1

پیشرفت فیزیکی فاز اول بیمارستان نجف‌زاده اردبیل به ۶۸ درصد رسید  

سرپرست فرمانداری شهرستان اردبیل از پیشرفت فیزیکی ۶۸ درصدی فاز اول بیمارستان نجف‌زاده اردبیل خبر داد.

فرزاد قلندری   اظهار کرد: این طرح در مرحله اجرای اسکلت و سقف قرار دارد و پیگیر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای تکمیل این بیمارستان هستیم.

وی با بیان اینکه تسریع و تسهیل روند عملیات اجرایی این طرح در اولویت قرار دارد ، افزود: با پیگیری استاندار ، نمایندگان اردبیل در مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های اجرایی مربوطه موضوع تغییر مجری طرح از وزارت راه و شهرسازی به وزارت بهداشت و تامین اعتبارات مورد نیاز در دست اقدام است.

فرماندار اردبیل یکی از اولویت‌های اساسی در شهرستان اردبیل را توسعه فضاهای درمانی و بهداشتی عنوان کرد و گفت: ضمن پیگیری تکمیل طرح‌های در دست اجرا علاوه بر جذب اعتبارات ملی و استانی از ظرفیت خیران در تکمیل و اجرای طرح‌های بهداشت و درمان اردبیل استفاده می‌شود.

بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی مرحوم علی نجف‌زاده به مساحت ۵۲ هزار و ۸۵۵ متر مربع در خیابان جام جم اردبیل در حال اجرا است.

این بیمارستان دارای سازه فلزی با طراحی عملکردی فاب خمشی ویژه و با زیربنای ساختمان اصلی ۵۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع و ساختمان‌های جانبی آن با زیربنای یک هزار و ۳۵۵ مترمربع بوده و به عنوان یک طرح بزرگ و شاخص درمانی توسط اداره کل راه و شهرسازی استان در حال احداث است.

سامانه‌های تاسیساتی شامل تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش، برق اضطراری و همچنین اعلان و اطفای حریق و سامانه‌های هوشمند در طراحی و اجرای این طرح بزرگ درمانی بر اساس مقررات ملی ساختمان و آخرین استاندارهای طرح‌های بیمارستانی لحاظ شده است.

با پایان یافتن بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی مرحوم علی نجف‌زاده، این مجتمع بزرگ درمانی جایگزین بیمارستان قدیمی فاطمی شهر اردبیل خواهد شد.

در طراحی این بیمارستان ۵۲۴ تخت شامل ۳۱۲ تخت بستری ویژه نروسرجری، ۱۲ تخت ویژه بستری، ۱۲ تخت ویژه بستری عمومی، ۵۰ تخت ویژه فوریت‌های پزشکی و اورژانس، ۶ تخت ویژه بیماران دیالیز و ۲۴ اتاق عمل پیش‌بینی شده است.




۱۰ طرح اقتصادی و کشاورزی در پارس آباد افتتاح می‌شود

 فرماندار شهرستان پارس آباد گفت: همزمان با دهه فجر ۱۰ طرح اقتصادی و کشاورزی با اشتغالزایی ۳۱۴ نفر در شهرستان پارس آباد افتتاح می‌شود.

 جابر جهان بین  در جلسه شورای اداری شهرستان پارس آباد که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: همزمان با دهه مبارک فجر ۱۰ طرح اقتصادی و کشاورزی با اشتغالزایی ۳۱۴ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم و با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال در این شهرستان افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.

فرماندار پارس آباد گفت: به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر ۸۲ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۴۷ میلیارد تومان در شهرستان پارس آباد به بهره برداری می رسد.

رئیس شورای اداری شهرستان پارس آباد با اشاره به اینکه دیدار با خانواده معظم شهدا جزو اولویت برنامه‌های ایام الله دهه فجر است عنوان کرد: بایستی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه دستاوردهای انقلاب اسلامی به نسل‌های جوان انتقال داده شود.

رئیس شورای اداری پارس آباد با بیان اینکه دهه فجر نماد عزت و سربلندی کشور است، اضافه کرد: دهه فجر فرصتی مغتنم برای آشنایی نسل جوان و نوجوان با اهداف بلند و دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

جهانبین با اشاره به اینکه تکریم ارباب رجوع و احترام به مردم باید سرلوحه کار مدیران شهرستان باشد، عنوان کرد: دستگاه‌های اجرایی تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به امور مردم را به عنوان اصلی‌ترین وظیفه در دستور کار قرار دهند چرا که صاحبان اصلی انقلاب مردم هستند.

وی به حضور پرشور مردم در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن تاکید کرد و گفت: با حضور مردم ولایی شهرستان در این راهپیمایی عظمت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان خواهیم داد.

