1

سال ۱۴۰۱؛ مختومه شدن پرونده راه آهن اردبیل

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در هشتمین سفر استانی، صبح روز جمعه سی مهر وارد فرودگاه پارس‌آباد مغان در استان اردبیل شد و مورد استقبال آیت‌الله عاملی نماینده ولی‌فقیه در استان، علی نیک‌زاد نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی، حامد عاملی استاندار و جمعی از مسئولین محلی قرار گرفت.

در جریان این سفر وزیر راه و شهرسازی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی، اقتصاد و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیرو و معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور رئیس‌جمهور را در سفر به استان اردبیل همراهی می‌کند.

آیت‌الله رئیسی در فرودگاه پارس‌آباد مغان از برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دولت برای توسعه استان اردبیل خبر داد و گفت استان اردبیل دارای ظرفیت‌های کشاورزی و گردشگری غنی و قابل‌توجه است و امید می‌رود با اجرای برنامه‌های مختلف در بخش‌های کشاورزی صنایع تبدیلی و گردشگری تحول در این استان را شاهد باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در بخش آب‌وخاک گفت: به دلیل شرایط خاص آب‌وخاک کشت و برداشت چندین‌بار در این استان امکان‌پذیر است و این ویژگی‌ها استان اردبیل را به یک قطب کشاورزی تعبیر کرده‌است.

وی حضور در استان و در میان مرحوم ولایی آن را توفیقی برای دولت برشمرد و به مقام شامخ سه هزار شهید گران‌قدر استان ادای احترام کرد و از مردم به‌خاطر عدم امکان دیدارهای عمومی به دلیل شرایط کرونای عذرخواهی نمود.

بازدید از کشت و صنعت مغان

بازدید از شرکت کشت و صنعت مغان اولین برنامه رئیس‌جمهور در استان اردبیل بود در این بازدید رئیس‌جمهور گزارش مسئولان در جریان طرح توسعه تولیدات زراعی و باغی، دام‌پروری و صنعتی آن قرار گرفت.

این شرکت عظیم اقتصادی که در سال‌های اخیر با حوادث مختلفی ازجمله واگذاری سؤال‌برانگیز آن به بخش خصوصی توسط دولت تدبیر و امید و بازگشت دوباره آن با دستور رئیس قوه قضائیه و خلع‌ید از مالک خصوصی مواجه بوده‌است. مردم منطقه بارها تعیین تکلیف نهایی و قرار گرفتن آن در مسیر احیای دوباره و شکوفایی آن را خواستار بوده‌اند.

آیت‌الله رئیسی در جریان بازدید از این مجتمع با تاکید بر حمایت دولت از کشت صنعت مغان گفت: با وجود مجموعه عظیمی چون کشت و صنعت مغان بیکاری در سطح منطقه‌ای و پارس‌آباد معنائی ندارد وی افزود با توجه به اهمیت این مجتمع دولت خوب دور و موظف می‌داند که با حداکثر توان از رونق فعالیت‌ها و افزایش میزان اشتغال در ایران است در این مجموعه حمایت کند وی گفت: این شرکت باید بخشی از ظرفیت‌ها و درآمدهای خود را برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی در قبال استان و بهبود وضعیت مردم منطقه استفاده نماید.

وی افزود: هیچ دلیلی برای توقف و کند شدن روند کاری به احیای این مجتمع اقتصادی وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه و رونق این بنگاه بزرگ اقتصادی باید برنامه‌ریزی و اقدام نماید.

رئیس‌جمهور همچنین از بزرگ‌ترین شهرک گلخانه‌ای کشور در منطقه مغان بازدید کرد.

شاخک گلخانه‌ای مغان با یک‌هزار و ششصد هکتار وسعت به‌عنوان بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای کشور ظرفیت جدیدی است که در چهار سال اخیر در بخش کشاورزی استان اردبیل ایجاد شده ولی تکمیل آن نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و تامین انرژی است.

بازدید از باند دوم جاده پارس‌آباد به اردبیل

رئیس‌جمهور در بازدید از عملیات احداث باند دوم جاده پارس‌آباد اردبیل وضعیت نامناسب جاده‌های شمالی استان را مورد تاکید قرارداد و گفت دولت، وزارت راه و نمایندگان مجلس باید تلاش کنند تا این جاده به شکل استاندارد احداث و در اختیار مردم منطقه قرار گیرد.

