1

زنجیره ثروت‌آفرین حوزه صنعت استان اردبیل فعال می‌شود

استاندار اردبیل با بیان اینکه زنجیره‌های پرسود و ثروت آفرین حوزه صنعت استان باید تکمیل شود، گفت: در ۹ ماه گذشته پروژه‌های زیرساختی استان اردبیل با اعتبارات سفر سال گذشته آیت الله رئیسی به استان فعال شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حامد عاملی در نخستین نشست خبری اظهار کرد: متوسط درآمد استان تقریبا نصف میانگین کشوری است و به تبع آن قشر مهمی از مردم با مشقت زندگی می‌کنند که این نشانگر کم بودن منابع درآمدی استان است.

وی اضافه کرد: حوزه گردشگری استان به علت نبود راه، خطوط هوایی و استانداردهای لازم و اقامتگاه‌های ضروری منجر به تولید ثروت و درآمد نشده است.

مقام عالی دولت در استان اردبیل اضافه کرد: در حوزه کشاورزی باید به دنبال تولید محصولاتی با ریسک کمتر بهره وری بیشتر و با ارزش بالا باشیم.

زنجیره های ثروت آفرین در حوزه صنعت استان باید تکمیل شود

استاندار اردبیل با بیان اینکه زنجیره‌های پرسود و ثروت‌آفرین در حوزه صنعت باید تکمیل شود، اظهار کرد: امروز استان اردبیل به جرگه استان‌هایی وارد شد که بهره‌برداری از موادمعدنی فلزی را آغاز کرده اند. این کار از منطقه مشگین‌شهر شروع شده و در منطقه خلخال نیز به جهت وجود ظرفیت‌ها کار ادامه خواهد یافت و بهره‌برداری از معادن فولاد، مس، طلا سنگ آهن پیگیری می‌شود.

سفر سال گذشته آیت الله رئیسی سفر پربرکتی برای استان بود

عاملی با اشاره به سفر سال گذشته آیت الله رئیسی به استان اردبیل اظهار کرد: در ۹ ماه گذشته پروژه‌های زیرساختی استان با تامین اعتبار از سفر ریاست جمهوری فعال شده و پروژه‌هایی نظیر چهارخطه شدن راه پارس آباد تا سرچم، سربند تا مشگین شهر، مشگین شهر تا اردبیل در حال اجراست.

وی با تشریح آخرین وضعیت توسعه حملو نقل جاده ای استان اظهار کرد: چهارخطه کردن محور ارتباطی پارس آباد – سربند ۲۰ کیلومتر در حال اجراست که امسال حدود ۱۶ کیلومتر آن بهره برداری می‌شود.

استاندار اردبیل با بیان اینکه پروژه چهارخطه شدن مشگین شهر-اردبیل هم امسال پایان می‌یابد، ادامه داد: پروژه سربند تا مشگین شهر هم به پیمانکار واگذار شده که عمده نقاط حادثه خیز در آن محدوده است. ۹۷ کیلومتر از این مسیر هنوز تحت پیمان نرفته است که به صورت قطعه قطعه به پیمانکاران واگذار می‌شود.

عاملی درباره چهارخطه کردن اردبیل-سرچم اظهار کرد: پروژه اردبیل تا سرچم ۱۷۸ کیلومتر است که ۷۸ کیلومتر آن امسال کامل خواهد شد. از ۱۰۰ کیلومتر دیگر ۵۰ کیلومتر شامل تونل‌ها هم به پیمانکار واگذار خواهد شد.

وی یادآورشد: همچنین پروژه گرمی – بیله سوار با ۹۰ کیلومتر از سال قبل مجوز ماده ۲۳ را کسب کرده و دارای ردیف اعتبار شده که امسال از هر دو طرف هفت کیلومتر آسفالت خواهد شد.

تونل حیران ظرف دو سه هفته آینده بازگشایی می‌شود

استاندار اردبیل در خصوص آخرین وضعیت تونل دوم حیران اظهار کرد: برنامه ما این بود تونل دوم حیران تا پایان خرداد باز شود البته نه به معنای عبور و تردد، ولی  توده ریزشی در تونل مقداری کار را کند کرد. در عین حال ظرف دو سه هفته آینده مسیر بازگشایی می‌شود.

