1

فرمانده سپاه حضرت عباس(ع): عزت و اقتدار کشور در گرو تداوم راه شهداست

فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل گفت: شهدا هویت و شناسنامه ما هستند و چنانچه کارها را همانند شهدا با اتحاد و یکپارچگی پیش ببریم روز به روز شاهد عزتمندی و اقتدار ایران اسلامی خواهیم بود.

 سردار غلامحسین محمدی اصل  در مراسم یادواره شهدای دولت و خدمت خلخال اظهار کرد: امروز ایران اسلامی به خود می‌بالد که به برکت جانفشانی و از خود گذشتگی شهدای گرانقدر و والامقام حرف اول را از لحاظ جنگ نظامی در جهان می زند.

فرمانده سپاه حضرت عباس استان اردبیل با تاکید بر تلاش همه دست‌اندرکاران برای رونق مساجد اظهار کرد: برگزاری یادواره شهدای دولت در تالار و در حالی که شهرستان خلخال از مساجد بزرگ و زیبایی برخوردار است، شایسته شهدا نیست.

سردار محمدی اصل با اشاره به تقدیم بیش از ۵۰۰ شهید به انقلاب و نظام اسلامی گفت: بیش از نیمی از سرداران شهید استان ازدبیل از این شهرستان هستند و خلخال بیشترین شهدای روحانی را تقدیم نظام و انقلاب کرده است.

وی ا امه داد: شهدای این شهرستان همانند شهدای سایر مناطق کشورمان تربیت یافته مساجد و روحانیان برجسته ای همچون آیت الله یکتایی هستند که نقش برجسته ای در دفاع مقدس ایفا کرد.

سردار محمدی اصل با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای دولت و خدمت افزود: شهید آیت الله رئیسی بیشترین وقت خود را برای رسیدگی به مناطق محروم و کم برخوردار کشور می‌گذاشت و این از افتخارات دولت سیزدهم است.

فرمانده سپاه حضرت عباس استان اردبیل گفت: مردم با بصیرت ایران اسلامی در ۴۵ سال گذشته نشان دادند که همواره مطیع ولایت فقیه بوده و با اصل اسلام و نظام اسلامی هیچ مشکلی ندارند و امروز همه ما به داشتن چنین مردمی افتخار می کنیم.

وی گفت: شهدا هویت و شناسنامه ما هستند و چنانچه کارها را همانند شهدا با اتحاد و یکپارچگی پیش ببریم روز به روز شاهد عزتمندی و قدرتمندی ایران اسلامی خواهیم بود.

در این مراسم فرماندار خلخال نیز با ارائه گزارشی است برنامه‌های اجرا شده در هفته دولت امسال از رشد ۳۸۵ درصدی اجرای پروژه‌های عمرانی این شهرستان در دولت سیزدهم خبر داد.

سید جواد یحیی‌زاده اظهار کرد: در سه سال خدمت دولت سیزدهم در خلخال ۱۶ هزار و ۱۹۰ میلیارد زیال اعتباربرای اجرا،تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی این شهرستان تامین شده است.

فرماندار خلخال مجموع اعتبارات طرح‌های افتتاحیه خلخال و همچنین طرح‌های آغاز شده در هفته دولت امسال این شهرستان راچهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام و گفت: در هفته دولت امسال ۷۷ طرح و پروژه عمرانی با صرف اعتباری بالغ ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت و کلنگ آغاز عملیات اجرایی ۱۲ پروژه عمرانی با پیش بینی یک هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال بر زمین زده شد.

در پایان این مراسم که در محل سالن مجتمع فرهنگی ارشاد اسلامی خلخال برگزار شد، از خانواده‌های شهدای کارمند این شهرستان با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.




