست دارند در راستای مطرح شدن و معرفی کردن خود در آغاز شروع به‌کار مسئولین جدید از فرصت به‌دست‌آمده استفاده ‌کنند و در ملاقات همراه با رؤسای فدراسیون‌ها  از نفوذشان در فدراسیون، مسئولین جدید استان و استاندار را آگاه بکنند و با توسل به شیوه‌های نخ‌نماشده برای خود در استان حاشیه امن ایجاد نمایند. تجربه نشان داده است که ورزش اردبیل از چنین دیدارها و برنامه‌ها نفعی نبرده است.

در خبرها آمده بود که مهدی تاج رئیس فدراسیون در دفتر استانداری در تهران با مسعود امامی استاندار اردبیل ملاقات کرده‌است. این اقدام استاندار اردبیل مبنی‌بر اختصاص وقت برای حضور رئیس فدراسیون در دفتر کار وی در تهران ستودنی و نشانی از توجه او به ورزش و فوتبال می‌باشد ولی باید گفت که معمولاً در سال‌های اخیر این‌گونه ملاقات‌ها در جابه‌جایی مدیران استان برای فوتبالی‌های اردبیل تکراری و بدون کوچک‌ترین رهاورد برای فوتبال منطقه بوده‌است.

کافی است که استاندار اردبیل سابقه ملاقات رؤسای فدراسیون فوتبال در ۱۲ سال اخیر با استانداران اردبیل و حرف‌های ردوبدل شده در این ملاقات‌ها و قول‌ها و وعده‌های داده‌شده از سوی فدراسیون را مرور بکند، مطمئناً برای او روشن خواهد شد که این ملاقات‌ها هرچند که برای فوتبال‌مان نمی‌تواند آب داشته باشد ولی برای برخی‌ها ممکن است نان داشته‌باشد.

تا آن‌جا که حافظه ما یاری می‌کند مهدی تاج در مردادماه سال ۹۵، مردادماه سال ۹۶ و مهر ۹۷ به اردبیل مسافرت کرده‌است. این سفرها برای فوتبال اردبیل جز هدر دادن زمان و تحمیل هزینه عایدی خاصی نداشته است.

حضور دست‌اندرکاران فدراسیون فوتبال در اردبیل و یا ملاقات آن‌ها با مسئولین منطقه همیشه با وعده‌های سر خرمن همراه بوده‌است. مهرماه سال ۹۶ ملاقات تاج با آیت‌الله عاملی را که نمی‌توان فراموش کرد. در آن جلسه تاج وعده حضور یک سرمایه‌گذار در فوتبال استان و خرید امتیاز تیم دسته دومیرا داد. وعده ای که بعد از پروازشان از فرودگاه اردبیل به فراموشی سپرده شد.

سخنان تکراری تاج و همکاران و یارانش در اردبیل و یا در دیدار با مسئولین، تکراری، یکنواخت و کلماتی آشنا می‌باشد. آن‌ها هر وقت در اردبیل حضور یافته‌اند قصیده‌ی بلندبالایی در وصف فوتبال منطقه سروده‌اند، این‌که اردبیل یکی از قطب‌های ورزش فوتبال در پرورش و معرفی بازیکنان است، این‌که اردبیل در فوتبال نقش تأثیرگذاری داشته است، این‌که اردبیل چهره‌هایی چون علی دایی و کریم انصاری فرد را به فوتبال تحویل داده است و این‌که باید فوتبال اردبیل در مسیر توسعه و پیشرفت قرار بگیرد!!

کسی نیست که از این آقایان بپرسد شما به‌عنوان مسئول فوتبال این کشور برای فوتبال استان اردبیل چه اقدام مثبتی انجام داده‌اید؟ آیا به مواردی که از برخی خلف وعده‌ها و بی‌توجهی‌ها به اساسنامه به شما و فدراسیون گزارش شده دستور پیگیری و اقدام صادر کرده‌اید؟ حال چگونه است که در اولین ماه از آغاز فعالیت استاندار اردبیل در تهران به ملاقاتش می‌روید و چون گذشته به تعریف از فوتبال اردبیل لب باز می‌کنید؟

آقای استاندار، چون روز روشن است که از فدراسیون تحت مدیریت تاج و دوستان او در اردبیل برای فوتبال منطقه آبی گرم نخواهد شد. این را تجربه ثابت کرده‌است و بدون شک اگر به شما نیز قول‌هایی داده‌اند با گذشت زمان معلوم خواهد شد که همه‌ی آن‌ها را فقط در راستای پر کردن وقت ملاقات زده‌اند.