عاملی با بیان اینکه هفته گذشته همه مطالبات پیمانکاران پرداخت شده است، گفت: اگر فصل کاری مناسب باشد تاکید ما این است کار تونل دوم هم بعنوان یک مسیر گلوگاهی به نتیجه برسد.

وی در ادامه از راه آهن در حال احداث اردبیل- میانه گفت و اظهار کرد: طی۱۸ سال گذشته راه آهن اردبیل فراز و نشیب‌های زیادی داشته و در مقاطعی کار متوقف شده است. طی بازدید نیمه دوم سال گذشته، ۴۵ کیلومترنقطه بحرانی از مسیر که عمده تونل‌ها و پل‌ها در آن واقع شده تعطیل بود.

مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به سفر سال گذشته آیت الله رئیسی به استان اردبیل اظهار کرد: در جریان این سفر۱۳۰۰ میلیارد تومان به صورت نقد به پروژه‌های زیرساختی استان اختصاص یافت.

عاملی با بیان اینکه الان عمده منابع اوراق است که به شکل یک سوم و دو سوم تنزیل می‌شود، گفت: در آن سفر منابع ارزشمندی به استان اختصاص یافت که منجر به تحرک بخشی به پروژه های زیرساختی استان شد. حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اواخر سال گذشته به راه آهن تخصیص یافت و کار الان پیش می رود.

بخش عمده راه آهن اردبیل- میانه تا  شهریور ماه قابل اتمام است

استاندار اردبیل با بیان اینکه بخش عمده راه آهن اردبیل- میانه تا ۳۱ شهریور ماه قابل اتمام است، گفت: پل واقع در این منطقه تا ۳۱ شهریور تمام می‌شود اما تونل‌ها زمان بیشتری می طلبد. انشاءالله با تزریق به موقع۲۰۰ میلیارد تومان از محل منابع بانک رفاه، ۲۰۰ میلیارد تومان منابع بانک سپه و۵۰۰ میلیارد اعتبار سال جاری، این پروژه هم به وضعیت مناسبی خواهد رسید.

وی همچنین گفت: علاوه بر این اتصال ریلی اردبیل تا پارس آباد هم برای ما مهم است و به دنبال این هستیم مجوز ماده ۲۳ را برای این پروژه هم بگیریم تا بودجه به آن اختصاص یابد.

عاملی ادامه داد: سال گذشته در کمیسیون مشترک ایران با جمهوری آذربایجان، اتصال ریلی از تازه کند به آذربایجان مورد توافق قرار گرفت که به دنبال تهیه و تدوین توافق‌نامه هستیم.

 

ظرف سه ماه آینده خبرهای خوبی در زمینه حمل و نقل هوایی اردبیل خواهیم داشت

استاندار اردبیل همچنین درخصوص توسعه زیرساخت حمل و نقل هوایی استان اردبیل گفت: وضعیت پروازها نه فقط در استان اردبیل بلکه در سطح کشور مناسبی نیست و با این وضعیت قطعا نمی‌توان در بحث زیرساخت‌های گردشگری و سرمایه گذاری کار را پیش برد.

وی افزود: امیدواریم سه ماه آینده در این زمینه هم خبرهای خوبی داشته باشیم، شرکت هواپیمایی در استان اردبیل مستقر شده و کمبودهای استان با استقرار دو سه فروند هواپیما برطرف شود.

عاملی در ادامه احداث و توسعه مجتمع های آبرسانی، آبرسانی روستاها و شهرها، توسعه شبکه فاضلاب، را از دیگر اقدامات زیرساختی دولت در استان اردبیل عنوان کرد و گفت: علاوه بر این در سطح استان۵۴ پست ۶۳ کیلووات در دست اجراست در سایر زیرساخت‌ها هم اقدامات جدی را در دستور داریم.

استاندار اردبیل همچنین در خصوص آخرین وضعیت سدهای در دست احداث گیوی و عمارت اظهار کرد: سال گذشته ۵۴ میلیارد تومان برای عمارت و ۵۰ میلیارد تومان برای سد گیوی اختصاص یافت.