سامانه انتخاب رشته مجازی کنکور ۱۴۰۳ از ۱۳ شهریور فعال می‌شود 

معاون آزمون‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از راه‌اندازی سامانه انتخاب رشته مجازی و امکان دسترسی به آن از روز سه‌شنبه (۱۳ شهریورماه) به منظور کمک به فرایند انتخاب رشته داوطلبان خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور، دکتر علی صدر با اعلام این خبر گفت: سامانهٔ انتخاب رشتهٔ مجازی از روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور، به منظورِ راهنمایی داوطلبان در انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ برای رشته‌های با آزمون و رشته‌های صرفاً براساس سوابق تحصیلی بر مبنای اطلاعات و نتایج آزمون سراسری سال گذشته در دسترس داوطلبان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ویژه‌نامهٔ راهنمای انتخاب رشتهٔ آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ شامل مطالب مفید و کاربردی درباره انتخاب رشته از جمله تشریح محتوای کارنامه آزمون، آشنایی با بومی گزینی، انواع سهمیه‌ها، استفاده از انتخاب رشته مجازی و نکته‌های مهم در انتخاب رشته اصلی تدوین و در روز یک‌شنبه ۱۱ شهریور منتشر می‌شود و مطالعه این ویژه‌نامه به داوطلبان، والدین آنها و مشاوران توصیه می‌شود.
معاون آزمون‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور در مورد داوطلبانی که قبلاً در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام نکرده‌اند، گفت: این دسته از داوطلبان در صورت تمایل می‌توانند نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته در رشته‌هایی که پذیرش آنها با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) است بر اساس دفترچه مربوطه اقدام کنند.
وی درباره داوطلبانی که در دانشگاه فرهنگیان قبول شده‌اند نیز توضیح داد: این دسته از داوطلبان اگر انصراف خود را به اداره کل آموزش و پرورش استان بومی خود در زمان مقرر ارائه نکرده باشند، کارنامه علمی طبق مقررات برای آنان صادر نمی‌شود و بدیهی است داوطلبانی که در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ شرکت کرده و در زمان ثبت‌نام آزمون اعلام کرده‌اند فقط متقاضی آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه فرهنگیان بودند چه در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته‌شده یا پذیرفته نشده باشند و در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام نکرده‌اند، داوطلب آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ نیستند لذا برای آنان کارنامه ملاک انتخاب رشته تهیه نشده و اجازه انتخاب رشته در آزمون سراسری را ندارند.
صدر در مورد داوطلبانِ علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های تحصیلی مراکز و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دسته از داوطلبان به جز رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی باید پس از دریافت کارنامه، برای اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته از روز یک‌شنبه ۱۱ شهریور ماه به درگاه اطلاع‌رسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی www.azmoon.org مراجعه کنند.
وی در ادامه به بیان توصیه به داوطلبان برای انتخاب رشته پرداخت و گفت: داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعهٔ دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی مربوط و توضیحات مندرج در دفترچه پیوست‌ها و نیز ویژه‌نامه انتخاب رشته اقدام کرده و کدرشته محل‌های مورد نظر خود را استخراج و به ترتیب تقدمِ علاقه مرتب کنند و توجه داشته باشند که پس از انجام انتخاب رشته و دریافت رسید، می‌توانند فرم انتخاب رشته خود را به تعداد دفعات محدود تصحیح یا ویرایش کنند.




مدیران عاشق ورزش

در فضای مجازی در دو روز گذشته لیستی مبنی بر ثبت‌نام تنی چند از مدیران استانی در انتخابات هیئت‌های ورزشی منتشر شد.

شرکت در هر انتخاباتی حق مسلم مردم است. از انتخابات ریاست جمهور تا انتخابات شوراهای محلی، هر کس که علاقه‌مند و حایز شرایط باشد می‌تواند قدم پیش بگذارد و برای قرار گرفتن در رأس امور تلاش کرده و دوندگی نماید.

در نگاه اول ثبت‌نام جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی ایرادی نداشته و هر کسی مختار است اگر توانایی‌ها و علم، دانش و تبحر یک شغل و یا یک مسئولیت را در خود سراغ داشته باشد قدم پیش بگذارد. این‌که برخی از مدیران علی‌رغم داشتن مسئولیت سنگین در دستگاه‌های اداری، توانایی اداره امور یک هیئت ورزشی را نیز هم‌زمان احساس می‌کنند بحثی است که مربوط به خود آن‌هاست. آن‌ها حتماً نمی‌توانند همه انرژی بی‌پایان خود را در مدیریت اداره‌کل به‌کار گیرند و می‌خواهند اضافی آن را صرف بهبود اوضاع و احوال ورزش نمایند!

۲- ورزش و مدیریت در رشته‌های مختلف، نیاز به حداقل آگاهی در مورد آن‌ها را دارد. کسی که می‌خواهد برای سربلندی یک رشته ورزشی برنامه‌ریزی نماید لازم است اطلاعات نسبی را داشته باشد. تجربه نشان داده است مدیریت غیرورزشی ها در بخش‌های مختلف ورزش، کم‌تر با موفقیت همراه بوده‌است.

بررسی فدراسیون‌های موفق در المپیک ۲۰۲۴ پاریس تأیید کننده این ادعاست. مسئولیت فدراسیون‌های تکواندو و کشتی با کسانی است که به‌خوبی با زیروبم دو رشته‌ی یادشده آشنایی داشته و خاک خورده‌ی تکواندو و کشتی می‌باشند. سند مسئولیت فدراسیون‌ها و هیئت‌های ورزشی به‌نام هیچ مدیر و هیچ مسئولی انتقال نیافته است تا به دلخواه نسبت‌به واگذاری و یا تقسیم مسئولیت‌ها اقدام نمایند.

