1

جای خالی والیبال ایران در المپیک پاریس

دو تیم آلمان و ژاپن بازی افتتاحیه والیبال المپیک پاریس را برگزار کردند. دیداری که ژاپن علی‌رغم شایستگی شکست تلخی را در مقابل حریف پذیرفت.

بازی خوب ژاپن، داغ دل ایرانی‌های دوستدار والیبال را تازه کرد. عاشقان والیبال در ایران، امروز جای خالی تیم ملی را در این رقابت‌ها به‌خوبی احساس کردند. مرور خاطرات والیبال ایران در المپیک های 2016و 2020این سؤال را مطرح می کند که والیبال ایران چرا بهترین موقعیت‌ها را از دست داده و با روزهای خوب و غرورانگیز فاصله گرفته است؟

در 2016 و در ریو، چه تیمی ‌داشتیم، همان تیمی که ولاسکوی آرژانتینی آن را ساخته بود، تیمی که با رهبری لوزانو به مقام پنجم المپیک رسید. در آن سال‌ها همه رسانه‌های تخصصی دنیا، والیبال ایران را تحسین کردند و یا در المپیک 2020 توکیو تیم ایران به سرمربی‌گری آلکنوی روسی قدم به رقابت‌ها گذاشت. هرچند که در گروه خود پنجم شد ولی با غول‌های والیبال دنیا پنجه در پنجه انداختیم و در مقابل تیمی چون لهستان پیروز میدان بودیم.

حال بر سر والیبال ما چه آمد که خیلی زود با دوران پرافتخار خداحافظی کردیم و در سراشیبی سقوط قرار گرفتیم. وقتی بعد از ۵۲ سال انتظار، جواز حضور در المپیک ریو را به دست آوردیم انتظار سقوط در 2024 کاری سخت و غیر قابل قبول بود. چه کسانی باید بنشینند و برای والیبال ایران نسخه شفابخشی بپیچند. استعدادهای جوانان ایران باید بارور گردند و والیبال این کشور را به روزهای اوج خود برگردانند.

والیبال ایران آن پتانسیل و توانایی را دارد که دوباره به پا خیزد و در میادین بزرگ، سرود پیروزی سر بدهد و شادی و غرور را به جامعه به ارمغان ‌آورد به شرطی که مسئولین ما واقعیت‌ها را بپذیرند و براساس حقایق برنامه‌ریزی کنند و آینده‌ای روشن برای این رشته ترسیم نمایند. ان‌شاءالله.




میزان خرید گندم در استان اردبیل به ۲۸۴ هزار تن رسید

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل گفت: خرید گندم در این استان از ۱۶ خردادماه شروع شده و تاکنون ۲۸۴هزار تن گندم از کشاورزان منطقه مغان خریداری شده است.

ودود ایرانیان  ارزش تقریبی این میزان گندم خریداری شده را ۴۹ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای خرید گندم و کلزا از کشاورزان استان انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل ثبت‌نام کشاورزان در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی را ضروری دانست و گفت: تمامی کشاورزان قبل از شروع خرید نسبت به ثبت‌نام در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی اقدام کنند تا در زمان مراجعه به مراکز خرید بدون معطلی محصول خود را به مراکز تحویل دهند.

وی همچنین به کشاورزان توصیه کرد از برداشت زودهنگام محصولات به خاطر داشتن رطوبت احتمالی خودداری کرده و در زمان‌های اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان نسبت به برداشت محصولات اقدام کنند.

ایرانیان درباره پرداخت به موقع بهای گندم کشاورزان افزود: در راستای تسریع در روند پرداخت به موقع بهای گندم لازم است مراکز خرید در سریع‌ترین زمان نسبت به ثبت و ارسال چک لیست‌ها به بانک عامل اقدام کنند.

خرید گندم تولیدی کشاورزان اردبیل در ۴۶ مرکز خرید

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل قیمت تضمینی گندم را ۱۷۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: ۴۶ مرکز خرید گندم شامل مراکز خرید ملکی، سیلوهای‌های بخش خصوصی و مباشر برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان دایر است و محدودیتی در خرید گندم در این مراکز وجود ندارد.

ایرانیان ادامه داد: کشاورزانی که می‌خواهند محصولات گندم و کلزا را تحویل مراکز خرید بدهند با مراجعه به همکاران جهاد کشاورزی اطلاعات خود را در پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت و یا بروز رسانی کنند تا در روند خرید مشکلی پیش نیاید.

وی اضافه کرد: استان اردبیل در زمان ترسالی در تولید گندم جزو سه استان برتر کشور بوده است ولی به علت خشکسالی این جایگاه به رتبه نهم کشوری تنزل پیدا کرده است.

 




آیا اشتراک‌گذاری سفر در سرقت از منازل موثر است؟

یکی از موضوعات قابل بحث در حوزه سرقت، ارتباط ایام تعطیل و افزایش سرقت است که باید پرسید آیا اشتراک‌گذاری برنامه مسافرت ارتباطی با سرقت در ایام تعطیل دارد یا نه؟

گروه جامعه ایرنا – سرقت در ایام تعطیل یکی از دغدغه‌های همیشگی مردم است. این استرس و اضطراب که آیا در اوقات خالی بودن منازل سرمایه و دارایی‌های افراد در امان و امنیت قرار دارد؛ موضوعی است که در برخی مواقع شادی ، لذت و آرامش سفر را با انبوهی از ناخوشی و ناراحتی از بین می‌برد حتی اگر سرقتی هم صورت نگیرد، ترس رخدادن چنین اتفاقی همواره در سفرها سایه می‌افکند.

به طور عمومی، در همه جای دنیا ایام تعطیل با افزایش شمار سرقت مواجه است. خالی شدن شهرها و روستاها از ساکنین و اجتماع افراد در مکان‌های خاصی مانند شمال و یا نقاط دیدنی کشور، شرایط را برای سارقان محیا می‌کند تا فضای بهتری در سرقت داشته باشند اما یکی از موضوعات قابل تامل، اشتراک گذاری سفر در فضای عمومی به خصوص در شبکه‌های اجتماعی یا در جمع افراد نامطمئن است. به طور حتم، اگر سارقان از فقدان حضور شما اطلاع داشته باشند، نه تنها شرایط را فراهم می‌بینند بلکه می‌توانند خسارت بیشتری نیز وارد کنند.