زیرساخت‌های استان باید سال‌ها قبل تکمیل می‌شد

وی با تاکید بر اهتمام دولت سیزدهم بر توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها اظهار کرد: این زیرساخت‌ها باید خیلی پیش از این به بهره‌برداری می رسید در حال حاضر فقط یکی دو استان هستند که با بزرگراه به مرکز استان متصل نیستند این زیرساخت‌ها باید فراهم شده و ظرفیت‌های استان برای مردم منطقه تبدیل به ثروت شود.

مقام عالی دولت در استان اردبیل در بخش دیگری از سخنانش با گلایه از برخی نگاه‌های تنگ نظرانه دراستان اظهار کرد: رشد و توسعه در جایی رخ می دهد که فکر انسانها بزرگ و باز باشد بخصوص در حوزه ادارات و سازمان‌ها افراد تاثیرگذار با سعه صدر به مسائل نگاه کنند وهمه باید کمک کنیم این نگاه عوض شود.

به خاطر مردم وارد حاشیه‌ها نشویم

وی با بیان اینکه قوانین برای تامین منافع مردم است، اظهار کرد: اگر جایی می بینیم بخشنامه‌ای منافع مردم را تامین نکرده است در آنجا نمی توان کار را پیش برد.

عاملی با تاکید بر لزوم پرهیز از تفرقه و کدورت در استان گفت: عبور از این شرایط دشوار مستلزم وحدت و همدلی بین همه مردم است و باید به خاطر منافع مردم و استان تلاش کنیم وارد حاشیه‌ها نشده و کدورت‌ها را عمیق‌تر نکنیم و اگر چند سال بعد به پشت سرمان نگاه کردیم ببینیم برای مردم اتفاقات مبارکی افتاده است.

باید ذهنیت‌ها درباره منطقه آزاد اردبیل اصلاح شود/استاندار بازدیدها نیستم

مقام عالی دولت در استان اردبیل در ادامه با تاکید بر لزوم اصلاح ذهنیت‌ها درباره منطقه آزاد اظهار کرد: هرکاری چهارچوب و منطقی دارد و باید با منطق پیش رفت. آنچه خانه خراب کن است، شعار دادن است.

عاملی ادامه داد: برخی من را استاندار بازدیدها می‌نامند. من برای نمایش به پروژه‌ها سرکشی نمی کنم حتما در این بازدیدها تصمیماتی گرفته می شود. درعین حال این  تصمیمات باید به طور شفاف برای مردم تبیین شود وگرنه من اهل نمایش دادن و دروغ نیستم و اعتقاد دارم با این کارها انسان عاقبت بخیر نخواهد شد.

وی با بیان اینکه کسی که دلسوز مردم نباشد عاقبت بخیر نخواهد شد، گفت: پیگیر منطقه آزاد هستیم در این زمینه سازمان منطقه آزاد در استان تشکیل می‌شود و دنبال آن هستیم اراضی مشخص شود و امیدواریم با شرایط مناسبی این منطقه را که ظرفیت مهمی برای استان است، را پیش ببریم.

اشتغال امر تبعی است که با سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی محقق می‌شود

استاندار اردبیل در پاسخ به سوالی درباره تعهد اشتغال اظهار داشت: تعهد اشتغال مبنای چندان علمی ندارد. ممکن است دستگاهی برف‌روبی پشت بام اداره خود را به عنوان تعهد اشتغال آورده باشد در حالی که اشتغال یک امر تبعی است که با سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی ایجاد می‌شود.

عاملی در ادامه گفت: در این زمینه وضعیت آمار بیکاری را استخراج کردیم. البته شاید آمار غیررسمی بالاتر از آمار رسمی باشد. ما بر اساس ظرفیت‌های هر شهرستان برای اشتغال برنامه ریزی کردیم. برای مثال در شهرستان کوثر بر اساس آمار رسمی۶۸۰ بیکار داریم. برای ایجاد اشتغال این افراد و بر اساس ظرفیت‌های موجود پروژه هایی را تعریف کردیم.

