1

فضول‌باشی و دروغ و دروغ‌گویی

چرا باید عده‌ای کاری جز پناه بردن به دامن دروغ نداشته باشند؟ دروغ برای برخی‌ها به پناهگاه امن تبدیل شده‌است. همه کارها، اقدامات و برنامه‌هایشان را براساس دروغ و دروغ‌گویی برنامه‌ریزی می‌کنند. این‌ها موجودات عجیبی هستند، با دروغ می‌خواهند برای خودشان جایگاهی دست‌وپا بکنند، در سایه دروغ صاحب موقعیت می‌شوند، با دروغ تا می‌توانند زیرآب انسان‌های بی‌گناه را می‌زنند، با دروغ و سینه زدن در زیر لوای آن با زندگی برخی افراد صادق و کار بلد بازی می‌کنند، با دروغ روزگار خیلی‌ها را تیره و تاریک می‌کنند و درد آنجا افزایش پیدا می‌کند که این دروغ‌گویان قهار در قامت افراد ظاهر‌الصلاح ظاهر می‌شوند و با دروغ‌هایشان راه غلط می‌روند و ادعای پاکیزگی و دست‌پاکی و صداقت و مردانگی هم می‌کنند.

باور کن که زندگی و همه امور عده‌ای بر پایه‌ی دروغ استوار است. این عده همیشه دروغ می‌گویند و فقط ممکن است ساعات و لحظاتی که تنها هستند راست بگویند، البته به این راست‌گویی‌شان هم شک می‌کنند و در خلوت به این باورشان می‌خندند چراکه به‌خوبی می‌دانند به جز دروغ گفتن کار دیگری از دست آن‌ها برنمی‌آید.

دروغ‌گویان آخر و عاقبتی جز رسوایی نداشته و نخواهند داشت. مدت زمان اندکی و تا باز شدن مشت‌شان در جامعه و بین افراد صادق و کاربلد یکه‌تازی می‌کنند، همه را از دم تیغ می‌گذرانند، به مخالفان اتهام می‌زنند، با آبروی افراد بازی می‌کنند و بدون ترس از خدا همه‌چیز را در ریاست و قدرت چندروزه خلاصه می‌کنند و زمانی‌که تشت رسوایی‌شان از آسمان می‌افتد دوران یکه‌تازی‌شان به سر می‌آید و به بدبخت‌ترین افراد در یک مجموعه تبدیل می‌شوند.

وقتی با نفرتی همگانی روبه‌رو می‌شوند زنجیره‌ی دروغ بافته شده‌شان استحکام از دست می‌دهد و چهره کریه و به‌ظاهر مؤدب‌شان کم‌رنگ‌تر و کم‌رنگ‌تر می‌شود و در چاهی که برای نابودی خیلی‌ها کنده بودند خود گرفتار می‌شوند و به منفورترین چهره در جامعه تبدیل می‌گردند.

گفتم: فضول باشی چرا این‌گونه از دست دروغ‌گویان کلافه شده‌ای؟ کسانی که در دریای قدرت چندروزه از خود بی‌خود می‌شوند تا به انتها دوام نمی‌آورند. آن‌ها غافل از این هستند که عمر دروغ و دروغ‌گویی چندان زیاد به طول نمی‌انجامد. بی‌آبرو شدن آن‌هایی که با توسل به دروغ موجب هتک حرمت افراد می‌شوند حتمی است. مگر “گجه گوندوز یالاندی”، اگر با دروغ و با استفاده از موقعیت کذایی چندروزه، زمینه دربه‌دری و دوری از کانون خانواده را برای خدمتگزاران فراهم بکنی باید بدانی که دیر یا زود آه آن‌ها چنان بلایی بر سرت می‌آورد آن‌ورش ناپیدا.

گفت: دروغ‌گویی از محرمات است و با وعده خداوند عذاب دردناکی در انتظار آن‌هاست. عجله نکن، دروغ‌گویان انسان‌های بدنامی هستند که لعنت خداوند بر آن‌ها باد.




هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل گفت: طی ۹ ماه منتهی به آذرماه امسال هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد.

شلاله کاملی  اظهار کرد: شاخص کل بورس منطقه‌ای اردبیل طی ۹ ماه سپری شده از سال ۱۴۰۳ رشد ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های بورس منطقه‌ای در راستای تامین مالی شرکت‌های استانی و پذیرش در بورس همچنان ادامه دارد.

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل افزود: در روزهای پایانی امسال جلسه هیات پذیرش برای یکی از شرکت‌های موفق و سوده استان اردبیل برگزار خواهد شد.




سالانه سه میلیون متر مکعب پساب به صنایع اردبیل فروخته می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اردبیل گفت: ظرفیت تولید پساب در این استان سالانه ۳۷ میلیون متر مکعب است و هر سال سه میلیون متر مکعب آن به واحدهای صنعتی عرضه می‌شود و با حمایت دستگاه‌های حاکمیتی و همکاری بخش صنعت، امکان افزایش آن فروش وجود دارد.

