رفتار شرمآور
حاصل سالها کار فرهنگی و مدیریت مدیران فوتبال در پایان دیدار سپاهان و پرسپولیس چهره خود را نشان داد.
حرکت زشت میلاد زکیپور بازیکن سپاهان، ظرفیت فوتبال ما را به نمایش گذاشت و بیثمر بودن ادعای مدعیان اخلاق و رفتار مناسب را در معرض دیدگان همگان قرار داد.
برگزاری دیدارهای سرنوشتساز و حساسی چون پرسپولیس، سپاهان فصل برداشت حاصل زحمات و ادعاهای انجامیافته است. باشگاهی که در حرف، همواره بر طبل اخلاقمداری میکوبد و خود را در این راه پیشرو میداند رفتار بازیکناش خط بطلانی بر این ادعاها میکشد و خالی بودن همه آنها را نشان میدهد.
ورزش در کنار رقابت، بستری برای ترویج ارزشهای اخلاقی و انسانی است. رفتارهای بحثبرانگیز ورزشکارانی که دیوار حرمت فرومیریزند و از دایره ادب و معرفت خارج میشوند و به راحتی ارزشهای اخلاقی را در داخل و خارج میدان رعایت نمیکنند ضربات مهلکی بر پیکر ورزش و خوبیهای آن وارد میکنند.
وقتی بازیکنی را بدون دلیل بزرگ میکنند و بیشاز ظرفیت و استحقاقش در موردش غزلسرایی میکنند و در جهت انتقالش به یک تیم باجها میدهند و با اقدامات نسنجیده گنجشک رنگ کرده را بهنام قناری به مدیران غیر فوتبالی تحمیل میکنند آیا انتظاری جز مشابه رفتار زننده امروز میتوان داشت؟
بازیکنانی چون زکیپور حاصل فوتبالی است که آقایان ۵ ستارهاش میدانند. نتیجه تفکر خودمحورانه آنهایی است که میخواهند تا دم مرگ، آویزان فوتبال بشوند و آن را از همه خوبیها و رفتارهای دلچسب تهی بکنند.
آنهایی که سینه سپر میکنند و مجموعه خود را فرهنگی و رعایت اخلاق در آن را از اهم واجبات تبلیغ مینمایند آیا از رفتار بازیکنشان جا نخوردند و عرق شرم بر جبین احساس ننمودند و با خود حساب و کتاب نکردند و نمره مردودی به مجموعهشان ندادند؟
وقتی نتیجهگرایی در ورزش و فوتبال در اولویت قرار بگیرد از هفتهها قبل از یک دیدار با برنامهریزی غلط بازیکنان را تحریک میکنند و استرس و حساسیت را جایگزین تمرکز و آرامش مینمایند رفتارهای زکی پوری نه از یک بازیکن بلکه باید از چند بازیکن سر بزند.
حالا باید منتظر برخورد دستاندرکاران برای ریشهکن کردن چنین حرکتها باشیم. نکند که وابستگیهای تیمی و مزایای همشهری بودن و یا جانبداریهای رفاقتی مانع از اجرای عدالت بشود. جریمهای که در ارتباط با این رفتار تعلق گیرد باید درس عبرتی برای دیگران باشد، برای آنهایی که نمیتوانند معروف شدن و گام برداشتن در جاده موفقیت را تحمل بکنند، برای آنهایی که بیدلیل حرمت دیدهاند و به دروغ برای خودشان جایگاهی در جامعه تعریف کردهاند.
آنچه که در پایان دیدار مرحله یک هشتم نهایی در اصفهان در فضای مجازی منتشر شد واقعیتهای فوتبال زوار دررفته و زمینگیر شده را نشان داد. بیهوده بودن همه ادعاها و سینه سپر کردن پیرمردهای آویزان از فوتبال را نشان داد و درنهایت ضرورت خانهتکانی اساسی در مدیریت فوتبال کشور و استانها را یادآوری نمود. آیا کسانی که در انتخاب مسئولان فوتبال کشور مسئولیت دارند و نقشآفرینی میکنند قادر خواهند بود که حداقل برای یکبار هم که شده دست رد به سینه فرصتطلبان زیادهخواهان بزنند؟