1

هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل گفت: طی ۹ ماه منتهی به آذرماه امسال هشت هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال اوراق بهاردار در بورس اردبیل معامله شد.

شلاله کاملی  اظهار کرد: شاخص کل بورس منطقه‌ای اردبیل طی ۹ ماه سپری شده از سال ۱۴۰۳ رشد ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های بورس منطقه‌ای در راستای تامین مالی شرکت‌های استانی و پذیرش در بورس همچنان ادامه دارد.

سرپرست بورس منطقه‌ای اردبیل افزود: در روزهای پایانی امسال جلسه هیات پذیرش برای یکی از شرکت‌های موفق و سوده استان اردبیل برگزار خواهد شد.




تحقق ۲۳ هزار میلیارد ریال از درآمد پیش بینی شده کشت و صنعت مغان

 مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان از تحقق ۲۳ هزار میلیارد ریال از درآمد پیش‌بینی شده این مجتمع بزرگ تولید ملی در سال جاری خبر داد.

صمد بهزادر مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: بودجه امسال شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ۳۰ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده که تاکنون ۲۳ هزار میلیارد ریال آن تحقق یافته است.

وی سود خالص محقق شده ۹ ماه سال جاری در مجتمع کشت و صنعت مغان را ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: بر اساس پیش‌‍بینی و برنامه‌ریزی انجام شده، مابقی بودجه امسال در زمان باقیمانده از سال به صورت کامل محقق می‌شود و سود کسب شده بیش از میزان پیش‌بینی شده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان اضافه کرد: این مجتمع تولیدی پس از چندین سال افت و خیر مدیریتی و تولیدی، به مرحله سوددهی رسیده و پس از کسر هزینه‌‎های مرتبط با حوزه تولید و طرح‌های توسعه، درآمد آن به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: بودجه سالانه در مجمع کشت و صنعت و دامپروری مغان در اول سال مصوب شده و پس از تصویب در مجمع شرکت و سازمان برنامه و بودجه کشور، تحقق آن مطابق برنامه پیگیری می‌شود و بر اساس پیش‌بینی، در سه ماه زمستان نیز با کسب ۴۰۰ میلیارد ریال سود خالص، اهداف تعیین شده آن تحقق خواهد یافت.

 

بهزاد در ادامه با اشاره به نبود مشکل کارگری و چالش پرداخت حقوق در مجتمع کشت و صنعت مغان با حدود سه هزار نفر حقوق بگیر دایمی گفت: تا به حال در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران تاخیر نداشتیم و به رغم بحران در فروش محصولات و کسب درآمد، درگیر مشکل کارگری و مالی نیستیم.

وی با بیان این که کشت و صنعت مغان تمام مطالبات کارگران و طرف‌های قرارداد را تا آخر سال پرداخت می کند، افزود: در قالب طرح انگیزش، قرار است برخی از فعالیت‌های شرکت نیز به شکل قرارداد انجام کار به خود کارکنان و نیروی انسانی شاغل در این شرکت واگذار شود تا انگیزه کار بیشتر شده و راندمان کاری تولید نیز بالاتر برود.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، توسعه کشت بذر برای تامین بذر ذرت مورد نیاز کشور را از جمله طرح‌های در دست اقدام این مجتمع تولید ملی ذکر کرد و ادامه داد: در همین زمینه کشت سه نوع بذر مرغوب جدید با برند مغانه در سال زراعی جاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین با اشاره به آغاز کشت چوب صنعتی و توسعه زراعت چوب در ۲ هزار هکتار از اراضی کشت نشده و تپه ماهورهای متعلق به کشت و صنعت مغان افزود: در همین زمینه تاکنون ۳۰ هکتار از اراضی به زیر کشت رفته و در صورت تامین نهال از سوی سازمان منابع طبیعی، کشت ۵۰۰ هکتار در تپه ماهورهای این مجتمع با مشارکت بخش خصوصی ادامه می‌یابد.

 

بهزاد همچنین از کشت ۱۰۰ هکتار باغ جدید زیتون در مجتمع کشت و صنعت مغان در قالب طرح توسعه این شرکت خبر داد و اضافه کرد: در ادامه این اقدام و با تامین ارقام مقاوم در برابر خشکسالی و کم‌آبی، بیش از یک هزار هکتار باغ زیتون نیز در تپه ماهورها و اراضی کشت نشده و بایر منطقه ایجاد می شود.