مسعود خیرجو  اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع جهت مدیریت مصرف در استفاده بهینه از آب شیرین و آب خاکستری در صنایع، طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور باید از پساب در مدیریت مصرف آب و بازچرخانی آن استفاده شود.

وی افزود: بدین منظور آب صنایع بزرگ باید از محل چاه یا شبکه قطع و از پساب تامین شود و شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل در اجرای قانون استفاده از پساب و مدیریت مصرف آب، با توجه به ظرفیت‌های صنایع استان از جمله فولاد اردبیل و نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان، پساب لازم را به آنها اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با چند واحد صنعتی در حال احداث در استان از جمله معدن مس مشگین‌شهر وارد مذاکره شده‌ایم و حمایت و همراهی نهادهای حاکمیتی و نظارتی از جمله استانداری و شرکت آب منطقه‌ای ضروری است تا با عدم تخصیص آب و قطع آب شیرین صنایع با توجه به نص صریح قانون، شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل توفیق زیادی در مدیریت و عرضه پساب به دست آورد.

خیرجو تصریح کرد: امیدواریم شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همگام با شرکت‌های آب و فاضلاب سایر استان‌ها با فروش پساب و استفاده از منابع حاصل از آن گام‌های بلندی بردارد و از منابع حاصل از این محل می‌توان طرح‌های نیمه‌تمام تاسیسات فاضلاب را تکمیل کرد و با تامین پایدار حفاظت محیط زیست در توسعه زیرساخت‌ها گام اساسی برداشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل اظهار کرد: مراکز علمی و دانش‌بنیان می‌توانند با ورود به این عرصه، روش‌های استفاده از تکنولوژی‌های نوین و جا انداختن بهره‌برداری از پساب به جای آب شیرین در صنایع را ترویج و آموزش دهند و در نگهداری و توسعه فضای سبز نیز پیشگام باشند.




تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید/ به ازای هر ۹۶ هزار نفر یک سالن

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید. با این آمار مشخص می‌شود که به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینمایی در کشور موجود است که این آمار علیرغم بهبود کیفی نسبت به وضعیت قبلی، همچنان تا اندازه‌های جهانی این حوزه، فاصله معناداری دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، تعداد سالن‌های سینمایی کشور در انتهای دی‌ماه به ۸۸۸ رسید تا افق یکهزار سالن در کشور تا پایان سال ۱۴۰۴، چندان دور از دسترس نباشد. این مهم در شرایطی محقق شده که هم‌اکنون حدود ۱۰۰ سالن سینمایی در مراحل مختلف ساخت قرار دارند و با تفاهماتی که صورت گرفته، امکان رسیدن این مقدار به یکهزار سالن تا پایان سال آینده، کاملا محتمل به نظر می‌رسد.

سالن‌های جدید تنها محدود به احداث سازه نمی‌شود بلکه در نهضت نوسازی سالن‌ها، برخی از سینماهای تک‌سالنه و پردیس‌ها، تعداد سالن‌های خود را افزایش می‌دهند. هم‌چنان‌که طی ماه‌های اخیر پردیس سینما آزادی ۴ سالن اضافه کرد. سینما بازار آرین تهران ۱ سالن و پردیس ساحل اهواز نیز ۲ سالن به ناوگان نمایش خود افزودند. بنابراین با این راهکار می‌توان تعداد سالن‌ها را افزایش داد. همچنان‌که سیاست تاسیس سینما در شهرهای فاقدسینما که با جدیت دنبال می‌شود نیز می‌تواند راهگشای خوبی در این حوزه باشد.

در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است

با این آمار مشخص می‌شود که در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد که نزدیک‌ترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب می‌شود. حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. با توجه به جمعیت ۸۶ میلیونی ایران، باید ۸ هزار و ۶۰۰ سالن در کشور موجود باشد تا مطابق با استاندارد جهانی حرکت کنیم. این آمار در پایان سال ۱۴۰۲، به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، یک سالن و در سال ۱۴۰۰، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است.

اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و هدف‌گذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامه‌ریزی‌ها و توافقات صورت‌گرفته به صورتی است که تا پایان سال ۱۴۰۸، تعداد سالن‌های سنیما به ۲ هزار سالن برسد.

 

با این تعداد سالن، آمار صندلی‌های سینمایی به حدود ۱۷۴ هزار رسیده است؛ حدود ۵۳ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۲۱ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست.

بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما، مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است

یادآوری این نکته مهم نیز ضروری است که بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است. استان‌های برخوردار از صندلی‌های بیشتر، رونق خوبی به سینما داده‌اند و در مقابل، استان‌هایی که سالن‌های اندکی دارند، نتوانسته‌اند جایی در صدر فهرست استان‌های پرمخاطب سینما داشته باشند. نمونه آماری خوب این حوزه پردیس بندرعباس مال است که با ۳ سالن افتتاح شد و با وجودی که ظرفیت این ۳ سالن روی هم، ۵۲۵ نفر است اما توانسته مخاطبان خوبی را جذب کرده و رتبه استان هرمزگان را از رده‌های انتهایی، به اواسط جدول پرمخاطب‌ترین استان‌های کشور بالا بکشد.

