1

پدافند هوایی هجوم رژیم صهیونیستی به نقاطی از مراکز نظامی را رهگیری و مقابله کرد

 روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد: سامانه یکپارچه پدافند هوایی هجوم رژیم صهیونیستی به نقاطی از مراکز نظامی در استان های تهران،خوزستان و ایلام را رهگیری و مقابله موفق کرد.

به گزارش ایرنا در اطلاعیه روابط عمومی پدافند هوایی کشور آمده است: به استحضار ملت شریف ایران می رساند با وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هر گونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش زا نقاطی از مراکز نظامی در استان های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد حادثه در دست بررسی است.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ آرامش و همبستگی درخواست میشود اخبار مربوط به این حادثه را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانه های دشمن توجه نکنند.




خوشه فنی و مهندسی در اردبیل راه‌اندازی می‌شود

 استاندار اردبیل گفت: راه‌اندازی خوشه فنی مهندسی در استان مورد مطالبه مهندسان فنی در بخش‌های مختلف قرار گرفته که می‌توان با هماهنگی و تعامل بیشتر این امر را محقق کرد.

 سیدحامد عاملی  در جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: برای راه اندازی خوشه فنی و مهندسی در استان، تقویت مراکز نوآوری، مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان ضروری است.

وی با بیان اینکه ما نیاز به راه اندازی شرکت در مقیاس بزرگ داریم افزود: خوشه فنی مهندسی از سوی بخش خصوصی در استان قابل راه اندازی است و ایجاد و راه اندازی آن ، مستلزم اراده مشترک شرکت‌های مهندسی و تعامل آنها با یکدیگر در جهت ایجاد زنجیره تولید و صادرات است.

استاندار اردبیل با اشاره به کسب رتبه نخست این استان در میزان رشد بخش دانش‌بنیان در بین استان‌های کشور گفت: وزارت کشور هر سال ارزیابی خود را از رشد بخش دانش‌بنیان در استان‌های کشور را اعلام می‌کند که در ارزیابی امسال این وزارتخانه استان اردبیل با رشد ۲۲ پله‌ای، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: البته بسیاری از استان‌ها جلوتر از ما کار کردند و شرایط بهتری از اردبیل دارند ولی سرعت رشد این بخش در استان اردبیل امسال در سطح کشور بسیار خوب بوده است.

عاملی با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره‌های اثرگذار در تولید ثروت اظهار کرد: امسال با هزینه‌کرد ۶۰ هزار میلیارد ریال پایاب خدا آفرین به نتیجه می‌رسد که نقش مهمی در افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی در کشور خواهد داشت.

استاندار اردبیل با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای تکمیل زنجیره‌های تولید در زمینه‌های گوناگون در استان اردبیل، عنوان کرد: زنجیره مواد معدنی فلزی از جمله حوزه‌هایی است که قدم‌های خوبی برای تکمیل آن برداشته شده است؛ در زنجیره مس پروانه فعالیت معدن ۳۵۰ میلیون تنی صادر شد و به زودی یک واحد کنسانتره مس به‌زودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی همچنین گفت: در صنعت فولاد از جمله تولید مقاطع فولادی و شمش در استان راه اندازی شده است و یک کارخانه آهن اسفنجی هم امسال به بهره‌برداری می‌رسد و برای حوزه معادن نیز مقدمات کار فراهم شده و از جمله تلاش داریم اکتشاف معدنی در پهنه قزل اوزن در جنوب استان را به سرانجام برسانیم.

عاملی با تاکید بر اینکه اتفاق‌های خوبی در زمینه تولید ثروت در حال رخ دادن است، افزود: علاوه بر این در حوزه صنعت نساجی هم زنجیره مهمی در استان در حال شکل‌گیری است.




کتاب شعر “داریخدی ثانیه‌لر” در اردبیل رونمایی شد

اردبیل – ایرنا – مجموعه شعر ترکی “داریخدی ثانیه‌لر” اثر رباب امان پور، طی آئینی با حضور مسئولان و اصحاب شعر و ادب در اردبیل رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا مالک رضایی روزنامه نگار، نویسنده و از مسئولان سابق استان اردبیل  در آئین رونمایی از کتاب “داریخدی ثانیه لر” در سالن پارک بانوان شهرداری اردبیل گفت: از امیر مومنان (ع) پرسیده بودند بهترین شاعر را معرفی نمایند و ایشان در حالت کلی تمایل به مقایسه و برتر دانستن فرد خاصی نشان نمی دادند اما در نهایت، امرالقیس شاعر سنی مذهب را به عنوان یکی از بهترین شاعران عصر خود معرفی کرده اند.