وی استفاده از ظرفیت‌های معطل مانده کشت و صنعت مغان و مولدسازی واحد دام سبک این مجتمع را از جمله طرح‌های در دست اقدام اعلام کرد و ادامه داد: یکی از بخش‌های معطل مانده کشت و صنعت مغان بخش دام سبک و گوسفندداری است که زمانی ۶۰ هزار راس دام در آن نگهداری می شود ولی طی ۲۰ سال گذشته تعطیل بوده است.

 

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به وجود ۲۴ واحد جایگاه گوسفندداری مجهز و آماده بهره‌برداری در محدوده این شرکت بزرگ ملی اضافه کرد: این جایگاه متروکه بزرگ با حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حال فعال سازی بوده و یک سرمایه‌گذار بزرگ بخش خصوصی برای پرورش ۷۴ هزار راس دام سنگین در این مکان در مدت سه سال با اشتغال ۵۰۰ نفر اعلام آمادگی کرده است.

وی بیان کرد: محل اجرای این طرح سرمایه‌گذاری که طرح اولیه آن نیز آماده شده و مورد موافقت وزارت جهاد کشاورزی هم قرار گرفته، جایی است که در محدوده اراضی کشت و صنعت مغان چندین سال متروکه بود و قرار است در قالب این طرح سرمایه‌گذاری، به مرکز تولید و امنیت غذایی و تولید گوشت مورد نیاز کشور تبدیل شود.




حادثه رانندگی در جاده پارس آباد ۲ کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت

اردبیل – ایرنا – رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان پارس آباد از واژگونی خودرو پژو در جاده پارس آباد به اردبیل با ۲ کشته و ۲ مصدوم خبر داد.

مهدی فرضی شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دقایقی پیش به دنبال واژگونی خودرو پژو ۴۰۵ در جاده پارس آباد به اردبیل سه راهی شهرک گروه فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ شهرستان سریع به محل حادثه اعزام شدند.
وی ادامه داد: در این حادثه ۲ نفر از سرنشینان خودروها جان باختند و ۲ مصدوم این حادثه نیز پس از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط فوریت‌های پزشکی به بیمارستان امام خمینی (ره) پارس آباد منتقل شدند.




بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای رفع تنش آبی استان اردبیل اختصاص می‌یابد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل از اختصاص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای رفع تنش آبی این استان خبر داد و گفت:انتظار می رود بخشی از این اعتبارات تا پایان سال جاری تامین شود.

علی حیدری اناری  اظهار کرد: با توجه به بارش‌های کم سال‌های اخیر و مصرف بی رویه در بخش‌های مختلف، استان اردبیل با تنش آبی مواجه است و در کنار تامین اعتبارات برای رفع تنش آبی ضروری است بهره برداران و کشاورزان استان از مصرف بی رویه آب خود داری کنند.

وی افزود: هدررفت آب در استان هر سال افزایش یافته و در شرایط فعلی راه جلوگیری از این روند، مصرف بهینه آب و راه اندازی سامانه‌های نوین آبیاری است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل با کم‌آبی شدید مواجه است اظهار کرد: استفاده بی‌رویه از منابع آبی موجب کمبود منابع آب‌های زیرزمینی و نابودی آبخوان‌ها شده است.

وی با بیان اینکه باید برای صیانت از منابع آب عزم همگانی وجود داشته باشد، افزود: دانشگاه‌ها، مدارس، مراکز علمی و فرهنگی استان در رفع چالش‌های منابع آبی استان مشارکت کرده و راهکارهای علمی خود را در ارتباط با استفاده بهینه و هوشمندانه آب و همچنین چگونگی عبور از تنش و بحران آبی استان ارائه دهند.

حیدری اناری از صرفه جویی مهندسی ارزش در اجرای طرح‌های آبی استان خبر داد و گفت: در سه سال اخیر در اجرای طرح‌های آبی استان اردبیل با بهره‌گیری از مهندسی ارزش پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال صرفه جویی شده است.

وی با بیان اینکه در احداث سدها و تامین آب استان سازوکارهای مبتنی بر مهندسی ارزش مد نظر قرار می‌گیرد، افزود: از حجم ۵۸۲ میلیون مترمکعبی سدهای این استان ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سدها ذخیره شده که ۹۳ درصد آن در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش آب آشامیدنی و یک درصد هم در بخش صنعت مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به کاهش ذخایر سدهای استان اظهار کرد: در حال حاضر ۵۳ سد در استان با حجم ۵۸۲ میلیون متر مکعب وجود دارد که از این میزان ۶۱ میلیون متر مکعب آن حجم مرده و مابقی آن قابل بهره‌برداری است.