در آسیب‌شناسی رکود ۲دهه‌ای مخاطبان سینما که از ابتدای دهه ۸۰ آغاز و تا دو سال پیش ادامه داشت یکی از دلایل اصلی، فرسوده بودن ناوگان سینما و مستهلک شدن بخشی از ناوگان بوده است. بدین‌ترتیب که بسیاری از این سینماها که در دهه‌های ۴۰ تا ۸۰ پذیرای مخاطبان بودند، به‌نسبت از ناوگان حذف شدند که پیرو چنین اتفاقی، بر تعداد شهرهای فاقد سینما افزوده شد و آمار مخاطبان نیز به‌میزان قابل‌توجهی افول پیدا کرد.

بنابراین نهضت سالن‌سازی که طی یک دهه اخیر با یک مانور خوب توانسته وضعیت آماری سینما و میزان مخاطبان آن را با تحولی شگرف مواجه کند اکنون با قدرت بیشتری ادامه دارد و بنابراین باید طی سالیان آینده، منتظر رکوردشکنی‌های بسیاری در زمینه جذب مخاطب و گیشه سینمایی کشور باشیم.




نقش تجاری آذربایجان شرقی در تحقق معاهده راهبردی ایران و روسیه

توافق‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه که به امضای روسای جمهور دو کشور رسید، بر حذف موانع و آسانی همکاری‌های اقتصادی دو طرف تاکید کرده و این راهبرد دولت چهاردهم موجب امیدآفرینی در دل فعالان اقتصادی برای بازشدن گره‌های تجاری و اقتصادی شده است.

به گزارش ایرنا، مشارکت جامع راهبردی  میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه مشتمل بر ۴۷ ماده است که ۲۸ دی ماه امسال با هدف توسعه همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی ‏امضا شد اما توجه خاص و ویژه چند بند توافق‌نامه به مسائل تجاری در مناسبات دو جانبه است.

بر اساس ماده ۱۷ این معاهده، طرف‌های متعاهد از همکاری‌های تجاری و اقتصادی در همه زمینه‌های مورد علاقه متقابل با هماهنگی این تعامل در چارچوب کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه حمایت خواهند کرد.

همچنین طبق بند یک ماده ۲۰ این توافقنامه با هدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرف‌های متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرف‌های متعاهد با در نظر گرفتن اسناد حقوقی بین‌المللی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، که طرف‌های متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزارهای مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژه‌های حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه گذاری، گسترش سرمایه گذاری‌های متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکت‌های دولتی و خصوصی را فراهم و از حمایت مقتضی از سرمایه گذاری‌های متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.

تقویت همکاری های تجاری با پرداخت ارزهای ملی

با توجه به تحریم ها، پرداخت های پولی برای تسویه حساب های مالی از مشکلات فعالان تجاری ۲ کشور به حساب می آید و این مسئله در معاهده دوجانبه چاره اندیشی شده است بر اساس بند دوم ماده ۲۰ طرف‌های متعاهد به منظور ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولت‌های ثالث،‌ گذار به پرداخت‌های دوجانبه به ارزهای ملی، تقویت همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی، همکاری خواهند کرد.

افزایش نقش آفرینی استان ها در همکاری های اقتصادی

توجه به استان های ۲ کشور از جمله مزیت های این معاهده راهبردی است که می تواند موجب نقش آفرینی فعالان اقتصادی در تمام نقاط کشور و استفاده از ظرفیت های کمتر شناخته شده برای افزایش همکاری های تجاری شود.

چنانکه در بند نخست ماده ۱۶ این توافقنامه ۲ طرف‌ متعهد شده اند همکاری های بین استانی را با توجه به اهمیت ویژه آن برای گسترش ابعاد کامل روابط دوجانبه، توسعه دهند.

همچنین بر اساس بند دوم همین ماده طرف‌های متعهد، شرایط مساعدی را برای برقراری روابط مستقیم بین استان‌های ایرانی و روسی ایجاد خواهند کرد و آشنایی متقابل از ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری آنها از جمله از طریق برگزاری سفرهای تجاری، گردهمایی‌ها، نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها و سایر رویدادهای مشترک بین استانی را تسهیل خواهند کرد.

خواهر خواندگی بین قازان و تبریز، ارتباط اتاق بازرگانی تبریز به عنوان قدیمی ترین اتاق ایران با روسیه، وجود کریدرهای (دالان) راهبردی ترانزیتی در این استان، برگزاری نمایشگاه های مختلف در تبریز و روسیه با هدف معرفی و توسعه ظرفیت های ۲ کشور از جمله بسترهایی هستند که اکنون وجود دارد و انتظار می رود ظرفیت ها و فرصت های بیشتری برای تبادلات و ارتباطات اقتصادی و تجاری بین آذربایجان شرقی و استان های روسیه فراهم شود.