اما در مجموع، سوال اینجاست که آیا اشتراک گذاری سفر در فضای مجازی یا حتی هرگونه برنامه‌ای که گویای غیبت شما در منزلتان باشد، می‌تواند در افزایش سرقت و ترقیب سارقان اثرگذار باشد؟ همچنین آیا تحقیقات میدانی درباره ارتباط موثر اشتراک گذاری برنامه های زندگی از جمله سفر یا مهمانی با سرقت انجام شده است؟

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایرنا گفت: به طور حتم اطلاعات می‌تواند کار سارقان را راحت‌تر و حتی کشف و دستگیری آنان را نیز سخت‌تر کند البته این آگاهی صرفاً به موضوع عدم حضور از خانه نیز محدود نمی‌شود و مسائل متعددی از جمله شرایط محل سرقت همچنین تجهیزات ایمنی و مسائل دیگر را نیز شامل می‌شود.

سرهنگ محمد شریفی افزود: البته در موضوع به اشتراک‌گذاری مسافرت یا هرگونه غیبت از حضور در منازل را بارها پلیس هشدار داده است و به طور حتم در افزایش و انجام سرقت موثر است. شهروندان هرگز نباید اطلاعات سفر یا هرگونه برنامه‌ای که بیانگر نبود آنها در منزل است را به اشتراک بگذارند.

به گفته این مقام انتظامی، البته بررسی میدانی و گزارش تفکیکی برای میزان تاثیر اشتراک گذاری مسافرت و مسائلی از این دست بر امر سرقت وجود ندارد اما بدیهی است که مطلع بودن سارقان از وضعیت منازل تاثیر بسیاری دارد.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا خاطرنشان کرد: هفته گذشته که تقریباً هفته‌ای تعطیل در تقویم کشور بود، شاهد افزایش ۵۹ فقره‌ای سرقت نسبت به هفته ماقبل آن بودیم، که می‌توان افزایش سفرها و مسافرت‌های گسترده را در آن موثر دانست.

کشف ۶۰۰ فقره سرقت و دستگیری ۴۶۰ سارق در هفته گذشته

سرهنگ شریفی اضافه کرد: هفته گذشته، پلیس آگاهی کشور ۶۰۰ فقره کشف سرقت داشته است که شامل ۴۰ درصد از کل سرقت انجام شده در طی این هفته بوده است. علاوه بر این ۴۶۰ نفر سارق نیز دستگیر شدند

 

بالکن‌ها راه اصلی ورود سارقان

سرهنگ شریفی علاوه بر تاکید خودداری از اشتراک گذاری برنامه‌های خانوادگی برای جلوگیری از سرقت منازل، بر ایمن سازی منازل نیز تاکید کرد و گفت: مهم‌تر از هر چیز، ایمن سازی منازل مسکونی به خصوص خانه‌های ویلایی در اولویت قرار دارد.

وی با بیان اینکه اغلب سرقت‌ها از طریق بالکن‌ها انجام می‌شود، توضیح داد: این آمار در خانه‌های ویلایی بیش از آپارتمان‌ها است اما در هر دو شکل منازل، بیشتر ورود سارقان از طریق بالکن‌ها انجام می‌شود و از سرقت از مسیر درب‌های ورودی به مراتب آمار کمتری دارد.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: مهار کردن بالکن‌ها همچنین استفاده از درب‌های ضد سرقت می‌تواند علاوه بر جلوگیری از ورود سارقان، حداقل زمان و شرایط ورود سارقان را طولانی و دشوار کند.

وی بر خودداری از نگهداری پول نقد و اشیای با ارزش همچون جواهرات در خانه تاکید کرد و گفت: شهروندان هوشیار باشند که نگهداری اشیای قیمتی می‌تواند انگیزه سرقت را افزایش دهد به همین خاطر حداقل در زمان سفر این اشیا را به جایی دیگر به خصوص صندوق امانات منتقل کنند.

به گفته سرهنگ شریفی، معمولا سارقان در سرقت‌های بزرگ، خانه و افراد آن را برای مدت نسبتاً طولانی تحت نظر قرار می دهند؛ به همین دلیل نگهداری اشیای قیمتی همچون پول نقد، ارز و طلا و جواهرات اقدامی اشتباه است همچنین استفاده از تجهیزات امنیتی نیز می‌تواند از وسوسه سارقان جلوگیری یا حداقل در دستگیری آنان کمک کند.

وی با تاکید بر هوشیاری پلیس، گشت‌های منظم و رصد سارقان سابقه دار، افزود: لازم است خود شهروندان نیز نسبت به ایمن نگاهداشتن منازل خود هوشیار باشند. نباید اطلاعات منازل به خصوص برنامه سفر در میان افراد مختلف به خصوص شبکه های اجتماعی اشتراک گذاشته شود زیرا اینگونه اطلاعات فرصتی مناسب به سارقان می‌دهد.




فضول‌باشی و احضار عوامل فساد در فوتبال

هرروز که می‌گذرد ابعاد جدیدی از فساد در فوتبال روشن شده و متهمین جدیدی به دادگاه احضار می‌شوند. آن‌هایی که سال‌ها با آویزان شدن از فوتبال هر چه خواستند انجام دادند و برای برخی از مناطق، کم‌لطفی نموده و به‌آسانی حق آن‌ها را در زیر چکمه‌های قدرت و خودبزرگ‌بینی پایمال کردند.

باز شدن دوباره پای مسئولین فدراسیون در سال‌های 98-99 به پرونده فساد، پرده از خیلی مسائل باز می‌کند. اصلاً کسانی که در فوتبال کار و بارشان با فساد و زدوبند گره خورده در هر موقعیت و در هر مکانی که قرار بگیرند به کارهای خلاف دست می‌زنند و فکری به فردا و فرداها و برملا شدن چهره کثیف و چندش‌آور‌شان نمی‌کنند.

باور کن وقتی خبر احضار مسئول کمیته آموزش فدراسیون در سال‌های ۸۸ تا ۸۹ را شنیدم اتفاقات بازی تیم شهرداری و خونه به خونه از مقابل چشمانم رژه رفت. بازی که با تساوی ۳ بر ۳ به پایان رسید. دیداری که داور تا توانست در خانه شهرداری به نفع حریف سوت زد و در پایان اشک هواداران راستین فوتبال اردبیل را درآورد.

هنوز فراموش نکرده‌ایم که داور این دیدار ازسوی فدراسیون دو هفته متوالی برای شهرداری اردبیل قضاوت کرد و چون سرپرست خونه به خونه جا پایی در فدراسیون داشت در آن مقطع آب از آب تکان نخورد. شهرداری سقوط کرد و خونه به خونه‌ای‌ها با لطف داوری که بعدها از فعالیت‌های داوری محروم شد با خوشحالی اردبیل را ترک کردند.

