1

نحوه شکل گیری شهرک الهیه

در دهه هشتاد ( سال 1381 ) در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر تأمین معیشت و مسکن نیروهای مسلح، قرارگاه مسکن در سطح ملی تشکیل و در استان اردبیل نیز به منظور تحقق این اهداف، با هدف شناسائی اراضی فاقد قابلیت کشاورزی و تعیین تیم خرید با نظارت نهادهای نظارتی شعبه این قرار گاه  تشکیل گردید.

به دنبال اقدامات انجام یافته در منطقه پیله سحران، اراضی دیم درجه 4 و 5 مورد شناسائی قرار گرفت و تیم خرید ( نمایندگان پرسنل تعیین شده از سوی فرماندهی وقت ) پس از شناسائی اراضی نسبت به خرید با قیمت روز اقدام نمودند.

پس از خرید اراضی برای انجام کارهای فنی و تخصصی، زمین ها تحویل تعاونی های مسکن زمین ذیل گردید:

1- تعاونی مسکن کوثر ( کارکنان فرماندهی انتظامی اردبیل )

2- تعاونی مسکن شهید بیگلری ( کارکنان مرکز آموزش)

3-تعاونی مسکن شهید مدنی ( کارکنان مرکز آموزش)

4-تعاونی چند منظوره پرتوان ( کارکنان سپاه استان )

5-تعاونی مسکن شاهد

6-تعاونی مسکن ارشاد اسلامی

7-تعاونی مسکن آب منطقه ای

8-تعاونی مسکن بازرگانی

9-تعاونی مسکن شهرداری اردبیل ( کارکنان)

10-تعاونی مسکن دادگستری ( گرمی )

11-اراضی 7 هکتاری راه و شهرسازی

12- کارکنان شهرداری اردبیل

13-ستاد حضرت امام

پس از تهیه طرح های مطالعاتی مراتب در کمیسیون مربوط طرح ، و در سال 93 توافقی با لحاظ 25درصد مسکونی جهت تعاونی ها توسط بنیاد توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح شمالغرب خاتم ( به نمایندگی از تعاونی ها ) با راه و شهرسازی انجام و مراتب در کمیسیون ماده 5 استان طرح و مورد تصویب قرار گرفت.

با لحاظ موارد بالا در پاسخ به برخی از اظهار نظر ها برای آگاهی افکار عمومی از واقعیت های موجود باید گفت:

اولاً: هر گونه خرید جهت تأمین مسکن بخشی از اقشار ضعیف جامعه، تحت نظارت یگان‌های نظارتی و به قیمت روز انجام گرفته است . برخی ازاشخاص مورد ادعا در این رابطه، نمایندگان یا تیم خرید بوده که پس از خرید، اراضی را به تعاونی ها منتقل کرده اند.

دوماً: اراضی درجه 4 و 5 که فاقد هرگونه قابلیت کشت و زرع بوده، شناسایی و خریداری گردیده است.

سوماً: کلیه اراضی محدوده شهرک، در سال‌های 82 تا 87 خریداری گردیده و صرفاً تعداد 2 قطعه باقی مانده در داخل اراضی نیز بعد از تغییر کاربری، با توافق شهرداری اردبیل با مالک اراضی فوق به شهرک الحاق شده است.( قابل توجه اینکه علیرغم عدم وجود توافق مالک با تعاونی ها، این دو قطعه نیز مسکونی طراحی گردیده و نه کاربری عمومی).

چهارماً: اقدامات وزیر وقت در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص تأمین مسکن و همزمان با پروژه‌های مسکن مهر بوده و عمده اراضی شهرک به مسکن مهر اختصاص یافته است.

و در نهایت باید مدعیان موضوع توجه داشته باشند که در این شهرک، یک قطعه مسکونی در تعاونی ها به 3 الی 9 نفر تخصیص یافته و گاهی بعضی اعضاء فقط ده متر مالک اراضی در زمین شهرک الهیه می باشند.

لازم به توضیح است که در چهل سال اخیر یک شهرک در استان اردبیل به جهت نیاز ضروری اعضاء و شهروندان و با فقدان قابلیت کشاورزی به مسکونی ( شهرک الهیه ) تغییر یافته که تمام الگوهای شهرسازی در آن لحاظ و بخش عمده ای نیز در سال‌ های قبل به عنوان مسکن مهر و اخیراً نیز در قالب مسکن ملی اجرایی شده است.