فرماندار شهرستان پارس آباد با اشاره به اینکه فضایی با نشاط در دهه فجر بین مردم ایجاد شود، خاطرنشان کرد: هماهنگی لازم برای آماده سازی پروژه ها برای دهه فجر در دستور کار ادارات باشد.




فضول‌باشی و دروغ و دروغ‌گویی

چرا باید عده‌ای کاری جز پناه بردن به دامن دروغ نداشته باشند؟ دروغ برای برخی‌ها به پناهگاه امن تبدیل شده‌است. همه کارها، اقدامات و برنامه‌هایشان را براساس دروغ و دروغ‌گویی برنامه‌ریزی می‌کنند. این‌ها موجودات عجیبی هستند، با دروغ می‌خواهند برای خودشان جایگاهی دست‌وپا بکنند، در سایه دروغ صاحب موقعیت می‌شوند، با دروغ تا می‌توانند زیرآب انسان‌های بی‌گناه را می‌زنند، با دروغ و سینه زدن در زیر لوای آن با زندگی برخی افراد صادق و کار بلد بازی می‌کنند، با دروغ روزگار خیلی‌ها را تیره و تاریک می‌کنند و درد آنجا افزایش پیدا می‌کند که این دروغ‌گویان قهار در قامت افراد ظاهر‌الصلاح ظاهر می‌شوند و با دروغ‌هایشان راه غلط می‌روند و ادعای پاکیزگی و دست‌پاکی و صداقت و مردانگی هم می‌کنند.

باور کن که زندگی و همه امور عده‌ای بر پایه‌ی دروغ استوار است. این عده همیشه دروغ می‌گویند و فقط ممکن است ساعات و لحظاتی که تنها هستند راست بگویند، البته به این راست‌گویی‌شان هم شک می‌کنند و در خلوت به این باورشان می‌خندند چراکه به‌خوبی می‌دانند به جز دروغ گفتن کار دیگری از دست آن‌ها برنمی‌آید.

دروغ‌گویان آخر و عاقبتی جز رسوایی نداشته و نخواهند داشت. مدت زمان اندکی و تا باز شدن مشت‌شان در جامعه و بین افراد صادق و کاربلد یکه‌تازی می‌کنند، همه را از دم تیغ می‌گذرانند، به مخالفان اتهام می‌زنند، با آبروی افراد بازی می‌کنند و بدون ترس از خدا همه‌چیز را در ریاست و قدرت چندروزه خلاصه می‌کنند و زمانی‌که تشت رسوایی‌شان از آسمان می‌افتد دوران یکه‌تازی‌شان به سر می‌آید و به بدبخت‌ترین افراد در یک مجموعه تبدیل می‌شوند.

وقتی با نفرتی همگانی روبه‌رو می‌شوند زنجیره‌ی دروغ بافته شده‌شان استحکام از دست می‌دهد و چهره کریه و به‌ظاهر مؤدب‌شان کم‌رنگ‌تر و کم‌رنگ‌تر می‌شود و در چاهی که برای نابودی خیلی‌ها کنده بودند خود گرفتار می‌شوند و به منفورترین چهره در جامعه تبدیل می‌گردند.

گفتم: فضول باشی چرا این‌گونه از دست دروغ‌گویان کلافه شده‌ای؟ کسانی که در دریای قدرت چندروزه از خود بی‌خود می‌شوند تا به انتها دوام نمی‌آورند. آن‌ها غافل از این هستند که عمر دروغ و دروغ‌گویی چندان زیاد به طول نمی‌انجامد. بی‌آبرو شدن آن‌هایی که با توسل به دروغ موجب هتک حرمت افراد می‌شوند حتمی است. مگر “گجه گوندوز یالاندی”، اگر با دروغ و با استفاده از موقعیت کذایی چندروزه، زمینه دربه‌دری و دوری از کانون خانواده را برای خدمتگزاران فراهم بکنی باید بدانی که دیر یا زود آه آن‌ها چنان بلایی بر سرت می‌آورد آن‌ورش ناپیدا.

گفت: دروغ‌گویی از محرمات است و با وعده خداوند عذاب دردناکی در انتظار آن‌هاست. عجله نکن، دروغ‌گویان انسان‌های بدنامی هستند که لعنت خداوند بر آن‌ها باد.




هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل گفت: طی ۹ ماه منتهی به آذرماه امسال هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد.

شلاله کاملی  اظهار کرد: شاخص کل بورس منطقه‌ای اردبیل طی ۹ ماه سپری شده از سال ۱۴۰۳ رشد ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های بورس منطقه‌ای در راستای تامین مالی شرکت‌های استانی و پذیرش در بورس همچنان ادامه دارد.

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل افزود: در روزهای پایانی امسال جلسه هیات پذیرش برای یکی از شرکت‌های موفق و سوده استان اردبیل برگزار خواهد شد.