آقای استاندار، ای کاش قبل‌از ملاقات، تفاهم‌نامه منعقد شده بین استاندار وقت اردبیل و فدراسیون فوتبال در سال گذشته را مطالعه می‌کردید؛ برگزاری مسابقات فوتسال چهارجانبه بین تیم ملی فوتسال و چهار کشور مطرح در این رشته، ایجاد زمین استاندارد فوتبال ساحلی و ایجاد پایگاه استعدادیابی شمال غرب کشور در اردبیل از موارد توافق این تفاهم‌نامه بوده‌است. می‌توانستید بپرسید که آیا قدمی برای تحقق این تفاهم‌نامه از سوی فدراسیون و هیئت فوتبال اردبیل برداشته شده‌است؟ چرا برخی‌ها فقط علاقه‌مند به تشکیل جلسه، رد و بدل شدن یکسری حرف‌ها و درنهایت معرفی خود به‌عنوان مسئولی دلسوز می‌باشند؟

آقای استاندار، واقعیت‌های ورزش و فوتبال استان را از استخوان خرد کرده‌های ورزش و مو سپیدهای صادق این عرصه بشنوید. آمارسازی و دل بستن به برخی از کلمات و آویزان شدن از طناب بزرگ‌نمایی‌ها برای ورزش آفتی بزرگ و خانمان سوز است، امید می رود که ورزش و فوتبال ما در سال‌های آینده روزهای سرشار از موفقیت، یک‌رنگی و شایسته سالاری را تجربه نماید. ان‌شاءالله.




۳۱۲ تیم عملیاتی در گردنه‌ها و نقاط برفگیر استان اردبیل مستقر هستند

اردبیل – ایرنا – رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت: امسال ۳۱۲ تیم عملیاتی با استعداد ۹۵۰ نفر به صورت ۲۴ ساعته در گردنه‌ها و نقاط برفگیر این استان مستقر بوده و آماده ارائه خدمات به مسافران هستند.

سرهنگ وحید علیپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح طرح زمستانی پلیس راه استان اردبیل اظهار کرد: طرح زمستانی با مشارکت دستگاه‌های خدمات‌رسان استان اعم از هلال احمر ، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ، اورژانس و خدمات خودرویی به مدت سه ماه از ۲۰ آذرماه تا ۲۰ اسفندماه اجرا می‌شود.

رئیس پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه این طرح با پشتیبانی مسئولان استانی اجرا می‌شود، ادامه داد: امسال ۳۱۲ تیم عملیاتی با استعداد ۹۵۰ نفر به صورت ۲۴ ساعته در گردنه‌ها و نقاط برفگیر استان مستقر هستند و اگر فردی دچار مشکل شود خدمات‌رسانی می‌شود.

سرهنگ علیپور با بیان اینکه در ۲۰ روز اخیر به ۲۷۸ خودرو و ۴۵۰ نفر از مسافران خدمات‌رسانی شده است، گفت: معمولا و به ویژه در شرایط جوی نامساعد در پاسگاه‌های پلیس راه و مناطق شروع گردنه‌ها و مسیرهای برفگیر با هدف امنیت مسافران تمام تجهیزات زمستانی وسایط نقلیه عبوری بررسی می‌شود.

وی اضافه کرد: در صورتی که راننده‌ای تجهیزات زمستانی نداشته باشد، برای ارتقای ایمنی مسافران از ادامه مسیر ممانعت شده و بعد از تامین تجهیزات با اجازه تردد داده می‌شود.

رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به برفگیر بودن اغلب راه‌های استان اردبیل اظهار کرد: در سایه تعامل دستگاه‌های ذیربط و همکاری مطلوب شهروندان در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش تصافادت منجر به فوت در راه‌های استان هستیم.

سرهنگ علیپور اضافه کرد: قبل از شروع طرح زمستانی، دستگاه‌هایی که در طرح زمستانی مشغول هستند، تمام وسایط نقلیه و امدادی را برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران بازبینی می‌کنند ، در عین حال موفقیت و گذر سالم از زمستان مستلزم همکاری و حساسیت شهروندان است.

رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده علت ۳۰ درصد از تصادفات در راه‌های ارتباطی این استان تخطی از سرعت مطمئنه بوده است.

وی ادامه داد: همچنین علت بروز ۲۷ درصد تصادفات رانندگی عدم توجه به جلو و علت ۲۴ درصد نیز انحراف از خط وسط جاده و سبقت ثبت شده است.

کاهش ۲۳ درصدی تلفات رانندگی در راه‌های استان اردبیل

وی یادآورشد: در ۲۰ روز اخیر در مقایسه با سال گذشته ۲۳ درصد کاهش تلفات انسانی در تصادفات رانندگی را داشتیم و این در حالی است که موضوع تصادفات مانند معادلات چند مجهولی است و نباید صرفا به یک عامل توجه کرد.

