1

طرح زمستانی پلیس راه در جاده‌های استان اردبیل آغاز شد

فرمانده انتظامی استان اردبیل از آغاز طرح زمستانی سه ماهه پلیس راه در جاده‌های مواصلاتی این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار جواد تقوی  در آیین آغاز رزمایش زمستانی پلیس در ستاد فرماندهی انتظامی استان اردبیل، گفت: اجرای این طرح زمستانی همزمان با سراسر کشور تا روز دوشنبه ۲۰ اسفندماه امسال ادامه خواهد داشت.

وی با تقدیر از همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، هلال احمر، اورژانس و امداد خودرو در اجرای طرح زمستانی، افزود: در طرح زمستانی امسال در مجموع ۹۵۰ نفر در قالب ۳۱۲ تیم در محورهای مواصلاتی استان حضور یافته و به رانندگان و مردم ارائه خدمات خواهند کرد.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح، کاهش تصادفات در جاده‌ها است تا شهروندان در هیچ نقطه‌ای دچار مشکل نشوند، از رانندگان خواست، از سفرهای غیرضروری خودداری کرده و به هنگام بارندگی و لغزنده بودن جاده‌ها از شتاب بی‌مورد پرهیز کنند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید بر لزوم همکاری شهروندان و رانندگان در خصوص رانندگی در فصل زمستان، به همه رانندگان توصیه کرد که با توجه به آغاز فصل زمستان، سیستم گرمایشی و نیز وضعیت برف پاک‌کن وسیله نقلیه خود را بررسی و بازبینی کرده و با وسیله نقلیه سالم رانندگی کنند.

 

سردار تقوی همچنین خواستار کنترل وضعیت آج لاستیک خودرو و استفاده از لاستیک‌های یخ‌شکن هنگام رانندگی در جاده‌های برفگیر و لغزنده و نیز همراه داشتن زنجیر چرخ مناسب و کسب مهارت کافی در استفاده از آن شد.

وی افزود: رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از جمله حرکت با سرعت مطمئنه، پرهیز از تغییر مسیر ناگهانی و گردش سریع، رعایت فاصله طولی، رعایت حق تقدم نیز با توجه به احتمال لغزنده بودن سطح جاده‌ها به خصوص در ایام بارش برف و باران و حتی ایام بعد از بارش به علت یخ بستن سطح جاده‌ها از جمله موارد ضروری است که باید مورد توجه رانندگان عبوری از جاده‌های استان اردبیل در فصل زمستان قرار بگیرد.

وی از آمادگی کامل پلیس استان اردبیل برای خدمات‌رسانی هر چه بیشتر به مردم و رانندگان عبوری از جاده‌های استان در فصل زمستان خبر داد و از مردم خواست با احترام به قانون و رعایت نکات ایمنی هنگام رانندگی بیش از پیش خدمتگزاران خود در پلیس راهور و راهنمایی و رانندگی را یاری کنند.

تصادفات منجر به فوت در استان اردبیل ۵۰ درصد کاهش یافت

فرمانده انتظامی استان اردبیل همچنین از کاهش ۵۰ درصدی تصادفات منجر به فوت در راه‌های استان در طرح زمستانی سال‌های گذشته خبر داد و گفت: در مدت زمان اجرای طرح زمستانی سال ۱۴۰۱ تعداد فوتی‌های تصادفات در جاده‌های استان اردبیل ۵۳ نفر بود و این تعداد در سال گذشته به ۲۸ نفر کاهش یافت.

وی با تاکید بر اینکه در زمان ناپایداری هوا و بارش برف و کولاک، رانندگان و مسافران باید از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند، اظهار کرد: در صورت ضرورت سفر، رانندگان تجهیزات ایمنی زمستانی به‌ویژه زنجیر چرخ به همراه داشته و مشارکت با پلیس و قانونمندی را اصل مهم در پیشگیری از حوادث رانندگی و تامین آرامش سفر تلقی کنند.

وی بیان کرد: پلیس به همراه دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان همیشه و در همه حال در کنار مردم بوده و به طور شبانه‌روزی و با افتخار آماده ارائه خدمات بی‌منت به هموطنان است.

 

شال و کلاه ۴۰۰ راهدار اردبیلی برای عملیات زمستانی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل از آمادگی ۴۰۰ راهدار برای انجام عملیات راهداری زمستانی در محورهای مواصلاتی این استان خبر داد.

