1

میزان خرید گندم در استان اردبیل به ۲۸۴ هزار تن رسید

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل گفت: خرید گندم در این استان از ۱۶ خردادماه شروع شده و تاکنون ۲۸۴هزار تن گندم از کشاورزان منطقه مغان خریداری شده است.

ودود ایرانیان  ارزش تقریبی این میزان گندم خریداری شده را ۴۹ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای خرید گندم و کلزا از کشاورزان استان انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل ثبت‌نام کشاورزان در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی را ضروری دانست و گفت: تمامی کشاورزان قبل از شروع خرید نسبت به ثبت‌نام در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی اقدام کنند تا در زمان مراجعه به مراکز خرید بدون معطلی محصول خود را به مراکز تحویل دهند.

وی همچنین به کشاورزان توصیه کرد از برداشت زودهنگام محصولات به خاطر داشتن رطوبت احتمالی خودداری کرده و در زمان‌های اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان نسبت به برداشت محصولات اقدام کنند.

ایرانیان درباره پرداخت به موقع بهای گندم کشاورزان افزود: در راستای تسریع در روند پرداخت به موقع بهای گندم لازم است مراکز خرید در سریع‌ترین زمان نسبت به ثبت و ارسال چک لیست‌ها به بانک عامل اقدام کنند.

خرید گندم تولیدی کشاورزان اردبیل در ۴۶ مرکز خرید

سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل قیمت تضمینی گندم را ۱۷۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: ۴۶ مرکز خرید گندم شامل مراکز خرید ملکی، سیلوهای‌های بخش خصوصی و مباشر برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان دایر است و محدودیتی در خرید گندم در این مراکز وجود ندارد.

ایرانیان ادامه داد: کشاورزانی که می‌خواهند محصولات گندم و کلزا را تحویل مراکز خرید بدهند با مراجعه به همکاران جهاد کشاورزی اطلاعات خود را در پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت و یا بروز رسانی کنند تا در روند خرید مشکلی پیش نیاید.

وی اضافه کرد: استان اردبیل در زمان ترسالی در تولید گندم جزو سه استان برتر کشور بوده است ولی به علت خشکسالی این جایگاه به رتبه نهم کشوری تنزل پیدا کرده است.

 




آیا اشتراک‌گذاری سفر در سرقت از منازل موثر است؟

یکی از موضوعات قابل بحث در حوزه سرقت، ارتباط ایام تعطیل و افزایش سرقت است که باید پرسید آیا اشتراک‌گذاری برنامه مسافرت ارتباطی با سرقت در ایام تعطیل دارد یا نه؟

گروه جامعه ایرنا – سرقت در ایام تعطیل یکی از دغدغه‌های همیشگی مردم است. این استرس و اضطراب که آیا در اوقات خالی بودن منازل سرمایه و دارایی‌های افراد در امان و امنیت قرار دارد؛ موضوعی است که در برخی مواقع شادی ، لذت و آرامش سفر را با انبوهی از ناخوشی و ناراحتی از بین می‌برد حتی اگر سرقتی هم صورت نگیرد، ترس رخدادن چنین اتفاقی همواره در سفرها سایه می‌افکند.

به طور عمومی، در همه جای دنیا ایام تعطیل با افزایش شمار سرقت مواجه است. خالی شدن شهرها و روستاها از ساکنین و اجتماع افراد در مکان‌های خاصی مانند شمال و یا نقاط دیدنی کشور، شرایط را برای سارقان محیا می‌کند تا فضای بهتری در سرقت داشته باشند اما یکی از موضوعات قابل تامل، اشتراک گذاری سفر در فضای عمومی به خصوص در شبکه‌های اجتماعی یا در جمع افراد نامطمئن است. به طور حتم، اگر سارقان از فقدان حضور شما اطلاع داشته باشند، نه تنها شرایط را فراهم می‌بینند بلکه می‌توانند خسارت بیشتری نیز وارد کنند.