وی با اشاره به آمار بالای تصادفات فوتی و جرحی در این مسیر افزود این مسیر ناوه بر تامین شرایط تردد ایمن مردم باید به بستر انتقال مازاد محصولات کشاورزی منطقه تبدیل شد.

بازدید از پایاب خداآفرین

رئیس‌جمهور در ادامه بازدیدهای میدانی در حوزه پارس‌آباد مغان از پروژه بزرگ پایاب سد خداآفرین دیدار کرد.

این پروژه که با چهل و سه هزار هکتار در محدوده استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی در دست اجرا هر چه بیشتر اراضی‌اش در حدود سی و هفت هزار هکتار در استان اردبیل قرار دارد.

آیت‌الله رئیسی در جریان دیدار با اهالی روستای فتحعلی گفت تامین آب مورد نیاز اراضی مرغوب منطقه یکی از دغدغه‌های کشاورزان و ساکنین منطقه است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و نیرو با همکاری دیگر مسئولین و دست‌اندرکاران مربوطه باید همت کنند و مشکل آب در این منطقه را مرتفع سازند.

وی با اشاره به واگذاری اراضی پایاب سد خداآفرین به کشاورزان و عشایر منطقه گفت: بخشی از حقوق عشایر در سطح سه هزار هکتار واگذار شده‌ایم و بقیه نیز براساس برنامه پیش‌بینی‌شده واگذار خواهد شد.

وی از دو مزرعه برداشت پنبه و بادام زمینی در دشت فتحعلی بازدید کرد و در جمع روستاییان به درددل آن‌ها گوش داد.

رییس‌جمهور همچنین در جمع عشایری که به شوق دیدار وی در مسیر عبورش تجمع کرده بودند حاضر شد.

وی پس‌از شنیدن حرف‌ها و خواسته‌های عشایر گفت: دشت‌مغان دارای نعمت‌های ازقبیل آب و زمین حاصلخیز است و مردان و زنان غیرتمند منطقه با اراده و دستان پینه بسته‌ی برای تولید بیشتر در حال تلاش هستند.

وی به عشایر قول داد که نامه‌های ارائه‌شده ارائه‌شده آن‌ها پس‌از پیگیری شده و نتیجه به اطلاع آن‌ها خواهد رسید.

بازدید از پروژه راه‌آهن اردبیل میانه

آیت‌الله رئیسی در بدو ورود به شهر اردبیل از پروژه راه‌آهن اردبیل میانه بازدید کرد و برای آماده‌سازی و به بهره‌برداری رسیدن آن در یک‌سال و نیم آینده قول مساعد داد.

وی گفت اجرای این پروژه بیش‌از دو دهه طول کشیده و انتظار مردم اتمام و تکمیل آن می‌باشد و باید برای تحقق این امر اقدامات لازم انجام پذیرد.

وی افزود مردم با پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری مواجه هستند که آن‌ها را به ستوه آورده‌است سفر در هر منطقه‌ای نارضایتی مردم از طرح‌های نیمه‌تمام قابل‌مشاهده است و امیدواریم که سفرهای استانی بتواند برخی از انتظارات مردم را برآورده نماید.

وی گفت بهره‌برداری از پروژه راه‌آهن اردبیل میانه می‌تواند بسیاری از مسائل منطقه را حل کند و مسئولین مربوطه قول داده‌اند که زودتر از موعد پیش‌بینی‌شده نسبت‌به آماده‌سازی آن اقدام نمایند.

دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و نخبگان

استاندارهای استان‌های مرزی برای برقراری ارتباط با استان‌های هم‌جوار کشورهای همسایه عرضه تجارت و امنیت از اختیارات کافی برخوردار می‌باشند.

آیت‌الله رئیسی در جلسه با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تا ماه نمایندگان اقشار و نخبگان استان با اعلام مطلب بالا افزود: استاندارهای نواحی مرزی می‌توانند با استان‌های کشورهای هم‌جوار در زمینه‌های یاد شده ارتباط برقرار بکنند.

وی گفت: استانداران باید برای نقش دادن در اداره امور به جوانان واهمه‌ای نداشته باشند نکته برخورداری جوانان از روحیه ایثار، غیرت، ازخودگذشتگی، مقاومت در راه هدف می‌تواند برای پیشبرد امور مؤثر واقع شود.