هنوز یادمان نرفته است مسئولی که امروز برای دست داشتن در امر فساد به دادگاه احضار می‌شود در آن روز یعنی در بیست و یکمین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ در کنار زمین سعی در تحریک تماشاگران و منحرف کردن نظر آن‌ها از بازی را داشت. او یکی از متهمین اصلی در سقوط شهرداری به دسته دو بود وقتی احضار می‌شود به یاد ضرب‌المثل چوب خدا صدا ندارد می افتم.

گفتم فضول‌باشی از قدیم گفته‌اند: “گجه گونوز یالان دییر”. هر کسی گامی برای پایمال کردن حق یک فرد یا یک مجموعه بردارد بالاخره یک روز گرفتار می شود.

فضول‌باشی بلافاصله حرف‌ام را قطع کرده ادامه می‌دهد: از احضار سرپرست فدراسیون در سال‌های ۹۸ و ۹۹ نیز خیلی خوشحال شدم. او در دهه‌ی ۹۰ از طرف فدراسیون برای پیگیری امور فوتبال استان به اردبیل آمد. ساعت‌ها پای حرف علاقه‌مندان به فوتبال نشست و در برگشت بر همه آن وعده‌هایی که داده بود خط بطلان کشید  و به‌خاطر یک رأی مجمع، علناً به فوتبال اردبیل کم لطفی کرد. حالا که احضار می‌شود باید تاوان آن‌همه بی‌توجهی‌ها و جانبداری‌ها و رفتارهای خودمحورانه را بدهد.

گفتم: برادر من، اقدام این قبیل افراد در تاریخ فوتبال کشور ماندنی است. فسادی که در دوره حکومت و مدیریت آن‌ها در فوتبال کشور وجود داشته مهر ننگی است که هیچ‌وقت از پیشانی آن‌ها آثارش محو نخواهد شد. خدا جای حق نشسته است، ظلمی که از اقدامات این قبیل مسئولان بی‌مسئولیت بر فوتبال کشور و استان‌ها شد بی‌جواب نمانده و نخواهد ماند.

فضول‌باشی درحال خداحافظی گفت: من همچنان امیدوار برای احضار برخی دیگر از سردمداران فوتبال در آن سال‌ها هستم. آن‌هایی که سال‌ها فوتبال استان‌ها را مهندسی کردند و اجازه هیچ‌گونه تغییر در روند مدیریت آن‌ها را ندادند. خلاصه اگر حق است  باید آن‌ها در جایی تاوان بدهند و تشت رسوایی‌شان بر زمین بیفتد.




۹۵ درصد چاه‌های کشاورزی استان اردبیل به کنتور هوشمند مجهز شد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل گفت: بیش از ۹۵ درصد چاه‌های کشاورزی در این استان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شد.

حسین قدیمی در گفت و گو با ایرنا، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی را از اولویت‌های شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل عنوان کرد و افزود: بر همین اساس با نصب ۲ هزار و ۵۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی بیش از ۹۵ درصد چاه‌های کشاورزی در این استان به کنتور هوشمند مجهز شد.

وی اظهار کرد: کنتورهای هوشمند آب و برق در راستای مدیریت دقیق‌تر منابع آب زیرزمینی، کنترل میزان برداشت، جلوگیری از اضافه برداشت، بهره‌وری بیشتر انرژی و مدیریت توامان مصرف آب و برق، بر روی چاه‌ها نصب می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل بیان کرد: تجهیز چاه‌ها به کنتورهای هوشمند آب و برق مهم‌ترین ابزار مدیریت صحیح منابع آب زیرزمینی و انرژی برق است که در راستای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی و مدیریت مصرف برق در زمان پیک بار در تابستان در استان در حال اجرا است.

قدیمی اضافه کرد: اگر کشاورزان و بهره‌برداران ۸۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند، محدویت مصرف آنها در زمان‌های اوج مصرف برق (پیک بار) برداشته خواهد شد.

 

بیش از ۲۵ هزار کنتور هوشمند برق در اردبیل نصب شده است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل گفت: تاکنون بیش از ۲۵ هزار کنتور جدید هوشمند برق به جای کنتورهای معمولی و قدیمی با هدف کنترل و مدیریت مصرف برق در این استان نصب شده و این روند ادامه دارد.

قدیمی از شناسایی مشترکین پرمصرف برق در استان اردبیل خبر داد و افزود: نصب کنتور هوشمند با اولویت مشترکین پرمصرف در دست اجراست و کنتور برق مشترکین پر مصرف استان در بخش های اداری، تجاری، و خانگی تعویض و به جای آن کنتورهای هوشمند (فهام) نصب خواهد شد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد انرژی مشترکین صنعتی شرکت توزیع برق استان اردبیل به وسیله کنتورهای فهام و به صورت آنلاین و از راه دور قرائت می‌شود.

وی با اشاره به مزیت کنتور هوشمند برق به کنتورهای سنتی بیان کرد: کنتور هوشمند برق، دستگاهی است که با استفاده از فناوری هوشمند میزان دقیق مصرف برق را در هر زمان اندازه می‌گیرد و از طریق شبکه‌های ارتباطی از جمله اینترنت و بلوتوث در لحظه به سامانه مرکزی می‌فرستد و حتی می‌تواند شخص را از میزان مصرف برق لحظه به لحظه محل زندگی خود آگاه کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل اضافه کرد: برخلاف اندازه‌گیری آنالوگ (سنتی) که نیاز به قرائت دستی توسط کنتورخوان‌ها دارد، اندازه‌گیری هوشمند داده‌های مصرف دقیق و به‌روزی را ارائه می‌دهد که هم شرکت‌ها و هم مصرف‌کنندگان را قادر می‌کند تا مصرف انرژی را به طور موثرتری نظارت و مدیریت کنند ، با وجود برخی نگرانی‌ها بابت افزایش هزینه‌ها به دنبال استفاده از این ابزار، اما در حقیقت کنتور هوشمند می‌تواند ابزار موثری برای کاهش مصرف برق باشد.

قدیمی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند اطلاعات دقیق‌تری را نسبت به دستگاه‌های قدیمی ارائه می‌دهند، ادامه داد: کنتورهای هوشمند دسترسی به داده‌های مصرف برق را تسهیل می‌کنند و در نتیجه مصرف‌کنندگان می‌توانند کنترل بیشتری بر میزان استفاده از انرژی خود داشته باشند تا با تغییر عادات استفاده، هزینه‌ها را کاهش دهند.

جلوگیری از خاموشی ها با مدیریت مصرف برق امکان پذیر است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل گفت: مصرف بهینه و مدیریت مصرف برق از اصلی‌ترین راه‌ها برای عبور از خاموشی و قطع برق مشترکان است.