سالانه سه میلیون متر مکعب پساب به صنایع اردبیل فروخته می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اردبیل گفت: ظرفیت تولید پساب در این استان سالانه ۳۷ میلیون متر مکعب است و هر سال سه میلیون متر مکعب آن به واحدهای صنعتی عرضه می‌شود و با حمایت دستگاه‌های حاکمیتی و همکاری بخش صنعت، امکان افزایش آن فروش وجود دارد.

مسعود خیرجو  اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع جهت مدیریت مصرف در استفاده بهینه از آب شیرین و آب خاکستری در صنایع، طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور باید از پساب در مدیریت مصرف آب و بازچرخانی آن استفاده شود.

وی افزود: بدین منظور آب صنایع بزرگ باید از محل چاه یا شبکه قطع و از پساب تامین شود و شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل در اجرای قانون استفاده از پساب و مدیریت مصرف آب، با توجه به ظرفیت‌های صنایع استان از جمله فولاد اردبیل و نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان، پساب لازم را به آنها اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با چند واحد صنعتی در حال احداث در استان از جمله معدن مس مشگین‌شهر وارد مذاکره شده‌ایم و حمایت و همراهی نهادهای حاکمیتی و نظارتی از جمله استانداری و شرکت آب منطقه‌ای ضروری است تا با عدم تخصیص آب و قطع آب شیرین صنایع با توجه به نص صریح قانون، شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل توفیق زیادی در مدیریت و عرضه پساب به دست آورد.

خیرجو تصریح کرد: امیدواریم شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همگام با شرکت‌های آب و فاضلاب سایر استان‌ها با فروش پساب و استفاده از منابع حاصل از آن گام‌های بلندی بردارد و از منابع حاصل از این محل می‌توان طرح‌های نیمه‌تمام تاسیسات فاضلاب را تکمیل کرد و با تامین پایدار حفاظت محیط زیست در توسعه زیرساخت‌ها گام اساسی برداشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل اظهار کرد: مراکز علمی و دانش‌بنیان می‌توانند با ورود به این عرصه، روش‌های استفاده از تکنولوژی‌های نوین و جا انداختن بهره‌برداری از پساب به جای آب شیرین در صنایع را ترویج و آموزش دهند و در نگهداری و توسعه فضای سبز نیز پیشگام باشند.




تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید/ به ازای هر ۹۶ هزار نفر یک سالن

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید. با این آمار مشخص می‌شود که به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینمایی در کشور موجود است که این آمار علیرغم بهبود کیفی نسبت به وضعیت قبلی، همچنان تا اندازه‌های جهانی این حوزه، فاصله معناداری دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، تعداد سالن‌های سینمایی کشور در انتهای دی‌ماه به ۸۸۸ رسید تا افق یکهزار سالن در کشور تا پایان سال ۱۴۰۴، چندان دور از دسترس نباشد. این مهم در شرایطی محقق شده که هم‌اکنون حدود ۱۰۰ سالن سینمایی در مراحل مختلف ساخت قرار دارند و با تفاهماتی که صورت گرفته، امکان رسیدن این مقدار به یکهزار سالن تا پایان سال آینده، کاملا محتمل به نظر می‌رسد.

سالن‌های جدید تنها محدود به احداث سازه نمی‌شود بلکه در نهضت نوسازی سالن‌ها، برخی از سینماهای تک‌سالنه و پردیس‌ها، تعداد سالن‌های خود را افزایش می‌دهند. هم‌چنان‌که طی ماه‌های اخیر پردیس سینما آزادی ۴ سالن اضافه کرد. سینما بازار آرین تهران ۱ سالن و پردیس ساحل اهواز نیز ۲ سالن به ناوگان نمایش خود افزودند. بنابراین با این راهکار می‌توان تعداد سالن‌ها را افزایش داد. همچنان‌که سیاست تاسیس سینما در شهرهای فاقدسینما که با جدیت دنبال می‌شود نیز می‌تواند راهگشای خوبی در این حوزه باشد.

در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است

با این آمار مشخص می‌شود که در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد که نزدیک‌ترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب می‌شود. حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. با توجه به جمعیت ۸۶ میلیونی ایران، باید ۸ هزار و ۶۰۰ سالن در کشور موجود باشد تا مطابق با استاندارد جهانی حرکت کنیم. این آمار در پایان سال ۱۴۰۲، به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، یک سالن و در سال ۱۴۰۰، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است.

اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و هدف‌گذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامه‌ریزی‌ها و توافقات صورت‌گرفته به صورتی است که تا پایان سال ۱۴۰۸، تعداد سالن‌های سنیما به ۲ هزار سالن برسد.