حیدری اناری میزان منابع آب استان اعم از آب‌های سطحی و زیرزمینی را ۲.۲ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان ۱.۸ دهم میلیارد متر مکعب مربوط به آب‌های سطحی و بقیه هم مربوط به آب‌های زیرزمینی است.




نوزدهمین رزمایش اقتدار بسیجیان استان اردبیل برگزار می‌شود

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان با حضور ۱۲ هزار بسیجی در اردبیل برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار غلامحسین محمدی اصل  در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این خبر افزود: نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) بسیجیان استان روز یکشنبه ۳۰ دی ماه ساعت ۹ صبح با حضور ۱۲ هزار بسیجی از سراسر استان در ورزشگاه جهان پهلوان حسین رضازاده اردبیل برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این رزمایش نشان‌دادن قدرت، اقتدار و صلابت حافظان امنیت و آرامش مردم به ویژه بسیجیان و نیروهای مردمی است، اظهار کرد: رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) بسیجیان استان در واقع روایت ثبات و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است و در این رزمایش شاهد جلوه های اقتدار آفرین زیبایی از قدرت بسیج و سپاه مردمی خواهیم بود.

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل اضافه کرد: ایران اسلامی بر اساس دکترین دفاعی خود آغازگر هیچ جنگی در منطقه نبوده و نخواهد بود اما همیشه و در همه حال آماده دفاع و مقابله با هر نوع تهدیدی است.

سردار محمدی اصل تصریح کرد: ملت بزرگ ایران و نیروهای مسلح کشورمان برای مقابله با دشمنان در تمامی حوزه‌ها اعم از امنیتی، اقتصادی و فرهنگی هر اقدامی که لازم باشد، انجام خواهد داد.

دشمنان ایران اسلامی دچار توهم شده‌اند/ برای مقابله با دشمن در هر مقیاسی آماده هستیم

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل با بیان اینکه امروز تهدیدات و فتنه‌های ترکیبی دشمنان علیه نظام اسلامی ایران شتاب گرفته است، افزود:اتفاقات اخیر در منطقه باعث ذوق زدگی کاذب دشمنان شده و آنها را دچار توهم کرده است.

سردار محمدی اصل خاطرنشان کرد: دشمنان این ملت با تبلیغات دروغین خود می خواهند وانمود کنند که قدرت جمهوری اسلامی ایران تضعیف شده و اقتدار نظام اسلامی کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: دشمنان به ویژه آمریکای جهانخوار و رژیم جعلی و کودک‌کش اسرائیل بدانند نیروهای مسلح کشورمان برای نبردهای بزرگ، پیچیده و سنگین در هر مقیاسی آماده است و از هیچ قدرتی واهمه ندارد و به کوچکترین تعرض و جسارت دشمنان و بدخواهان پاسخ کوبنده خواهد داد.

وی با اشاره به جنگ روانی و ادراکی دشمنان علیه ملت ایران، بیان کرد: دشمنان با ارائه تصویر غلط و روایت‌های جعلی از ایران در رسانه ها به دنبال ضعیف نشان دادن نظام اسلامی هستند و با وارونه نشان دادن واقعیت‌ها سعی می کنند ملت بزرگ ایران را نسبت به نظام اسلامی بدبین کرده و به اهداف شوم خود برسند.

سردار محمدی اصل ادامه داد: تمامی آحاد مردم به ویژه رسانه‌ها وظیفه دارند با جهاد تبیین و روایت حقیقت و واقعیت‌ها در جامعه امیدآفرینی کنند و دشمنان را در رسیدن به اهداف ناپاک خود ناکام گذارند.

قدرت اصلی مردم هستند

سخنگوی نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل گفت: فقط تجهیزات نظامی اقتدار آفرین نبوده بلکه قدرت اصلی مردم هستند.

سرهنگ پاسدار سیدمهدی صادقی با اشاره به مولفه‌های قدرت کشورها افزود: موشک ها و پهبادها به عنوان ابزار در اختیار نیروهای مسلح جمهوری ایران است چرا که اعتقاد داریم فقط تجهیزات نظامی اقتدار آفرین نبوده بلکه مولفه اصلی در اقتدار و قدرت پایدار مردم هستند.

وی با اشاره به حضور ۱۲ هزار بسیجی خواهر و برادر از سراسر استان در نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص)، اظهار کرد: این رزمایش با حضور چهار هزار بسیجی از شهرستان‌های استان و هشت هزار بسیجی از شهرستان اردبیل برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: این رزمایش با حضور بسیجیان گردان‌های امام علی (ع)، امام حسین (ع)، بیت المقدس، کوثر، فاتحین، گردان نواب یگان امنیتی و بسیج اقشار مختلف بسیج از جمله بسیج دانش آموزی، بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان، بسیج ادارات، بسیج پزشکان و بسیج مهندسان برگزار خواهد شد.