۳- فضای نقد را با تخریب، چاپلوسی و معامله‌های پشت پرده زیر سؤال نبریم. به‌جای حمله کردن به مخالفان این طرح، دلایل خود را در اختیار افکار عمومی قرار بدهیم و مستدل از عقیده خویش دفاع کنیم. بدون شک مردم بهترین قاضی هستند و با مطالعه نظر موافقان و مخالفان  بهتر از همه تشخیص می‌دهند که حق با چه کسی است.

۴- مدیریت رشته‌های مختلف ورزشی را به کسانی باید سپرد که با جو آن رشته در استان، قهرمانان و فعالان و قوانین حاکم آشنایی داشته باشند. رئیسی که از اندازه میدان یک رشته بی‌اطلاع باشد و یا مقررات حاکم بر رقابت‌ها را نداند و فرق بین جدول یک حذفی و دو حذفی را بلد نباشد و یا در عمرش برای یک‌بار به تماشای آن رشته ننشسته باشد قبول مسئولیت‌اش ظلم بزرگی در حق فعالان و جوانان علاقه‌مند به آن رشته خواهد بود.

۵- و درنهایت ممکن است گفته شود که از حضور مدیران در هیئت‌های ورزشی برای تقویت امکانات و یا تأمین بخشی از نیازهای مالی استفاده می‌شود. دراین‌حال نیز باید گفت برای جواب دادن به پرسش‌های مطرح در اذهان دوستداران ورزش بهتر است عملکرد برخی از نفرات مطرح‌شده در دوران سرپرستی هیئت‌ها اطلاع‌رسانی شود. آیا بهتر نیست که جامعه ورزش با اقدامات انجام یافته توسط سرپرستان برخی از هیئت‌ها در یک‌سال گذشته آشنا شوند و برای کاندیداتوری‌شان در ریاست هیئت، جواب سؤالات مطرح‌شده را دریافت نمایند؟




رگبار باران در استان‌های ساحلی دریای خزر و دامنه البرز مرکزی

کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار و رعد و برق در استان‌های ساحلی دریای خزر و دامنه البرز مرکزی طی امروز و فردا خبر داد و گفت: دمای هوا در بیشتر مناطق کشور از امروز تا جمعه کاهش می‌یابد.

 فریبا گودرزی در ی اشاره به پیش‌بینی وضعیت آب و هوای روزهای آتی اظهار کرد: امروز و فردا (چهارشنبه و پنجشنبه) در برخی نقاط گیلان مازندران گلستان و ارتفاعات و دامنه های البرز مرکزی در قزوین البرز تهران و سمنان رگبار باران گاهی با رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: از جمعه تا یکشنبه در مناطقی از نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان رگبار باران گاهی با رعد و برق و وزش باد شدید و در سایر مناطق کشور جوی پایدار پیش‌بینی می‌شود.

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: دمای هوا در بیشتر مناطق کشور از امروز تا جمعه به طور نسبی کاهش و شنبه و یکشنبه افزایش می‌یابد.

گودرزی یادآور شد: طی پنج روز آینده در استان‌های واقع در شمال شرق، شرق، جنوب شرق، مرکز، شمال غرب، جنوب غرب و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی در برخی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در برخی از این مناطق با خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا نیز همراه خواهد بود.

وی افزود: از امروز تا جمعه خلیج فارس و تنگه هرمز و طی پنج روز آینده شرق دریای عمان مواج است.

به گفته این کارشناس سازمان هواشناسی بیشینه دمای امروز استان تهران ۳۶ درجه بالای صفر خواهد شد و کمینه دما نیز به ۲۶ درجه بالای صفر رسید.




رهبر انقلاب: کلید مشکلات اقتصادی کشور در تولید است/ حل مساله گرانی جزو اولویت‌های فوری است

 رهبر معظم انقلاب با بیان این که حل مسئله گرانی و تورم جزو اولویت‌های فوری است، تاکید کردند: کلید مشکلات اقتصادی کشور در تولید است، مسئله تولید را باید جدی گرفت.

به گزارش ایرنا، حضرت آیت الله خامنه ای روز سه شنبه در اولین دیدار رئیس جمهور و دولت چهاردهم، با شکرگذاری تشکیل سریع دولت با همت رئیس جمهور و کمک ارزنده مجلس، نکات مهمی را همچون رعایت اولویت‌های فوری از جمله تورم و گرانی، چگونگی انتخاب مدیران و همکاران، حضور در میان متن مردم، ضرورت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و توجه به تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، بیان کردند.

ایشان با تمجید و تکریمِ حرکت پرشکوه اربعینی مردم، هفته دولت را تبریک گفتند و با گرامی‌داشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و همچنین شهید رئیسی و همراهانش، ابراز امیدواری کردند هفته دولت در همه سالهای طولانی خدمت دولت چهاردهم، هفته امید و مژده و گزارش‌های شادی‌بخش باشد.