با اشاره به آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی گفت: شکل دادن به وضعیت اجتماعی تا ماها اقتصادی و فرهنگی جامعه می‌تواند در کاستن از آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها نقش‌آفرینی بکند.

وی اهمیت اقتصاد گردشگری در رشد و توسعه استان اردبیل را مورد تاکید قرار داد و گفت: توجه به اقتصاد کشاورزی در ثروت آفرینی و بالا بردن میزان اشتغال مؤثر می‌باشد. برای رونق بخشیدن به اقتصاد گردشگری دولت باید در تامین زیرساخت‌های مورد نیاز اقدام بکند . سره شک وی توجه به ظرفیت‌های اقتصاد کشاورزی، دیجیتالی و گردشگری و فعال نمودن آن‌ها را در از بین بردن مشکل بیکاری مورد تاکید قرار داد.

وی در ادامه گفت مهر حضور فعال مردم و زنان ایران اسلامی مسئولین را برای آینده‌ای روشنی در امور کشور امیدوار می‌کند.

وی اهمیت فرهنگ و تعلیم‌وتربیت در پیشرفت امور را مورد توجه قرار داد و گفت: پرداختن به مسایل اقتصادی و معیشت نباید ما را از توجه به مسایل پایه و اساسی که فرهنگش کما بازدارد.

حضور در شورای اداری استان

اقدام بانک‌ها برای تملک واحدهای صنعتی نباید منجر به تعطیلی یا نیمه‌تعطیلی این واحدها بشود.

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای اداری استان در پایان سفر یک‌روزه در شورای اداری و در پایان سفر یک‌روزه به استان اردبیل با اعلام مطلب بالا افزود بانک‌ها در مواقعی که به‌دنبال مطالبات خود هستند باید در جلوگیری از تعطیلی واحدها تلاش نمایند.

وی گفت وظیفه همه دست‌اندرکاران می‌باشند که در جلوگیری از معطل ماندن واحدهای صنعتی و تعطیل و نیمه‌تعطیلی آن‌ها اقدام نمایند.

وی با توجه به مشکلات موجود در سطح کشور گفت: با توجه به این‌که مسایل مسایل مطرح و مشکلات موجود در سطح بالایی قرار دارد دولت برای از بین بردن آن‌ها اولویت‌هایی را در نظر می‌گیرد ولی این مسئله نباید موجب فراموشی کارهای جزئی گردد چنان‌که انجام برخی از کارها به همت جدی نیاز دارد امید است مدیران در این ارتباط صادقانه عمل نمایند.

وی با اشاره به مزایای سفرهای استانی افزود شناخت مسایل استان‌ها و آشنایی نزدیک با آن‌ها، برقراری ارتباط مستقیم و نزدیک با مردم و برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات از مهم‌ترین مزایای سفرها می‌تواند به شمار آید.

رئیس‌جمهور گفت: همه اقدامات و مجموعه پیگیری‌ها باید به یک تحول در امور منجر بشود. تحول دارای سه محور اساسی است که شامل تحول در شناخت، تحول در نگاه‌ها و نگین در نهادها و نگاه سازمانی و تحول در فرآیندها می‌باشد.

وی افزود: نظام پیچیده اداره بزرگ‌ترین مانع برای حرکت‌های جهادی و انقلابی است و باید دسترسی به مجوزها آسان گردد و کسب‌وکارها تسهیل شوند.

وی گفت در جهت اجرای عدالت بخش بودجه‌ریزی باید بر اساس آمایش سرزمینی انجام بشود تا در نقاط مختلف کشور هم مزه شیرین عدالت را بتوانند بکشند.

وی کاهش آمار ساکنین در روستاهای استان را نگران‌کننده دانست و گفت: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان ضروری است اقتصاد در روستاها فعال اقتصاد روستاها فعال بشوند. این امر می‌تواند برای ایجاد اشتغال و علاقه به ماندن در روستا را افزایش بدهد.

وی در پایان از مردم استان و به‌خصوص عشایر منطقه که صبورانه مشکلات را تحمل می‌کنند تقدیر و تشکر کرده و اظهار امیدواری نمود که دولت با کار شبانه‌روزی در انجام رسالتی که برعهده دارد گام‌های جدی بردارد.