سخنگوی نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل با اشاره به استقبال بالای بسیجیان برای حضور در این رزمایش، اضافه کرد: محدودیت مکان باعث شد بسیاری از بسیجیان علاقمند موفق به حضور در این رزمایش نشوند.

سرهنگ صادقی با تقدیر از همکاری تمامی دستگاه های اجرایی از جمله استانداری، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، شهرداری و نیروی انتظامی استان، ادامه داد: تمهیدات لازم برای برگزاری باشکوه این رزمایش اندیشیده شده است.

رسالت اصلی رسانه ها تبیین واقعیت ها است

رئیس کمیته رسانه نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل هم در این نشست گفت: امروز رسالت مهم و اصلی رسانه ها روایت واقعیت ها و جهاد تبیین است.

سیدمحسن لطیفی با بیان اینکه جنگ امروز جنگ افکار است، افزود: دشمنان در جنگ نرم و رسانه ای سرمایه گذاری زیادی کرده اند و می خواهند با استفاده از ابزار رسانه در افکار ملت ایران تغییر ایجاد کنند.

مدیرکل صدا و سیمای استان اردبیل با بیان اینکه دشمن در عملیات رسانه ای خود به دنبال وارونه جلوه دادن زیبایی هاست، اظهار کرد: این حربه تا جایی است که ملت را دچار خود تحقیری کند و آنها را از داشته های خود ناامید سازد.

لطیفی با اشاره به ترفند های رسانه ای دشمنان، بیان کرد: تفرقه افکنی، سیاه نمایی و لجن پراکنی برای ناامید کردن مردم به ویژه نسل های بعدی انقلاب از جمله این ترفندها است.

وی اضافه کرد: دشمنان با در اختیار داشتن امپراطوری های خبری و رسانه ای بین المللی و بزرگ نمایی حوادث و نشر اکاذیب به دنبال ملتهب نمودن و سلب امنیت روانی از جامعه اسلامی هستند.

وی ادامه داد: امروز نفوذ دشمن از راه رسانه است و راه مقابله با آن نیز به فرموده رهبرمعظم انقلاب با همین ابزار است، چرا که در حال حاضر رسانه اثرگذارترین وسیله برای جهاد تبیین، امیدآفرینی و خودباوری در جامعه است.

رئیس کمیته رسانه نوزدهمین رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم (ص) استان اردبیل با اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و شهید شدن ۲۱۴ خبرنگار توسط این رژیم جنایتکار، گفت: اهالی رسانه باید با جهاد تبیین مردم را از پیشرفت های انقلاب اسلامی ایران و گفتمان نظام اسلامی آشنا کنند و غبارهای رسانه‌ای منحرف را از کالبد خانواده و جامعه اسلامی بزداید.

لطیفی با اشاره به ضرورت برگزاری این رزمایش، افزود: برگزاری این رزمایش باعث خوشحالی دوستان و ناراحتی بدخواهان و دشمنان انقلاب اسلامی ایران خواهد شد.

وی اظهار کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اوج آمادگی است به طوری که بسیاری از تجهیزات نظامی کشورمان به علت برخی مصلحت ها هنوز به جهانیان معرفی و اعلام نشده است.




کشف زمین‌خواری ۱۱۸ میلیارد ریالی در اردبیل

 فرمانده انتظامی استان اردبیل از اجرای طرح مبارزه با زمین‎‌خواری در اردبیل و کشف چهار فقره پرونده به ارزش ۱۱۸ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.

سردار جواد تقوی  افزود: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان در تداوم اجرای طرح استانی تشدید مبارزه با زمین خواری با هماهنگی مرجع قضایی و با همکاری کارشناسان اداره کل راه و شهرسازی، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی و شهرداری با بررسی های تخصصی موفق به کشف چهار فقره زمین خواری در شهرستان اردبیل شدند.

وی اظهار کرد: زمین‌خواری‌های کشف شده به مساحت ۵۰ هزار و ۶۵۱ متر مربع و ارزش این کشفیات برابر اظهار نظر کارشناسان ۱۱۸ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۸۰۰ ریال است.

وی با اشاره به رفع تصرف این زمین ها، بیان کرد: در این رابطه یک باند متلاشی و پنج نفر دستگیر شدند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل اضافه کرد: تمامی متهمان به زمین خواری با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی به پرونده تحویل سیستم قضایی شدند.