خواهرخواندگی تبریز و قازان الگوی همکاری‌های استانی میان تهران و مسکو

استان آذربایجان شرقی و جمهوری خودمختار تاتارستان، نقاط تحول‌ساز و البته تجارت‌محور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراسیون روسیه به شمار می‌آیند و توسعه روابط تبریز و قازان مورد توجه ۲ طرف بوده است و می تواند موتور محرک همکاری‌های راهبردی میان تهران و مسکو باشد بر این اساس خواهرخواندگی این ۲ شهر بستر و مقدمه خوبی برای توسعه مناسبات بین ۲ کشور ایران و روسیه فراهم کرده است.

کما اینکه آذربایجان شرقی و تاتارستان در شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا، دوشادوش یکدیگر قرار گرفتند و سعی کردند با اتکا به روابط تاریخی و افزایش مراودات تجاری، پیشرفت‌های چشمگیری حاصل کنند.

بکارگیری ظرفیت های آذربایجان شرقی در همکاری با روسیه

از طرفی دیگر آذربایجان شرقی یکی از مسیرهای مطمئن ترانزیتی در محور شمال به جنوب و شرق به غرب است و به‌ واسطه ظرفیت‌هایی چون منطقه آزاد ارس، منطقه ویژه اقتصادی سهلان و گمرکات، نقطه ثقل پایداری برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک و مستقل بخش خصوصی به شمار می‌رود.

با توجه به اینکه بر اساس بند سوم ماده ۲۰ معاهده مشترک ایران و روسیه طرف‌های متعاهد همکاری خود را با هدف توسعه تجارت و تشویق سرمایه گذاری‌ها در مناطق اقتصادی ویژه/آزاد طرف‌های متعاهد گسترش خواهند داد، می توان انتظار سرمایه گذاری بیشتر در منطقه آزاد ارس را داشت .

 

ارتقای جایگاه آذربایجان شرقی در کریدور شمال – جنوب از مسیر ارس

ماده ۲۱ توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه به نقش کریدورهای منطقه ای تاکید دارد و در این میان کریدور راهبردی ارس می تواند سهم مهمی در گسترش همکاری های اقتصادی داشته باشد.

چرا که کریدور ارس راه را برای افزایش ارتباطات منطقه‌ای هموار می‌کند، همچنین از طریق ایجاد یک مسیر راه‌آهن واحد از روسیه به ایران از طریق جمهوری آذربایجان، گزینه‌های بیشتری را به راه‌گذر حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب می‌دهد.

با توجه به اینکه در راهبرد اقتصادی کشورمان، آذربایجان شرقی به عنوان کانون تجارت با اتحادیه اوراسیا در نظر گرفته شده است، ایجاد کریدور ارس می تواند روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی را تسهیل کند.

 

فعالیت میز تجاری روسیه در تبریز نشانه ظرفیت های همکاری مشترک با آذربایجان شرقی

روسیه از نظر اقتصادی و بازرگانی نقش مهمی برای کشور ما به ویژه آذربایجان شرقی دارد و سابقه این روابط تجاری در شهر تبریز به ۳۰۰ سال قبل باز می گردد.

در این میان فعال بودن میز تجاری روسیه در اتاق تبریز نشانگر قابلیت ها و علاقه مندی های موجود در آذربایجان شرقی برای تقویت همکاری های اقتصادی با روسیه است.

هر چند به گفته محمدتقی هنربر رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت آذربایجان‌شرقی در هشت ماهه سال‌جاری، تجارت استان با روسیه روند نزولی داشته است و این موضوع به‌ خصوص در رابطه با محصول پسته و کشمش کاملا محسوس است اما تاکید بر نقش استان ها و گره گشایی از مشکلات در تفاهم نامه اخیر ۲ کشور موتور محرکی برای افزایش سهم آذربایجان شرقی در تجارت با روسیه خواهد بود.

سهند شهبازی، مسؤول امور بین‌الملل اتاق تبریز هم موضوع رفع تعهد ارزی و نقل و انتقال پول را به عنوان مشکل اساسی تجارت با کشور روسیه مطرح کرده و معتقد است: این مشکلات به صورت ملی است و امید می رود با توجه به اهتمام سران ۲ کشور و عملی شدن معاهده راهبردی برطرف شود.

وی با اشاره به نقش ایجاد پرواز مستقیم تبریز- مسکو- تبریز در توسعه مناسبات، گفت: در این زمینه ایرلاین‌های هر ۲ کشور اعلام آمادگی کرده‌اند، اما برقراری پرواز مستقیم نیازمند توجیه اقتصادی برای شرکت‌های هواپیمایی است.

 

تولیدات کشاورزی آذربایجان شرقی خوشایند روس ها

بر اساس اعلام سید روح الله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ، در ۹ ماهه سال جاری ۳.۵ میلیون تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۸۹۸ میلیون دلار بین ایران و روسیه تبادل شد که سهم صادرات ما یک میلیون و ۹۵۶ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۸۰۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد ۱۴ درصدی را نشان می دهد..

