1

آیین نکوداشت دانشمند نخبه دکتر محمد برزگرجلالی در اردبیل برگزار شد

آیین نکوداشت دانشمند، نخبه داروسازی و جزو یک درصد دانشمند برتر جهان دکتر محمد برزگر جلالی در اردبیل با حضور چهره‌های علمی و سیاسی کشور برگزار شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این آیین در سخنانی با اشاره به از خودگذشتگی نخبگانی که خدمت به مردم و میهن را بر رفاه خود و دنیاپرستی ترجیح می‌دهند، گفت: قدرشناسی از اینگونه افراد کمترین وظیفه هر ایرانی است.
دکتر مسعود پزشکیان افزود: جامعه ما اکنون نیازمند انسان‌های خدمتگزاری‌ است که می‌دانند،بلدند، در کشور خود می‌مانند و خدمت می‌کنند.
وی ادامه داد: عدم قدردانی و بی‌تفاوتی جامعه در مقابل اینگونه انسان‌ها باعث می‌شود تا زمینه برای در دست گرفتن مسئولیت‌ها از سوی افراد پست و سواستفاده‌گر و نیز در حاشیه ماندن افراد کاردان و خادم ملت فراهم شود.
او بیان‌کرد: جامعه ما به شدت به چنین افرادی که هم دارای ثروت و هم دارای علم و مقام بوده  اما نه تنها برای کسب قدرت و شهرت تمایل ندارند بلکه داشته‌های معنوی و مادی خود را به دیگران بخشش و انفاق می‌کنند، نیاز دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این آیین با بیان اینکه ایران قرن‌ها قبل در دنیا از عظمت و تمدن بی‌نظیر برخوردار بود، گفت: برای بازگشت به شکوه و هیبت گذشته نیازمند قدردانی و معرفی فرهیختگان و نخبگان خادم مردم این مرز و بوم هستیم.
آیت‌الله سیدحسن عاملی افزود: طی ۵۰۰ سال قبل از انقلاب اسلامی، ایران به واسطه بی‌لیاقتی اکثر حاکمان، عظمت و شکوه خود را به تدریج از دست داد به گونه‌ای که باوجود سرآمد بودن ایران زمین در پرورش پزشکان و دانشمندان بی‌نظیر در دوره حکومت پهلوی شاهد حضور پزشکان جنوب شرق آسیا برای طبابت در شهرهای مختلف کشور بودیم.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی برخورداری از علم حرف اول را می‌زند، اظهارداشت: اگر بخواهیم به آن عظمت گذشته برسیم و در همه زمینه‌های علمی و فنی در دنیا سرآمد باشیم باید با ارج نهادن به داشته‌های ارزشمندمان و معرفی آنها به نسل کنونی بتوانیم در زمینه علم و دانش سریع‌تر از سایر کشورها حرکت کنیم.
او گفت: کشورمان از شخصیت‌های بسیار برجسته و بزرگ علمی، ادبی و معنوی مانند حافظ ، سعدی ،مولوی ، سنائی و جامی برخوردار هست که بیگانگان و بدخواهان این مرز و بوم سعی در فراموش شدن و گرفتن آنها از مردم ایران دارند و نباید اجازه موفقیت به دشمنان در این زمینه را بدهیم.
وی برگزاری چنین آیینهایی را برای تحقق این هدف متعالی موثر دانست و خاطرنشان کرد: باید خروجی آنها الگوسازی و فراهم شدن زمینه استفاده نوجوانان و جوانان این دیار از این الگوها باشد.
وی با اشاره به تعیین تکلیف باغ موسوم به شریعت در میدان بسیج اردبیل از استاندار اردبیل خواست تا در عملی شدن تصمیم گرفته شده مبنی بر تبدیل این مکان به عنوان باغ مفاخر تسریع کند و با نصب تندیس شخصیت‌های  برجسته علمی و شخصیت‌های معنوی جامعه دانش‌آموزان و جوانان ما برای ادامه راه آنها  تشویق و ترغیب شوند.
او از دکتر محمد برزگرجلالی به عنوان پزشک و دانشمند فرهیخته یاد کرد که به خاطر برخورداری از تقوای الهی و موازین انسانی نه تنها در علم پزشکی بلکه در دیگر علوم و ادبیات نیز از تبحر فراوان برخوردار است.
رئیس انجمن داروسازان ایران نیز در این آیین گفت: علم داروسازی در ایران طی نیم قرن گذشته به واسطه تلاش و از خودگذشتگی انسان‌هایی مانند دکتر برزگرجلالی‌ها و شفیعی‌ها راه یکصد ساله را پیموده است.
دکتر ضیا افزود: شاید آن زمان کمتر فردی تصور می کرد که داروسازی در ایران به آن اندازه از پیشرفت برسد که یافته‌های مفید دانشمندان این مرز و بوم در این رشته برای تمام مردم دنیا مفید و موثر واقع شوند.
وی وجود انسان‌های وارسته در ایران را باعث افتخار همه مردم ایران دانست و گفت: چنین انسان برجسته‌ای که در تمام دنیا شناخته شده و مقام علمی بالایی دارد به خاطر برخورداری از تقوای الهی از همه وابستگی‌های دنیوی و مادی وارسته است و چنین اشخاصی را باید همواره قدر دانسته و به همه نسل‌های کنونی ایران و دیگر کشورها معرفی کنیم.
در این مراسم ضمن قرائت پیام سورنا ستاری معاون علمی رییس‌جمهوری و رییس بنیاد علمی نخبگان ایران که خطاب به دکتر محمد برزگرجلالی نوشته شده بود از توانایی‌های علمی و نیز خدمات این شخصیت برجسته تقدیر شد.
دکتر برزگرجلالی  طی سخنان کوتاهی در این مراسم ضمن تقدیر از شورای فرهنگ عمومی استان در زمینه معرفی و تکریم از شخصیت‌های علمی و معنوی گفت: بنده به غیر از انجام وظیفه هیچ کار مهمی نکرده‌ام و شاید در انجام وظایفم نیز کوتاهی داشته‌ام.    
دکتر محمد برزگرجلالی در سال ۱۳۲۴ در اردبیل دیده به جهان گشود و پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران با رتبه اول پذیرفته شد.
وی که سال‌ها به عنوان یک محقق و شخصیت علمی در زمینه علم داروسازی در نقاط مختلف ایران خدمت کرده علاوه بر ایران در سطح کشورهای پیشرفته دنیا نیز در این رشته شناخته شده است.