1

امیدواری برای تغییر مدیریت‌ها در ورزش استان‌ها

تا زمانی‌که قطار تغییرات در دستگاه‌های اجرایی به ایستگاه پایانی نرسد گمانه‌زنی‌ها، چهره سازی‌ها و شایعات مختلف ادامه‌دار خواهد بود.
عادت و روش بدی که در دنیای سیاست بر جامعه ما حاکم گردیده خیلی وقت‌ها شایسته سالاری را زیر سوال می‌برد. معمولاً با روی کار آمدن دولت جدید دست‌اندرکاران قبلی با یک اتوبوس از مدیریت دستگاه‌های اجرایی خارج و دست‌اندرکاران جدید با اتوبوسی دیگر همراه با ده‌ها و صدها ادعا و وعده و وعید وارد وزارتخانه می‌شوند.
از این رفتن‌ها و آمدن‌ها باید هدف خاصی موردنظر باشد. هدفی که توسعه و کمک به پیشرفت جامعه و خوش کردن حال مردم باید از ویژگی‌های آن باشد. در هر انتصابی اگر مصلحت مجموعه مورد توجه قرار نگیرد و صرفاً قصد از تغییرات، سهم دادن به رفقا و جبران الطاف و محبت‌های گذشته دوستان و هم باندی‌ها و احیاناً شرکای کاری و تجاری بوده باشد دراین‌میان سر مجموعه بی کلاه مانده و تحولی در اداره امور و خوب کردن حال‌وروز مجموعه به وقوع نخواهد پیوست.
مردم انتظار دارند که در تغییر و تحولات دستگاه‌های اجرایی کسانی در مسند کار و امور قرار بگیرند که در صداقت، تخصص و دلسوزی آن‌ها کوچک‌ترین شک‌وتردیدی وجود نداشته باشد. می‌خواهند وقتی در یک مجموعه افرادی مسئولیتی را بر عهده می‌گیرند با تمامی وجود در خدمت جامعه و منافع عمومی باشند و از نگاه‌ها و رفتارهای جانبدارانه دوری نمایند.
ورزش این کشور نیز از موارد مهم و قابل‌توجه جامعه می‌باشد که هرگونه تغییر و جابه‌جایی مدیریت‌ها در آن باید با هدفی چون تحول و بهبود امور صورت بگیرد. مردم و علاقه‌مندان به ورزش دوست دارند در بخش‌های مختلف از فدراسیون‌ها تا ادارات کل استان‌ها و مدیران ستادی مسئولیت به آن‌هایی سپرده شود که ویژگی‌های مهمی چون وجدان اجتماعی، خدا ترسی و علاقه‌مند نبودن به باند و رفتار های باندی و موضع‌گیری‌های جانبدارانه را دارا باشند. مسئولیتی که براساس تقسیم غنایم و ادای دین به رفقا و قوم و خویش‌ها حاصل شود ورزش را به خاک سیاه می‌نشاند و ناگفته پیداست که در این حالت انتظار بهبود و اصلاح امور و پیشرفت ورزش انتظاری بیهوده و بی‌سرانجام خواهد بود.
در استان ما به‌کارگیری افرادی ناآشنا به ورزش هیچ‌وقت با استقبال علاقه‌مندان و فعالان این عرصه روبه‌رو نشده است. بررسی عملکرد هیئت‌هایی که در رأس آن‌ها غیر ورزشی‌ها قرار گرفته باشد نشان‌دهنده صحت این ادعاست. آیا در ورزش ما قحط‌الرجال است که برای اداره امور دست به دامن غیرورزشی‌ها می‌شویم و سرنوشت رشته‌های مختلف را به دست آن‌ها می‌سپاریم؟ مگر در ورزش افراد باتجربه، تحصیل‌کرده، اهل فن و متخصص کم داریم که به سراغ غیرورزشی‌ها می‌رویم؟ اگر در بحث انتخاب و انتصاب، اصل شایسته‌سالاری رعایت بشود و مصلحت و پیشرفت و تحول ورزش موردنظر باشد دوستان و رفقا و هم‌بازی‌های سیاسی فرصت ابراز وجود بخش‌های مختلف را به دست نمی‌آورند.
درحال‌حاضر ورزشی‌ها امیدوارند که اگر قرار بر تغییر در مدیریت ورزش استان‌ها باشد این کار با نیت خیر و با هدف تحول در ورزش صورت بگیرد. مدیریت ورزش در استان‌ها و تغییر در آن‌ها نباید با توجه به برخی موارد حاشیه‌ای چون آسیاب به نوبت باشد. چه اگر هر اقدامی با چنین نیتی صورت پذیرد نمی‌تواند تأثیر مثبت بر وضعیت آینده ورزش استان‌ها داشته باشد.
ورزش در همه استان‌ها و به‌خصوص در استان ما نیاز به حرکتی جدید و برنامه‌ریزی اصولی دارد. اگر هدف فقط تفریح باشد و این‌که مدیر باقی‌مانده از دولت قبل برکنار گردد و بدون توجه به شایسته سالاری و در نظر گرفتن مصلحت و صلاح ورزش فردی از دوستان و رفقا و هم باندی‌ها و ستادی‌ها به روی کار بیاید و زمینه‌های رضایت عده‌ای فراهم گردد تردید نباید داشت که وضع ورزش از آن‌چه که الان است بد و بدتر خواهد شد. اگر به‌درستی به نقشه راه آینده توجه نشود و دست غیر ورزشی‌های فرصت‌طلب و باندهای مزاحم و همیشه مدعی کوتاه نگردد امید به بهبود روند حرکتی ورزش به سوی پیشرفت بیهوده خواهد بود و حال‌وروز آن روزبه‌روز از آنچه که هست کسل کننده‌تر و دل‌آزارتر خواهد شد.
به تجربه ثابت شده‌است که وقتی در ورزش مدیریت به دست اهلش نباشد و فردی مدیر و متخصص و دلسوز اداره‌ی امور آن را بر عهده نگیرد حاصلی جز خراب‌تر شدن اوضاع چیز دیگری نخواهد داشت. اگر تغییر در ورزش به بهبود اوضاع و قرار گرفتن در مسیر تعالی منجر نشود عوض شدن اسم و چهره آدم‌ها و رفتن‌ها و آمدن‌ها جز اتلاف وقت و سرمایه سود دیگری برای ورزش به‌دنبال نخواهد داشت. والسلام.