بر اساس آمار منتشر شده، محصولات کشاورزی نقش پررنگی در صادرات ما به روسیه دارند و کشمش ، فلفل گلخانه ای و گوجه فرنگی جزو عمده ترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه هستند و آذربایجان شرقی هم با توجه به سهم ۳۵ درصدی در تولید کشمش صادراتی کشور ، همچنین فعال بودن بزرگترین گلخانه کشور در منطقه آزاد ارس از کانون های تجاری کشور نسبت به روسیه محسوب می شود.

نمایشگاه بین‌المللی کالاهای صادراتی ایران به روسیه همسو با اهداف توافقنامه مشترک پوتین و پزشکیان

شهر تبریز با توجه به ظرفیت های تجاری و نمایشگاهی، بهمن ماه امسال (۲۴ تا ۲۷ بهمن) میزبان نخستین نمایشگاه بین‌المللی کالاهای صادراتی به کشور روسیه خواهد بود که بستر مناسبی برای معرفی توانمندی های تجاری کشورمان هسمو با اهداف توافقنامه جامع راهبردی که بین دکتر مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین امضا شد، فراهم می کند.

به گفتهحبیب ماهوتیمدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز، این نمایشگاه برای نخستین بار در چنین سطحی و به این شکل در ایران برگزار می شود و بیش از یکصد نفر از تجار و بازرگانان روسی برای بازدید و مذاکره در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.

بر اساس اعلام گمرکات استان آذربایجان شرقی نیز، ارزش صادرات ۹ ماهه سال گذشته از طریق مبادی گمرکی استان به روسیه ۳۹ میلیون و ۲۶۲ هزار دلار بود که امسال با کاهش ۹ درصدی به ۳۵ میلیون و ۶۷۰ هزار دلار رسیده است، اما با اجرایی شدن معاهده راهبردی ایران و روسیه انتظار می رود سهم آذربایجان شرقی در مبادلات تجاری ۲ کشور افزایش یابد.




آماده‌سازی ۳۹ طرح کشاورزی استان اردبیل برای افتتاح در دهه فجر

 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از آماده‌سازی ۳۹ طرح تولیدی و عمرانی بخش کشاورزی این استان برای افتتاح در ایام‌الله دهه فجر امسال خبر داد.

نوبخت اژدری گفت: برای اجرای این طرح‌ها که در بخش دام، طیور، آبزی پروری، توسعه صنایع کشاورزی، آبیاری نوین و احداث گلخانه و با ۳۳۶ نفر ظرفیت اشتغالزایی احداث شده، در مجموع ۹ هزار و ۷۷۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است.

وی اظهار کرد: تعداد ۹ مورد از این طرح‌ها مربوط به پروژه‌های عمرانی با سه هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است که با افتتاح آنها، ۸۸۹ خانوار بهره‌مند می‌‎شوند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با اشاره آغاز عملیات اجرایی تعداد ۱۰ واحد تولیدی و سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی استان اردبیل در دهه مبارک فجر امسال افزود: عملیات احداث این طرح‌ها نیز با میزان سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۴۳۴ نفر آغاز می‌شود.




حادثه رانندگی در جاده پارس آباد ۲ کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت

اردبیل – ایرنا – رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان پارس آباد از واژگونی خودرو پژو در جاده پارس آباد به اردبیل با ۲ کشته و ۲ مصدوم خبر داد.

مهدی فرضی شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دقایقی پیش به دنبال واژگونی خودرو پژو ۴۰۵ در جاده پارس آباد به اردبیل سه راهی شهرک گروه فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ شهرستان سریع به محل حادثه اعزام شدند.
وی ادامه داد: در این حادثه ۲ نفر از سرنشینان خودروها جان باختند و ۲ مصدوم این حادثه نیز پس از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط فوریت‌های پزشکی به بیمارستان امام خمینی (ره) پارس آباد منتقل شدند.




جشنواره برفی مهر در پل معلق مشگین شهر برگزار می‌شود

 مدیرعامل پل معلق مشگین شهر با اشاره به برگزاری جشنواره برفی پل مهر از ۹ تا ۱۲ بهمن ماه در این پل از انجام تمهیدات لازم برای برگزاری این رویداد گردشگری خبر داد.

زهرا اللهیاری اظهار کرد: این جشنواره با هدف معرفی ظرفیت های گردشگری پل معلق مشگین شهر در زمستان برگزار می‌شود و با برگزاری این رویداد درصدد هستیم که زمستان پل معلق مشگین شهر را همانند تابستان این مجموعه به قطب گردشگران تبدیل کنیم.

وی افزود: در این جشنواره که با حضور هنرمندان مطرح کشوری و استانی برگزار می‌شود، علاوه بر اجرای برنامه‌های شاد و فرهنگی ، بازی‌های بومی ، ملی و ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی منطقه معرفی خواهد شد.

مدیرعامل پل معلق مشگین شهر رویکرد اساسی جشنواره زمستانی را ایجاد شور و نشاط در بین مردم و گردشگران عنوان کرد و گفت: مجموعه گردشگری پل معلق مشگین شهر سالانه این برنامه‌ها را با محوریت‌های مختلف برگزار می‌کند.