ایشان تشکیل به موقع دولت را لطف پروردگار و نعمتی بزرگ خواندند و از همه کسانیکه بعد از حادثه تلخ شهادت آقای رئیسی و همراهانش به اداره عادی کشور و برگزاری انتخاباتی امن و سالم کمک کردند -از جمله دست‌اندرکاران دولت قبل، رسانه ملی و دیگر دستگاه‌ها- تشکر کردند.

رهبر انقلاب در بیان چگونگی مشورت رئیس جمهور با ایشان درباره کابینه گفتند: بنده تعدادی را که می‌شناختم و یا در مورد صلاحیت آنها از منابع مورد وثوق مطمئن شده بودم، تأیید و بر برخی اسامی تأکید کردم اما درباره تعداد بیشتری که نمی‌شناختم گفتم نظری ندارم که ایشان توانست مجلس را قانع کند و برای همه رای اعتماد بگیرد.

ایشان افزودند: امروز همه وزیران محترمی که مورد اعتماد رئیس جمهور و مجلس قرار گرفته‌اند، مقامات عالی‌رتبه کشورند و وظیفه همه، حمایت و کمک برای موفقیت آنهاست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین نکته خطاب به دولت جدید، فرصت خدمت به مردم و تلاش برای پیشرفت کشور را نعمت بزرگ الهی برشمردند و افزودند: این امانت خدا و مردم را قدرشناسی کنید و بدانید فرصت ۴ سال خدمت به سرعت برق و باد می‌گذرد؛ البته در همین مدت هم می‌توان کارهای بزرگی کرد. همچنانکه امیرکبیر در مدت ۳ سال کارهای بزرگی انجام داد و رئیسی عزیز هم در حدود ۳ سال خدمت برخی پایه‌گذاری‌های خوبی انجام داد که ان‌شاءالله ثمره آن به کشور خواهد رسید.

رهبر انقلاب اسلامی در دومین نکته،‌شناخت داشته و ظرفیت‌ها را شرط کارآمدی دولت دانستند و گفتند مثال‌های زیادی وجود دارد که در گذشته برخی مسئولان، استعدادها و ظرفیت‌های داخلی را نشناختند یا باور نداشتند و از این جهت ضررهایی به کشور وارد شد.

ایشان ظرفیت‌های طبیعی و فراوان و ارزشمند، موقعیت جغرافیایی، قرار گرفتن میان چهارراه شمال و جنوب و غرب و شرق جهان و سواحل طولانی را از جمله ظرفیت‌های مادی خواندند و افزودند: ایمان مذهبی و سیاسی مردم و استعدادهای انسانی و میلیون‌ها جوان تحصیلکرده، ثروت بی‌بدیلی است که اگر آنها را بشناسیم و از فکر و نیرویشان استفاده کنیم، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ملت ایران را دارای ظرفیت نابغه‌سازی خواندند و با اشاره به نامدارانی چون خواجه نصیرالدین طوسی، ابن سینا، ملاصدرا و زکریا رازی گفتند: اینها نشانه ظرفیت بیکرانِ پروازِ فکری ملت ایران است و اکنون نیز می‌توانیم از جوانان با استعداد کشور، نابغه پرورش دهیم.

رهبر انقلاب، ظرفیت‌های سیاسی، عمق راهبردی و قدرت منطقه‌ای را از دیگر ظرفیت‌های ایران برشمردند و افزودند: تجربه‌های مثبت و منفی ۴۵ سال اخیر نیز جزو ارزنده‌ترین نکات است که باید مورد توجه قرار گیرد.
تبیین نکات ضروری در انتخاب همکاران دولت جدید، سومین نکته سخنان رهبری در این دیدار بود. ایشان گفتند: همکاران جوان، مومن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه را انتخاب کنید تا گره‌ها را باز کنند و با پرورش آنها در مدیریت‌های رده‌های مختلف از پایین، بتدریج نسلی از مدیران برجسته و پرانگیزه برای فردای کشور شکل گیرد.

رهبر انقلاب به رئیس جمهور توصیه کردند: صد جوان با این خصوصیات را بکار گیرید و در پایان دولت، صد مدیر قوی و آماده تحویل دهید که این کار بسیار بزرگی خواهد بود؛ البته شهید رئیسی هم در این زمینه توفیقاتی داشتند.
ایشان در نکته بعدی با اشاره به اشارات رئیس جمهور به موضوع کارشناسان، تأکید کردند: درباره استفاده از کارشناسان عقیده راسخ دارم؛ چرا که این کار ضمن پیشبرد کشور و رضایت مردم، حکمرانی را خردمندانه و اندیشه‌ورزانه می‌کند و از دایره کار محفلی، رفاقتی و توصیه‌ای نجات می‌دهد.