رئیس پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی هرگونه خوردن، آشامیدن، استعمال دخانیات و صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگی ممنوع است، گفت: علت ۲۷ درصد تصادفات استان عدم توجه به جلو و علت ۲۴ درصد تصادفات انحراف از خط وسط جاده و سبقت بوده است.

سرهنگ علیپور با بیان اینکه بیشترین میزان تصادفات بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ شب رخ داده است، گفت: هر جا جاده و وسیله نقلیه است وقوع تصادف دور از ذهن نیست و هدف تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان این است که میزان تصادفات و تلفات ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند.

برخی رانندگان نحوه بستن زنجیر چرخ را نمی‌دانند

وی با بیان این که برخی از رانندگان با وجود همراه داشتن تجهیزات زمستانی به‌ویژه زنجیر چرخ نحوه استفاده از آن را نمی‌دانند و گاهی حتی اطلاع ندارند که زنجیر را به چرخ جلو یا عقب ببندند ، ادامه داد: همین امر باعث بروز مشکلاتی هم برای خود افراد و هم نیروهای امدادی می‌شود.

علیپور تصریح کرد: رانندگانی که قصد تردد در راه‌های استان دارند، باید قبل از شروع سفر وسیله نقلیه خود را از لحاظ عملکرد برف پاک‌کن، سالم بودن بخاری و داشتن سوخت کافی بررسی کنند ، در عین حال بیشترین تاکید در شرایط جوی نامساعد پرهیز از سفرهای غیرضروری است.

وی تصریح کرد: رانندگان و مسافران تا حد امکان در طول روز وارد جاده شوند چرا که در ساعات شب جاده‌ها یخبندان شده و خطرات بیشتری به همراه دارد.

رئیس پلیس راه استان اردبیل همچنین افزود: در صورت بروز هر گونه مشکل در جاده‌ها شهروندان می‌توانند با شماره ۱۴۱ اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و یا شماره ۱۱۰ فرماندهی انتظامی تماس گرفته و از وضعیت جاده اطمینان حاصل کنند.

وی با تفکیک علل وقوع تصادفات به چهار عامل انسانی، راه، وسیله نقلیه و شرایط اقلیمی اظهار کرد: در بررسی‌های کارشناسی سهم تقصیر هر یک از این مولفه‌ها بررسی می‌شود اما باید توجه داشت که بیشترین نقش با عامل انسانی به عنوان مولفه دارای قوه تصمیم‌گیری است.

رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به نقش راه‌ها در بروز تصادفات ادامه داد: در سایه تعامل و هماهنگی با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان وضعیت خوبی در راه‌های استان حاکم است ، ضمن اینکه در سه سال اخیر هم اقدامات خوبی برای ارتقای ایمنی راه‌های استان از جمله نصب حفاظ ، خط‌کشی و اجرای روشنایی انجام شده است.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر در ورودی‌های شهرهای استان روشنایی تامین شده است ، با توجه به صرفه‌جویی انرژی بعضا به صورت مقطعی این روشنایی‌ها خاموش می‌شود ، در عین حال برخی از محورها مانند جاده نیر به سمت صائین با وجود مکاتبات هنوز روشنایی راه تامین نشده و در این خصوص باید اقدام شود.

سرهنگ علیپور خاطرنشان کرد: برابر آیین‌نامه فاصله دید با استفاده از چراغ نور بالا ۱۵۰ متر و چراغ نور پایین ۳۵ متر است ، بدیهی است وجود روشنایی به راننده کمک می‌کند با واکنش سریع‌تری در مواجهه با موانع قرار بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زمان واکنش مغز سالم از زمان مشاهده هر مانعی تا واکنش نسبت به آن حدود هفت ثانیه است و اگر هوا و شرایط جوی و مساعد باشد و وسیله نقلیه درست کار کند، هیچ مشکلی رخ نخواهد داد.




دستگیری بدهکار بانکی دانه درشت در اردبیل

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل از شناسایی و دستگیری یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی این استان خبر داد.

به گزارش  مرکز رسانه دادستانی اردبیل، جلال آفاقی با اعلام این خبر گفت: در راستای مبارزه با اخلال‌گران در نظام اقتصادی با تلاش و رصدهای فنی و اطلاعاتی پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه استان این فرد به‌دلیل عدم رفع تعهدات ارزی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومانی و فرار مالیاتی بیش‌ از ۸۰ میلیارد تومان شناسایی و با دستور قضایی صادره دستگیر شد.

بنابر اعلام دادستان مرکز استان؛ پرونده مربوطه در بازپرسی ویژه دادسرا تحت رسیدگی بوده، متهم با صدور قرار لازم در بازداشت به‌ سر می‌برد.