1

حرمت قلم

نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه اردبیل در سخنرانی خود در مراسم معارفه استاندار جدید، یک توسعه اخلاقی به فعالان فضای مجازی داشت.
آیت‌الله عاملی گفت: باید در استخدام کلمات، موقعیت، آبرو و حیات اجتماعی افراد مورد توجه قرار بگیرد و از تهمت زدن اجتناب گردد.
امیدواریم کسانی که احساس مصونیت کرده و در فضای مجازی سعی در انعکاس اخبار و ارتباط با افکار عمومی دارند، این توسعه اساسی را در نظر بگیرند و شأن قلم و جایگاه خبر و خبررسانی را حفظ نمایند.
بدون‌شک این سفارش برای تعداد اندکی از فعالان است که در نوشته‌ها و پیام‌های خود از جاده انصاف خارج می‌شوند و بدون مدرک و دلیل، افراد را مورد حمله قرارداده و تا می‌توانند از رسالت قلم عدول کرده و افکار عمومی را نسبت‌به جامعه رسانه‌ای استان بدبین می‌کنند.
فعالیت در عرصه خبری و برخوردار شدن از عنوان بزرگی چون فعال رسانه، مسئولیت بزرگی را متوجه انسان می‌کند. دست به قلم بردن، نوشتن و آن‌ها را منتشر کردن کار سهل و آسانی نبوده و نیست. این امر چون فشردن ماشه اسلحه‌ای است که گاهی می‌تواند حساس‌تر و خانمان‌سوز تر از آن نیز عمل بکند.
اگر مدعیان فعالیت در عرصه رسانه به وظیفه خطیر و مسئولیت بزرگ خودآگاه نبوده و به آن ایمان نداشته باشند به‌آسانی در پرتگاه فنا و نابودی قرار می گیرند. افرادی که مدعی قرار گرفتن در صف اطلاع‌رسانی هستند، باید بدانند که به‌هنگام نوشتن بر روی لبه تیزی حرکت می‌کنند که یک طرف آن سعادت، جلب رضای خدا و ادای وظیفه و طرف دیگر آن سقوط به دره عمیق فریب و دروغ و شرمندگی است.
یکی از بزرگ‌ترین آفاتی که فعالان عرصه رسانه و قلم را تهدید می‌کند وابستگی‌ها و گرایش به سمت‌وسوی یک جریان سیاسی است. اگر یک وابسته سیاسی در رسانه قادر به حفظ آثار خود از تاثیر جریانات نباشد و به‌نحوی آثار تولیدی‌اش را بانمک جریانات سیاسی بیالاید و به‌جای جانب‌داری از حق، سنگ جریانی خاص را به سینه بزند، با قدم زدن در جاده تباهی، بزرگ‌ترین گناه را مرتکب می‌شود.
باید سعی گردد تا قلم‌هایمان را از گزند خناسان و دشمنان آرامش و آسایش مردم محافظت بکنیم و عظمت و ابهت آن را با دیناری اندک معامله ننماییم و با رفتارهای خجالت‌آور زمینه بی‌اعتمادی جامعه به رسانه‌ها را فراهم نکنیم.