وی ادامه داد: در نظر امیر سخن علی (ع)، شعر امرالقیس با وجود اینکه سنی مذهب بوده، از فخامت و جزالت خاصی برخوردار بوده و از تصاویر و معانی بدیع بهره ای وافر داشته است.

وی افزود: برخی شعرا قافیه اندیش اند و برخی دیگر به محتوا می اندیشند اما به گفته مولانا که فرموده است ” قافیه و مغلطه را گو همه سیلاب ببر” شاعر باید به درد و سخن جامعه بپردازد و خوشبختانه شعر خانم امان پور از این نظر پربار است.

کاظم نظری بقا استاد دانشگاه، شاعر و منتقد نیز در این آئین گفت: برای بررسی کتاب شعر “داریخدی ثانیه لر” باید رویکرهای روان‌شناختی، ساختاری، بلاغی و ترکیبی را در نظر بگیریم اما در این وقت مختصر، کاربرد واژه “اوزوم” (خودم) در این مجموعه شعر بیشتر به چشم می‌خورد و برآیند احساسات درونی شاعر است.

وی افزود: کاربرد فراوان آن واژه حاکی از اضطراب آشکار شاعر است و از منظر و رویکرد جامعه شناختی نیز بحث “من” فردی شاعر در این مجموعه شعر قابل تامل است و بررسی “من” فردی به شناخت هنجارهای فردی و اجتماعی می انجامد و شاعر را می توان بخشی از جامعه به شمار آورد که دغدغه اجتماعی دارد.

بقا ادامه داد: “من” هر کس یا هر شاعری عاطفه و شعر او را بیان می‌کند که در آثار فروغ فرخزاد هم زیاد است و در کتاب داریخدی ثانیه لر نیز بسیار نمود دارد و علاوه بر آن، “داریخماق” یا انتظار کشیدن هم در این اثر زیاد متبلور شده است.

او تصریح کرد: در صفحه ۱۸ کتاب شعر خانم امان پور، از زرد شدن، پیر شدن و کال ماندن روزها سخن به میان است و در صفحه ۶۸ نیز شاهد “من” های اجتماعی شاعر هستیم و در واقع شاعر از درد خود عبور کرده و به دغدغه‌های اجتماعی توجه دارد و فریاد بر می آورد.

این نویسنده و منتقد ادبی ادامه داد: امان پور در کتاب خود، شعر را از شعارزدگی مبرا کرده است و دقت به استعمال کلمات، نحو یا دستور و بلاغت در آثار او نمود دارد و شاعر به دام شعارگویی نیفتاده است.

اجرای موسیقی سنتی، شعرخوانی شعرای نامی استان اردبیل، تجلیل از فعالان و متولیان برگزاری آئین و رونمایی از مجموعه شعر “داریخدی ثانیه لر” از دیگر بخش‌های این برنامه ادبی و فرهنگی بود.

رباب امان پور شاعر کتاب داریخدی ثانیه لر در این آئین درباره اثر خود گفت: این کتاب با ۱۰۸ صفحه با مقدمه ای از استاد فریاد نیک فال و ویراستاری بهزاد گرانمایه از سوی انتشارات سر سکوت چاپ شده است و آن را به روح پدرم تقدیم می‌کنم که در مکتب او بالیده ام.

در پایان این بزم ادبی به هر یک از شرکت کنندگان، یک جلد از کتاب شعر “داریخدی ثانیه لر” از سوی شاعر این مجموعه اهدا شد.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و انجمن‌های ادبی متعددی در مرکز و شهرستان‌های این استان، زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال است.




نگاهی به برترین قهرمانان پارالمپیک تاریخ

 برخی از پارالمپین‌ها با کسب مدال‌های طلای متعدد در چندین رشته ورزشی در چندین دوره رکوردهایی را ثبت کرده‌اند که برترین قهرمان طلایی تاریخ پارالمپیک را تشکیل داده‌اند.

به گزارش ایرنا از اسپورت استار، هفدهمین دوره بازی‌های تابستانی پارالمپیک از هفتم تا هجدهم شهریور ماه در پاریس برگزار خواهد شد.