۱۳ واحد راکد استان اردبیل به چرخه تولید بازمی‌گردد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از تلاش‌ برای بازگرداندن ۱۳ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید در این استان تا پایان امسال خبر داد.

مسعود ایرانی اظهار کرد: احیای ۲۰ واحد صنعتی راکد استان برای سال جاری هدف‌گذاری شده بود که در نیمه نخست امسال هفت واحد به چرخه تولید بازگشت و تلاش برای احیای واحدهای باقی‌مانده ادامه دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر بخش صنعت استان اردبیل شرایط خوبی را تجربه می‌کند، به طوری که شمار واحدهای فعال دارای پروانه بهره‌برداری در این بخش به یک هزار و ۴۱۵ مورد رسیده و ۳۵۰ طرح نیز در مرحله دریافت پروانه قرار دارد که در آینده نزدیک به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عنوان کرد: در سال جاری و سال آینده با شرایط موجود شاهد شکوفایی بخش صنعت استان خواهیم بود و شمار شاغلان این بخش که با افزایش ۱۲ هزار نفری به حدود ۴۱ هزار نفر رسیده، به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ واحد صنعتی استان اردبیل از نظر نیروهای شاغل به باشگاه هزارتایی‌ها پیوسته‌ است، اضافه کرد: پیش‌تر تنها یک واحد تولیدی با اشتغال یک هزار نفر در استان فعال بود اما با برنامه‌ریزی صورت گرفته برای افزایش سرمایه و ظرفیت تولید واحدهای مستعد، تلاش می‌شود تا این آمار به ۳۰ مورد برسد.

ایرانی تاکید کرد: با توجه به شرایط مناسبی که در اردبیل از نظر تمهید امکانات زیرساختی و استقبال از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است، این استان در سال‌های پیش‌رو حرف‌های بسیاری برای گفتن در حوزه صنعت و معدن خواهد داشت.




تغییر ساعت کار دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و عمومی در استان اردبیل

 سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل از تغییر ساعت کار اداره‌ها و نهادهای دولتی و موسسه‌های عمومی غیردولتی در این استان طی ۲ ماه آینده خبر داد.