سردار تقوی با بیان اینکه حفظ و حراست از بیت‌المال و اراضی دولتی از اولویت های پلیس امنیت اقتصادی است، ادامه داد: برخورد با فرصت‌طلبان ، سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

وی هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص فعالیت های غیرقانونی را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.




۹ میلیون تخلف سرعت غیرمجاز در جاده‌های استان اردبیل ثبت شد

 معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل گفت: ۹ میلیون تخلف سرعت غیرمجاز در ۹ ماه امسال در جاده‌های این استان ثبت شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور نجف‌قلی‌زاده در بازدید از سامانه‌های هوشمند محور اردبیل – پارس‌آباد افزود: این تعداد تخلف توسط ۶۶ سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور سرعت نصب شده در جاده‌های استان ثبت شده است.

وی با بیان اینکه سرعت غیرمجاز از بیشترین تخلفات رانندگان در استان اردبیل است، اظهار کرد: در ۹ ماه سال جاری از کل ترددها در راه‌های ارتباطی استان ۱۰ درصد مرتکب تخلف سرعت غیرمجاز شده‌اند.

وی محورهای بران – قره آغاج، گرمی – بیله‌سوار و جعفرآباد – بیله‌سوار را به ترتیب جزوه محورهای پر تخلف سرعت غیرمجاز استان برشمرد و بیان کرد: در ۹ ماه امسال ۳۷۷ هزار و ۴۲۶ تخلف سرعت غیرمجاز در محور بران – قره آغاج، ۳۰۴ هزار تخلف سرعت غیرمجاز در محور گرمی – بیله‌سوار و ۲۷۵ هزار و ۲۷۹ تخلف سرعت غیرمجاز در محور جعفرآباد – بیله‌سوار ثبت شده است.

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل اضافه کرد: میانگین سرعت متوسط استان ۷۴ کیلومتر است که انتظار می‌رود رانندگان برای حفظ جان خود و سایر ترددکنندگان به علایم راهور در جاده‌ها توجه کنند.

نجف‌قلی‌زاده ادامه داد: در ۹ ماه امسال همچنین ۷۷۱ هزار و ۶۱۸ تردد تخلف سبقت غیرمجاز در مبادی ورودی و خروجی استان اردبیل ثبت شده است که بیشترین میزان این تخلف در محور آستارا – اردبیل با ۱۷۴ هزار و ۵۷۸ تردد، اردبیل – سرچم با ۹۴ هزار و ۸۰۳ تردد و اسالم – خلخال با ۶۶ هزار و ۸۶۷ تردد از پرتخلف‌ترین محورهای سبقت غیرمجاز استان است.

وی گفت: در این مدت ۱۵ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۱۲۸ تخلف عدم رعایت فاصله طولی توسط رانندگان خودرو در جاده‌های استان اردبیل ثبت شده است.

وی افزود: بیشترین تخلف عدم رعایت فاصله طولی در این مدت به ترتیب در جاده اردبیل – آستارا و بالعکس و جاده اردبیل – مغان و بالعکس ثبت شده است.

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر ۷۴ سامانه تردد شمار ، ۴۱ دوربین نظارت تصویری و ۶۶ سامانه ثبت تخلفات، ۲ سامانه توزین حین حرکت و سه تابلو پیام متغیر در راه‌های ارتباطی استان نصب شده است که از طریق این ابزارها رفتارهای ترافیکی رانندگان رصد و کنترل می‌شود.

نجف‌قلی‌زاده بیان کرد: با هدف ارتقای ایمنی جاده‌ها و کاهش تلفات ، گشت‌های تلفیقی پلیس راه و راهداری به‌طور مستمر و شبانه‌روزی در راه‌های ارتباطی استان حضوری فعال دارند.

وی از مردم و مسافران خواست قبل از سفر جهت اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی با سامانه ۱۴۱ راهداری استان تماس گرفته و هرگونه انتقاد و پیشنهاد خود را نیز جهت بررسی اطلاع دهند.




ثبت ۱۳ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان اردبیل

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان اردبیل از ثبت ۱۳ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی این استان از ابتدای سال جاری خبر داد.

  امید نسیمی  در بازدید از سامانه‌های هوشمند محور اردبیل – سرچم اظهار کرد: در مدت مشابه سال گذشته ۱۲ میلیون و۹۸۴ هزار و۱۸۶ تردد در مبادی ورودی و خروجی ثبت شد.