قدیمی با بیان اینکه عمده مصرف برق از ۱۵ تیر تا ۱۵ مرداد است، افزود: پیک مصرف برق در استان اردبیل تا به امروز ۴۵۶ مگاوات بوده که در مقایسه با سال گذشته به طور متوسط در سطح کشور ۷.۵ درصد مصرف برق افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در ایام تابستان و زمان اوج پیک بار میزان مصرف برق در ساعات مختلف متفاوت است، برای تامین ۱۲ هزار مگاوات برق و عبور از دوره پیک سه یا چهار ماهه نیازمند احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه هستیم که سرمایه سنگینی لازم دارد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پروژه‌ها و برنامه‌های خوبی برای تولید برق در کشور در دست اجراست ، اما در عین حال بهترین راه برای عبور از این دوره مدیریت مصرف از سوی مصرف‌کنندگان بخش‌های مختلف است.

۳۲ هزار مگاوات برق مصرفی تابستان مربوط به کولرهاست

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل با اشاره به عوامل متعدد افزایش مصرف برق در ماه‌های گرم سال، اضافه کرد: یکی از دلایل افزایش مصرف برق در فصل تابستان بارهای سرمایش کولرها است به طوری که از حدود۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق مصرفی در کشور حدود ۳۲ هزار مگاوات در کشور مربوط به کولرها است.

قدیمی ادامه داد: همکاری مشترکان خانگی و تجاری با استفاده نکردن از لوازم برقی پرمصرف در ساعت‌های اوج بار (۱۱ تا ۱۷ و ۱۸ تا ۲۳)، استفاده از روشنایی روز، لامپ‌های کم‌مصرف، تنظیم دمای آسایش روی ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولر آبی و نصب سایبان روی کولرها از جمله روش‌های ساده و کم هزینه برای مدیریت مصرف است.

وی با اشاره به اینکه مصرف برق در کشور و استان رشد غیرمتعارف داشته است، از تمامی مشترکان خواست با صرفه‌جویی حداقل ۱۵ درصدی، خادمان خود در شرکت توزیع نیروی برق را در فصل پیک سال یاری کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل گفت: باید بپذیریم و باور کنیم که مدیریت درست منابع و صرفه‌جویی در مصرف باعث بهینه‌سازی مصرف می‌شود و بهینه‌سازی مصرف یکی از وظایفی است که بر عهده تمامی افراد جامعه است.

 

اردبیل سه برابر مصرف خود برق تولید می‌کند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل گفت: با اینکه امسال اوج مصرف برق در این استان ۴۵۶ مگاوات بود اما حدود هزار و ۴۵۷ مگاوات یعنی سه برابر میزان مصرف استان، برق در اردبیل تولید می‌شود.

قدیمی با بیان اینکه عمده برق استان اردبیل در ۶ واحد گازی و سه واحد سیکل ترکیبی نیروگاه سبلان که ۲ واحد آن اخیرا وارد مدار شده است، تولید می‌شود ، افزود: علاوه بر آنها در نیروگاه آبی مغان و چهار مگاوات نیروگاه خورشیدی هم در سطح استان برق تولید می‌شود.

وی اظهار کرد: برق تولیدی نیروگاه‌های کشور وارد شبکه سراسری شده و با توجه به نیاز استان‌ها و شرکت‌ها مصرف می‌شود بنابراین اگر امروز در استان اردبیل برق تولید نشود استان بدون برق نخواهد ماند و برق مورد نیاز آن از طریق شبکه سراسری تامین خواهد شد.

وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه با احداث پست‌های ۲۳۰ کیلوولتی، تمامی شهرستان‌های استان به شبکه سراسری وصل هستند تنها مشگین‌شهر وصل نشده که در این شهرستان هم امسال پست ۲۳۰ به ۶۳ کیلو ولت احداث شده و در این شهرستان هم مشکلی نداریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل با بیان اینکه ۹۹.۹ درصد جمعیت استان از نعمت برق برخوردار هستند، اظهار کرد: طول شبکه توزیع نیروی برق در استان ۱۵ هزار کیلومتر است و در مجموع ۶۵۰ هزار مشترک برق در این استان وجود دارد و ۱۰۰ درصد مناطق شهری و هزار و ۷۵۷ روستا در این استان از نعمت برق برخوردار هستند.

قدیمی ادامه داد: به طور میانگین هر سال ۲۰ هزار مشترک به مشترکین برق استان اضافه می‌شود به طوری که تعداد انشعابات در سه سال اخیر ۶۰ هزار مشترک افزایش یافته است.

بانک‌ها و دستگاه‌های اداری دمای آسایش را رعایت کنند

وی گفت: یکی از مشکلاتی که ما در سطح استان داریم عدم رعایت دمای آسایش از سوی بانک‌ها است در حالی که دمای هوا باید روی ۲۴ درجه تنظیم شود این دما در برخی از شعبات بانک‌ها رعایت نمی‌شود.

وی افزود: در بخش اداری هم طبق برنامه سراسری و برای مدیریت مصرف در ساعات پیک، ساعات کار ادارات از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ ظهر تعیین و از سوی دولت به طور رسمی ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده دستگاه‌های اداری موظف هستند در ساعات اداری ۳۰ درصد و در ساعات غیراداری ۷۰ درصد برق مصرفی خود را کاهش دهند.

قدیمی بیان کرد: در طول شبانه‌روز دو دوره پیک مصرف شامل روزانه بین ۱۲ ظهر تا ۱۸ عصر و پیک شبانه نیز بین ساعات ۲۰ شب تا ۲۳ شب تعیین شده که باید در این ساعات مصرف برق از سوی مشترکان مدیریت شود.

وی اضافه کرد: برنامه و طرح خوبی در شرکت توانیر در قالب نرم‌افزار “با انرژی” و پویش ۱۵/۲۱ در حال اجرا است، یعنی ۱۵ درصد کاهش مصرف در ۲۱ هفته نسبت به دوره مشابه سال گذشته که در حال اجرا است..

وی ادامه داد: در این طرح علاوه بر کاهش هزینه برق، جوایز ارزشمندی از جمله ۳۰۰ دستگاه خودرو برای مشترکان کم‌مصرف در نظر گرفته شده است و کسانی که این نرم‌افزار را نصب کنند شانس بهره‌مندی از جوایز این پویش را خواهند داشت.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است




سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی جاده گرمی – بیله‌سوار اختصاص یافت

 مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی ۱۹ کیلومتر از مسیر گرمی _ بیله‌سوار تامین شده و هفته بعد نسبت به برگزاری مناقصه اقدام خواهد شد.