اما در مجموع، سوال اینجاست که آیا اشتراک گذاری سفر در فضای مجازی یا حتی هرگونه برنامه‌ای که گویای غیبت شما در منزلتان باشد، می‌تواند در افزایش سرقت و ترقیب سارقان اثرگذار باشد؟ همچنین آیا تحقیقات میدانی درباره ارتباط موثر اشتراک گذاری برنامه های زندگی از جمله سفر یا مهمانی با سرقت انجام شده است؟

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایرنا گفت: به طور حتم اطلاعات می‌تواند کار سارقان را راحت‌تر و حتی کشف و دستگیری آنان را نیز سخت‌تر کند البته این آگاهی صرفاً به موضوع عدم حضور از خانه نیز محدود نمی‌شود و مسائل متعددی از جمله شرایط محل سرقت همچنین تجهیزات ایمنی و مسائل دیگر را نیز شامل می‌شود.

سرهنگ محمد شریفی افزود: البته در موضوع به اشتراک‌گذاری مسافرت یا هرگونه غیبت از حضور در منازل را بارها پلیس هشدار داده است و به طور حتم در افزایش و انجام سرقت موثر است. شهروندان هرگز نباید اطلاعات سفر یا هرگونه برنامه‌ای که بیانگر نبود آنها در منزل است را به اشتراک بگذارند.

به گفته این مقام انتظامی، البته بررسی میدانی و گزارش تفکیکی برای میزان تاثیر اشتراک گذاری مسافرت و مسائلی از این دست بر امر سرقت وجود ندارد اما بدیهی است که مطلع بودن سارقان از وضعیت منازل تاثیر بسیاری دارد.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا خاطرنشان کرد: هفته گذشته که تقریباً هفته‌ای تعطیل در تقویم کشور بود، شاهد افزایش ۵۹ فقره‌ای سرقت نسبت به هفته ماقبل آن بودیم، که می‌توان افزایش سفرها و مسافرت‌های گسترده را در آن موثر دانست.

کشف ۶۰۰ فقره سرقت و دستگیری ۴۶۰ سارق در هفته گذشته

سرهنگ شریفی اضافه کرد: هفته گذشته، پلیس آگاهی کشور ۶۰۰ فقره کشف سرقت داشته است که شامل ۴۰ درصد از کل سرقت انجام شده در طی این هفته بوده است. علاوه بر این ۴۶۰ نفر سارق نیز دستگیر شدند

 

بالکن‌ها راه اصلی ورود سارقان

سرهنگ شریفی علاوه بر تاکید خودداری از اشتراک گذاری برنامه‌های خانوادگی برای جلوگیری از سرقت منازل، بر ایمن سازی منازل نیز تاکید کرد و گفت: مهم‌تر از هر چیز، ایمن سازی منازل مسکونی به خصوص خانه‌های ویلایی در اولویت قرار دارد.

وی با بیان اینکه اغلب سرقت‌ها از طریق بالکن‌ها انجام می‌شود، توضیح داد: این آمار در خانه‌های ویلایی بیش از آپارتمان‌ها است اما در هر دو شکل منازل، بیشتر ورود سارقان از طریق بالکن‌ها انجام می‌شود و از سرقت از مسیر درب‌های ورودی به مراتب آمار کمتری دارد.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: مهار کردن بالکن‌ها همچنین استفاده از درب‌های ضد سرقت می‌تواند علاوه بر جلوگیری از ورود سارقان، حداقل زمان و شرایط ورود سارقان را طولانی و دشوار کند.

وی بر خودداری از نگهداری پول نقد و اشیای با ارزش همچون جواهرات در خانه تاکید کرد و گفت: شهروندان هوشیار باشند که نگهداری اشیای قیمتی می‌تواند انگیزه سرقت را افزایش دهد به همین خاطر حداقل در زمان سفر این اشیا را به جایی دیگر به خصوص صندوق امانات منتقل کنند.

به گفته سرهنگ شریفی، معمولا سارقان در سرقت‌های بزرگ، خانه و افراد آن را برای مدت نسبتاً طولانی تحت نظر قرار می دهند؛ به همین دلیل نگهداری اشیای قیمتی همچون پول نقد، ارز و طلا و جواهرات اقدامی اشتباه است همچنین استفاده از تجهیزات امنیتی نیز می‌تواند از وسوسه سارقان جلوگیری یا حداقل در دستگیری آنان کمک کند.

وی با تاکید بر هوشیاری پلیس، گشت‌های منظم و رصد سارقان سابقه دار، افزود: لازم است خود شهروندان نیز نسبت به ایمن نگاهداشتن منازل خود هوشیار باشند. نباید اطلاعات منازل به خصوص برنامه سفر در میان افراد مختلف به خصوص شبکه های اجتماعی اشتراک گذاشته شود زیرا اینگونه اطلاعات فرصتی مناسب به سارقان می‌دهد.