ورزشکاران برتری که بیشترین مدال طلا را در بازی‌های پارالمپیک زمستانی کسب کرده‌اند، بشناسید:

تریشا زورن هادسون (ایالات متحده آمریکا) ۳۲ مدال طلا

پرافتخارترین ورزشکار تاریخ پارالمپیک، تریشا زورن هادسون از ایالات متحده است. پاراشناگر آمریکایی ۴۶ مدال شامل ۳۲ مدال طلا، ۹ مدال نقره و ۵ مدال برنز کسب کرد. زورن هادسون با یک بیماری ژنتیکی چشم به دنیا آمد که او را نابینا کرد. او اولین بار در ۱۶ سالگی در پارالمپیک آرنهم ۱۹۸۰ شرکت کرد و هفت مدال طلا کسب کرد. او در سال ۲۰۱۲ به تالار مشاهیر پارالمپیک بین المللی و در سال ۲۰۲۲ به تالار مشاهیر المپیک و پارالمپیک ایالات متحده راه یافت.

بئاتریس هس (فرانسه) ۲۰ مدال طلا

بئاتریس هس پارا شناگر فرانسوی با ۲۰ مدال طلا، در ۵ بازی پارالمپیک در رتبه دوم این فهرست قرار دارد. هس به دلیل فلج مغزی به پارا شنا روی آورد. او اولین رقابت خود را در بازی‌های پارالمپیک استوک ماندویل و نیویورک ۱۹۸۴ انجام داد و چهار مدال طلا به دست آورد. او پرچمدار فرانسه در بازی‌های آتلانتا ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ سیدنی بود.

سارا استوری (بریتانیا) ۱۷ مدال طلا

سارا استوری یک پاراشناگر و پارادوچرخه سوار بریتانیایی است که قرار شده برای نهمین بار در پارالمپیک شرکت کند. او بدون دست چپ خود به دنیا آمد و موفق‌ترین قهرمان پارالمپیک بریتانیا در تاریخ است. او اولین شنای خود را در سال ۱۹۹۲ در سن ۱۴ سالگی در بارسلونا انجام داد و دو مدال طلا کسب کرد. او سه مدال طلای دیگر در پاراشنا در المپیک آتلانتا به دست آورد. وی در بازی‌های ۲۰۰۸ پکن به پارا دوچرخه‌سواری روی آورد و از آن زمان تاکنون ۱۲ مدال طلای دیگر کسب کرده است.

 

یوناس جاکوبسون (سوئد) ۱۷ مدال طلا

یوناس جاکوبسون یک پاراتیرانداز سوئدی است که در ۱۰ بازی پارالمپیک از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۶ شرکت کرده است. او با ناتوانی جسمی به دنیا آمد و مجبور شد از ویلچر استفاده کند. او پس از تشویق پدر و مادر و دو برادرش که آنها هم تیرانداز هستند شروع به تیراندازی کرد. وی با ۱۷ مدال طلا موفق‌ترین مرد پارالمپیک تاریخ است.

جسیکا لانگ (ایالات متحده آمریکا) ۱۶ مدال طلا

جسیکا لانگ یک پاراشناگر آمریکایی است که در بازی‌های پاریس شرکت خواهد کرد. او با مشکلی در پاهایش به دنیا آمد و در ۱۳ ماهگی از یک پرورشگاه روسی به فرزندی پذیرفته شد. پنج ماه بعد، پاهای او را از زیر زانو قطع کردند تا بتواند پاهای مصنوعی را در اختیار بگیرد و راه رفتن را یاد بگیرد. جسیکا برای اولین بار در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن شرکت کرد و در سن ۱۲ سالگی سه مدال طلا کسب کرد. از آن زمان، او ۱۳ مدال طلای دیگر کسب کرده است.

 

روبرتو مارسون (ایتالیا) ۱۶ مدال طلا

روبرتو مارسون پارالمپین ایتالیایی در دوومیدانی، پارا شنا و پارا شمشیربازی شرکت کرد. مارسون در سن ۱۶ سالگی نتوانست دیگر از پاهایش استفاده کند. او اولین بار در پارالمپیک به عنوان یک پاراورزشکار در سال ۱۹۶۴ در پرتاب نیزه شرکت کرد. وی همچنین سه مدال طلا در رشته شمشیربازی در بازی‌های ۱۹۷۲ هایدلبرگ آلمان کسب کرد. مارسون در سال ۲۰۱۱ در سن ۶۷ سالگی درگذشت.

 

مایک کنی (بریتانیا) ۱۶ مدال طلا

مایک کنی یک پاراشناگر بریتانیایی است که از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۸ در چهار پارالمپیک شرکت کرد و ۱۶ مدال طلا کسب کرد و کنی در حین کار از نردبان سقوط کرد و در سن ۲۶ سالگی در سال ۱۹۷۱ فلج شد. او اولین بازی خود را در پارالمپیک در سال ۱۹۷۶ در تورنتو انجام داد و سه مدال طلا کسب کرد. او در سه دوره بعدی به ترتیب سه، پنج و پنج مدال طلا به دست آورد. .