به گزارش روابط عمومی استانداری اردبیل، عزیز حبیبی  در این زمینه گفت: زمان فعالیت همه دستگاه‌های دولتی، بانک‌ها، شهرداری‌ها و موسسه‌های عمومی غیردولتی استان طی پنج روز نخست هفته در محدوده اول دی تا ۳۰ بهمن از ساعت هشت تا ۱۴ و در روزهای پنجشنبه از ساعت هشت صبح تا ۱۳ تعیین شد.

وی بیان کرد: این تصمیم با توجه به برودت هوا و به منظور کمک به پایداری انرژی، با استناد به موافقت هیات محترم دولت گرفته شده است و همه دستگاه‌ها و نهادهای مورد اشاره در راستای خدمت‌رسانی به ارباب رجوع باید برنامه‌ریزی‌ مورد نیاز را برای استفاده بهینه از ساعت‌های کاری به‌عمل آورند




اعتبار ۲۵ پروژه در استان اردبیل از محل مالیات تامین می‌شود

 مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: اعتبار مورد نیاز برای اتمام و تکمیل ۲۵ پروژه و طرح نیمه تمام در این استان از محل پرداخت‌های مالیاتی مودیان تامین می‌شود.

داریوش سرخانی مقدم  افزود: از میان ۲۵ پروژه و طرح نیمه تمام در حال اجرا در استان اردبیل، اعتبار مورد نیاز برای اتمام و تکمیل ۱۶ طرح از محل پرداخت‌های مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها به طور کامل تامین شد.

وی با بیان اینکه میزان اعتبار لازم برای اتمام ۲۵ پروژه نیمه تمام استان مبلغ سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال است، اظهار کرد: ۴۷ درصد و به عبارتی یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز از محل پرداخت‌های مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها برای اتمام و تکمیل ۱۶ پروژه و طرح نیمه تمام در استان اردبیل تامین شده است.

وی بیان کرد: احداث و توسعه راه، احداث مدرسه، مسکن نیازمندان و معلولان، مجتمع های فرهنگی، مراکز سلامت، بهداشتی و درمانی، ایجاد تأسیسات فاضلاب و آب رسانی از جمله این پروژه ها است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اضافه کرد: درج اسامی مودیان در طرح ها و پروژه های مشارکتی از برنامه های پیش روی اداره کل امور مالیاتی استان است.

سرخانی مقدم با بیان اینکه امسال و برای نخستین بار موضوع نشان دار کردن مالیات در قانون بودجه آمده است، ادامه داد: امیدواریم گام های اساسی و بلندی در این زمینه برداشته شود.

وی گفت: طرح نشان دار کردن مالیات اقدامی موثر و ارزشمند بوده و نقش مهمی در جلب رضایت مودیان در عمران و آبادانی و توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای استان خواهد داشت.

وی افزود: مودیان در جریان ارائه فرم تبصره ماده ۱۰۰ محل خرج کرد مالیات‌های پرداختی خود را با تخصیص آن به طرح‌های اولویت‌دار ملی و استانی تعیین می‌کنند و به این شکل مشارکت موثری در توسعه و اجرای طرح‌های سازنده در حوزه های مختلف خواهند داشت.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اظهار کرد: اگر مردم مطلع شوند که مالیات آنها صرف کدام پروژه می‌شود با رضایت خاطر و اعتماد بیشتری راغب به پرداخت مالیات خواهند شد و بدون شک بسیاری از مقاومت‌های مرتبط با پرداخت مالیات کم رنگ خواهد شد.

سرخانی مقدم با اشاره به اثرگذاری مثبت اجرای این قانون به شفافیت های مالیاتی، بیان کرد: اجرای این قانون، نه تنها مردم را به پرداخت مالیات تشویق می کند بلکه خود اظهاری مالیاتی مردم شفاف‌تر شده و مردم داوطلبانه اقدام به خوداظهاری مالیاتی و حتی پرداخت مالیات، فراتر از نرخ های مصوب خواهند کرد.




بیش از ۲۰ میلیون قطعه جوجه گوشتی امسال در استان اردبیل تولید شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: در هشت ماه امسال ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه در مزارع مرغ گوشتی این استان جوجه‌ریزی و وارد روند تولید گوشت سفید شده است.