محبوب حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به مطالبات سنگین پیمانکار از اداره کل راه و شهرسازی استان برای تکمیل باند دوم گرمی – بیله سوار قرارداد بر اساس ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان تحویل و مقرر شد نسبت به انتخاب پیمانکار جدید اقدام شود.

وی افزود: برای احداث و تکمیل باند دوم سه‌راهی صحرا – بیله‌سوار هم ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

۱۵ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل بهره‌برداری می‌شود

حیدری همچنین با اشاره به طرح‌های بزرگراهی در دست اجرا در این استان اظهار کرد: قبل از دولت سیزدهم ۱۸۰ کیلومتر بزرگراه در استان احداث شده بود و با روی کار آمدن این دولت اجرای ۱۸۰ کیلومتر دیگر هم در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۵ کیلومتر و اسفندماه پارسال هم ۲۵ کیلومتر دیگر افتتاح شد و ۱۵ کیلومتر دیگر هم تا آخر شهریور ماه امسال مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل اضافه کرد: طبق برنامه احداث ۸۵ کیلومتر بزرگراه در مسیرهای اردبیل – مشگین‌شهر ، سربند – مشگین‌شهر، مشگین‌شهر- اهر، سه‌راهی صحرا – گرمی ، اردبیل – سرچم و نیر – سراب در دست اجراست که به تدریج تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد.

حیدری با بیان اینکه مسیر اردبیل –سرچم به عنوان اصلی‌ترین مسیر ارتباطی مرکز استان با مرکز کشور به شمار می‌رود ، افزود: تکمیل قطعات این طرح جزو اولویت‌های اصلی اداره کل راه و شهرسازی استان است.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه قطعات این طرح با جدیت در دست اجراست و مصمم هستیم تا پایان سال تمام قطعات تکمیل و به روی خودروها گشوده شود.

جاده‌های شمالی استان اردبیل یکی از پرحادثه‌ترین راه‌های ارتباطی استان به شمار می‌روند. تصادفات رانندگی در این جاده‌ها همچنان قربانی گرفته و بیش از ۷۰ درصد جان‌باختگان استان را به خود اختصاص داده است.

آخرین آمارهای ارائه شده حکایت از این دارد که همچنان بیشترین قربانیان سوانح رانندگی در استان اردبیل به جاده‌هایی مربوط است که از اردبیل آغاز و با گذر از شهرستان مشگین‌شهر تا منطقه مغان در شمال امتداد می‌یابد و این مسیر بیشترین سهم از تلفات جاده‌ای استان اردبیل را به خود اختصاص داده است.




استاندار اردبیل: مسئولان به جای ریاست نگاه پدرانه به جامعه داشته باشند

 استاندار اردبیل با اشاره به مشکل‌های موجود در کشور و استان در حوزه‌های گوناگون گفت: مسئولان برای حل مشکل‌ها به جای نگاه ریاستی از بالا به پایین، باید نگاهی پدرانه نسبت به جامعه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدحامد عاملی در چهارمین اجلاس اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی استان اردبیل اظهار کرد: در ۳۴ ماه گذشته که به عنوان خادم مردم در خدمت استان بودیم، تلاش کردیم برای توسعه، آبادانی و پیشرفت اقتصادی استان گام برداریم و در این راستا نخستین مساله‌ای که تعریف شد در حوزه اقتصاد بود.

وی با اشاره به جاگاه پایین استان اردبیل در شاخص‌های اقتصادی افزود: هرچه در استان اردبیل ضربه خوردیم و هر چه عقب‌ماندگی داریم، علتش این بوده که استان از لحاظ اقتصادی عقب مانده است و پیدا کردن راهکاری برای حل این مساله یکی از دغدغه‌های اساسی بود و از همین رو تلاش شد، مسیر را طوری طی کنیم که از نظر اقتصادی تحول اتفاق بیفتد.

استاندار اردبیل با اشاره به اینکه اردبیل استان کشاورزی محور است، گفت: این عقب‌ماندگی به ویژه در بحث زیرساخت‌ها موجب شد تا از جنبه‌های گوناگون ضربه بخوریم. برای مثال می‌توان به وضعیت جذب سرمایه‌گذار اشاره کرد که با مشاهده این کاستی‌ها از ورود به استان منصرف می‌شدند.

عاملی اضافه کرد: کمبود آب در میان انبوهی از مسائل شاید برای عده‌ای موضوع مهمی نباشد و به چشم نیاید اما در زندگی مردم استان تاثیر زیادی دارد و از همین رو سال ۱۴۰۰ پس از سفر شهید جمهور و تخصیص حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد ریال، سد کوثر پس از حدود ۱۸ ساال آبگیری شد.

وی با اشاره به اهمیت راه‌های ارتباطی از جمله بزرگراه و فرودگاه در حوزه اقتصاد و بحث سرمایه‌گذاری، عنوان کرد: مردم کم بودن تعداد و نامنظم بودن پروازها گلایه داشتند که در طول این مدت تلاش شد تا نظم پروازی برقرار گردد و تعداد پرواز فرودگاه اردبیل به بیش از ۵۰ سورتی در هفته رسید.

استاندار اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل به لحاظ تولید ناخالص داخلی در مقایسه با سایر نقاط در جایگاه ۲۵ و وضعیت درآمد مردم نصف میانگین کشوری بود، ادامه داد: استان اردبیل از نظر آموزشی نیز شرایط خوبی نداشت و از نظر میزان قبولی در کنکور رتبه ۲۵ بودیم که نشان می‌دهد فرزندان ما از ظرفیت‌های آموزشی موجود در کشور با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته از جمله ساخت واحدهای دانشگاهی به اندازه سایر نقاط نمی‌توانند بهره‌مند شوند.

عاملی بیان کرد: در حوزه بهداشت و درمان که با سلامت مردم در ارتباط مستقیم است، با کمبود یک هزار و ۷۰۰ تخت روبه‌رو هستیم و با این وجود پس از پیروزی انقلاب تنها یک بیمارستان جدید [بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل] با ۲۰۰ تخت ساخته شده است که با این شرایط نمی‌توان خدمات شایسته‌ای به مردم ارایه کرد.

وی تصریح کرد: در پی برخی نارضایتی‌ها، گلایه‌های مردمی و اتفاق‌هایی که می‌افتاد، چندین بار برای بازدید به بیمارستان‌ها رفتیم اما به واقع دیگر نمی‌رویم، چون شرمنده مردم هستیم و حرفی برای گفتن نداریم؛ چون یک شبه نمی‌توان بیمارستان ساخت و تخت درمانی اضافه کرد.