ایهار بوکی (بلاروس) ۱۶ مدال طلا

ایهار بوکی یک پاراشناگر کم بینای اهل بلاروس است که در بازی‌های پارالمپیک پاریس شرکت خواهد کرد. بوکی ۳۰ ساله در سه پارالمپیک اخیر شرکت کرده است. او در اولین حضور خود در لندن در سال ۲۰۱۲، پنج مدال طلا کسب کرد و چهار رکورد جهانی را شکست. وی در سال ۲۰۱۶ در ریو ۶ مدال طلا را به دست آورد و دو رکورد جدید جهانی را به نام خود ثبت کرد. در آخرین دوره در توکیو، او پنج مدال طلای دیگر را کسب کرد.

 

مایومی ناریتا (ژاپن) ۱۵ مدال طلا

مایومی ناریتا یک پاراشناگر ژاپنی است که در ۶ پارالمپیک بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۰ شرکت کرده و ۱۵ مدال طلا به دست آورده است. ناریتا از ۱۳ سالگی به دلیل بیماری مجبور به استفاده از ویلچر شد.




مجلس به همه وزیران کابینه رای اعتماد داد/ وفاق ملی یک گام رو به جلو

پس از پنج روز کاری و ۱۰ نوبت جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی سوابق، صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی، با رای اعتماد کامل نمایندگان مجلس، ۱۹ وزیر کابینه دولت چهاردهم مشخص شدند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امروز چهارشنبه – ۳۱ مرداد ۱۴۰۳- در پنجمین و آخرین روز از بررسی صلاحیت، برنامه‌ها و سوابق وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، رای گیری درباره وزیران پیشنهادی انجام شد و با رای نمایندگان مجلس وزیران دولت چهاردهم مشخص شدند.

پیش از رای‌گیری، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری در جایگاه سخرانی مجلس حاضر شد و برای دومین بار در طول این هفته از وزیران پیشنهادی خود دفاع کرد.

پس از سخنان رئیس جمهور، رای‌گیری به صورت توزیع برگه و به صورت یکجا توسط نمایندگان مجلس انجام شد و نتیجه آن اعلام شد.

 

نمایندگان مجلس دوازدهم به وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم به شرح زیر رای دادند:

۱. علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: ۲۶۸ رای موافق

۲. ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۲۶۴ رای موافق

۳. سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات: ۲۶۱  رای موافق

۴. عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی : ۱۹۲ رای موافق

۵. سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه: ۲۴۷رای موافق

۶. محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: ۱۶۳رای موافق

۷ . احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ۱۹۱ رای موافق

۸. غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ۲۵۳ رای موافق

۹. امین حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری: ۲۶۸ رای موافق

۱۰. امیر عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح: ۲۸۱رای موافق

۱۱. فرزانه صادق مالواجرد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی: ۲۳۱ رای موافق

۱۲. سید محمد اتابک وزیر پیشنهادی صمت: ۲۳۱رای موافق

۱۳. حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری: ۲۲۱ رای موافق

۱۴. سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۲۷۲ رای موافق

۱۵. اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور: ۲۵۹ رای موافق

۱۶. سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: ۱۶۸رای موافق

۱۷. محسن پاک‌نژاد وزیر پیشنهادی نفت: ۲۲۲ رای موافق

۱۸. عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو: ۲۵۵ رای موافق

۱۹. احمد دنیا مالی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان: ۲۵۳ رای موافق




تعداد ثبت‌نام کنندگان زیارت اربعین استان اردبیل از مرز ۶ هزار نفر گذشت

مدیر حج و زیارت استان اردبیل از ثبت‌نام ۶ هزار متقاضی زیارت اربعین در سامانه سماح خبر داد و گفت: در ایام اربعین سازمان حج و زیارت کاروان رسمی برای اعزام به عراق ندارد و هرگونه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و آگهی‌ها مبنی بر اعزام کاروان و اخذ وجه در ایام مشرف به اربعین خارج از مقررات و ضوابط است.

ابراهیم احدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت ثبت‌نام متقاضیان زیارت و پیاده‌روی اربعین در سامانه سماح تاکید کرد: افرادی که در این سامانه ثبت‌نام کنند از مزایایی همچون بهره‌مندی از خدمات بیمه و تسهیل در برنامه‌ریزی تردد و امداد و راهنمایان در عراق و همچنین امکان برنامه‌ریزی ستاد مرکزی اربعین بهره‌مند خواهند شد.