نوبخت اژدریگفت: بر اساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی، برش ماهانه جوجه‌ریزی استان اردبیل ۲ میلیون و ۳۱۸ هزار قطعه تعیین شده ولی با اهتمام تولیدکنندگان امسال ماهانه به طور متوسط ۲ میلیون و ۵۵۰ قطعه جوجه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به افزایش ۲۳ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مرغداری‌های گوشتی استان اردبیل در هشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزود: میزان جوجه‌ریزی در ۲۰ روز آذرماه سال جاری نیز بیش از یک میلیون و ۵۰۶ هزار قطعه معادل ۱۰۴ درصد تعهد خود بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تقدیر از زحمات تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و تامین امنیت غذایی در استان اردبیل و کشور بیان کرد: تولیدکنندگان بخش طیور استان اردبیل طی ماه گذشته علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به گوشت مرغ، ۲ هزار تن گوشت مرغ گرم مازاد را نیز به سایر استان‌های کشور از جمله قم، البرز و آذربایجان شرقی صادر کردند.

وی اضافه کرد: برابر تمهیدات اتخاذ شده، شرکت پشتیبانی امور دام استان اردبیل آمادگی کامل برای خرید و ذخیره‌سازی گوشت مرغ مازاد تولیدی استان به قیمت مصوب را دارد و بر همین اساس، تولیدکنندگان از بابت فروش مرغ تولیدی خود نباید هیچ گونه نگرانی داشته باشند.




پنج نفر در اردبیل با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

پنج نفر در اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در اردبیل راهی بیمارستان شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به نقل از مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه، اعلام کرد: این حادثه طی تماس با اورژانس گزارش و بلافاصله امدادگران با آمبولانس های ۱۱۵ به محل حادثه اعزام شدند.
بر اساس این گزارش، در این حادثه پنج نفر طی دو ماموریت به دلیل مسمومیت با مونوکسیدکربن مسموم شده بودند که پس از انجام اقدامات اولیه درمانی با آمبولانس فوریت های پزشکی به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل منتقل شدند.

مرکز هدایت بحران فوریت‌های پزشکی استان اردبیل نسبت به استفاده اصولی از وسایل گرمایشی در منازل در پی برودت هوا هشدار داد و اعلام کرد: کم‌دقتی در استفاده از وسایل گرمایشی در اماکن سربسته و منازل مسکونی، به دلیل عدم رعایت هشدارهای امنیتی و سهل‌انگاری موجب رخ دادن حوادث ناگواری می‌شود.

بنا به اعلام این مرکز، جهت جلوگیری از بروز هر نوع حادثه ناگوار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، مردم باید قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی مثل بخاری، از متصل بودن صحیح دودکش ‏بخاری به بدنه بخاری و محل خروج گاز در ساختمان اطمینان حاصل کنند.

سرد شدن هوا و رعایت نکردن اصول ایمنی در کاربرد وسایل گرمایشی، همه ساله موجب مسمومیت و فوت تعدادی از اهالی استان اردبیل می‌شود.




۶۰ درصد از اراضی کشاورزی استان اردبیل سنددار شد

مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل از صدور سند تک برگ برای ۶۰ درصد از اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

نادر خداداد در جلسه بررسی آخرین وضعیت صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی خلخال افزود: از آغاز اجرای این طرح در سال ۱۳۹۰ تاکنون برای ۶۰ درصد از اراضی کشاورزی این استان سند تک برگی صادر شده است.

مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل خاطرنشان کرد: روند صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی شهرستان‌های خلخال و کوثر در گذشته کند پیش می‌رفت، ولی در سال جاری این کار شتاب گرفته و هم اکنون اجرای طرح حدنگار در سطح اراضی کشاورزی این دو شهرستان از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است.

اجرای طرح حدنگار به اداره امور اراضی جهاد کشاورزی واگذار می‌شود

وی همچنین از اجرای آیین نامه جدید در ادامه اجرای طرح حدنگار در سطح کشور خبر داد و گفت: بر این اساس اداره کل ثبت اسناد املاک استان اردبیل تنها تا پایان امسال وظیفه اجرای این طرح را عهده‌دار بوده و پس از پایان سال این کار به اداره امور اراضی جهاد کشاورزی استان اردبیل واگذار خواهد شد.