فضول‌باشی و احضار عوامل فساد در فوتبال

هرروز که می‌گذرد ابعاد جدیدی از فساد در فوتبال روشن شده و متهمین جدیدی به دادگاه احضار می‌شوند. آن‌هایی که سال‌ها با آویزان شدن از فوتبال هر چه خواستند انجام دادند و برای برخی از مناطق، کم‌لطفی نموده و به‌آسانی حق آن‌ها را در زیر چکمه‌های قدرت و خودبزرگ‌بینی پایمال کردند.

باز شدن دوباره پای مسئولین فدراسیون در سال‌های 98-99 به پرونده فساد، پرده از خیلی مسائل باز می‌کند. اصلاً کسانی که در فوتبال کار و بارشان با فساد و زدوبند گره خورده در هر موقعیت و در هر مکانی که قرار بگیرند به کارهای خلاف دست می‌زنند و فکری به فردا و فرداها و برملا شدن چهره کثیف و چندش‌آور‌شان نمی‌کنند.

باور کن وقتی خبر احضار مسئول کمیته آموزش فدراسیون در سال‌های ۸۸ تا ۸۹ را شنیدم اتفاقات بازی تیم شهرداری و خونه به خونه از مقابل چشمانم رژه رفت. بازی که با تساوی ۳ بر ۳ به پایان رسید. دیداری که داور تا توانست در خانه شهرداری به نفع حریف سوت زد و در پایان اشک هواداران راستین فوتبال اردبیل را درآورد.

هنوز فراموش نکرده‌ایم که داور این دیدار ازسوی فدراسیون دو هفته متوالی برای شهرداری اردبیل قضاوت کرد و چون سرپرست خونه به خونه جا پایی در فدراسیون داشت در آن مقطع آب از آب تکان نخورد. شهرداری سقوط کرد و خونه به خونه‌ای‌ها با لطف داوری که بعدها از فعالیت‌های داوری محروم شد با خوشحالی اردبیل را ترک کردند.

هنوز یادمان نرفته است مسئولی که امروز برای دست داشتن در امر فساد به دادگاه احضار می‌شود در آن روز یعنی در بیست و یکمین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ در کنار زمین سعی در تحریک تماشاگران و منحرف کردن نظر آن‌ها از بازی را داشت. او یکی از متهمین اصلی در سقوط شهرداری به دسته دو بود وقتی احضار می‌شود به یاد ضرب‌المثل چوب خدا صدا ندارد می افتم.

گفتم فضول‌باشی از قدیم گفته‌اند: “گجه گونوز یالان دییر”. هر کسی گامی برای پایمال کردن حق یک فرد یا یک مجموعه بردارد بالاخره یک روز گرفتار می شود.

فضول‌باشی بلافاصله حرف‌ام را قطع کرده ادامه می‌دهد: از احضار سرپرست فدراسیون در سال‌های ۹۸ و ۹۹ نیز خیلی خوشحال شدم. او در دهه‌ی ۹۰ از طرف فدراسیون برای پیگیری امور فوتبال استان به اردبیل آمد. ساعت‌ها پای حرف علاقه‌مندان به فوتبال نشست و در برگشت بر همه آن وعده‌هایی که داده بود خط بطلان کشید  و به‌خاطر یک رأی مجمع، علناً به فوتبال اردبیل کم لطفی کرد. حالا که احضار می‌شود باید تاوان آن‌همه بی‌توجهی‌ها و جانبداری‌ها و رفتارهای خودمحورانه را بدهد.

گفتم: برادر من، اقدام این قبیل افراد در تاریخ فوتبال کشور ماندنی است. فسادی که در دوره حکومت و مدیریت آن‌ها در فوتبال کشور وجود داشته مهر ننگی است که هیچ‌وقت از پیشانی آن‌ها آثارش محو نخواهد شد. خدا جای حق نشسته است، ظلمی که از اقدامات این قبیل مسئولان بی‌مسئولیت بر فوتبال کشور و استان‌ها شد بی‌جواب نمانده و نخواهد ماند.

فضول‌باشی درحال خداحافظی گفت: من همچنان امیدوار برای احضار برخی دیگر از سردمداران فوتبال در آن سال‌ها هستم. آن‌هایی که سال‌ها فوتبال استان‌ها را مهندسی کردند و اجازه هیچ‌گونه تغییر در روند مدیریت آن‌ها را ندادند. خلاصه اگر حق است  باید آن‌ها در جایی تاوان بدهند و تشت رسوایی‌شان بر زمین بیفتد.




سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی جاده گرمی – بیله‌سوار اختصاص یافت

 مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی ۱۹ کیلومتر از مسیر گرمی _ بیله‌سوار تامین شده و هفته بعد نسبت به برگزاری مناقصه اقدام خواهد شد.

محبوب حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به مطالبات سنگین پیمانکار از اداره کل راه و شهرسازی استان برای تکمیل باند دوم گرمی – بیله سوار قرارداد بر اساس ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان تحویل و مقرر شد نسبت به انتخاب پیمانکار جدید اقدام شود.

وی افزود: برای احداث و تکمیل باند دوم سه‌راهی صحرا – بیله‌سوار هم ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

۱۵ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل بهره‌برداری می‌شود

حیدری همچنین با اشاره به طرح‌های بزرگراهی در دست اجرا در این استان اظهار کرد: قبل از دولت سیزدهم ۱۸۰ کیلومتر بزرگراه در استان احداث شده بود و با روی کار آمدن این دولت اجرای ۱۸۰ کیلومتر دیگر هم در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۵ کیلومتر و اسفندماه پارسال هم ۲۵ کیلومتر دیگر افتتاح شد و ۱۵ کیلومتر دیگر هم تا آخر شهریور ماه امسال مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل اضافه کرد: طبق برنامه احداث ۸۵ کیلومتر بزرگراه در مسیرهای اردبیل – مشگین‌شهر ، سربند – مشگین‌شهر، مشگین‌شهر- اهر، سه‌راهی صحرا – گرمی ، اردبیل – سرچم و نیر – سراب در دست اجراست که به تدریج تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد.

حیدری با بیان اینکه مسیر اردبیل –سرچم به عنوان اصلی‌ترین مسیر ارتباطی مرکز استان با مرکز کشور به شمار می‌رود ، افزود: تکمیل قطعات این طرح جزو اولویت‌های اصلی اداره کل راه و شهرسازی استان است.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه قطعات این طرح با جدیت در دست اجراست و مصمم هستیم تا پایان سال تمام قطعات تکمیل و به روی خودروها گشوده شود.

جاده‌های شمالی استان اردبیل یکی از پرحادثه‌ترین راه‌های ارتباطی استان به شمار می‌روند. تصادفات رانندگی در این جاده‌ها همچنان قربانی گرفته و بیش از ۷۰ درصد جان‌باختگان استان را به خود اختصاص داده است.

آخرین آمارهای ارائه شده حکایت از این دارد که همچنان بیشترین قربانیان سوانح رانندگی در استان اردبیل به جاده‌هایی مربوط است که از اردبیل آغاز و با گذر از شهرستان مشگین‌شهر تا منطقه مغان در شمال امتداد می‌یابد و این مسیر بیشترین سهم از تلفات جاده‌ای استان اردبیل را به خود اختصاص داده است.




هواشناسی اردبیل: کشاورزان محصول خود را به مکان‌های مسقف منتقل کنند

 اداره کل هواشناسی استان اردبیل ضمن اعلام هشدار زرد شماره ۱۲ به کشاورزان توصیه کرد محصولات برداشت شده خود را به مکان‌های مسقف انتقال دهند.

 بر اساس اطلاعیه اداره کل هواشناسی اردبیل، مردم استان اردبیل از عصر چهارشنبه سوم مردادماه تا عصر روز جمعه این هفته شاهد فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خواهند بود.

طبق این اطلاعیه کاهش نسبی دما، وزش تندبادهای موقتی ، بارش باران (گاهی به صورت رگبار باران توام با رعد و برق) ، احتمال رخداد تگرگ در مناطق مستعد استان و رخداد مه در تمامی مناطق استان پیش‌بینی شده است.

اداره کل هواشناسی استان اردبیل همچنین از احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتمال اصابت صاعقه به‌ویژه در مناطق کوهستانی و دامنه کوه‌ها، کاهش دید افقی در گردنه‌ها و جاده‌های مواصلاتی، احتمال اختلال موقتی در عملیات‌های پروازی در فرودگاه های استان و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی خبر داده است.