وی افزود: تاکنون حدود ۶ هزار نفر از استان اردبیل برای تشرف به زیارت اربعین در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و برای متقاضیان سه سطح خدمات بیمه در سامانه تعریف شده که حداقل ۸۰۰ و حداکثر یک میلیون ریال است و جزییات تعهدات آن در سامانه سماح تشریح شده است.

احدی با اشاره به احتمال قرار گرفتن در محدوده زمانی فصل گرم و احتمال حرارت بالای هوا برخی از افراد که دارای مشکلات جسمانی و سوابق بیماری از جمله بیماران قلبی، سرطانی و بانوان باردار ادامه داد: در سامانه نیز به شرایط این قبیل افراد اشاره شده و نیاز است از این سفر پرهیز کنند.

مدیر حج و زیارت استان اردبیل به همراه داشتن گذرنامه معتبر و ثبت‌نام در سامانه سماح به آدرس samah.haj.ir را لازمه حرکت به سمت مرزها برای ورود به کشور عراق در آستانه اربعین ذکر کرد و گفت: ثبت‌نام به صورت غیرحضوری از طریق آدرس اینترنتی فوق و همچنین به صورت حضوری از طریق دفاتر زیارتی سطح استان امکان‌پذیر است.

وی تاکید کرد در ایام اربعین با توجه به ماهیت مردمی اربعین سازمان حج و زیارت کاروان رسمی برای اعزام به عراق ندارد و هرگونه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و آگهی‌ها مبنی بر اعزام کاروان و اخذ وجه در ایام مشرف به اربعین خارج از مقررات و ضوابط است و شهروندان در این خصوص هوشیار باشند تا قربانی کلاهبرداری‌های مالی نشوند.

احدی تصریح کرد: شهروندان می‌توانند جهت اخذ راهنمایی به دفاتر دارای مجوز حج و زیارت که اسامی آنها در سایت حج و زیارت به نشانی ardebil.haj.ir درج شده و یا به نشانی kargozaran.haj.ir مراجعه و یا با شماره ۳۳۷۴۴۰۴۰ تماس حاصل کنند.




حضور در انتخابات یک تکلیف ملی و اسلامی

با اعلام اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری وارد مرحله جدیدی از روند خود شده است.

مردم مسلمان و قهرمان ایران اسلامی در حالی به استقبال این انتخابات می‌روند که علی‌رغم تلاش‌های به‌عمل‌آمده برای فرو ریختن دیوار اعتماد بین مردم و نظام همچنان دنیا عزم ملی مردم برای حضور حداکثری در پای صندوق‌های رأی را شاهد خواهند بود.

هیچ شک‌وتردیدی نیست که با نزدیک شدن به هشتم تیرماه، مردم ایران اسلامی با موجی از حملات امپراطوری رسانه‌ای غرب و شبکه گسترده فضای مجازی مواجه خواهند شد. آن‌ها همه نیروهای خود را متمرکز خواهند کرد تا شاید بتوانند با تولید انبوه اخبار دروغین، شایعات بی‌اساس و ارائه اطلاعات فریبکارانه از جامعه اعتبار زدایی بکنند و با دعوت به عدم مشارکت، بذر یأس و ناامیدی را در باور و اندیشه مردم پراکنده بکنند.

شرایط کنونی کشور و لزوم ادامه راه رئیس‌جمهور شهید، مردم همیشه قهرمان را به حضوری گسترده در پای صندوق‌های رأی تشویق می‌نماید و مسلماً همه کسانی که دل در گرو پیشرفت، توسعه، رفاه و آسایش مردم دارند به‌عنوان یک تکلیف ملی و اسلامی در پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

با حادثه بالگرد و شهادت جمعی از خدمتگزاران صادق نظام، دشمنان انقلاب و مردم ایران می‌پنداشتند که امکان برگزاری سریع انتخابات و حفظ آرامش جامعه در ایران اسلامی میسر نخواهد شد ولی حالا شاهدند که هر روز گام جدیدی برای دستیابی به اهداف برداشته می‌شود و مردم امیدوارانه برای تعیین سرنوشت کشور و سپردن امور به دست افراد صالح و کارنامه‌دار برنامه‌ریزی می‌کنند.