در این جلسه رئیس دادگستری شهرستان خلخال هم با انتقاد از روند اجرای این طرح در شهرستان، خواستار اقدام طبق برنامه ابلاغی و تحویل مستمر پرونده‌ها به واحد ثبت شد.

آرش جعفری با تقدیر از پیگیری مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان و نگرش این اداره در خصوص ضرورت انعقاد قرارداد با شرکت‌های جدید برای افزایش سرعت کار در شهرستان خلخال و علیرغم وجود محدودیت‌های قانونی با توجه به ابلاغ قانون الزام به ثبت معاملات رسمی اموال غیرمنقول برای هرگونه همکاری با اداره کل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل اعلام آمادگی کرد.

وی همچنین بر لزوم انعقاد قرارداد با شرکت‌های بومی جهت ادامه اجرای طرح حدنگار به لحاظ آشنایی این شرکت‌ها با توپوگرافی محل و فرهنگ مردم تاکید کرد.

رئیس دادگستری شهرستان خلخال خاطرنشان کرد: مردم و کشاورزان استقبال قابل توجهی از اجرای قانون حدنگار در خلخال داشته اند و لازم است از این متولیان امر از این فرصت به موقع استفاده کنند.

رئیس دادگستری خلخال همچنین به ضرورت رصد روزانه و هفتگی و ماهانه عملکرد شرکت‌های مستند ساز توسط اداره ثبت اسناد و املاک محل و ارائه گزارش به مرجع قضایی از حیث حقوق عامه تاکید کرد.




۱۰ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه‌های مغان رفع تصرف شد

اردبیل – ایرنا – مدیر امور منابع آب مغان گفت: از اول سال جاری تاکنون ۱۰ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه‌های واقع در منطقه مغان رفع تصرف شده است.

سیدعباس مینایی  اظهار کرد: در راستای صیانت و حفاظت از رودخانه‌ها و مجاری آب‌های سطحی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه‌ها، گروه گشت و بازرسی این مدیریت به طور مداوم در منطقه در حال گشت‌زنی بوده و به محض شناسایی هر گونه کشت و ساخت و ساز غیرمجاز در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اقدامات قانونی لازم را جهت رفع تصرف انجام می‌دهند.

مدیر امور منابع آب مغان افزود: شرکت آب منطقه‌ای حسب وظیفه ذاتی خود بر اساس قانون توزیع عادلانه آب با هر گونه تخلف در زمینه منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی با اهتمام جدی برخورد قانونی خواهد کرد.

وی از لایروبی کانال‌های اصلی شبکه مغان خبر داد و گفت: به منظور بهره‌برداری بهینه از منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۴۰ کیلومتر از کانال‌های اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی شده است.

مینایی اظهار کرد: امسال نیز عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با برآورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و در حال اجرا می‌باشد.

مدیر امور منابع آب مغان ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در آینده در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان مواجه شویم شرکت بهره‌برداری و زهکشی مغان فرایند رسوب‌برداری را آغاز کرد.

مینایی به اقداماتی نظیر جاده‌سازی و شن‌ریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و همچنین عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکشی زیرزمینی پمپاژ سه و کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایتمندی بهره‌برداران و کشاورزان اجرا می‌شود.

مدیر امور منابع آب مغان همچنین با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان از کشاورزان خواست در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.

وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاه‌های متولی گفت: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعان منوط به معرفی‌نامه کتبی جهاد کشاورزی با درج عنوان نوع کشت خواهد بود.




۳۲ میلیون مترمکعب آب به ذخایر سدهای استان اردبیل اضافه شد

 معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۳۲ میلیون مترمکعب آب به ذخایر سدهای این استان اضافه شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

حمید فضایلی  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار کرد: با وجود اینکه شاهد افزایش ورودی سدها هستیم، به دلیل خشکسالی‌های سال‌های اخیر و رشد سرانه مصرف در سطح استان تغییری در وضعیت سدها رخ نداده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: حجم آب موجود در پشت سدهای استان حدود ۱۶۲ میلیون متر مکعب است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

فضایلی با اشاره به کاهش چهار درصدی بارش‌ها در سطح استان نسبت به سال گذشته اظهار کرد: میانگین بارش‌های استان در مقایسه با دوره بلند مدت کاهش ۳۸ درصدی را نشان می‌دهد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: به دلیل شرایط خشکسالی آورد رودخانه‌های این استان در سال زراعی جاری کاهش چشمگیری داشته به طوری که در برخی از رودخانه‌ها شاهد کاهش ۸۰ درصدی آورد رودخانه هستیم.