الهیاری بر لزوم حمایت مسئولان جهت تکمیل زیرساخت های گردشگری زمستانی در منطقه به ویژه پل معلق مشگین شهر تاکید کرد.




تکیه مقتدرانه شهرداری به صدر جدول

تیم فوتبال شهرداری اردبیل در یک هفته مانده به پایان نیم‌فصل رقابت‌های گروه دوم دسته چهارم فوتبال با اقتدار بر صدر جدول تکیه زده و تاکنون رکوردی چون ۸ بازی متوالی بدون شکست را بر جای گذاشته است.

فوتبال اردبیل در سال‌های اخیر و در رقابت‌های مختلف چنین مقتدرانه ظاهر نشده است. این تیم هرچند که در لیگ چهار حضور دارد ولی نتایج به‌دست‌آمده می‌تواند امیدواری دوستداران فوتبال و تیم ریشه‌دار شهرداری برای صعود و رسیدن به جایگاه واقعی‌اش را افزایش بدهد.

فوتبال شهر اردبیل علی‌رغم این‌که معدن استعدادها است ولی خواسته و ناخواسته مدت‌هاست که با مشکلات عمده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند. رکود و رخوت، فوتبال این منطقه را آزار می‌دهد ولی از دو سال گذشته که شهرداری بار دیگر در فوتبال سرمایه‌گذاری کرد شور و نشاط به فوتبال را حاکم نمود و مسلماً ادامه این راه می‌تواند برای فوتبال اردبیل نوید روزهای خوب در آینده را بدهد.

دسته چهارم

امسال برای اولین‌بار فدراسیون ۵ ستاره رقابت‌های لیگ دسته چهار را راه‌اندازی کرد. شهرداری هرچند که در فصل گذشته سهمیه استان در لیگ سهرا حفظ کرده بود اما با برنامه‌ریزی فدراسیون بالاجبار در رقابت‌های دسته چهار حضور پیدا نمود.

شهرداری در فصل جاری نتایج بسیار خوبی کسب کرده و مسلماً در این راه عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم داده و در تکیه تیم به صدر جدول مؤثر واقع شده‌اند. دور از انصاف است که برخی‌ها در قبال این نتایج بحث سطح لیگ‌ها را مطرح بکنند و به طریقی بخواهند تلاش‌های انجام یافته را زیر سؤال ببرند.

نمایندگان فوتبال استان در سال‌های اخیر در هر سطح و رده‌ای که حضور داشته‌اند جز شکست و ناکامی بهره‌ای نبرده‌اند. باید وضعیت تیم در فصل جاری مورد توجه قرار بگیرد چراکه ادامه موفقیت و صعود به لیگ دسته سه ناخودآگاه تحرک در فوتبال اردبیل را موجب می‌شود و جوی ستودنی در فضای این رشته پرطرف‌دار حاکم می‌کند.

موفقیت شهرداری در رقابت‌های این فصل بدون شک التیام زخم‌های کهنه را به دنبال خواهد داشت. زخم‌های ناشی از نامردی‌ها و بی‌توجهی‌ها در لباس دوست و هوادار، زخم‌های ناشی از وعده‌های بی سرانجام، زخم‌های ناشی از بلاتکلیفی فوتبال شهر اردبیل، زخم‌های ناشی از گرفتار شدن فوتبال در دام روزمرگی، زخم‌های ناشی از بی‌توجهی به بزرگان و صاحبان اصلی فوتبال، زخم‌های ناشی از طرح بحث‌های انحرافی و پناه بردن به دامن آمارسازی‌ها، زخم‌های ناشی از کینه ورزیدن به فوتبال اردبیل و درنهایت زخم‌های ناشی از حرف‌های مفت و صدتا یک غاز.

بومی‌های نامدار

اقدام باشگاه در جذب تنی چند از بازیکنان اردبیلی شاغل در فوتبال سایر استان‌ها کاری پسندیده و مقبول بود. فعالیت بزرگانی که در سال‌های پایانی دوران قهرمانی قرار دارند از جهات مختلف می‌تواند برای فوتبال اردبیل با دستاوردهای قابل‌توجه همراه باشد. تعصب، حمیت و دلدادگی آن‌ها به منطقه می‌تواند الگویی برای جوانان باشد، الگویی برای ایجاد انگیزه و هموار کردن راه پیشرفت و ترقی. باید خوشحال بود چرا اگر قرار است هزینه‌ای صورت پذیرد و قراردادی منعقد شود این کار با فرزندان اردبیل و تربیت‌یافتگان فوتبال منطقه صورت بگیرد. ۸ بازی گذشته نشان داد که حضور بزرگان فوتبال منطقه در ترکیب تیم شهرداری چگونه برای تیم نقطه قوت مثبت و قابل‌اتکا بوده‌است.