اجتناب از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، توجه به توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی، انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف، پایش مزارع بعد از سامانه بارشی و اجتناب از صعود به ارتفاعات استان از توصیه‌های اداره کل هواشناسی استان اردبیل است.




کانون زیستی پشه آئدس در بیله سوار شناسایی و مهار شد

مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: کانون زیستی پشه آئدس ناقل بیماری تب دنگی در شهرستان بیله‌سوار شناسایی و با اقدامات مراقبتی مهار شد.

دکتر مهران آسایشی  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به انجام مراقبت‌های حشره‌شناسی در استان اردبیل به علت نزدیکی به مرز از سال ۱۳۹۵ تاکنون گفت: طی سالهای گذشته پشه آئدس در استان اردبیل مشاهده و گزارش نشد ولی هفته گذشته یک محل مشخص به عنوان کانون زیستی این پشه در شهرستان بیله سوار شناسایی شده و محل مورد نظر با اجرای سم پاشی و برخی اقدامات مراقبتی و فنی تحت مهار قرار گرفت.

وی با بیان این که در سه هزار نمونه برداری انجام شده طی سال جاری برای شناسایی پشه آئدش در استان اردبیل موردی از وجود این موجود در شهرستانهای استان گزارش نشده است، اظهار کرد: با توجه به شناسایی کانون زیستی این پشه در شهرستان بیله‌سوار، اقدامات کنترلی در همه شهرستانهای استان تشدید شده است.

مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر شهرستان بیله‌سوار در سایر مناطق استان نیز محل‌های مشکوک و محتمل برای حضور و زیست پشه آئدس از جمله مانداب‌ها و آبهای راکد شناسایی و سمپاشی شده و به صورت مرتب و مستمر نمونه‌برداری از پشه‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به نبود فرد مبتلا و چرخه بیماری تب دنگی حاصل نیش پشه آئدس در استان اردبیل گفت: هم اینک همه مراکز درمانی و خانه‌ها و مراکز بهداشتی استان اردبیل نسبت به احتمال ابتلای شهروندان به بیماری تب دنگی حساس شده‌اند و موارد مشکوک با استفاده از کیت‌های آزمایش سریع تحت مراقبت قرار می‌گیرد.

دکتر آسایشی از انجام مراقبتهای انسانی در مبادی ورودی و مرزهای استان خبر داد و اضافه کرد: سیستم مراقبتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل پویاتر و فعال‌تر از گذشته در این زمینه اقدامات پیشگیرانه خود را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که حضور پشه آئدس در شهرستان مرزی بیله‌سوار به معنای ابتلا به تب دنگی نیست، اظهار کرد: مراقبت، کنترل و اقدامات پیشگیرانه در این منطقه و شهرهای همجوار آغاز شده و تنها در صورت زاد و ولد و حضور پشه آلوده، می‌تواند آلودگی ویروس بیماری تب دنگی را پس از گزش به انسان منتقل کند.

مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: پشه آئدس معمولاً در مناطق آلوده شروع به زاد و ولد با سرعت زیادی می‌کند و این امر اغلب در مانداب‌ها و مکان‌های جمع‌آوری و دفع آب آلوده اتفاق می افتد و انتظار می‌رود هموطنان مراقبت‌های لازم را با بهسازی محیط و رعایت اصول بهداشتی انجام دهند.

وی تاکید کرد: انتقال بیماری تب دنگی از انسان به انسان جز در موارد نادر امکانپذیر نیست و تنها از راه پشه ناقل، این بیماری به انسان اتفاق می افتد و دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اقدامات پیشگیرانه مراقبتی و پایش به موقع سعی دارد تا دغدغه مردم در این زمینه را بکاهد.

به گزارش ایرنا، بیماری تب دِنگی یکی از بیماری‌های مهمی است که در اثر نیش پشه آئدس منتقل می‌شود و این بیماری که در بسیاری از کشورها شیوع دارد، می‌تواند به تلفات انسانی منجر ‌شود.

به تاکید کارشناسان، این بیماری ویروسی از طریق نیش پشه آئدس آلوده منتقل شده و در نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری دیده می‌شود و در موارد خفیف، باعث تب بالا و علائم شبیه آنفلوانزا ‌شده و در موارد شدید می‌تواند منجر به خونریزی خطرناک، افت ناگهانی فشار خون و مرگ شود.