رهبر انقلاب در عین حال تأکید کردند: در استفاده از کارشناسان باید مراقب بود که ته‌نشین‌های ذهنی غلط در لباس و ادبیات کارشناسی خود را تحمیل نکند.
ایشان با استناد به فرمایش امیرمومنان(ع) افزودند: در مشورت و خواستن نظر کارشناسی نباید با بخیل، ترسو و حریص مشورت کرد؛ چرا که خلقیات رفتاری آنها در رای کارشناسی و مشورت‌هایشان اثر می‌گذارد و مشکل ایجاد می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ایمان، صداقت، شناخت و اعتقاد به توانمندی‌های داخلی و ملی را ویژگی‌های ضروری کارشناس مفید برشمردند و گفتند: کارشناسی که به دنبال نسخه‌های نسخ‌شده و قدیمی و بی‌اعتبار خارجی است، هیچ فایده‌ای ندارد.

رهبر انقلاب در توصیه‌ای دیگر مسئولان دولت را به حضور در بین مردم سفارش کردند و گفتند: به این حرفها که اگر سفر استانی کردید بگویند پوپولیسم و عوام‌گرایی است، توجه نکنید چرا که اطلاع از متن زندگی مردم با کارتابل و گزارش‌های کتبی امکان‌پذیر نیست، حتی اگر گزارش‌های خوبی باشد؛ بنابراین سفر استانی و حضور در بین مردم از جمله روستاها و تصمیم‌گیری بر اساس مشاهدات و شنیده‌ها را دنبال کنید.
نکته مهم بعدی که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اهمیت آن را جزو بیّنات نظام و انقلاب دانستند، مسئله عدالت بود.

ایشان با اشاره به تصویب و اجرای برنامه‌ها و قوانین مختلف، تعیین تأثیر آنها در تحقق عدالت را بسیار مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: چند سال قبل مسئله پیوست عدالت را مطرح کردیم و گفتیم که برای هر قانون و تصمیم مهم باید پیوست عدالت تهیه شود که مرحوم آقای رئیسی نیز مقداری در این زمینه پیش رفت و کارهای انجام داد اما نیمه‌کاره ماند.

رهبر انقلاب، پیوست عدالت را نه یک کار اداری و فرم کاغذی و تشریفاتیِ ضمیمه به قوانین بلکه یک امر واقعی و در متن قوانین و برنامه‌ها خواندند و افزودند: پیوست عدالت یعنی مراکزی مانند سازمان برنامه و بودجه که تصمیم‌سازی یا آماده‌سازی لوایح و قوانین را برعهده دارد و یا گروهی از طرف رئیس‌جمهور موظف شوند که تأثیر برنامه‌ها و قوانین را بر شاخص‌های عدالت اجتماعی از جمله فاصله طبقاتی بسنجند و در صورت افزایش شکاف طبقاتی، آن قسمت از برنامه را حذف کنند.

ایشان با اشاره به اطلاع از تولید نرم افزاری به دست گروهی از جوانان دانشگاهی در خصوص انطباق برنامه‌ها و قوانین با پیوست عدالت، مسئولان را به دعوت از این گروه و استفاده از محصول آنها در صورت مفید بودن توصیه و تأکید کردند: عدالت با گفتن و بیان مکرر زبانی محقق نمی‌شود بلکه انگیزه و ورود در میدان می‌طلبد که خوشبختانه این انگیزه در رئیس‌جمهور وجود دارد و باید به‌گونه‌ای عمل شود که هیچ مسئولی نتواند از راه منتهی به عدالت، تخلف کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه هفتم، رعایت اولویت‌ها با توجه به منابع و فرصت محدود و کارهای زیاد پیش رو را مورد توجه قرار دادند و افزودند: برخی اولویت‌ها مربوط به مسائل فوری است مانند مسئله تورم و گرانی است که باید بصورت مناسبی آنها را حل کرد اما برخی اولویت‌ها ناظر به مسائل زیرساختی است که اگر امروز از آن غفلت شود ۱۰ سال بعد باید به ناچار آن کار را آغاز کرد.
ایشان انرژی هسته‌ای را از جمله اولویت‌های زیرساختی و ضروری برای آینده کشور دانستند و با ناوارد دانستن برخی اظهارات تردیدآمیز درباره فواید آن، گفتند: کشور نمی‌تواند خود را از یک مسئله علمی، فنی و پیشرفته دنیا محروم کند و با عقب افتادن از این مسیر سالها بعد به دنبال آغاز آن باشد.

رهبر انقلاب، طرح‌های دولت در زمینه تکمیل مسیرهای شمال- جنوب و شرق- غرب را با توجه به ظرفیت‌های ارتباطی مهم کشور یکی دیگر از اولویت‌های غیرقابل صرف‌نظر خواندند و افزودند: مسئله امنیت غذایی، خودکفایی در گندم، روش‌های نوین آبیاری در کشاورزی، توسعه بخش‌های بالادستی نفت و استفاده هر چه ممکن از امکانات برای بکارگیری شیوه‌های جدید استخراج نفت و گاز و همچنین تولید محصولات متنوع و پرشمار در بخش‌های پایین‌دستی از دیگر اولویت‌های مهم پیش روی کشور است.