وی با اشاره به اینکه در مدت یاد شده ۶ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۱۷۹ تردد در مبادی ورودی و ۶ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۵۸۶ تردد نیز در مبادی خروجی استان ثبت شده است، گفت: در مقایسه با به مدت مشابه سال قبل تردد در مبادی ورودی ۲ درصد و در مبادی خروجی یک درصد افزایش یافته است.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان اردبیل در ۹ ماه گذشته محور اردبیل – آستارا و بالعکس ، اردبیل – نیر و بالعکس و اردبیل – مغان بالعکس را جزو محورهای پرتردد استان برشمرد و خاطرنشان کرد: در این مدت بیش از ۱۱ میلیون تردد در محور اردبیل – آستارا و بالعکس بیش از ۱۰ میلیون تردد در محور اردبیل – نیر و بالعکس و ۶ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۹۶۹ تردد نیز در محور اردبیل – مغان و بالعکس به ثبت رسیده است.

نسیمی همچنین از ثبت بیش از ۹ میلیون تردد تخلف سرعت غیرمجاز در محورهای مواصلاتی استان اردبیل خبرداد و افزود: در مدت یاد شده ۳۷۷ هزار و ۴۲۶ تردد در محور بران –قره آغاج ،۳۰۴ هزار تردد در محور گرمی – بیله‌سوار و ۲۷۵ هزار و ۲۷۹ تردد نیز در محور جعفرآباد – بیله‌سوار ثبت شده است.

وی با بیان اینکه این میزان ۱۰ درصد از کل تردد استان را شامل می‌شود ، اظهار کرد: میانگین سرعت متوسط استان ۷۴ کیلومتر است که انتظار داریم رانندگان برای حفظ جان خود و سایر مترددین در جاده به علایم راهور توجه کرده و سبقت و سرعت مطمئنه را رعایت کنند.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان اردبیل یادآورشد: تردد رانندگان در راه‌های استان با استفاده از ۷۴ دستگاه ترددشمار برخط ، ۵۴ سامانه ثبت تخلفات سرعت و ۴۱ دوربین نظارت تصویری تحت رصد و نظارت دستگاه‌های ذیربط قرار دارد و لازم است رانندگان برای جلوگیری از بروز هر گونه حادثه به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارند.

نسیمی همچنین از شهروندان خواست قبل از سفر جهت اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی استان با سامانه ۱۴۱ اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل تماس بگیرند.




کاهش مراکز نگهداری معتادان متجاهر/۶ استان فاقد مرکز ماده ۱۶ است

طبق تازه‌ترین گزارش‌ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با وجود روند افزایش جمع‌آوری معتادان و اعتیاد، با کاهش مراکز نگهداری و ترک اعتیاد در کشور مواجه هستیم.

 تازه‌ترین گزارش مرکز پژوهش های مجلش شورای اسلامی نشان می دهد تعداد مراکز نگهداری از افراد دارای تجاهر به اعتیاد، مشمول مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر (مراکز نگهداری معتادان متجاهر) و مجریان تبصره «۲» ذیل آن، با وجود اینکه در سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ روندی صعودی داشته و از ۳۴۴ مرکز به ۵۹۲ مرکز افزایش یافته اما در سال های ۱۳۹۸ و ۹۹ روند کاهشی را تجربه کرده است.

گزارش مرکز پژوهش ها حکایت از تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر کاهش پذیرش این مراکز و به طبع روند کاهش فعالیت مراکز ماده ۱۶ دارد. علاوه بر این، با وجود افزایش این مراکز در سال های ۱۴۰۰ که از ۴۲۰ مرکز به شمار ۵۰۹ رسید، در تازه ترین ارزیابی ها با کاهش ۲۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ اکنون به ۳۸۳ مرکز رسیده است.

در حالی شاهد ریزش مراکز ماده ۱۶ یا مجریان تبصره «۲» ماده ذیل آن هستیم که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱، تعداد معتادان کشور از حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است که افزایش تقریبا ۳ برابری را نشان می دهد.

همچنین براساس گزارش مرکز پژوهش‌ها در زمان حاضر ۶ استان کشور فاقد مرکز ماده ۱۶ قانونی مبارزه با مواد مخدر هستند که شامل ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویراحمد است. مرکز پژوهش ها تاکید دارد که راه‌اندازی و توزیع مراکز ماده ۱۶ باید مبتنی بر جمعیت افراد دارای تجاهر به اعتیاد در هر منطقه استان یا شهرستان صورت گیرد و فقدان این مراکز در استان های یاد شده به معنی آن است که منابع مالی توزیع شده و حمایت‌های صورت گرفته با عدالت همراه نبوده است.