انتخاب ۳۵ روستای استان به عنوان پایلوت برنامه پیشرفت روستایی

مقام عالی دولت در استان اردبیل با بیان اینکه برنامه پیشرفت شهرستان‌ها با حضور فرمانداران مشخص شده است، گفت: علاوه بر این پروژه‌های اصلی و پیشران مشخص شده است همچنین برنامه پیشرفت روستاها تدوین شده که در این راستا ۳۵ روستا پایلوت انتخاب شدند.

عاملی همچنین از مشخص شدن برنامه سرمایه گذاری شهرستان‌ها وهمچنین تدوین رویکردهای تحول آفرین در اقتصاد استان خبر داد و گفت: باید این رویکردها را در قالب برنامه پیش ببریم اما اینها مسائلی نیست روی آن نمایش داد مجموع این برنامه‌ها باید محقق شده و منجر به تغییر رویه در استان شود.

وی خاطرنشان کرد: در بحث سرمایه گذاری و اشتغال برنامه واقعی، علمی و کارشناسی ارائه کرده و سهم هر کدام از دستگاه‌ها مشخص شده است.

برنامه جامع آب استان برای نخستین بار تدوین شده است/به طور جدی پیگیر حقابه‌ها هستیم

استاندار اردبیل در ادامه درخصوص برنامه‌های دولت برای تامین آب پایدار برای روستاهای استان اظهار کرد: بحث وضعیت آب روستاها مطلب بسیار مهمی است. واقعیت این است که ما تاکنون نتوانستیم آب پایدار برای روستاها تامین کنیم. برای جبران این وضعیت و آبرسانی به ۴۵۴ روستا با قرارگاه امام حسن توافق کردیم.

عاملی در قالب این  توافق در قدم اول آبرسانی به ۶۰ روستا، بعد ۱۰۰ روستا و در نهایت ۲۰۰ روستا آغاز شده است. علاوه بر این مجتمع‌های ابرسانی در بیله سوار، سبلان در دست احداث است که بخش عمده روستاها را پوشش می دهد.

به گفته مقام عالی دولت در استان اردبیل علاوه بر اینها احداث و تکمیل دو سد در خلخال در دستور کار است که در حال اجراست. علاوه براین برای نخستین بار برنامه جامع آب استان هم در بحث آب شرب و هم کشاورزی تدوین شده که حقابه‌ها هم به صورت فرااستانی مشخص شده است.

وی یادآورشد: بحث حقابه را هم در شمال استان و هم در جنوب استان پیگیر هستیم و اسناد ومدارک را هم ارائه کردیم و با وزیر نیرو هم در این زمینه توافق کردیم.

باید از ظرفیت‌های رویداد اردبیل  ۲۰۲۳ استفاده کنیم

استاندار اردبیل در ادامه در پاسخ به سوالی درباره رویداد اردبیل ۲۰۲۳گفت: این رویداد اتفاق مهمی برای استان است که باید از ظرفیت‌های آن برای تکمیل زیرساخت‌های گردشگری استان، جذب سرمایه و منابع مالی، ارتباطات مستمر فرهنگی و معرفی و برندسازی اردبیل استفاده کنیم.

وی با اشاره به قرابت‌های فرهنگی با اعضای کشورهای اکو اظهار کرد: در این راستا کمیته‌هایی تشکیل شده و برنامه‌هایی در سطح ملی و فراملی طی هفته آینده منتشر خواهد شد.

عاملی تصریح کرد: از تمام ظرفیتهای این رویداد برای معرفی اردبیل و توسعه زیرساخت‌ها استفاده خواهیم کرد.

وی در پاسخ  به سوالی در خصوص انحصار عرضه کالاهای اساسی در استان از سوی  برخی اصناف اظهار کرد: در سطح ملی شاید ذهنیت‌هایی باشد اما در سطح استان من اطلاعی از انحصار کالاهای اساسی ندارم و اگر کسی اطلاعاتی دارد اعلام کند.