موضوع فضای مجازی، نکته هشتم رهبر انقلاب خطاب به دولتمردان بود. ایشان گفتند: امروز فضای مجازی دیگر مجازی نیست بلکه واقعیت رو به توسعه در زندگی مردم است؛ بنابراین، در فضای مجازی باید حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد.

ایشان تعبیر سابق خود از فضای مجازی کشور به رها و ول بودن را ناشی از نبود حکمرانی قانونمند خواندند و گفتند: اگر در این زمینه خلأ قانونی دارید، قانون مورد نیاز را ایجاد کنید و بر اساس آن زمام کار را به دست بگیرید، همچنانکه در همه دنیا با جدیت این کار را می‌کنند؛ بگونه‌ای که اکنون می‌بینید که فرانسوی‌ها آن فرد را بخاطر نقض حکمرانی خود بازداشت کرده‌اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: نقض حکمرانی قابل قبول نیست. کشور در اختیار شما است و در قبال آن وظیفه و مأموریتی دارید و نباید اجازه دهید حکمرانی شما را نقض کنند.
ایشان با اشاره به روشن بودن مبنای حرفشان درباره فضای مجازی و در عین حال اصرار برخی افراد بر سوء برداشت یا فهم غلط، گفتند: اگر فضای مجازی در کشور قانونمند شود، تبدیل به فرصت می‌شود اما بدون حکمرانی قانونمند، به تهدید تبدیل خواهد شد.

رهبر انقلاب در بحث فضای مجازی، بار دیگر مسئله مهم هوش مصنوعی و شتاب عجیب و حیرت‌آور این فناوری در دنیا را مورد توجه قرار دادند و گفتند: اکنون دستگاههای نظامی و غیرنظامی ما در حال بهره‌برداری از این فناوری هستند اما این استفاده نباید ما را فریب دهد زیرا صرف بهره‌برداری امتیاز نیست بلکه باید بر لایه‌های عمیق و متنوع این فناوری مسلط شد.

ایشان عقب ماندن از تسلط بر لایه‌های عمیق هوش مصنوعی را موجب ایجاد یک محدوده انحصاری دیگر مانند انرژی اتمی به‌دست کشورهای مسلط بر این فناوری دانستند و افزودند: فرصت‌طلبان و قدرت‌طلبان دنیا در آینده یک آژانس هوش مصنوعی ایجاد می‌کنند و اجازه ورود کشورهای دیگر به برخی بخش‌ها و لایه‌های آن را نخواهند داد.

رهبر انقلاب در توصیه نهم، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور را در تولید و تقویت و افزایش عرضه دانستند و گفتند: با تقویت و جدی گرفتن مسئله تولید، مشکلات تورم، اشتغال و ارزش پول ملی حل می‌شود.
ایشان لازمه پیشرفت تولید ملی را کمک دولت و بهبود مسائلی از جمله محیط کسب و کار خواندند و با اشاره به دیدار چند ماه قبل خود با جمعی از کارآفرینان، گفتند: توانایی‌های در اختیار فعالان بخش تولید شگفت‌آور است که البته همه آنها معتقدند برای تقویت تولید، به کمک دولت احتیاج دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه‌ای دیگر با اشاره به خطر پیری زودهنگام جمعیت کشور، بر ضرورت پویایی و انعطاف سیاست‌ها متناسب با نیازهای کشور تاکید کردند و گفتند: وزیر بهداشت بطور جدی مسئله جمعیت را پیگیری کند و با اقدامات لازم از جمله نظارت بر شبکه بهداشت جلوی موانع افزایش جمعیت را بگیرد؛ چرا که کشور به جمعیت جوان احتیاج دارد و در صورت دچار شدن به عاقبت تلخ پیری جمعیت، دیگر علاجی وجود ندارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه یازدهم، نهراسیدن از موانع را مورد تأکید قرار دادند و با اشاره به این واقعیت که هیچ برنامه و کاری بی‌مانع نیست، افزودند: گزینه اول بعضی‌ها در برخورد با موانع، عقب‌نشینی است اما این رویکرد خطا است و باید از مانع عبور کرد و یا آن را دور زد و البته بعد از انجام همه کارها، گاهی یک عقب‌نشینی تاکتیکی هم ممکن است لازم باشد اما نباید به محض برخورد با مانع از حرف و رأی خود عقب‌نشینی کرد.

ایشان در نکته‌ای دیگر با تأکید بر اینکه به دشمن نباید امید بست و منتظر آن ماند، گفتند: این واقعیت در سخنان رئیس‌جمهور و اظهارات چند روز قبل وزیر امور خارجه نیز وجود داشت؛ البته این منافاتی ندارد که در جایی با دشمن تعامل کنیم بلکه مسئله این است که نباید به او امید بست و اعتماد کرد.