با تداوم روند فعلی مصرف آب در شهر اردبیل مشکل خواهیم داشت

وی با اشاره به حجم سدهای ارس و خدا آفرین در منطقه مغان افزود: در سال آبی پیش رو به دلیل احتمال کاهش در ورودی سدها به‌ویژه در بازه ۶ ماه اول سال ۱۴۰۴ بایستی بیشتر مساحت زیر کشت در شبکه‌های مدرن به کشت پاییزه اختصاص یابد.

فضایلی با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۸.۵ میلیون متر مکعب آب در پشت سد یامچی جمع شده است، اظهار کرد: هشدارها در خصوص مدیریت مصرف آب آشامیدنی در شهر اردبیل باید جدی گرفته شود و در صورت تدام روند مصرف فعلی برای تامین آب مشکلات جدی خواهیم داشت.

تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل احداث شده است.




اجرای طرح جهش تولید در ۴۳۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: همزمان با آغاز فصل زراعی جاری در اول مهرماه، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سطح ۴۳۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل آغاز شده است.

نوبخت اژدری  گفت: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت دیم انواع محصولات زراعی از جمله غلات (گندم و جو)، دانه‌های روغنی(کلزا، کاملینا)، حبوبات(نخود و عدس)، علوفه (یونجه و شبدر) مورد حمایت دولت قرار می گیرد.

وی افزود: در اجرای این طرح، ۲۱۱ نفر کارشناس کشاورزی به عنوان ناظر فنی مشارکت دارند که از این تعداد ۴۹ نفر کارشناس بخش دولتی و ۱۶۲ نفر کارشناس بخش خصوصی هستند که در ۱۲ شهرستان، ۳۶ مرکز و یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: از آنجا که کشاورزان دیم‌کار استان توان مالی بالایی ندارند، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، برای کمک به تولید کنندگان بخش کشاورزی دیم‌کار استان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی کار مشترکی را با استفاده از محققان، مروجان و کارشناسان سازمان نظام مهندسی آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: اراده و برنامه‌ریزی قوی و مدونی در راستای افزایش تولید در دیمزارهای استان اردبیل در چند سال اخیر به کار گرفته شده و این اقدامات موثر موجب شد که سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی گذشته رتبه برتر را در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور کسب کرده و لوح ویژه را از دست رییس جمهوری دریافت کند.

اژدری خواستار به کارگیری شیوه‌های نوین کاشت، داشت و برداشت در اراضی دیم شد و اعلام کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان از گام‌های موثر افزایش تولید در همه بخش‌های کشاورزی حمایت می کند.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت حفاظت از خاک به عنوان سرمایه ملی برای نسل‌های آینده و نقش آن در تولید و تامین امنیت غذایی افزود: با هرگونه تغییر غیر مجاز اراضی کشاورزی به شدت برخورد خواهیم کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین جلوگیری از عوامل تهدید کننده تولید از جمله فرسایش خاک کشاورزی را ضروری خواند و ترویج خاکورزی حفاظتی، اجرای عملیات شخم‌زنی در جهت عمود بر شیب، جلوگیری از زهدار شدن اراضی، مجهز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری و همچین احداث زهکش زیرزمینی در اراضی زهدار مغان را از جمله اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای حفاظت از خاک ذکر کرد.

وی در ادامه با اشاره به حمایت سازمان جهاد کشاورزی در استفاده از تمامی ظرفیت و توان تولیدی به خصوص سرمایه گذاری در بخش تولید محصولات گلخانه‌ای بیان کرد: هم اینک احداث گلخانه تولید محصولات کشاورزی در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی استان در دست اجراست که پیشرفت فیزیکی ۳۰ الی ۴۰ درصدی دارند.