مبارزه با خرده فروش مبارزه با قاچاق نیست/ مبداء و منشاء قاچاق باید معلوم باشد

 

استاندار اردبیل یادآورشد: کسانی که در بحث مبارزه با قاچاق فعال هستند بدانند که خراب کردن خانه مردمی که خرده فروش هستند، اسمش مبارزه با قاچاق نیست. باید مبدا و منشاء قاچاق مشخص باشد وگرنه برخی اقدامات نه تنها مبارزه با قاچاق نیست بلکه مبارزه با مردم است و نباید برای مردم مزاحمت ایجاد کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری، توسعه فضای سبز استان را از دغدغه‌های مهم مدیریت اجرایی استان عنوان کرد و با تاکید بر  لزوم لحاظ کردن مسائل مختلف در این زمینه گفت: پیگیر تبدیل باغ شریعت به فضای سبز هستیم و مجوز آن را از وزارت کشور گرفتیم. در این خصوص قسمتی از تامین منابع انجام شده و بقیه هم پیگیری می‌شود.

بهسازی ورودی‌های شهر اردبیل در مرحله طراحی است

استاندار اردبیل همچنین درخصوص بهسازی و توسعه فضای سبز در ورودی‌های شهر اردبیل اظهار کرد: واقعیت این است که چهار ورودی شهر در شان مردم اردبیل نیست. در این زمینه چهار ورودی شهر در مرحله طراحی است و از طریق شورای شهر و شهرداری پیگیر شروع کارها هستیم.

عاملی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی مقرر شده دروازه آستارا فضای سبز باشد که تملک اراضی انجام شده و این ورودی به طور کامل فضای سبز خواهد شد. علاوه براین از سیدصدرالدین تا میدان وحدت و در دروازه خلخال هم از سه راهی کورائیم تا میدان هواپیما به مرحله طراحی رفته است.

استاندار اردبیل یادآورشد: در منطقه شورگل هم مجموعه گردشگری متفاوت تر از شورابیل طراحی خواهیم کرد همچنین شهرک لجستیک را در سه راه کورائیم در نظر گرفتیم.

شرایط صف‌های نان بهتر می‌شود

وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص صف‌های نان اظهار کرد: در هیچ جای دنیا نان مسئله مردم نیست. الان مرزبانی،   نیروی انتظامی، بازرسان دستگاه‌های مختلف کشور همه برای نان بسیج شده اند چون آرد یارانه ای است و زمینه قاچاق هم فراهم است. الان دولت می‌خواهد یارانه را به جای آرد به نانوا بدهد تا قاچاق جمع آوری شود.

عاملی با بیان اینکه هنوز یارانه به حساب نانوا واریز نمی‌شود، گفت: یکی ازدلایل بسیار مهم صف‌ها این است قیمت صنف و صنعت بالاتراست و در نتیجه وقتی قیمت آرد در این بخش افزایش می‌یابد، بخشی از آرد وارد صنف و صنعت می شود. از سوی دیگر ما به شدت با حضور گردشگر مواجه شدیم که البته قابل پیش بینی بود.

استاندار اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این در حالی که سرانه مصرف در کل کشور هشت و نیم کیلو هست، سرانه ما در استان ۱۲ و نیم کیلو هست است. با وجود این و بعد از تلاش‌های زیاد برای آرد اضافی، بابت گردشگری دادند که البته تنها استان هم اردبیل است و ما این سهیمه را به برخی نانوایی‌ها دادیم.

وی با بیان اینکه قیمت نان در اردبیل کمترین قیمت در سطح کشور است، افزود: در نتیجه این شرایط به هر حال نان از استان خارج می‌شود. اگر قرار باشد قیمت را افزایش دهیم، مردم ناراضی خواهند بود و اگر افزایش ندهیم هم نمی‌توان شرایط را به طور کامل رصد کرد. هرچند نظارت بر نانوایی‌ها افزایش یافته ومقداری این مسئله مدیریت شده است.

عاملی ادامه داد: بخشی از علت تشکیل صف‌های طولانی هم به علت عید قربان بود که باعث شد صف‌های عظیمی تشکیل شد و ما شرمنده مردم شدیم این مسئله مقداری مدیریت شده و بهتر شده است و با اجرای این طرح شرایط بهتر خواهد شد. ضمن اینکه موضوع صف تنها در استان ما نیست تمام استان‌ها نسبت به گذشته مسئله صف نان وجود دارد.