کلیم‌الله وثوقی نیز در این رزمایش با بیان اینکه گروه‌بندی لازم در این زمینه انجام شده و اغلب ماشین‌آلات راهداری نیز به روز رسانی شده تا در انجام ماموریت‌های زمستانی با مشکلی مواجه نشود، گفت: ۸۰ گروه راهداری، برای انجام عملیات راهداری زمستانی در گردنه‌ها و محورهای برفگیر استان اعزام می‌شوند.

وی با اشاره به تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارائه خدمات راهداری زمستانی در راه‌های ارتباطی استان اردبیل افزود: ۲۲ محل استقرار گروه‌های راهداری زمستانی با استفاده از ۲۶۵ دستگاه ماشین‌آلات و تجهیزات راهداری برای روزهای برفی تدارک دیده شده است.

وی اظهار کرد: خودروهای سبک سواری و وانت، لودر، بولدزر، بیل مکانیکی و کریدر، ماشین‌آلات نیمه‌سنگین شامل انواع کمپرسی، تریلی، کامیونت و سایر تجهیزات ویژه راهداری در این طرح تدارک دیده شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل بیان کرد: امسال نیز مانند سال‌های گذشته راهداران استان در طول اجرای طرح زمستانی با استقرار در جاده‌ها ، گردنه‌های سخت‌گذر و راهدارخانه‌های ثابت و سیار به هموطنان ارائه خدمت خواهند کرد.

وثوقی همچنین از خرید و ذخیره‌سازی ۴۹ هزار تن مخلوط شن و نمک برای انجام عملیات برفروبی و نمک پاشی در سریع‌ترین زمان ممکن در جاده‌های استان با هدف تردد ایمن، راحت و روان رانندگان و مسافران در زمان بارش برف و یخبندان خبر داد.

وی از مردم و مسافران خواست، با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان قبل از سفر حتما با سامانه ۱۴۱ مرکز مدیریت راه‌های استان تماس گرفته و از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌ها مطلع شوند.

 

حضور ۱۵۰ امدادگر در طرح زمستانه

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل هم در این رزمایش گفت: ۱۵۰ امدادگر در قالب ۶۵ اکیپ ثابت و سیار در طرح زمستانی امسال در جاده‌های این استان حضور دارند.

حمید قویدل افزایش سرعت پاسخگویی به حوادث جاده‌ای در زمان طلایی امدادرسانی را از جمله علل حضور امدادگران جمعیت هلال احمر در طرح زمستانی عنوان کرد.

وی با اشاره به رعایت نکات امدادی در طول سفر، افزود: داشتن کیف کمک‌های اولیه در خودرو، بررسی سالم بودن خودرو پیش از سفر، پر بودن باک بنزین، همراه داشتن لباس گرم و مواد غذایی سالم ضروری است.

وی اظهار کرد: رانندگان علاوه بر رعایت احتیاط و توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی حتما زنجیر چرخ و سوخت کافی به همراه داشته باشند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل اظهار کرد: بیشتر رانندگان با اینکه زنجیر چرخ به همراه دارند اما مهارت لازم برای بستن آن را ندارند که لازم است رانندگان قبل از شروع حرکت از مبداء طریقه بستن زنجیر چرخ را یاد بگیرند.

قویدل بیان کرد: امدادگران هلال احمر در تمامی ساعات شبانه‌روز آماده ارائه خدمت به مردم، رانندگان و مسافران هستند و آنها می‌توانند در صورت بروز هر گونه حادثه با شماره اضطراری ۱۱۲ ندای امداد تماس بگیرند.

طرح زمستانی پلیس راه در جاده‌های استان اردبیل آغاز شد

به گزارش ایرنا، استان اردبیل در مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه دارد که از این میزان ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است ، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.

اغلب جاده‌های استان اردبیل دارای پیچ‌ها و شیب‌های بسیار تند بوده و هشت گردنه سخت‌گذر حیران، صایین، بودالالو، نقدوز، الماس، لنگان، قره‌آغاج و اسلام‌آباد در راه‌های ارتباطی این استان واقع شده است.

استان اردبیل با جمعیت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و با مساحت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومتر مربع در شمال‌غربی ایران و همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، گیلان و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.

این استان طبق آخرین تقسیمات کشوری از ۱۲ شهرستان، ۳۲ بخش، ۳۳ شهر و ۶۶ دهستان تشکیل یافته‌ است و با داشتن جاذبه‌های گردشگرپذیر متنوع یکی از مقاصد اصلی گردشگران است.