چالش های مراکز ماده ۱۶

گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به چالش های موجود مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر پرداخته است. طبق این بررسی، چالش های اجرایی، معیوب بودن چرخه جمع‌آوری، اختلال در فرایند و کیفیت غربالگری، تکمیل نبودن و نقص در فرایند نگهداری و درمان، ناکافی بودن نظارت های قضایی مربوطه و در نهایت بی توجهی به خاص‌بودگی‌های مددجویان و تک‌دوزی نبودن درمان از مهم‌ترین موانع اثربخشی مراکز ترک اعتیاد است.

بررسی انجام شده نشان می دهد فرایند جمع‌آوری، غربالگری، نگهداری، درمان، بازتوانی و مراقبت های پس از خروج افراد دارای تجاهر به اعتیاد در مراکز ماده ۱۶ دارای نواقص و اشکالات اساسی بوده که امکان اثربخشی این مراکز را به شدت کاهش داده است.

مواجهه سیاسی و مقطعی با افراد دارای تجاهر به اعتیاد و دنبال کردن اهدافی غیر از درمان و بازتوانی، به شکل گیری چرخه ای معیوب از جمع‌آوری، نگهداری، دور شدن این افراد از فضاها و دید عمومی، آزادسازی و جمع‌آوری مجدد منجر شده است. به نحوی که در بهترین حالت، فعالیت این مراکز صرفا به پاکسازی مبلمان شهری و کاهش برخی جرائم خرد منجر شده است.

راه‌حل رفع چالش‌ها

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود راهکارهایی را نیز برای برون رفت از چالش ها ارائه کرده است. پیشنهاد راهکارهای تقنینی، نظارتی یا سیاستی مبتنی بر چالش‌های شناسایی شده در این بررسی از جمله مسیرهای است که این گزارش ارائه داده است.

مرکز پژوهش های مجلس بر نظام‌مندی عملکرد ساختاری و نهادی در این حوزه تاکید داشته و با انتقاد از عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان متولی اصلی مقابله با اعتیاد، خواستار افزایش اثربخشی در حوزه درمان اعتیاد، تغییر رویکرد و بهینه سازی عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر از طریق سازوکارهای متناسب شد.

به پیشنهاد این گزارش ، لازم است که در فرایند اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، سازوکارهای نظارتی برای بررسی و ارزیابی عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر، شورای هماهنگی استان ها و همه دستگاه های ذیربط از جمله سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان فنی و حرفه ای و غیره که تکلیف قانونی در زمینه کاهش آسیب و درمان اعتیاد دارند تعریف شده و ضمانت اجرای متناسب برای ترک فعل ها در نظر گرفته شود.

سیاستگذاران و مجریان حوزه اعتیاد باید به جای تلاش برای افزایش مدت زمان نگهداری از افراد دارای تجاهر به اعتیاد، مقوله پیشگیری را در سطوح مختلف و به صورتی نظام‌مند ایجاد یا تقویت کنند.

تصویب و تخصیص کافی و به هنگام اعتبارات مالی در حوزه کاهش تقاضا و تقسیم آن در بخش‌های پیشگیری، کاهش آسیب و درمان ضروری است و طرح‌ها و اثربخشی آنها باید به صورت هدفمند مورد ارزیابی هزینه و فایده قرار گیرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین در این بررسی خواستار اصلاح آیین‌نامه مراقبت بعد از خروج معتادان، تعریف واضح از تکالیف دستگاه های ذیربط و تعریف شاخص‌های لازم برای نظارت و ارزیابی شده است.




طرح بازنگری شهر هیر اردبیل تصویب شد

اردبیل – ایرنا – طرح بازنگری شهر هیر با همت شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر هیر و دستگاه‌های مربوطه تصویب شده و پس از طی فرایند اداری به اجرا گذاشته می‌شود.

به گزارش ایرنا، شهر هیر که هم‌اکنون با باغ‌های گیلاس ، پل معلق شیشه‌ای و جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی آوازه جهانی پیدا کرده است با همت شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر هیر در ریل توسعه عمران و آبادانی قرار گرفته است.

سیدداود سعادت ، شهردار هیر روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به تصویب طرح بازنگری شهر هیر با محوریت باغ شهر و گردشگری گفت: این طرح با حمایت مسئولان استان ، شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر هیر چند سال زودتر از زمان مقرر تصویب شد و به‌زودی اجرا می‌شود.