 

با این تعداد سالن، آمار صندلی‌های سینمایی به حدود ۱۷۴ هزار رسیده است؛ حدود ۵۳ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۲۱ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست.

بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما، مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است

یادآوری این نکته مهم نیز ضروری است که بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است. استان‌های برخوردار از صندلی‌های بیشتر، رونق خوبی به سینما داده‌اند و در مقابل، استان‌هایی که سالن‌های اندکی دارند، نتوانسته‌اند جایی در صدر فهرست استان‌های پرمخاطب سینما داشته باشند. نمونه آماری خوب این حوزه پردیس بندرعباس مال است که با ۳ سالن افتتاح شد و با وجودی که ظرفیت این ۳ سالن روی هم، ۵۲۵ نفر است اما توانسته مخاطبان خوبی را جذب کرده و رتبه استان هرمزگان را از رده‌های انتهایی، به اواسط جدول پرمخاطب‌ترین استان‌های کشور بالا بکشد.

در آسیب‌شناسی رکود ۲دهه‌ای مخاطبان سینما که از ابتدای دهه ۸۰ آغاز و تا دو سال پیش ادامه داشت یکی از دلایل اصلی، فرسوده بودن ناوگان سینما و مستهلک شدن بخشی از ناوگان بوده است. بدین‌ترتیب که بسیاری از این سینماها که در دهه‌های ۴۰ تا ۸۰ پذیرای مخاطبان بودند، به‌نسبت از ناوگان حذف شدند که پیرو چنین اتفاقی، بر تعداد شهرهای فاقد سینما افزوده شد و آمار مخاطبان نیز به‌میزان قابل‌توجهی افول پیدا کرد.

بنابراین نهضت سالن‌سازی که طی یک دهه اخیر با یک مانور خوب توانسته وضعیت آماری سینما و میزان مخاطبان آن را با تحولی شگرف مواجه کند اکنون با قدرت بیشتری ادامه دارد و بنابراین باید طی سالیان آینده، منتظر رکوردشکنی‌های بسیاری در زمینه جذب مخاطب و گیشه سینمایی کشور باشیم.




تحقق ۲۳ هزار میلیارد ریال از درآمد پیش بینی شده کشت و صنعت مغان

 مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان از تحقق ۲۳ هزار میلیارد ریال از درآمد پیش‌بینی شده این مجتمع بزرگ تولید ملی در سال جاری خبر داد.

صمد بهزادر مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: بودجه امسال شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ۳۰ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده که تاکنون ۲۳ هزار میلیارد ریال آن تحقق یافته است.

وی سود خالص محقق شده ۹ ماه سال جاری در مجتمع کشت و صنعت مغان را ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: بر اساس پیش‌‍بینی و برنامه‌ریزی انجام شده، مابقی بودجه امسال در زمان باقیمانده از سال به صورت کامل محقق می‌شود و سود کسب شده بیش از میزان پیش‌بینی شده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان اضافه کرد: این مجتمع تولیدی پس از چندین سال افت و خیر مدیریتی و تولیدی، به مرحله سوددهی رسیده و پس از کسر هزینه‌‎های مرتبط با حوزه تولید و طرح‌های توسعه، درآمد آن به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: بودجه سالانه در مجمع کشت و صنعت و دامپروری مغان در اول سال مصوب شده و پس از تصویب در مجمع شرکت و سازمان برنامه و بودجه کشور، تحقق آن مطابق برنامه پیگیری می‌شود و بر اساس پیش‌بینی، در سه ماه زمستان نیز با کسب ۴۰۰ میلیارد ریال سود خالص، اهداف تعیین شده آن تحقق خواهد یافت.

 

بهزاد در ادامه با اشاره به نبود مشکل کارگری و چالش پرداخت حقوق در مجتمع کشت و صنعت مغان با حدود سه هزار نفر حقوق بگیر دایمی گفت: تا به حال در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران تاخیر نداشتیم و به رغم بحران در فروش محصولات و کسب درآمد، درگیر مشکل کارگری و مالی نیستیم.

وی با بیان این که کشت و صنعت مغان تمام مطالبات کارگران و طرف‌های قرارداد را تا آخر سال پرداخت می کند، افزود: در قالب طرح انگیزش، قرار است برخی از فعالیت‌های شرکت نیز به شکل قرارداد انجام کار به خود کارکنان و نیروی انسانی شاغل در این شرکت واگذار شود تا انگیزه کار بیشتر شده و راندمان کاری تولید نیز بالاتر برود.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، توسعه کشت بذر برای تامین بذر ذرت مورد نیاز کشور را از جمله طرح‌های در دست اقدام این مجتمع تولید ملی ذکر کرد و ادامه داد: در همین زمینه کشت سه نوع بذر مرغوب جدید با برند مغانه در سال زراعی جاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین با اشاره به آغاز کشت چوب صنعتی و توسعه زراعت چوب در ۲ هزار هکتار از اراضی کشت نشده و تپه ماهورهای متعلق به کشت و صنعت مغان افزود: در همین زمینه تاکنون ۳۰ هکتار از اراضی به زیر کشت رفته و در صورت تامین نهال از سوی سازمان منابع طبیعی، کشت ۵۰۰ هکتار در تپه ماهورهای این مجتمع با مشارکت بخش خصوصی ادامه می‌یابد.