علائم هشدار دهنده ابتلا به تب دنگی شامل شکم‌درد شدید، استفراغ، مشکل در تنفس یا خون در بینی و لثه‌ها و استفراغ و مدفوع است ولی از یک فرد مبتلا به فرد دیگر منتقل نمی‌شود بلکه تنها از طریق نیش پشه‌آلوده قابل انتقال است.

پشه آئدس به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مثل سرعت گسترش و تکثیر سریع، مقاومت به حشره‌کش‌ها و توانایی سازگاری با محیط‌های شهری و روستایی، به یک تهدید جدی در حوزه بهداشت عمومی تبدیل شده است.




۲ زورگیر پیرزن اردبیلی در قم دستگیر شدند

مرکز اطلاع رسانی پلیس اعلام کرد: سارقان به عنف پیرزن اردبیلی شناسایی و در قم دستگیر شدند.

بر اساس اطلاعیه پلیس، در یک اقدام هماهنگ اطلاعاتی، عملیاتی بین پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استانهای اردبیل و قم با رصد تحرکات متهمین در یک اقدام ضربتی و غافلگیرانه سارقان به عنف پیرزن اردبیلی شناسایی و در قم دستگیر شدند.

پیشتر و به دنبال انتشار خبر خفت گیری و زورگیری ۲ جوان در یکی از محلات اردبیل، دادستان عمومی و انقلاب اردبیل هفته گذشته برای شناسایی این دو فرد دستور ویژه صادر کرد.

طی روزهای اخیر، انتشار گسترده ویدیوی خفت گیری ۲ جوان نسبت به یک پیر زن در یکی از محلات، در فضای مجازی موجب جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شد و مردم، واکنش سریع دستگاه های متولی را خواستار شدند.




فروش نفت به پالایشگاه‌های فراسرزمینی ایران برای نخستین بار؛ دستاورد دولت سیزدهم

 نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با تکیه بر صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی، یکی از سیاست‌های موفقی بود که در دولت سیزدهم اجرا شد و با این روش برای فروش نفت کشور توانستیم بازارسازی کنیم و بازارهای صادراتی خود را توسعه دهیم.

به گزارش ایرنا، کشورهای دارنده منابع انرژی به دیپلماسی ویژه و فعالی نیاز دارند تا بتوانند در بازارهای بین‌المللی باقی بمانند. با هدف حذف کشورمان از بازارهای بین‌المللی انرژی و مسدود کردن دسترسی کشور به درآمدهای حاصل از فروش منابع، حوزه انرژی کشور طی سال‌های گذشته تحت تحریم‌های شدید قرار گرفت.

به زعم کارشناسان، از دست دادن بازارهای صادراتی نفت و گاز بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای کشورهای دارنده منابع انرژی رخ دهد؛ زیرا اگر کشورها از مبادی دیگری به واردات نفت و گاز بپردازند، به راحتی نمی‌توانند در آینده این منبع واردات را تغییر دهند و از کشور اول مجدد واردات داشته باشند.

دولت سیزدهم و وزارت نفت وظیفه مهمی در راستای حفظ ایران در بازارهای بین‌المللی انرژی برعهده داشتند. این اقدام باید در شرایطی انجام می‌شد که کشور تحت تحریم‌های شدید قرار داشت و دشمنان عزم خود را برای مسدود کردن راه‌های صادرات نفت و گاز کشور به کار گرفته بودند.

در شرایط تحریم، سیاست‌هایی مانند سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای ارائه خدمات و نفت به کشور هدف و عرضه نفت به مینی پالایشگاه‌ها در شرق آسیا به کار گرفته شد. این سیاست‌ها در نهایت نتیجه داد و رشد ۳۰۰ درصدی صادرات نفت خام کشور را رقم زد.

رشد تولید و صادرات نفت خام کشور به سادگی به دست نیامد و طی سه سال گذشته، شخص رئیس جمهور شهید و وزارت نفت از هر فرصتی برای رایزنی به منظور فروش نفت کشور بهره بردند.

افزایش صادرات نفت در شرایط تحریم در دولت سیزدهم

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران را در اوپک و کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با اشاره به این موضوع که افزایش فروش نفت کشور در شرایط تحریم در دولت سیزدهم قطعاً یک دستاورد بزرگ برای وزارت نفت محسوب می‌شود، اظهار کرد: در دولت دوازدهم صادرات نفت و میعانات گازی کشور نگران‌کننده بود. در آن زمان بیم آن می‌رفت که صادرات کشور صفر شود و بازارهای صادراتی خود را از دست بدهیم.