تماشاگران خون‌گرم

تماشاگران اردبیلی به تیم شهرداری وفادارند. خدا از تقصیر کسانی که زمینه دوری چندساله این تیم از رقابت‌ها را فراهم کردند نگذرد. آن‌ها ظلمی در حق فوتبال منطقه کردند که جبران خسارت‌های آن به این زودی‌ها امکان‌پذیر نخواهد شد. تماشاگران اردبیلی با افتخار در هوای سرد زمستانی گرمای خاصی به سکوهای ورزشگاه می‌بخشند. این قدرت و این پتانسیل در تیم شهرداری وجود دارد که بار دیگر بتواند بیش‌از ۱۵ هزار تماشاگر را جذب ورزشگاه تختی نماید.

شهامت پارسی

گل پیروزی شهرداری در برابر احسان ری توسط بازیکن جوانی به‌نام مهدی دشتی به ثمر رسید. سجاد پارسی سرمربی تیم شهرداری با کارنامه نیم‌فصل اول بر اصل بهره بردن از توان و انگیزه مربیان جوان مهر تأیید زد. یک مربی نباید از میدان دادن به جوانان هراسی داشته باشد و پارسی در بازی‌های اخیر نشان داده است که از شجاعت لازم برای استفاده از بازیکنان جوان برخوردار می‌باشد.

مهدی دشتی متولد ۱۳۸۵ و بازیکن بومی است. استفاده از این دست بازیکنان در شرایطی که تیم نیاز به برد و گشودن دروازه حریف دارد نشان‌دهنده اعتماد پارسی به جوانان است.

برای پشتوانه‌سازی چاره‌ای جز اهمیت دادن به جوانان وجود ندارد و پارسی در عمل نشان داده است که با اعتماد به جوانان می‌تواند به‌موقع گره برخی از بازی‌ها را به نفع تیم شهرداری باز بکند.

تعریف جایگاهی ویژه به بازیکنان جوان برای تیم‌ها می‌تواند پیامدهای بسیار مثبت و تأثیرگذاری داشته باشد. حضور جوانان با انرژی و با انگیزه در ایجاد یک فضای رقابتی و افزایش سطح عملکرد بازیکنان، ورود ایده‌های جدید به تیم و کمک به کاهش هزینه‌ها و ممانعت از صرف پول‌های کلان برای جذب بازیکن  می تواند تأثیر گذار ‌باشد. از طرف دیگر سرمایه‌گذاری بر روی جوانان  آینده یک باشگاه را از بابت تکیه بر نیروهای بومی و خودی افزایش می دهد.




نوزدهمین رزمایش اقتدار بسیجیان استان اردبیل برگزار می‌شود

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان با حضور ۱۲ هزار بسیجی در اردبیل برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار غلامحسین محمدی اصل  در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این خبر افزود: نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) بسیجیان استان روز یکشنبه ۳۰ دی ماه ساعت ۹ صبح با حضور ۱۲ هزار بسیجی از سراسر استان در ورزشگاه جهان پهلوان حسین رضازاده اردبیل برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این رزمایش نشان‌دادن قدرت، اقتدار و صلابت حافظان امنیت و آرامش مردم به ویژه بسیجیان و نیروهای مردمی است، اظهار کرد: رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) بسیجیان استان در واقع روایت ثبات و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است و در این رزمایش شاهد جلوه های اقتدار آفرین زیبایی از قدرت بسیج و سپاه مردمی خواهیم بود.

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل اضافه کرد: ایران اسلامی بر اساس دکترین دفاعی خود آغازگر هیچ جنگی در منطقه نبوده و نخواهد بود اما همیشه و در همه حال آماده دفاع و مقابله با هر نوع تهدیدی است.

سردار محمدی اصل تصریح کرد: ملت بزرگ ایران و نیروهای مسلح کشورمان برای مقابله با دشمنان در تمامی حوزه‌ها اعم از امنیتی، اقتصادی و فرهنگی هر اقدامی که لازم باشد، انجام خواهد داد.

دشمنان ایران اسلامی دچار توهم شده‌اند/ برای مقابله با دشمن در هر مقیاسی آماده هستیم

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل با بیان اینکه امروز تهدیدات و فتنه‌های ترکیبی دشمنان علیه نظام اسلامی ایران شتاب گرفته است، افزود:اتفاقات اخیر در منطقه باعث ذوق زدگی کاذب دشمنان شده و آنها را دچار توهم کرده است.

سردار محمدی اصل خاطرنشان کرد: دشمنان این ملت با تبلیغات دروغین خود می خواهند وانمود کنند که قدرت جمهوری اسلامی ایران تضعیف شده و اقتدار نظام اسلامی کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: دشمنان به ویژه آمریکای جهانخوار و رژیم جعلی و کودک‌کش اسرائیل بدانند نیروهای مسلح کشورمان برای نبردهای بزرگ، پیچیده و سنگین در هر مقیاسی آماده است و از هیچ قدرتی واهمه ندارد و به کوچکترین تعرض و جسارت دشمنان و بدخواهان پاسخ کوبنده خواهد داد.