 

بهزاد همچنین از کشت ۱۰۰ هکتار باغ جدید زیتون در مجتمع کشت و صنعت مغان در قالب طرح توسعه این شرکت خبر داد و اضافه کرد: در ادامه این اقدام و با تامین ارقام مقاوم در برابر خشکسالی و کم‌آبی، بیش از یک هزار هکتار باغ زیتون نیز در تپه ماهورها و اراضی کشت نشده و بایر منطقه ایجاد می شود.

وی استفاده از ظرفیت‌های معطل مانده کشت و صنعت مغان و مولدسازی واحد دام سبک این مجتمع را از جمله طرح‌های در دست اقدام اعلام کرد و ادامه داد: یکی از بخش‌های معطل مانده کشت و صنعت مغان بخش دام سبک و گوسفندداری است که زمانی ۶۰ هزار راس دام در آن نگهداری می شود ولی طی ۲۰ سال گذشته تعطیل بوده است.

 

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به وجود ۲۴ واحد جایگاه گوسفندداری مجهز و آماده بهره‌برداری در محدوده این شرکت بزرگ ملی اضافه کرد: این جایگاه متروکه بزرگ با حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حال فعال سازی بوده و یک سرمایه‌گذار بزرگ بخش خصوصی برای پرورش ۷۴ هزار راس دام سنگین در این مکان در مدت سه سال با اشتغال ۵۰۰ نفر اعلام آمادگی کرده است.

وی بیان کرد: محل اجرای این طرح سرمایه‌گذاری که طرح اولیه آن نیز آماده شده و مورد موافقت وزارت جهاد کشاورزی هم قرار گرفته، جایی است که در محدوده اراضی کشت و صنعت مغان چندین سال متروکه بود و قرار است در قالب این طرح سرمایه‌گذاری، به مرکز تولید و امنیت غذایی و تولید گوشت مورد نیاز کشور تبدیل شود.




گردنه الماس خلخال گازرسانی می‌شود

مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل گفت: ساختمان راهدارخانه و همچنین پایگاه امداد و نجات جاده‌ای جمعیت هلال احمر گردنه الماس واقع در راه ارتباطی خلخال به اسالم گازرسانی می شود.

علیرضا علیپور  در جریان بازدید از گردنه الماس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نیاز ضروری ساختمان های راهدارخانه و پایگاه امداد نجات جاده هلال احمر مستقر در این گردنه و نظر به درخواست‌های قبلی برای گازرسانی به این دو مکان امدادرسانی گلزرسانی به این مکانها به زودی آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به نقش حیاتی راهدارخانه و پایگاه امداد و نجات مستقر در این گردنه به ویژه در فصول سرد سال گفت: پروژه گازرسانی به این گردنه با همکاری شرکت گاز و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل اجرا می شود.

مدیر کل مدیریت بحران استان اردبیل از گردنه الماس به عنوان سخت گذرترین گردنه استان اردبیل نام برد که بخش اعظم فعالیت راهداران و امدادگران جمعیت هلال احمر برای کمک به سرنشینان خودروهای عبوری از مسیر ارائه می شود.

علیپور همچنین از تلاش برای تامین تجهیزات و ماشین آلات برفروبی و راهداری این گردنه خبر داد و افزود: امروز و در حالی که شاهد هوای پایدار و آفتابی در اکثر مناطق استان اردبیل هستیم برف و کولاک در گردنه الماس به شدت ادامه دارد.

وی در دیدار با راهداران مستقر در راهدارخانه شهید غنیمت اسدی و همچنین امدادگران مستقر در پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر از فعالیت‌های آنان در کمک رسانی به در راه ماندگان تقدیر کرد.

علیپور گفت با توجه به درخواست‌های مکرر مردم خلخال برای باز نگهداشتن محور ارتباطی خلخال به پونل، به زودی جلسه مشترکی با مسئولین استان‌های اردبیل و گیلان در آستارا تشکیل ودر این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.

مدیر کل مدیریت بحران استان اردبیل امروز همچنین در جلسه ستاد پیشگیری ، هماهنگی، فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران شهرستان خلخال شرکت و در سخنانی گفت: تنها ۱۵ درصد از اعتبارات مدیریت بحران استان اردبیل از طریق اعتبارات استانی و توسط فرمانداران توزیع می‌شود.