استاندار اردبیل افزود: باید در این سال‌ها اقدامی در این زمینه صورت می‌گرفت و کارهایی انجام می‌شد تا کمبودها به وجود نیاید، اما به هر حال کمبودها وجود دارد و ما تلاش کردیم جزو کسانی نباشیم که بعدها در مورد ما بگویند، اینها هم آمدند و رفتند بدون اینکه آجری روی آجر بگذارند.

وی اظهار کرد: از نظر تجهیزات بیمارستانی و درمانی نیز مشکل‌های بسیاری داشتیم، به طوری که بیمار برای انجام ام‌.‌آر.آی بیمار باید حدود سه ماه در نوبت می‌ماند یا مجبور بود به استان دیگر مراجعه کند؛ در بحث درمان سرطان هم با وجود شیوع زیاد آن در استان اردبیل، تنها یک دستگاه رادیوتراپی داشتیم که آن هم گاهی خراب بود.

مردم و نمایندگان مجلس باید مطالبه‌گر باشند

عاملی عنوان کرد: واقعیت این است، ارزیابی که انجام دادیم نشان داد استان اردبیل وضعیت خوبی در حوزه‌های گوناگون ندارد و در این شرایط هرچه تبلیغات کنیم و عکس پخش کنیم، نتیجه ندارد؛ چنان که پیش از ما نیز دیگرانی آمدند و رفتند، ما هم روزی خواهیم رفت و مساله این است که خدمتی به مردم بکنیم و گرفتاری‌ ها برطرف شود.

وی اضافه کرد: همه ما یک سوی این میزها هستیم و نباید شخصی فکر کند که من رئیس هستم و نگاه ریاستی به مردم و مشکل‌ها داشته باشد؛ با این نگاه نمی‌توانیم مملکت را درست کنیم.

استاندار اردبیل بیان کرد: همه گرفتاری‌هایی که امروز شاهدیم ناشی از این است که نه تنها الان بلکه از حدود ۱۲۰ سال پیش دولت‌ها نسبت به مردم نگاه ریاستی داشتند، نه دیدگاه پدرانه و با ریاست کردن هم کاری پیش نمی‌رود.

وی تاکید کرد: اگر دیدگاهی پدرانه بر دولت حاکم باشد، همه افراد و اقشار را به مثابه اعضای یک خانواده در نظر می‌گیرد و با این نگاه به دنبال حل مشکل‌ می‌رود؛ اگر گرفتاری‌ها برطرف شود، جیب مردم هم پر خواهد بود و خیال دولت هم از ناحیه مردم راحت خواهد شد.

عاملی گفت: ما باید به این سمت برویم و این موضوع تبدیل به یک مطالبه عمومی شود؛ زیرا پست و سمت‌هایی که در اختیار داریم، موقتی است و با ریاست‌بازی گرفتاری‌ها برطرف نمی‌شود.

وی افزود: سوای عده‌ای اندک که برای فرزندانشان زندگی دیگری در نقطه دیگری در نظر دارند، سایر مسئولان از جمله اینجانب عضوی از این جامعه هستیم و خانواده و فرزندانمان هم در همین جامعه زندگی می‌کنند؛ از این رو اگر شرایطی فراهم کردیم که زندگی مردم بهتر شود، در نهایت خانواده ما هم از آن شرایط خوب بهره‌مند خواهد شد.

استاندار اردبیل اظهار کرد: همه ما در یک مجموعه هستیم و باید همه با هم تلاش و کمک کنیم تا گرفتاری‌های موجود را برطرف کنیم و همه این موضوع را به یک مطالبه عمومی از مسئولان تبدیل کنیم؛ زیرا اگر مطالبه‌گری از سوی مردم نباشد، کارها پیش نمی‌رود.

وی همچنین گفت: اعضای مجلس شورای اسلامی نمایندگان ملت هستند و اگر در وزارتخانه‌ای اتفاقی رخ بدهد، آنها موظف هستند که سراغ مسئول مربوطه بروند و به نمایندگی از مردم در مورد کارهای اشتباه و خطاها پرسش کنند؛ همه باید این مطالبه را داشته باشند تا به تدریج وضعیت مملکت بهبود یابد و مسائل حل شود.

اگر بخواهیم در دنیا قوی باشیم باید اقتصاد کشور را تقویت کنیم

عاملی با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین مساله کشور اقتصاد است، تصریح کرد: اگر بخواهیم در دنیا قوی باشیم، باید اقتصاد کشور را تقویت کنیم و این مساله نه تنها در سطح کلان کشوری که حتی در سطح کوچک‌ترین نهاد اجتماعی که خانواده است، نیز صدق می‌کند.

وی بیان کرد: وقتی در این زمینه ضعفی باشد و خانواده دچار تنگدستی شود، در نخستین اقدام نسبت به حذف هزینه‌های بهداشت و درمان، آموزش و سایر هزینه‌ها اقدام می‌کند و این امر به نوبه خود موجب به وجود آمدن گرفتاری‌های دیگر و ایجاد هزینه‌هایی در حوزه‌های دیگر می‌شود.

استاندار اردبیل با تاکید بر اهمیت و جایگاه نیروی انسانی در توسعه جوامع اظهار کرد: نیروهای انسانی مهمترین سرمایه‌های هر جامعه‌ای هستند و باید جامعه زمینه رشد، بروز توانمندی‌ها و توسعه افراد را فراهم نماید تا افراد بتوانند زمینه رشد و توسعه جامعه را تسهیل کنند.

وی افزود:اگر بسترها فراهم نباشد و افراد به قاچاق، بزهکاری و شرارت روی بیاورند، آسیب‌ها و هزینه‌های معنوی و مادی‌اش به همان جامعه تحمیل می‌شود و در نهایت هزینه ریالی آن هم از جیب افراد می‌رود اما اگر جامعه انسانی توسعه یافته تربیت کند، نه تنها برای خود و خانواده‌اش خلق ثروت می‌کند، بلکه نیازهای زندگی سایر اعضای آن جامعه را هم تامین می کند و مجموع این فرایند موجب ثروتمند شدن جامعه می‌شود.

مقام علی دولت در استان اردبیل به جذب نخبه‌های ایرانی از سوی برخی کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: علت این است که نخبه‌ها در آن جامعه‌ها می‌توانند تولید ثروتی کنند که به مراتب بیشتر از هزینه‌هایی است که برای جذب آن نخبه صرف می‌کنند و از همین رو ما وظیفه داریم زمینه را برای فعالیت نخبگان، بروز توانمندی‌های آنها و ایده‌های خوبشان فراهم کنیم.