وی با اشاره به جنگ روانی و ادراکی دشمنان علیه ملت ایران، بیان کرد: دشمنان با ارائه تصویر غلط و روایت‌های جعلی از ایران در رسانه ها به دنبال ضعیف نشان دادن نظام اسلامی هستند و با وارونه نشان دادن واقعیت‌ها سعی می کنند ملت بزرگ ایران را نسبت به نظام اسلامی بدبین کرده و به اهداف شوم خود برسند.

سردار محمدی اصل ادامه داد: تمامی آحاد مردم به ویژه رسانه‌ها وظیفه دارند با جهاد تبیین و روایت حقیقت و واقعیت‌ها در جامعه امیدآفرینی کنند و دشمنان را در رسیدن به اهداف ناپاک خود ناکام گذارند.

قدرت اصلی مردم هستند

سخنگوی نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل گفت: فقط تجهیزات نظامی اقتدار آفرین نبوده بلکه قدرت اصلی مردم هستند.

سرهنگ پاسدار سیدمهدی صادقی با اشاره به مولفه‌های قدرت کشورها افزود: موشک ها و پهبادها به عنوان ابزار در اختیار نیروهای مسلح جمهوری ایران است چرا که اعتقاد داریم فقط تجهیزات نظامی اقتدار آفرین نبوده بلکه مولفه اصلی در اقتدار و قدرت پایدار مردم هستند.

وی با اشاره به حضور ۱۲ هزار بسیجی خواهر و برادر از سراسر استان در نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص)، اظهار کرد: این رزمایش با حضور چهار هزار بسیجی از شهرستان‌های استان و هشت هزار بسیجی از شهرستان اردبیل برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: این رزمایش با حضور بسیجیان گردان‌های امام علی (ع)، امام حسین (ع)، بیت المقدس، کوثر، فاتحین، گردان نواب یگان امنیتی و بسیج اقشار مختلف بسیج از جمله بسیج دانش آموزی، بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان، بسیج ادارات، بسیج پزشکان و بسیج مهندسان برگزار خواهد شد.

سخنگوی نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل با اشاره به استقبال بالای بسیجیان برای حضور در این رزمایش، اضافه کرد: محدودیت مکان باعث شد بسیاری از بسیجیان علاقمند موفق به حضور در این رزمایش نشوند.

سرهنگ صادقی با تقدیر از همکاری تمامی دستگاه های اجرایی از جمله استانداری، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، شهرداری و نیروی انتظامی استان، ادامه داد: تمهیدات لازم برای برگزاری باشکوه این رزمایش اندیشیده شده است.

رسالت اصلی رسانه ها تبیین واقعیت ها است

رئیس کمیته رسانه نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل هم در این نشست گفت: امروز رسالت مهم و اصلی رسانه ها روایت واقعیت ها و جهاد تبیین است.

سیدمحسن لطیفی با بیان اینکه جنگ امروز جنگ افکار است، افزود: دشمنان در جنگ نرم و رسانه ای سرمایه گذاری زیادی کرده اند و می خواهند با استفاده از ابزار رسانه در افکار ملت ایران تغییر ایجاد کنند.

مدیرکل صدا و سیمای استان اردبیل با بیان اینکه دشمن در عملیات رسانه ای خود به دنبال وارونه جلوه دادن زیبایی هاست، اظهار کرد: این حربه تا جایی است که ملت را دچار خود تحقیری کند و آنها را از داشته های خود ناامید سازد.

لطیفی با اشاره به ترفند های رسانه ای دشمنان، بیان کرد: تفرقه افکنی، سیاه نمایی و لجن پراکنی برای ناامید کردن مردم به ویژه نسل های بعدی انقلاب از جمله این ترفندها است.

وی اضافه کرد: دشمنان با در اختیار داشتن امپراطوری های خبری و رسانه ای بین المللی و بزرگ نمایی حوادث و نشر اکاذیب به دنبال ملتهب نمودن و سلب امنیت روانی از جامعه اسلامی هستند.

وی ادامه داد: امروز نفوذ دشمن از راه رسانه است و راه مقابله با آن نیز به فرموده رهبرمعظم انقلاب با همین ابزار است، چرا که در حال حاضر رسانه اثرگذارترین وسیله برای جهاد تبیین، امیدآفرینی و خودباوری در جامعه است.

رئیس کمیته رسانه نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل با اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و شهید شدن ۲۱۴ خبرنگار توسط این رژیم جنایتکار، گفت: اهالی رسانه باید با جهاد تبیین مردم را از پیشرفت های انقلاب اسلامی ایران و گفتمان نظام اسلامی آشنا کنند و غبارهای رسانه‌ای منحرف را از کالبد خانواده و جامعه اسلامی بزداید.

لطیفی با اشاره به ضرورت برگزاری این رزمایش، افزود: برگزاری این رزمایش باعث خوشحالی دوستان و ناراحتی بدخواهان و دشمنان انقلاب اسلامی ایران خواهد شد.

وی اظهار کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اوج آمادگی است به طوری که بسیاری از تجهیزات نظامی کشورمان به علت برخی مصلحت ها هنوز به جهانیان معرفی و اعلام نشده است.