علیپور اظهار داشت: ۸۵ درصد از اعتبارات مدیریت بحران کشور در اختیار وزارتخانه هاست و دریافت منابع از این محل با همت مدیران کل دستگاه‌های اجرایی قابل جذب و هزینه کرد در پروژه‌های تعریف شده برای مدیریت بحران مرکز استان و شهرستان‌های استان است.

وی مسئولین را به پرهیز از آغاز هرگونه پروژه‌های عمرانی فاقد پیوست مطالعه توصیه کرد و گفت: برای پیشگیری از تحمیل هزینه به دولت و جلوگیری از وارد شدن آسیب از سوی حوادث طبیعی و یا انسان ساز داشتن مطالعات پروژه‌های اجرا شده مدیریت بحران ضروری است.

وی گفت: نظارت بر ساخت و سازهای حوزه شهری و روستایی همراه با تشویق مردم برای استفاده از تسهیلات مقاوم سازی روستایی می‌تواند بخش مهمی از آسیب‌های وارده از جانب حوادث طبیعی را در زمان بحران کاهش دهد.

وی با قول مساعد برای تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز پروژه ساماندهی رودخانه هروچای شهرداری خلخال گفت: انتظار از مسئولین عضو این ستاد ترویج فرهنگ الگوی مصرف انرژی در بخش های تجاری مسکونی و صنعتی کشور است.

همچنین در این جلسه فرماندار خلخال تنش آبی را از بحران‌های بسیار مهم پیش روی این شهرستان در سال جاری و سال آتی اعلام کرد.

سید جواد یحیی‌زاده از کاهش قابل ملاحظه میزان بارندگی‌های سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته خبر داد و گفت: در حالی که در فصل زمستان واقع شده‌ایم آب شرب برخی از روستاهای شهرستان همانند روستای نیا خرم در بخش مرکزی این شهرستان با تانکر آبرسانی تامین می‌شود.

رئیس ستاد پیشگیری هماهنگی عملیات و پاسخ به بحران شهرستان خلخال گفت: مسدود کردن راه خلخال به پونل در حوزه استحفاظی گیلان موجب گلایه همیشگی مردم این شهرستان را فراهم ساخته است.

وی گفت: در حالی که شهرستان خلخال آمادگی لازم را برای نگهداری تمام فصول این محور ارتباطی مشترک ستان‌های اردبیل و گیلان را دارد ولی مسئولین استان گیلان تمایلی به بازنگری این راه در فصول سرد سال را ندارند.




نقش تجاری آذربایجان شرقی در تحقق معاهده راهبردی ایران و روسیه

توافق‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه که به امضای روسای جمهور دو کشور رسید، بر حذف موانع و آسانی همکاری‌های اقتصادی دو طرف تاکید کرده و این راهبرد دولت چهاردهم موجب امیدآفرینی در دل فعالان اقتصادی برای بازشدن گره‌های تجاری و اقتصادی شده است.

به گزارش ایرنا، مشارکت جامع راهبردی  میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه مشتمل بر ۴۷ ماده است که ۲۸ دی ماه امسال با هدف توسعه همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی ‏امضا شد اما توجه خاص و ویژه چند بند توافق‌نامه به مسائل تجاری در مناسبات دو جانبه است.

بر اساس ماده ۱۷ این معاهده، طرف‌های متعاهد از همکاری‌های تجاری و اقتصادی در همه زمینه‌های مورد علاقه متقابل با هماهنگی این تعامل در چارچوب کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه حمایت خواهند کرد.

همچنین طبق بند یک ماده ۲۰ این توافقنامه با هدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرف‌های متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرف‌های متعاهد با در نظر گرفتن اسناد حقوقی بین‌المللی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، که طرف‌های متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزارهای مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژه‌های حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه گذاری، گسترش سرمایه گذاری‌های متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکت‌های دولتی و خصوصی را فراهم و از حمایت مقتضی از سرمایه گذاری‌های متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.

تقویت همکاری های تجاری با پرداخت ارزهای ملی

با توجه به تحریم ها، پرداخت های پولی برای تسویه حساب های مالی از مشکلات فعالان تجاری ۲ کشور به حساب می آید و این مسئله در معاهده دوجانبه چاره اندیشی شده است بر اساس بند دوم ماده ۲۰ طرف‌های متعاهد به منظور ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولت‌های ثالث،‌ گذار به پرداخت‌های دوجانبه به ارزهای ملی، تقویت همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی، همکاری خواهند کرد.

افزایش نقش آفرینی استان ها در همکاری های اقتصادی

توجه به استان های ۲ کشور از جمله مزیت های این معاهده راهبردی است که می تواند موجب نقش آفرینی فعالان اقتصادی در تمام نقاط کشور و استفاده از ظرفیت های کمتر شناخته شده برای افزایش همکاری های تجاری شود.