تلاش دولت سیزدهم برای ارتقای زیرساخت‌ها و رفع کاستی‌ها

استاندار اردبیل با اشاره به اهمیت راه‌های ارتباطی تشریح کرد: اگر در بحث راهسازی اقدامی صورت نگیرد، استان در بن‌بست باقی خواهد ماند؛ اگر راههای ارتباطی توسعه یابد و ارتباطات برقرار شود، توسعه اقتصادی هم تسهیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: از ابتدای استان شدن اردبیل تا سال ۱۴۰۰ تنها حدود ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه ایجاد شده بود که در سال نخست دولت سیزدهم ۵۲ کیلومتر و سال دوم ۸۵ کیلومتر و در مجموع ۱۳۷ کیلومتر به بزرگراه‌ها اضافه شد و ۵۰ کیلومتر دیگر تا شهریور ماه به شبکه بزرگراهی اضافه می‌شود.

عاملی با بیان اینکه ساخت هر کیلومتر بزرگراه حدود ۳۰۰ میلیارد ریال برای دولت هزینه دارد، یادآورشد: با وجود تنگناهای اقتصادی و مشکل‌هایی که در تامین اعتبارها وجود دارد، دولت سیزدهم کارها را در این حوزه تا کنون پیش برد و به اندازه ۴۵ سال گذشته کار کرده است.

وی اضافه کرد: پروژه راه‌آهن اردبیل را در سال ۱۴۰۰ با ۷۸ کیلومتر ریل‌گذاری در حالی تحویل گرفتیم که باید تعداد زیادی پل و تونل به طول ۴۰ کیلومتر احداث می‌شد و با این وجود در این دولت ۱۴۲ کیلومتر ریل گذاری شد و تنها ۳۳ کیلومتر دیگر باقی مانده است.

استاندار اردبیل با تاکید بر اینکه سازه مشابهی تاکنون در کشور نداشته‌ایم، گفت: نزدیک به ۱۸ هزار تا ۲۰ هزار میلیارد ریال منابع به پروژه راه‌آهن اردبیل تخصیص داده شد و در حال حاضر همه پل‌ها اجرا شده و امید می‌رود روزهای پایانی مرداد یا شهریور با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری برسد.

راه آهن اردبیل بسیاری از طرح‌های استان را دارای توجیه اقتصادی می‌کند

مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به پیگیری‌ها برای اتصال راه‌آهن اردبیل به شمال استان، عنوان کرد: افتتاح پروژه راه‌آهن اردبیل بسیاری از طرح‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را واجد توجیه اقتصادی خواهد کرد و چندین برابر هزینه تامین مواد اولیه یا انتقال محصول به بازار فروش را کاهش خواهد داد و از این جنبه برای استان تولید ثروت خواهد کرد.

عاملی تخصیص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای پایاب سد خداآفرین و در نتیجه افزایش حدود ۵۰۰ هزار تنی تولیدات کشاورزی، احداث ۱۰ پست ۶۳ کیلو ولت در نقاط گوناگون استان با هدف کاستن از ناپایداری‌ها در شبکه، آبگیری سدهای عمارت، عنبران و گیوی به منظور مقابله با خشکسالی را از جمله اقدام‌های دولت سیزدهم در راستای برطرف کردن کاستی‌های زیرساختی در استان اردبیل عنوان کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه استان اردبیل در انتهای خط لوله انتقال گاز سراسری قرار داشت و در برخی مواقع مشترکان با افت فشار و قطعی مواجه می‌شدند، اجرای خط لوله دوم از چلوند در دستور کار قرار گرفت که در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

استاندار اردبیل گفت: استان در اوج مصرف حدود ۱۱ میلیون مترمکعب گاز داشت که با تلاش دولت سیزدهم ۱۴ میلیون مترمکعب با هدف برطرف کردن نیاز سرمایه‌گذاری‌های آتی به ظرفیت استان اضافه شده و به ۲۵ میلیون مترمکعب رسید.

مقام عالی دولت در استان اردبیل در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین آب آشامیدنی روستاهای فاقد آب لوله‌کشی و انتقال آب به اردبیل گفت: با وجود همه کمبودها دولت سیزدهم اقدام‌های مهمی در حوزه زیرساخت‌ها انجام داد.

عاملی یادآور شد: اقتصاد به معنای تولید کالا و خدمات و توزیع است و برای درست کردن اقتصاد استان اردبیل باید تولید کنندگان را تقویت کنیم و پشتیبانشان باشیم تا حوزه اقتصاد رشد کند؛ در همین راستا تلاش کردیم بسترها را طوری فراهم کنیم تا فضای کسب و کار درگیر مسائل حاشیه‌ای نشود.

وی با اشاره به مشکل مالیاتی برخی واحدهای صنفی، اظهار کرد: در این زمینه تلاش کردیم تا نگاهی کوتاه مدت نداشته باشیم و بر همین اساس نگذاشتیم فشاری از این ناحیه بر اصناف وارد شود و از این رو تا تیرماه تنها ۶۵ درصد مالیات محقق شد.

استاندار اردبیل در ادامه نبود زمین دولتی درون محدوده شهری برای ساخت و سازهای جدید را یکی از چالش‌های اصلی مدیریت شهری و تامین مسکن برشمرد و افزود: در شهر اردبیل حدود ۱۰۰ هزار اجاره‌نشین داریم و تراکم جمعیت در اردبیل به ازای هر هکتار ۹۵ نفر است، در حالی که تهران این شاخص ۵۶، در اصفهان ۴۵ و در تبریز ۵۷ نفر است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بیشتر زمین‌های موجود در استان اردبیل دارای کاربری کشاورزی است و از همین رو در گسترش محدوده شهری با مشکل‌هایی روبه‌رو بودیم و با این وجود در مجموع حدود یک هزار هکتار به محدوده شهری اضافه شد و مجموع مساحت اردبیل به هفت هزار هکتار رسید که البته برای رسیدن به میانگین سایر استان‌ها این میزان باید ۱۲ هزار هکتار شود.

عاملی در ادامه گفت: یکی از اقدام‌های دولت سیزدهم در راستای توسعه استان توجه به حوزه گردشگری بود که رویداد پایتخت گردشگری عضو کشورهای اکو در سال ۲۰۲۳ و استفاده حداکثری از آن ظرفیت مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: گردشگری یکی از محورهای توسعه استان اردبیل تعریف شده بود و با این وجود فاقد زیرساختی مانند هتل‌های پنج ستاره بودیم؛ از سوی دیگر ورودی اردبیل شایسته خطه‌ای گردشگرپذیر نبود که در این راستا ساماندهی چهار ورودی شهر در دستور کار قرار گرفت.