آخرین و سیزدهمین توصیه رهبر انقلاب به دولتمردان، توصیه به معنویت و ارتقاء ایمان و اعمال عبادی، انس بیشتر با قرآن و تضرع به درگاه پروردگار بود.

ایشان با اشاره به الگو بودن مسئولان در چشم مردم و کارکنان دستگاهها، توجه بیش از پیش به رفتارها را در دولتمردان ضروری‌ دانستند و برای دولتمردان در خدمت به اسلام و مردم و ایران، موفقیت آرزو کردند.




مراسم معارفه وزیر کشور با حضور رئیس جمهور برگزار شد

 مراسم تکریم و معارفه وزرای کشور دولت‌های سیزدهم و چهاردهم با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور در محل وزارت کشور برگزار شد.

 مراسم تکریم احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم و معارفه اسکندر مؤمنی وزیر کشور دولت چهاردهم با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد؛ در این مراسم معاونان وزرا و استانداران نیز حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم احمدی وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم به پزشکیان در خصوص انتخاب اسکندر مؤمنی تبریک گفت و از تمام استانداران خود که در طول دوران انتخابات زحمت کشیدند و دوره بسیار فعالی را پشت سر گذاشتند تشکر کرد و در موقعیت بسیار حساس و خطیر کنونی کشور آرزوی توفیق برای دولت چهاردهم کرد.

وی در پایان صحبت‌های خود به وفاق ملی که پزشکیان از آن بسیار سخن می‌گوید، پرداخت و گفت: این شعار بسیار ارزشمند بوده و ریشه در اسلام دارد.

پس از صحبت‌های وحیدی نماهنگی از فعالیت‌های شبانه‌روزی وزیر کشور از جمله؛ سفرهای استاتی، دیدار با خانواده شهدا و اقدامات برای حجاب و عفاف و…‌ به نمایش گذاشته شد.

در ادامه این مراسم نیز اسکندر مؤمنی وزیر کشور اظهار کرد: امروز کشور ما بیشتر از هر زمان دیگری به آرامش، وفاق و همبستگی ملی نیاز دارد. فرمانداران، استانداران بهترین نقش را در این زمینه دارند. اصلی‌ترین اولویت ما حفظ کرامت در همه امور است.

وی به نامه امام علی(ع) به مالک پرداخت و گفت: ستون دین، وحدت است؛ افزایش همبستگی و اعتماد مردم به کارگزاران نظام زمینه افزایش مشارکت خواهد بود. استانداران نباید لحظه‌ای از خدمت رسانی غافل شوند و مردم هم باید احساس امنیت داشته باشند.




استاندار اردبیل: روند تزریق اعتبارات استان را بهبود دادیم

استاندار اردبیل با اشاره به نحوه و چگونگی افزایش اعتبارات استان طی چند سال اخیر اعلام کرد: تلاش کردیم از طریق روش‌هایی همچون تهاتر نفت و مولدسازی، روند تزریق اعتبارات به استان بهبود یابد.

به گزارش استانداری اردبیل، سیدحامد عاملی در شبکه مجازی ایکس افزوده است: تامین و تزریق اعتبار به این استان جهش اساسی یافت و اعتبارات استان در سال ۱۴۰۱ (شروع دولت سیزدهم) در مقایسه با میانگین سالانه دولت دوازدهم بیش از ۷.۵ برابر شد.

وی ادامه داد: تهاتر نفتی نیز برای نخستین بار در کشور انجام شد و استان اردبیل در حوزه مولدسازی هم رتبه نخست را کسب کرد




آیین پیاده‌روی جاماندگان اربعین در اردبیل برگزار می‌شود

 مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: آیین پیاده‌روی خانوادگی جاماندگان اربعین حسینی(ع) در استان اردبیل برگزار می‌شود.

 رضوان باقلاچی  با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: این آیین همزمان با سراسر کشور در اکثر شهرها، بخش ها و برخی روستاهای استان اردبیل روز یکشنبه چهارم شهریور برگزار خواهد شد.

وی اظهار کرد: حرکت دستجات عزاداری و همایش خانوادگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی(ع) در شهر اردبیل رأس ساعت ۱۰:۳۰ پیش‌ازظهر روز یکشنبه چهارم شهریور از مقابل امام‌زاده صالح(ع) اردبیل واقع در میدان عالی‌قاپو به‌سمت میدان قیام، دروازه مشگین، میدان وحدت و امام‌زاده سیدصدرالدین(ع) آغاز خواهد شد.

دبیر ستاد اربعین استان اردبیل بیان کرد: شرکت کنندگان و دستجات بعد از اقامه نماز ظهر در بقعه امام‌زاده سیدصدرالدین(ع)، عزداری کرده و در بین آنها نذورات و احسان پخش خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با دعوت از مردم استان برای حضور خانوادگی در پیاده‌روی جاماندگان اربعین، اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر در پیاده‌روی جاماندگان شهر اردبیل شرکت کرده بودند.