چنانکه در بند نخست ماده ۱۶ این توافقنامه ۲ طرف‌ متعهد شده اند همکاری های بین استانی را با توجه به اهمیت ویژه آن برای گسترش ابعاد کامل روابط دوجانبه، توسعه دهند.

همچنین بر اساس بند دوم همین ماده طرف‌های متعهد، شرایط مساعدی را برای برقراری روابط مستقیم بین استان‌های ایرانی و روسی ایجاد خواهند کرد و آشنایی متقابل از ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری آنها از جمله از طریق برگزاری سفرهای تجاری، گردهمایی‌ها، نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها و سایر رویدادهای مشترک بین استانی را تسهیل خواهند کرد.

خواهر خواندگی بین قازان و تبریز، ارتباط اتاق بازرگانی تبریز به عنوان قدیمی ترین اتاق ایران با روسیه، وجود کریدرهای (دالان) راهبردی ترانزیتی در این استان، برگزاری نمایشگاه های مختلف در تبریز و روسیه با هدف معرفی و توسعه ظرفیت های ۲ کشور از جمله بسترهایی هستند که اکنون وجود دارد و انتظار می رود ظرفیت ها و فرصت های بیشتری برای تبادلات و ارتباطات اقتصادی و تجاری بین آذربایجان شرقی و استان های روسیه فراهم شود.

خواهرخواندگی تبریز و قازان الگوی همکاری‌های استانی میان تهران و مسکو

استان آذربایجان شرقی و جمهوری خودمختار تاتارستان، نقاط تحول‌ساز و البته تجارت‌محور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراسیون روسیه به شمار می‌آیند و توسعه روابط تبریز و قازان مورد توجه ۲ طرف بوده است و می تواند موتور محرک همکاری‌های راهبردی میان تهران و مسکو باشد بر این اساس خواهرخواندگی این ۲ شهر بستر و مقدمه خوبی برای توسعه مناسبات بین ۲ کشور ایران و روسیه فراهم کرده است.

کما اینکه آذربایجان شرقی و تاتارستان در شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا، دوشادوش یکدیگر قرار گرفتند و سعی کردند با اتکا به روابط تاریخی و افزایش مراودات تجاری، پیشرفت‌های چشمگیری حاصل کنند.

بکارگیری ظرفیت های آذربایجان شرقی در همکاری با روسیه

از طرفی دیگر آذربایجان شرقی یکی از مسیرهای مطمئن ترانزیتی در محور شمال به جنوب و شرق به غرب است و به‌ واسطه ظرفیت‌هایی چون منطقه آزاد ارس، منطقه ویژه اقتصادی سهلان و گمرکات، نقطه ثقل پایداری برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک و مستقل بخش خصوصی به شمار می‌رود.

با توجه به اینکه بر اساس بند سوم ماده ۲۰ معاهده مشترک ایران و روسیه طرف‌های متعاهد همکاری خود را با هدف توسعه تجارت و تشویق سرمایه گذاری‌ها در مناطق اقتصادی ویژه/آزاد طرف‌های متعاهد گسترش خواهند داد، می توان انتظار سرمایه گذاری بیشتر در منطقه آزاد ارس را داشت .

 

ارتقای جایگاه آذربایجان شرقی در کریدور شمال – جنوب از مسیر ارس

ماده ۲۱ توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه به نقش کریدورهای منطقه ای تاکید دارد و در این میان کریدور راهبردی ارس می تواند سهم مهمی در گسترش همکاری های اقتصادی داشته باشد.

چرا که کریدور ارس راه را برای افزایش ارتباطات منطقه‌ای هموار می‌کند، همچنین از طریق ایجاد یک مسیر راه‌آهن واحد از روسیه به ایران از طریق جمهوری آذربایجان، گزینه‌های بیشتری را به راه‌گذر حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب می‌دهد.

با توجه به اینکه در راهبرد اقتصادی کشورمان، آذربایجان شرقی به عنوان کانون تجارت با اتحادیه اوراسیا در نظر گرفته شده است، ایجاد کریدور ارس می تواند روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی را تسهیل کند.

 

فعالیت میز تجاری روسیه در تبریز نشانه ظرفیت های همکاری مشترک با آذربایجان شرقی

روسیه از نظر اقتصادی و بازرگانی نقش مهمی برای کشور ما به ویژه آذربایجان شرقی دارد و سابقه این روابط تجاری در شهر تبریز به ۳۰۰ سال قبل باز می گردد.

در این میان فعال بودن میز تجاری روسیه در اتاق تبریز نشانگر قابلیت ها و علاقه مندی های موجود در آذربایجان شرقی برای تقویت همکاری های اقتصادی با روسیه است.