وی ادامه داد: بر اثر ابتکاراتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در زمینه بازارسازی به اجرا گذاشتند، توانستیم حضور خود را در بازارهای انرژی تقویت کنیم و به افزایش تولید و صادرات نفت کشور بپردازیم.

نماینده اسبق ایران در اوپک خاطرنشان کرد: طبق آماری که خبرگزاری‌های خارجی در مورد صادرات نفت و میعانات گازی کشورمان اعلام کرده‌اند، در حال حاضر بیش از یک و نیم میلیون بشکه در روز صادرات نفت داریم. این قطعاً یک موفقیت بزرگ برای دولت سیزدهم محسوب می‌شود.

جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی حفظ شد

خطیبی گفت: اقدامات ابتکاری دولت سیزدهم نه‌تنها باعث شد بازارهای انرژی خود را حفظ کنیم، بلکه به گسترش مبادی صادراتی نفت کشور نیز منجر می‌شود. در همین ارتباط، به گفته وزیر نفت، بیش از ۱۷ مبادی محرمانه صادرات نفت به دست آورده‌ایم.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم با اعمال سیاست‌های صحیح به افزایش مبادی صادراتی کشور در حوزه انرژی پرداخت و توانست جایگاه ما را در بازارهای بین‌المللی حفظ کند. امیدواریم این روند رو به رشد در دولت چهاردهم ادامه پیدا کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: رویکرد دولت سیزدهم این نبود که منتظر بماند تحریم‌ها لغو شد؛ به عبارت دیگر، طی سه سال گذشته امور کشور معطل مذاکرات و تعامل با غرب باقی نماند. تلاش شد در شرایط تحریم به کار خود ادامه دهیم. در نتیجه همین سیاست‌گذاری‌های صحیح که در وزارت نفت صورت گرفت، سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای ارائه خدمات و نفت به کشور هدف در دستور کار قرار گرفت.

بازارسازی برای فروش نفت ایران در دولت سیزدهم

خطیبی گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با تکیه بر صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی و بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده یکی از سیاست‌های موفقی بود که در زمان اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد.

وی تاکید کرد: با این روش توانستیم بازارسازی برای فروش نفت کشور داشته باشیم و به توسعه بازارهای صادراتی خود مبادرت کنیم. عرضه نفت به مینی پالایشگاه‌ها و متنوع کردن مشتریان خرد ولی متعدد نیز از دیگر راهکارهایی بود که در پیش گرفتیم. این پالایشگاه‌های کوچک مقیاس خاصیت تحریم‌پذیری کمتری دارند و در شرایط تحریم کمک‌کننده بودند.

افزایش وصول مطالبات ارزی حاصل از فروش نفت

خطیبی ادامه داد: رشد اقتصادی‌ که طی سال گذشته در دولت سیزدهم به دست آمد، بسیار حائز اهمیت است. دستیابی به چنین اعداد و ارقامی در شرایط تحریم کار ساده‌ای نیست. این دستاوردها نشان دهنده تلاش شبانه‌روزی و سیاست‌گذاری‌های صحیح به منظور گسترش صادرات نفت و اقلام غیرنفتی در وزارت نفت است. امیدواریم این روندها در دولت بعدی نیز ادامه یابد.

کارشناس انرژی گفت: وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، مقادیر زیادی نفت و میعانات گازی روی دریا داخل شناورها داشتیم که نتوانسته بودیم بفروشیم. وزارت نفت دولت سیزدهم با اعمال سیاست‌های ابتکاری به فروش این منابع پرداخت و درآمدهای ارزی حاصل از آن را به کشور وارد کرد.

وی گفت: افزایش وصول مطالبات ارزی حاصل از فروش نفت و میعانات گازی نیز از اقدامات مهم دولت سیزدهم بود.




یک‌هزار و ۵۰۰ قرارداد حق بهره‌برداری زمین در شهرک‌های صنعتی اردبیل صادر شد

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل گفت: در سال‌های اخیر یک‌هزار و ۵۰۰ قرارداد حق بهره‌برداری زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی این استان با متقاضیان سرمایه‌گذاری منعقد شد که ۷۰۰ فقره از این قراردادها منجر به اجرای طرح تولیدی و اخذ پروانه بهره‌برداری شده است.