استاندار اردبیل با اشاره به کمبود ۲ هزار کلاس درس در استان اردبیل بیان کرد: باید مسائل و مشکلات جمع‌بندی و راهکاری کارشناسی برای برطرف کردن آنها در نظر گرفته شود، وگرنه بی‌توجهی موجب انباشت مشکلات خواهد شد.

مسعود ایرانی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در این نشست به فعالیت ۱۱۴ اتحادیه و حدود ۶۰ هزار واحد صنفی در این استان و اقدام‌های دولت سیزدهم در راستای تسهیل فعالیت آنها اشاره داشت.

همچنین جمعی از فعالان و مسئولان اتحادیه‌های صنفی مسائل و مشکلات خود از جمله روش محاسبه مالیات و واحدهای مشمول، تمرکز بر دریافت جرایم و توجه نکردن به معافیت‌ها، خرید و فروش غیرمجاز طلا در فضای مجازی، مسدود شدن حساب بانکی فعالان صنفی با وجود ارایه مدارک و انتقال صنوف مزاحم و آلاینده را مطرح کردند و خواستار رسیدگی مسئولان مربوطه شدند.




بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب‌زمینی اردبیل مهار شد

 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از مهار و مبارزه جدی با بیماری سفیدک دروغین در حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع سیب‌زمینی این استان خبر داد.

نوبخت اژدری  در حاشیه بازدید از مزارع سیب‌زمینی روستای نیار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی بارش فصل بهار و اوایل تابستان و حاکم شدن هوای مرطوب در دشت اردبیل، بیماری قارچی سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان گسترش یافت ولی با اقدام به موقع جهاد کشاورزی و سیب زمینی‌کاران، این بیماری مهار و از وارد شدن خسارت به کشاورزان جلوگیری شد.

وی بیان کرد: با پایش دقیق مزارع و اجرای راهکارهای ارائه شده از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی و استفاده سیب زمینی‌کاران از سموم و روش‌های پیشگیرانه، از گسترش بیماری قارچی سفیدک دروغین در سطح مزارع سیب زمینی استان جلوگیری شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین گفت: در حال حاضر این بیماری در بسیاری از مزارع سیب‌زمینی دشت اردبیل کنترل شده و خسارت شیوع آن به حداقل رسیده است و امیدواریم با استفاده از کودهای ازته و پتاسه و نیز بهره‌گیری از روش‌های توازن آبیاری و کوددهی شرایط پایدار در مزارع سیب‌زمینی استان ایجاد شود.




هواشناسی اردبیل: کشاورزان محصول خود را به مکان‌های مسقف منتقل کنند

 اداره کل هواشناسی استان اردبیل ضمن اعلام هشدار زرد شماره ۱۲ به کشاورزان توصیه کرد محصولات برداشت شده خود را به مکان‌های مسقف انتقال دهند.

 بر اساس اطلاعیه اداره کل هواشناسی اردبیل، مردم استان اردبیل از عصر چهارشنبه سوم مردادماه تا عصر روز جمعه این هفته شاهد فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خواهند بود.

طبق این اطلاعیه کاهش نسبی دما، وزش تندبادهای موقتی ، بارش باران (گاهی به صورت رگبار باران توام با رعد و برق) ، احتمال رخداد تگرگ در مناطق مستعد استان و رخداد مه در تمامی مناطق استان پیش‌بینی شده است.

اداره کل هواشناسی استان اردبیل همچنین از احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتمال اصابت صاعقه به‌ویژه در مناطق کوهستانی و دامنه کوه‌ها، کاهش دید افقی در گردنه‌ها و جاده‌های مواصلاتی، احتمال اختلال موقتی در عملیات‌های پروازی در فرودگاه های استان و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی خبر داده است.

اجتناب از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، توجه به توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی، انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف، پایش مزارع بعد از سامانه بارشی و اجتناب از صعود به ارتفاعات استان از توصیه‌های اداره کل هواشناسی استان اردبیل است.




«سعید راد» انسانی مهربان و ورزشکار بود

 کامران قدکچیان، کارگردان سینما معتقد است سعید راد کسی بود که برای هنر و بازیگری ارزش بسیاری قائل بود، ویژگی‌ای که در میان بازیگران، به ندرت یافت می‌شود.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، کامران قدکچیان؛ کارگردان و فیلمنامه‌نویسَ که در دهه ۵۰، ۲ فیلم کمین و کنیز را با با بازی سعید راد ساخته است، در بیان خاطرات خود با این بازیگر گفت: ما سال‌های سال با هم دوست بودیم و امروز از شنیدن خبر درگذشت ایشان بسیار متاثر شدم. او انسانی بسیار مهربان و البته ورزشکار بود.

قدکچیان با انتقاد از برخی سیاست‌گذاری‌های فرهنگی خاطرنشان ساخت: بخشی از گوشه‌گیری هنرمندان ما در سنین کهنسالی، به سیاست‌گذاری‌های اشتباه فرهنگی برمی‌گردد. وقتی بازیگری که تمام عمرش را صرف اعتلای هنر کشورش کرده، می‌بیند که بعضا چه فیلم‌های بی‌محتوایی ساخته می‌شود و سینما به چه سطحی رسیده، ترجیح می‌دهد که نه در فیلمی حضور داشته باشد نه در مراسمی حاضر شود.

سعید راد، حوالی ۹:۳۰ دقیقه امروز درحالی‌که تنها ۳ ماه تا فوت کردن شمع ۸۰ سالگی‌اش مانده بود، درگذشت.

این بازیگر، شهریورماه سال گذشته در منزل و به‌دنبال یک زمین خوردگی، دچار مصدومیت شد و پس از مراجعه به بیمارستان، مورد عمل جراحی قرار گرفت و بعد از یک ماه توانست با واکر راه برود.

پیشتر دختر این هنرمند اعلام کرده بود به دلیل اینکه پروتز مورد استفاده به خوبی در کمر ایشان قرار نگرفته بود، مشکلات بعدی پیش آمد که بعد از مراجعه به بیمارستان، دوباره عمل جراحی انجام شد و مدت هشت هفته فیزیوتراپی مداوم انجام شد اما متاسفانه علی‌رغم فیزیوتراپی‌ها، دیگر ایشان توانایی راه رفتن پیدا نکرد.

به مرور از اواخر سال گذشته، مشکلات دیگری چون عفونت ریه و مثانه نیز به مشکلات راه رفتن ایشان اضافه شد و وی تحت یک عمل جراحی ناموفق قرار گرفت. به طوری‌که این هنرمند، حدود ۱۰ ماه در بستر بیماری بود اما طی ۲ ماه اخیر، روند درمان به خوبی پیش نرفت تا اینکه قلمرو هنر ایران، دقایقی قبل، این هنرمند را از دست داد.