1

چند نکته در ارتباط با برگزاری فوتسال جام رمضان

برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان و مسئولیت آن به یک مشکل روز ورزش استان تبدیل شده‌است. هیئت فوتبال استان مدعی است که اداره امور مسابقات از ثبت نام تا مسائل بازاریابی و مسابقه باید در ید قدرت آن‌ها باشد و اداره کل ورزش و جوانان نیز درخواست‌هایی دارد که گویا در صورت عملی نشدن آن‌ها از واگذاری سالن‌ها و اماکن ورزشی به هیئت فوتبال استان خودداری خواهد کرد.

ذکر مواردی چند در مورد این ادعاها خالی از لطف نمی‌تواند باشد.

ادعای هیئت فوتبال استان

هیئت فوتبال استان مدعی است که این هیئت براساس قانون، متولی فوتبال و فوتسال و رقابت‌های برگزار شده در این زمینه است. با توجه به این ادعا و مطابق اساسنامه هیئت‌های استانی باید گفت: در اساس‌نامه هیئت‌های استانی در ماده ۳ رشد و توسعه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در سطح استان و اجرای مقررات و آیین‌نامه‌های ابلاغ‌شده از طرف مجمع عمومی فدراسیون فوتبال و هیئت رئیسه آن و اجرای مقررات بازی فوتبال مصوب برد بین‌المللی از جمله وظایف هیئت‌های فوتبال استان ذکر شده‌است.

با توجه به موارد فوق اگر هیئت فوتبال متصدی برگزاری رقابت‌های فوتسال جام رمضان باشد مطابق این ماده باید قوانین و مقررات مربوط به رقابت‌ها کاملاً رعایت گردد. به‌عنوان مثال باید قرارداد بازیکنان با تیم‌ها در هیئت فوتبال به ثبت برسد، هیچ بازیکنی نباید در یک فصل در دو باشگاه حضور داشته باشد، تیم‌ها و باشگاه‌های شرکت‌کننده مجوز کمیسیون ماده ۵ داشته و به طور رسمی به‌ثبت‌رسیده باشند. هیئت فوتبال نمی‌تواند خارج از چارچوب قوانین و آیین‌نامه‌های مصوب و ابلاغ شده مسابقه برگزار نماید و مسئولیت مستقیم آن را بپذیرد.

اجرای قانون

فصل مسابقات در قوانین فدراسیون فوتبال تعریف خاص خودش را دارد و تمامی متولیان فوتبال موظف به اجرای آن می‌باشند. اگر رقابت‌ها تحت نظر هیئت فوتبال استان برگزار شود و مواد آیین‌نامه مسابقات مورد توجه قرار نگیرد مصداق عدم توجه مجریان قانون به اجرای دقیق قانون می‌باشد.

متولی رقابت‌ها

هیئت فوتبال استان اگر متولی فوتبال و فوتسال و برگزاری رقابت آن‌ها در سطح استان می‌باشد پس چگونه آموزش‌وپرورش، هیئت کارگری استان، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و ادارات و نهاد‌ها در مقاطع زمانی مختلف اقدام به برگزاری مسابقات می‌کنند و چرا و به چه دلیلی در چنین مواقعی هیئت و اعضای آن این ادعاها را مطرح نمی‌کنند و کشمکش و اجرای وظایف فقط در برگزاری رقابت‌های فوتسال جام رمضان چهره خود را نشان می‌دهد؟

توقع حمایت مالی

هیئت فوتبال استان مدعی است که اداره کل ورزش و جوانان به مانند دیگر هیئت‌ها باید به هیئت فوتبال استان نیز کمک مالی بکند. برخی‌ها دوست دارند که هر جا منافع‌شان به خطر بیفتد صغری و کبری بچینند تا خود را محق جلوه بدهند. هیئت‌های ورزشی به جز فوتبال تحت نظر اداره کل و با هماهنگی آن‌ها فعالیت می‌کنند و به‌هیچ‌وجه ادعای استقلال نداشته و خود را تافته جدابافته نمی‌دانند. مسلم است مساعدت مالی به هیئت‌هایی انجام می‌پذیرد که با اداره کل همکاری نزدیک و صمیمانه داشته باشند.

درآمدزایی

فوتبال درحال‌حاضر به‌عنوان یک صنعت مورد توجه بوده و در سایه مدیریت درست و اصولی می‌تواند درآمدزایی مناسبی داشته باشد. اگر هیئت فوتبال استان از ثبت‌نام تیم‌ها،بوفه، بلیت‌فروشی و تبلیغات دور میدان درآمد دارد طبیعی است که اداره کل نیز برای استفاده از سالن‌ها  انتظار دریافت بخشی از درآمد را داشته باشد.

جام رمضان و شور و نشاط اجتماعی

فوتسال جام رمضان فرصتی است برای جذب تعداد بیشتری از علاقه‌مندان این رشته به میادین و ایجاد شور و نشاط در بین جوانان و نوجوانان. قدرت‌طلبی‌ها، خودمحوری‌ها و من آنم که رستم بود پهلوان‌ها  نباید فضای خوب فوتسال جام رمضان را خدشه‌دار نماید. اگر خدمت به جامعه و جوانان و فوتسال موردنظر باشد و مسایل حاشیه‌ای برای برخی‌ها از اهمیت برخوردار نگردد به راحتی می‌توان همه سوءتفاهمات را حل کرد.(