مشارکت حداکثری و استقبال باشکوه مردم از صندوق‌های رأی، خنثی کننده دسیسه‌ها، نیرنگ‌ها و اقدامات دشمنان خارجی است. مردم همیشه در صحنه‌های مختلف آزمون‌های متعددی را با موفقیت پشت‌سر گذاشته‌اند و مسلما این‌بار نیز برای حاکمیت تفکر انقلابی به‌خوبی عمل خواهند کرد.

با توجه به وضعیت منطقه و تلاش دشمنان، نیاز به یک بسیج همگانی از طرف نیروهای معتقد به انقلاب برای افزایش مشارکت در انتخابات می باشد.

امروز کسانی که دلشان به نظام و انقلاب می‌سوزد و برای سربلندی و سرافرازی مردم ایران اسلامی معتقد هستند باید برای استقبال مردم از صندوق‌های رأی تلاش نمایند.

دراین‌میان کاندیداها و نامزدهای احراز صلاحیت شده وظیفه‌ی بس سنگینی بر عهده دارند. نامزدها در مناظره‌ها و سخنرانی‌های تبلیغی و در سفر به استان‌ها می‌توانند با رعایت اخلاق انتخاباتی به تشریح برنامه‌های خود بپردازند و از طرح مباحث حاشیه‌ای و هتک حرمت رقبا و دامن زدن به بی‌اخلاقی‌ها جداً خودداری نمایند.

مردم ایران همیشه در حساس‌ترین لحظات، بزرگ‌ترین و ماندگارترین نقش‌ها را ایفا کرده‌اند. دشمنان هرچقدر که به‌دنبال دشمنی و توطئه باشند ملت بیشتر از آن خود را موظف به دفاع از حریم کشور و نظام می‌دانند و با انتخاباتی پرشور، گوشه‌ای از اقتدار و عظمت ایران اسلامی را به نمایش می‌گذارند.

چهاردهمین رئیس جمهور ایران اسلامی و دولت برآمده از مشارکت حداکثری با قدرت بیشتر و با قدرت چانه‌زنی قابل‌توجهی در تعاملات بین‌المللی و با حرکت در مسیر ولایت و دوری از هرگونه تفرقه افکنی، روزهای خوبی را برای ایران اسلامی رقم خواهد زد.




هفت باب کتابخانه در استان اردبیل احداث می‌شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اردبیل اعلام کرد: هفت باب کتابخانه و فضای مطالعه در شهرستان‌ها و بخش‌های مختلف این استان در حال احداث است و با تکمیل آنها بر منابع و اعضای فعال این نهاد افزوده خواهد شد.

پروانه رضاقلیزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هفت پروژه فعال کتابخانه یا فضای مطالعه با پیشرفت‌های فیزیکی متفاوتی در مناطق مختلف استان اردبیل در حال احداث است که با تکمیل و بهره برداری از این مراکز انتظار می‌رود بر منابع و اعضای فعال کتابخانه‌های استان افزوده شده و بخشی از نیاز به فضاهای کتابخانه‌ای تامین شود.

وی افزود: عملیات اجرایی سالن آمفی‌تئاتر کتابخانه مرکزی اردبیل که از سال ۱۳۷۸ شروع شده است، ۶۵۰ متر مربع وسعت و بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۸۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده و با صرف ۵۰ میلیارد ریال دیگر تکمیل خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل کتابخانه‌های عمومی پارس‌آباد، قصابه مشگین‌شهر ، دولت‌آباد نمین ، مرکزی خلخال ، ملاکندی پارس‌آباد و طبقه دوم کتابخانه عمومی گرمی را پروژه‌های در دست اجرای کتابخانه‌ای در این استان ذکر کرد و افزود: علاوه بر این خیران استان برای ساخت و راه‌اندازی ۱۰ باب کتابخانه متعهد شده‌اند.

وی در ادامه از فعال بودن ۶۶ باب کتابخانه نهاد کتابخانه‌های عمومی و فعالیت ۱۷ باب کتابخانه مشارکتی در مجموع با ۲۹ هزار و ۵۲۵ متر مربع مساحت در استان اردبیل خبر داد.

رضاقلیزاده تصریح کرد: در کتابخانه‌های نهادی و مشارکتی استان اردبیل بیش از یک میلیون جلد کتاب موجود است و ۱۷ کتابخانه روستایی و یک کتابخانه سیار هم از دیگر امکانات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اردبیل توجه به توسعه فضاهای کتابخانه‌ای در شهرها، بخش‌ها و محلات و نقاط کم‌برخوردار استان را از سیاست‌های این اداره کل عنوان کرد و گفت: به تناسب تخصیص اعتبارات و جلب مشارکت‌های خیران، در راستای هدف و سیاست یاد شده تلاش می‌کنیم.

استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.




ثبت میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور آغاز شد

 مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: ثبت میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در سامانه سجاد از امروز ۲۰ فروردین ماه آغاز شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان امور دانشجویان، ابوالفضل دانشور در این خصوص توضیح داد: دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و دکتری حرفه ای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور از امروز می توانند درخواست میهمانی و انتقال خود را برای دو نیمسال سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در سامانه سجاد به آدرس https://portal.saorg.ir ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه مهلت ثبت نهایی درخواست‌ها تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری است، اظهار داشت: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می توانند با استفاده از ابزارهای اطلاع رسانی مناسب به ویژه از طریق فضای مجازی و سامانه‌های دانشگاه‌ها، زمان شروع ثبت درخواست و ثبت نهایی درخواست‌های میهمانی و نقل و انتقال را برای دانشجویان اطلاع رسانی کنند تا حقی از کسی ضایع نشود.

دانشور افزود: تمام امور میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه یا موسسه آموزش عالی نزدیک به محل سکونت خانواده، با رعایت ضوابط آموزشی و احراز شرایط مندرج در آیین‌نامه جامع میهمانی و انتقال دانشجویان دوره‌های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته که در سال ۱۴۰۲ به‌روزرسانی و به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شده است، در سامانه جامع دانشجویان (سجاد) و به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: متقاضیان جهت ثبت درخواست ابتدا باید در سامانه سجاد ثبت‌نام کرده و پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

مدیرکل امور دانشجویان داخل در خصوص شرایط میهمانی دانشجویان اظهار داشت: در صورتی که دانشجو حداقل یک نیمسال تحصیلی را در موسسه مبدا با میانگین کل حداقل ۱۴ گذرانده و دارای یکی از شرایط خاص مندرج در آیین نامه باشد، می‌تواند تقاضای حداکثر دو نیمسال میهمانی را از طریق سامانه داشته باشد؛ بنابراین دانشجویانی که یک ترم در دانشگاه مبدا تحصیل نکرده اند، نمی توانند در طرح میهمانی و نقل و انتقال دانشجویان ثبت نام کنند مگر آن که دارای شرایط خاص باشند.

دانشور ادامه داد: مدت میهمانی برای مقطع کارشناسی پیوسته، چهار نیمسال و برای مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، دونیمسال تحصیلی است همچنین ادامه وضعیت میهمانی درصورت موافقت موسسات مبدا و مقصد تا دانش‌آموختگی بلامانع خواهد بود.

وی افزود: شورای موسسه مبدا موظف است بر اساس مفاد آیین نامه ابلاغی، درخواست دانشجو را بررسی و پس از تشخیص و احراز شرایط حداکثر تا ۱۵ تیر ماه سال جاری نظر خود را اعلام و در صورت موافقت ریز نمرات دانشجو را به موسسه مقصد ارسال و موسسه مقصد نیز مکلف است حداکثر تا پایان مرداد ماه سال جاری نظر خود را به موسسه مبدا و متقاضی اعلام کند.

مدیرکل امور دانشجویان داخل در خصوص شرایط تبدیل میهمانی موقت به میهمانی دائم گفت: از آنجایی که دانشجو نمی‌تواند در ابتدای تحصیل میهمان دائم شود، در صورتی که تطبیق واحدها در موسسه مبدا مشکلی نداشته باشد و به شرط آنکه معدل کل ۱۴ و بالاتر در مدت چهار نیمسال میهمانی در مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال میهمانی در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته را در موسسه مقصد کسب کند، می‌تواند در صورت موافقت موسسه‌های مبدا و مقصد، میهمان دائم شوند.

دانشور با بیان اینکه انتقال دانشجویان به موسسه مقصد، مشروط به احراز شرایط مندرج در ماده ۲ آیین نامه ابلاغی است، اظهار داشت: کسب معدل بالاتر از میانگین معدل دانشجویان ورودی همان سال و همان رشته در موسسه مقصد، در مدت حداقل چهار نیمسال میهمانی برای مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، ضروری است.

در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ در مجموع ۱۵ هزار و ۱۳۵ درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان سراسر کشور در سامانه سجاد به ثبت رسید که دانشگاه های مبدا با ۹ هزار و ۷۷۳ درخواست موافقت کردند و از این تعداد دانشگاه های مقصد نیز با ۶ هزار و ۵۱۸ درخواست موافقت کردند.




ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه شد

سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت، در پی حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه از این شورا خواست این اقدام جنایتکارانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم و نشستی فوری برای رسیدگی به نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل توسط رژیم اسرائیل برگزار کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه ، نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت و نیز آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نوشت.