هر چند به گفته محمدتقی هنربر رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت آذربایجان‌شرقی در هشت ماهه سال‌جاری، تجارت استان با روسیه روند نزولی داشته است و این موضوع به‌ خصوص در رابطه با محصول پسته و کشمش کاملا محسوس است اما تاکید بر نقش استان ها و گره گشایی از مشکلات در تفاهم نامه اخیر ۲ کشور موتور محرکی برای افزایش سهم آذربایجان شرقی در تجارت با روسیه خواهد بود.

سهند شهبازی، مسؤول امور بین‌الملل اتاق تبریز هم موضوع رفع تعهد ارزی و نقل و انتقال پول را به عنوان مشکل اساسی تجارت با کشور روسیه مطرح کرده و معتقد است: این مشکلات به صورت ملی است و امید می رود با توجه به اهتمام سران ۲ کشور و عملی شدن معاهده راهبردی برطرف شود.

وی با اشاره به نقش ایجاد پرواز مستقیم تبریز- مسکو- تبریز در توسعه مناسبات، گفت: در این زمینه ایرلاین‌های هر ۲ کشور اعلام آمادگی کرده‌اند، اما برقراری پرواز مستقیم نیازمند توجیه اقتصادی برای شرکت‌های هواپیمایی است.

 

تولیدات کشاورزی آذربایجان شرقی خوشایند روس ها

بر اساس اعلام سید روح الله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ، در ۹ ماهه سال جاری ۳.۵ میلیون تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۸۹۸ میلیون دلار بین ایران و روسیه تبادل شد که سهم صادرات ما یک میلیون و ۹۵۶ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۸۰۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد ۱۴ درصدی را نشان می دهد..

بر اساس آمار منتشر شده، محصولات کشاورزی نقش پررنگی در صادرات ما به روسیه دارند و کشمش ، فلفل گلخانه ای و گوجه فرنگی جزو عمده ترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه هستند و آذربایجان شرقی هم با توجه به سهم ۳۵ درصدی در تولید کشمش صادراتی کشور ، همچنین فعال بودن بزرگترین گلخانه کشور در منطقه آزاد ارس از کانون های تجاری کشور نسبت به روسیه محسوب می شود.

نمایشگاه بین‌المللی کالاهای صادراتی ایران به روسیه همسو با اهداف توافقنامه مشترک پوتین و پزشکیان

شهر تبریز با توجه به ظرفیت های تجاری و نمایشگاهی، بهمن ماه امسال (۲۴ تا ۲۷ بهمن) میزبان نخستین نمایشگاه بین‌المللی کالاهای صادراتی به کشور روسیه خواهد بود که بستر مناسبی برای معرفی توانمندی های تجاری کشورمان هسمو با اهداف توافقنامه جامع راهبردی که بین دکتر مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین امضا شد، فراهم می کند.

به گفتهحبیب ماهوتیمدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز، این نمایشگاه برای نخستین بار در چنین سطحی و به این شکل در ایران برگزار می شود و بیش از یکصد نفر از تجار و بازرگانان روسی برای بازدید و مذاکره در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.

بر اساس اعلام گمرکات استان آذربایجان شرقی نیز، ارزش صادرات ۹ ماهه سال گذشته از طریق مبادی گمرکی استان به روسیه ۳۹ میلیون و ۲۶۲ هزار دلار بود که امسال با کاهش ۹ درصدی به ۳۵ میلیون و ۶۷۰ هزار دلار رسیده است، اما با اجرایی شدن معاهده راهبردی ایران و روسیه انتظار می رود سهم آذربایجان شرقی در مبادلات تجاری ۲ کشور افزایش یابد.




آماده‌سازی ۳۹ طرح کشاورزی استان اردبیل برای افتتاح در دهه فجر

 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از آماده‌سازی ۳۹ طرح تولیدی و عمرانی بخش کشاورزی این استان برای افتتاح در ایام‌الله دهه فجر امسال خبر داد.

نوبخت اژدری گفت: برای اجرای این طرح‌ها که در بخش دام، طیور، آبزی پروری، توسعه صنایع کشاورزی، آبیاری نوین و احداث گلخانه و با ۳۳۶ نفر ظرفیت اشتغالزایی احداث شده، در مجموع ۹ هزار و ۷۷۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است.

وی اظهار کرد: تعداد ۹ مورد از این طرح‌ها مربوط به پروژه‌های عمرانی با سه هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است که با افتتاح آنها، ۸۸۹ خانوار بهره‌مند می‌‎شوند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با اشاره آغاز عملیات اجرایی تعداد ۱۰ واحد تولیدی و سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی استان اردبیل در دهه مبارک فجر امسال افزود: عملیات احداث این طرح‌ها نیز با میزان سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۴۳۴ نفر آغاز می‌شود.