استاندار اردبیل در پاسخ به سوال دیگری، برقراری مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای ایجاد رونق اقتصادی در این استان را از ضرورت‌های اساسی ذکر کرد که مسئولان استان باید به آن توجه کنند و گفت: تمام تلاش‌ها باید بر توجه به اولویت تولید و جذب سرمایه‌گذار متمرکز شود.

وی با بیان اینکه حذف برخی معافیت‌ها باعث دلسرد شدن سرمایه‌گذار می‌شود، گفت: از سوی دیگر برقراری مشوق‌ها و معافیت‌ها باعث افزایش جذب سرمایه‌گذار و در نتیجه رونق تولید خواهد شد.

استاندار اردبیل یادآورشد: دولت وظیفه تامین زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری را بر عهده دارد و در شهرستان کوثر اقدامات خوبی در این خصوص انجام گرفته و برخی زیرساخت‌ها در حال تامین شدن است.

 

عاملی اضافه کرد: برای سرمایه گذاری بخش آب، گروه سرمایه گذاری آتا اعلام آمادگی کرده که مقرر است در این سرمایه‌گذاری از تهاتر نفت استفاده شود ضمن اینکه در این رابطه با وزارت کشور و وزارت امور خارجه هماهنگی صورت گرفته و هیچ مشکلی هم در سرمایه گذاری خارجی با تهاتر نفت وجود ندارد.

وی همچنین از تکمیل مجموعه تولید آهن اسفنجی اردبیل در قالب شهرک تخصصی فولاد خبر داد و گفت: در بازدیدی که از این کارخانه صورت گرفته برای تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز و موضوعات زیست محیطی کارخانه تولید آهن اسفنجی اردبیل تصمیمات لازم اتخاذ شد.

مقام عالی دولت در استان افزود: آب مورد نیاز کارخانه تولید آهن اسفنجی اردبیل نه از آب‌های زیرزمینی یا آب شرب استان اردبیل، بلکه از پساب فاضلاب استان تأمین خواهد شد.

استاندار اردبیل ادامه داد: درباره تأمین برق، تأمین گاز و طراحی انتقال گاز به کارخانه تولید آهن اسفنجی اردبیل نیز تصمیم‌گیری شده است.

آب مورد نیاز پتروشیمی نمین از این شهر نیست/ مردم نگران نباشند

وی همچنین درخصوص برخی مباحث درباره تامین  آب پترشیمی نمین اظهار کرد: به مردم اطمینان می‌دهم تامین آب پتروشیمی نمین از نمین نیست محل اختصاص آن جداست مردم منطقه نگران نباشند.

مقام عالی دولت در استان اردبیل ادامه داد: این مجموعه از نظر زیست محیطی هم کاملا بر اساس استانداردهای زیست محیطی پیش می‌رود. قانون به شدت در موضوع محیط زیست سختگیر است در قالب برنامه تدوین شده در شورا و کمیسیون مربوطه حتما در قالب آن پیش خواهد رفت.

عاملی با بیان اینکه تولید متانول جزو برخی محصولات آلاینده نیست، اظهار کرد: ورودی این واحد تولیدی گاز طبیعی و آب است و خروجی هم ندارد. قطعا نگرانی‌ها برطرف خواهد شد و اجازه دهیم سرمایه گذاری پیش برود.

مشکل سبلان پارچه به صورت ریشه ای حل خواهد شد

استاندار اردبیل همچنین درباره آخرین وضعیت کارخانه سبلان پارچه اظهار کرد: با جدیت پیگیر بهبود وضعیت این کارخانه هستیم. حدود هفت الی هشت ماه است پیگیر وضعیت این  کارخانه هستیم. البته کار دشوار است  اما انشاء الله بزودی مشکل سبلان پارچه به صورت اساسی و ریشه ای حل خواهد شد.

وی درخصوص تعیین تکلیف برخی مدیران در برخی حوزه ها اظهار کرد: به زودی تغییراتی که در برخی مدیریت‌ها لازم است انجام خواهد شد.