وی از اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شهر هیر خبر داد و اظهار کرد: اعتبارات اختصاص یافته برای شهر هیر ۱۰۰ میلیارد ریال است که صرف اجرا و تکمیل طرح‌های عمرانی، فرهنگی و زیرساخت‌های شهری می‌شود.

شهردار هیر یکی از اقدامات مهم شهرداری و شورای اسلامی شهر هیر را ساماندهی ، زیرسازی ، آسفالت و روشنایی جاده پل معلق از سمت شبلو ذکر کرد که اجرای آن نقش اساسی در تسهیل روند ورود و خروج گردشگران و کاهش ترافیک داشته است.

سعادت بیان کرد: جاده سایت B پل معلق هیر هم در حال ساماندهی است که با حمایت مسئولان مربوطه انجام می‌شود و در صورت تکمیل شاهد کاهش ترافیک در ورودی شهر و مسیر تردد پل معلق شیشه‌ای خواهیم بود.

وی به اجرای کمربندی هیر اشاره کرد و گفت : برای اجرای این طرح با حمایت مسئولان و نمایندگان مجلس شوارای اسلامی ، اعتبارات لازم اختصاص یافته است.

شهردار هیر از همراهی مردم شهر هیر و حمایت مسئولان و اعضای شورای اسلامی شهر هیر برای توسعه شهر هیر قدردانی کرد و گفت: تمام تلاش بر این است که خدمات رسانی بهینه به اهالی منطقه ارائه شود و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم.

عمران شهر هیر شتاب گرفته است

نعمت پورحضرت رئیس شورای اسلامی شهر هیر هم در این نشست گفت: شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر با اهتمام ویژه و خدمت بی‌منت و با حمایت مسئولان برای توسعه شهر گام‌های بزرگی برداشته‌اند.

وی از پیگیری جدی اعضای شورای هیر برای شهرستان شدن هیر خبرداد و افزود: اقدامات لازم در این زمینه انجام شده و با حمایت مسئولان و نمایندگان مجلس مهم‌ترین مطالبه مردم در حال تحقق است.

پورحضرت با اشاره به تسهیل روند عملیات اجرایی دفتر امام جمعه در هیر افزود: این طرح هم با حمایت مسئولان و خیران در حال تکمیل شدن است.

رئیس شورای اسلامی شهر هیر از نصب المان شهدای گمنام هیر ، برگزاری یادواره شهید سلیمانی ، برگزاری یادواره‌های شهدا و دیدار و تجلیل از خانواده‌های شهدا با محوریت برنامه‌های فرهنگی خبر داد.

زیرساخت‌های شهری هیر با سرعت تقویت می‌شود

فرید پوربیرامی عضو شورای شهر هیر نیز گفت: تکمیل زیرساخت‌های شهری و اجرای طرح‌های عمرانی با جدیت در شهر هیر انجام می‌شود.

وی بر تکمیل و توسعه زیرساخت‌های ورزشی در این شهر تاکید کرد و افزود: چند سالن ورزشی و زمین چمن در هیر احداث شده ولی نیاز است برای ساماندهی ، بازسازی و توسعه این مجموعه‌های ورزشی اقدامات لازم انجام شود.

محسن پورخلیقی عضو دیگر شورای اسلامی شهر هیر هم با بیان اینکه اجرای برنامه‌های فرهنگی رویکرد اساسی شهرداری و شورای اسلامی شهر هیر است ، گفت: تلاش بر این است طرح‌های عمرانی بزرگ در شهر هیر از جمله کمربندی را در زمان مقرر تکمیل کنیم.

وی اظهار کرد: مطالبات شهروندان هیر در تمام حوزه‌ها مورد پیگیری قرار گرفته و از تمام ظرفیت‌ها برای تحقق آنها استفاده می‌کنیم.

توسعه و عمران شهر هیر نیاز به اقدامات عمرانی بیشتری دارد

انور پورفتحی دیگر عضو شورای اسلامی شهر هیر خدمات‌رسانی بهینه به مردم هیر را از اولویت های اساسی شهرداری واعضای شورای اسلامی شهر هیر اعلام کرد و گفت: در حوزه زیرسازی ، آسفالت معابر ، خیابان‌ها و تکمیل زیرساخت‌های شهری اقدامات خوبی انجام شده ولی شان و جایگاه شهروندان بالاتر از این اقدامات است.

وی بر توسعه مراکز خدماتی و رفاهی در شهر هیر با توجه به حجم بالای حضور گردشگران تاکید کرد و افزود: در این راستا از سرمایه‌گذاران به‌طور همه‌جانبه حمایت‌ می‌شود.