باقلاچی ادامه داد: بعد از اتمام مراسم در محل امام‌زاده سیدصدرالدین (ع) اردبیل، اتوبوس‌های شهرداری جابه‌جایی زائران را انجام خواهند داد.




مجلس به همه وزیران کابینه رای اعتماد داد/ وفاق ملی یک گام رو به جلو

پس از پنج روز کاری و ۱۰ نوبت جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی سوابق، صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی، با رای اعتماد کامل نمایندگان مجلس، ۱۹ وزیر کابینه دولت چهاردهم مشخص شدند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امروز چهارشنبه – ۳۱ مرداد ۱۴۰۳- در پنجمین و آخرین روز از بررسی صلاحیت، برنامه‌ها و سوابق وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، رای گیری درباره وزیران پیشنهادی انجام شد و با رای نمایندگان مجلس وزیران دولت چهاردهم مشخص شدند.

پیش از رای‌گیری، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری در جایگاه سخرانی مجلس حاضر شد و برای دومین بار در طول این هفته از وزیران پیشنهادی خود دفاع کرد.

پس از سخنان رئیس جمهور، رای‌گیری به صورت توزیع برگه و به صورت یکجا توسط نمایندگان مجلس انجام شد و نتیجه آن اعلام شد.

 

نمایندگان مجلس دوازدهم به وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم به شرح زیر رای دادند:

۱. علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: ۲۶۸ رای موافق

۲. ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۲۶۴ رای موافق

۳. سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات: ۲۶۱  رای موافق

۴. عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی : ۱۹۲ رای موافق

۵. سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه: ۲۴۷رای موافق

۶. محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: ۱۶۳رای موافق

۷ . احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ۱۹۱ رای موافق

۸. غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ۲۵۳ رای موافق

۹. امین حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری: ۲۶۸ رای موافق

۱۰. امیر عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح: ۲۸۱رای موافق

۱۱. فرزانه صادق مالواجرد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی: ۲۳۱ رای موافق

۱۲. سید محمد اتابک وزیر پیشنهادی صمت: ۲۳۱رای موافق

۱۳. حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری: ۲۲۱ رای موافق

۱۴. سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۲۷۲ رای موافق

۱۵. اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور: ۲۵۹ رای موافق

۱۶. سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: ۱۶۸رای موافق

۱۷. محسن پاک‌نژاد وزیر پیشنهادی نفت: ۲۲۲ رای موافق

۱۸. عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو: ۲۵۵ رای موافق

۱۹. احمد دنیا مالی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان: ۲۵۳ رای موافق




پیشرفت فیزیکی طرح مسکن ملی شهرستان نیر به ۸۰ درصد رسید

 معاون عمرانی استاندار اردبیل گفت: ۲ پروژه ۶۰ واحدی نهضت مسکن ملی در شهرستان نیر فعال است که اولی با ۸۰ درصد و دومی با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی درحال اجراست و کار اجرایی آنها با جدیت پیگیری می‌شود.

به گزارش  روابط عمومی فرمانداری شهرستان نیر، کمال‌الدین میرجعفریان روز چهارشنبه در بازدید واحدهای مسکن ملی شهرستان نیر گفت: نهضت مسکن ملی از اقدامات مهم دولت سیزدهم است و مسئولان محلی و استانی برای تکمیل و واگذاری واحدهای به متقاضیان تلاش می‌کنند.

وی در بازدید از ناحیه صنعتی نیر هم گفت: طرح الحاق ۴۶ هکتار از اراضی ملی و روستایی به ناحیه صنعتی شهرستان نیر با هدف توسعه فضا و بستر ایجاد واحدهای کارگاهی و تولیدی پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۰ هکتار از اراضی ملی و ۳۶ هکتار از اراضی زراعی روستای علی‌آباد به ناحیه صنعتی نیر الحاق خواهد شد و این کار به‌زودی با تامین اعتبار محقق خواهد شد.

معاون عمرانی استاندار اردبیل از کمربندی‌ شمالی و جنوبی نیر هم بازدید و اظهار کرد: فاز نخست کمربندی جنوبی شهر پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی دارد و به‌زودی بقیه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد ، کمربندی شمالی هم با تامین اعتبار توسط شهرداری نیر اجرا خواهد شد.

او در بازدید از طرح توسعه اورژانس شهرستان نیر تصریح کرد: این طرح به دلیل مشکل پیمانکار معطل مانده که به‌زودی تعیین تکلیف خواهد شد ، مدرسه ۱۲ کلاسه نیر هم ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مراحل تکمیلی را سپری می‌کند ، همچنین اعتبار پروژه ساحل‌بندی رودخانه آغلاغان تامین شده و در حال اجراست.