در این نامه آمده است: «مکاتبه حاضر متعاقب نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل توسط رژیم اسرائیل تهیه شده است. رژیم اشغالگر اسرائیل مبادرت حمله تروریستی شنیع و نفرت‌انگیزی علیه اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه نموده است. بعد از ظهر ۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۵، اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق هدف حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی از بلندی‌های جولان اشغالی قرار گرفت. این حمله تروریستی منجر به شهادت غم‌انگیز دست‌کم پنج پرسنل ایرانی از جمله مستشاران ارشد نظامی و تخریب کامل اماکن دیپلماتیک ایران شد.»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در نامه خود آورده است: «این جنایات هولناک و حملات تروریستی ناجوانمردانه، نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین‌الملل و اصل اساسی مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی (همان‌طور که صراحتاً در کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی ۱۹۶۳ و همچنین کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین‌المللی از جمله عوامل دیپلماتیک ۱۹۷۳، بدان اشاره شده) است. این جنایات هولناک همچنین تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه به حساب می‌آیند.»

او تصریح کرد: «با توجه به پیامدهای گسترده بین‌المللی چنین جنایات هولناکی که می‌تواند تنش‌ها را در منطقه تشدید کرده و به‌طور بالقوه‌ای آتش درگیری‌های بیشتری را با سایر کشورها شعله‌ور نماید، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد تا اقدام جنایتکارانه و حمله تروریستی رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کند. »

معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: «مضافاً، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد تا هرگونه اقدام لازم از جمله برگزاری نشست فوری برای رسیدگی به این نقض فاحش و جلوگیری از اقدامات تجاوزکارانه آتی که امنیت و ایمنی ماموریت‌های دیپلماتیک را به خطر می‌اندازد، را اتخاذ نموده، و همچنین از به دست عدالت سپردن سریع مسئولین چنین اقدامات جنایتکارانه‌ای اطمینان حاصل نماید.»

معاون سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «رژیم متجاوز صهیونیستی مسئولیت کامل عواقب چنین جنایات تروریستی را بر عهده دارد. جمهوری اسلامی ایران حق مشروع و ذاتی خود را بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد برای پاسخ قاطع به این‌گونه اقدامات تروریستی محفوظ می‌داند.»

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در پایان نامه خود به رئیس شورای امنیت از او خواسته است این مکاتبه بعنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

رسانه های دولتی سوریه عصر روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ از حمله هوایی ارتش رژیم اسرائیل از سمت منطقه جولان اشغالی به کنسولگری ایران در مجاورت سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر دمشق خبر دادند.

خبرگزاری سوریه به نقل از یک منبع نظامی این کشور اعلام کرد: در این حمله، ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شد و همه کسانی که در داخل آن بوده اند، شهید یا زخمی شده اند و کار تخلیه پیکرهای شهدا و امداد رسانی به زخمی ها و آواربرداری در حال انجام است.

خبرنگار شبکه خبری العالم نیز گفت که در این حمله، ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سفیر ایران در مجاورت سفارت به طور کامل تخریب شده اما اعضای نمایندگی دیپلماتیک ایران در صحت و سلامت هستند.

فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه دوشنبه شب با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما این حمله پلید تروریستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را که به شهادت شماری از بی گناهان منجر شد، محکوم می کنیم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به روابط سوریه و جمهوری اسلامی ایران خللی وارد کند.

در پی این حمله، فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تماس گرفت و دو وزیر در این تماس تلفنی ابعاد مختلف این جنایت را بررسی کردند.

وزیر امور خارجه سوریه در این گفت‌وگو حملات جنایتکارانه رژیم اسرائیل را با شدیدترین لحن محکوم کرد و آن را نقض فاحش مقررات بین‌المللی بویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین دانست.

امیرعبداللهیان نیز با قدردانی  از حضور وزیر خارجه سوریه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، گفت: نتانیاهو بدلیل شکست‌های پی در پی رژیم اسراییل در غزه و دست نیافتن به اهداف جاه طلبانه صهیونیست‌ها، تعادل روانی خود را کاملا از دست داده است.

امیرعبداللهیان حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را عبور از همه تعهدات و کنوانسیون های بین المللی دانست و مسئولیت عواقب این اقدام را متوجه رژیم صهیونیستی دانست و بر ضرورت واکنش جدی جامعه جهانی نسبت به این گونه اقدامات جنایتکارانه تاکید کرد.