هاشم علایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تعداد طرح‌های تولیدی افتتاح شده در سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته تعداد ۳۳ طرح تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بهره‌برداری و با فعالیت این واحدهای تولیدی برای بیش از ۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اردبیل گفت: بیش از ۵۰۰ طرح تولیدی نیز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان وجود دارد که این طرح‌ها در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی از اجرای فونداسیون تا احداث سوله و نصب ماشین‌آلات قرار دارند که با بهره‌برداری از این طرح‌های تولیدی با رونق تولید برای خیل عظیمی از جوانان بیکار اشتغال ایجاد خواهد شد.

علایی افزود: برای قراردادهای بلاتکلیف و راکد نیز اخطاریه‌های لازم برای اجرای طرح تولیدی داده شده که در صورت بلاتکلیف ماندن آنها، این قراردادها پس از بررسی در کمیته‌های پایش و جلسات هیأت حل اختلاف و داوری، فسخ و خلع ید شده و اراضی آزاد شده در اختیار سرمایه‌گذاران جدید قرار داده خواهد شد.

وی به تلاش این شرکت برای تکمیل و توسعه زیرساخت‌های لازم در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان اشاره کرد و گفت: توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها از مهم‌ترین اولویت‌های این شرکت در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران است و قرار است از تمامی ظرفیت‌های ممکن برای تحقق این هدف مهم استفاده شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اردبیل از جمله موارد حمایت از حضور سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی را واگذاری زمین به صورت اقساط بلند مدت بیان کرد و ادامه داد: در کنار واگذاری زمین به صورت شرایط نقد و اقساط، مشوق‌هایی نیز برای حضور سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده تا شرایط حضور سرمایه‌گذاران در استان فراهم شود.

علایی همچنین از اجرای بیش از ۲۰ طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد ریال در شهرک‌های صنعتی استان اردبیل خبر داد و افزود: بهسازی و آسفالت هشت خیابان شهرک صنعتی ۲ اردبیل، تکمیل ساختمان فناوری و کسب و کار شهرک صنعتی ۲ اردبیل ، اجرای پست برق ۶۳ کیلو ولت با ظرفیت ۴۰ مگاوات شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل، جدول‌گذاری و زیرسازی معابر ناحیه صنعتی هشجین و اجرای شبکه آب و برق ناحیه صنعتی هشجین از طرح‌های اجرا شده در شهرک‌های صنعتی استان است.

وی همچنین به اجرای مدول دوم تصفیه‌خانه شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف تصفیه پساب خروجی واحدهای تولیدی از محل منابع ملی و داخلی و بخشی از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری اجرا شده است.

استان اردبیل دارای ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی است




تکمیل باند دوم سه راهی صحرا- بیله سوار نیازمند ۴۰ هزار میلیارد ریال است

 مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: برای احداث و تکمیل ۱۰۶ کیلومتر باند دوم سه‌راهی صحرا –رضی – گرمی و بیله‌سوار ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

محبوب حیدری اظهار کرد: با توجه به مطالبات سنگین پیمانکار از اداره کل راه و شهرسازی برای تکمیل باند دوم گرمی – بیله‌سوار قرارداد بر اساس ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان تحویل شد و پیرو بازدید انجام شده و پیگیری استاندار اردبیل و نماینده مردم شهرستان گرمی مقرر شد نسبت به انتخاب پیمانکار جدید اقدام شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل افزود: سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی ۱۹ کیلومتر از مسیر گرمی – بیله‌سوار در ۲ قطعه تامین شده است و هفته بعد نسبت به برگزاری مناقصه اقدام خواهد شد.

حیدری با بیان اینکه تامین منابع مالی برای تکمیل باند دوم مسیر سه‌راهی صحرا – گرمی – بیله‌سوار قرار گرفته است، اضافه کرد: ضروری است نمایندگان و مسئولان استانی برای تامین منابع مورد نیاز کمک کنند تا در فرآیند اجرا خللی وارد نشود.

وی همچنین با اشاره به احداث چهار خطه مسیر انگوت – قره‌آغاج اظهار کرد: در صورت تخصیص اعتبار و پرداخت بخشی از مطالبات پیمانکار و صاحبان اراضی در احداث این مسیر، عملیات اجرایی طرح تسریع خواهد شد.