مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل گفت: ساختمان راهدارخانه و همچنین پایگاه امداد و نجات جادهای جمعیت هلال احمر گردنه الماس واقع در راه ارتباطی خلخال به اسالم گازرسانی می شود.
علیرضا علیپور در جریان بازدید از گردنه الماس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نیاز ضروری ساختمان های راهدارخانه و پایگاه امداد نجات جاده هلال احمر مستقر در این گردنه و نظر به درخواستهای قبلی برای گازرسانی به این دو مکان امدادرسانی گلزرسانی به این مکانها به زودی آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به نقش حیاتی راهدارخانه و پایگاه امداد و نجات مستقر در این گردنه به ویژه در فصول سرد سال گفت: پروژه گازرسانی به این گردنه با همکاری شرکت گاز و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل اجرا می شود.
مدیر کل مدیریت بحران استان اردبیل از گردنه الماس به عنوان سخت گذرترین گردنه استان اردبیل نام برد که بخش اعظم فعالیت راهداران و امدادگران جمعیت هلال احمر برای کمک به سرنشینان خودروهای عبوری از مسیر ارائه می شود.
علیپور همچنین از تلاش برای تامین تجهیزات و ماشین آلات برفروبی و راهداری این گردنه خبر داد و افزود: امروز و در حالی که شاهد هوای پایدار و آفتابی در اکثر مناطق استان اردبیل هستیم برف و کولاک در گردنه الماس به شدت ادامه دارد.
وی در دیدار با راهداران مستقر در راهدارخانه شهید غنیمت اسدی و همچنین امدادگران مستقر در پایگاه امداد و نجات جادهای هلال احمر از فعالیتهای آنان در کمک رسانی به در راه ماندگان تقدیر کرد.
علیپور گفت با توجه به درخواستهای مکرر مردم خلخال برای باز نگهداشتن محور ارتباطی خلخال به پونل، به زودی جلسه مشترکی با مسئولین استانهای اردبیل و گیلان در آستارا تشکیل ودر این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.
مدیر کل مدیریت بحران استان اردبیل امروز همچنین در جلسه ستاد پیشگیری ، هماهنگی، فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران شهرستان خلخال شرکت و در سخنانی گفت: تنها ۱۵ درصد از اعتبارات مدیریت بحران استان اردبیل از طریق اعتبارات استانی و توسط فرمانداران توزیع میشود.
علیپور اظهار داشت: ۸۵ درصد از اعتبارات مدیریت بحران کشور در اختیار وزارتخانه هاست و دریافت منابع از این محل با همت مدیران کل دستگاههای اجرایی قابل جذب و هزینه کرد در پروژههای تعریف شده برای مدیریت بحران مرکز استان و شهرستانهای استان است.
وی مسئولین را به پرهیز از آغاز هرگونه پروژههای عمرانی فاقد پیوست مطالعه توصیه کرد و گفت: برای پیشگیری از تحمیل هزینه به دولت و جلوگیری از وارد شدن آسیب از سوی حوادث طبیعی و یا انسان ساز داشتن مطالعات پروژههای اجرا شده مدیریت بحران ضروری است.
وی گفت: نظارت بر ساخت و سازهای حوزه شهری و روستایی همراه با تشویق مردم برای استفاده از تسهیلات مقاوم سازی روستایی میتواند بخش مهمی از آسیبهای وارده از جانب حوادث طبیعی را در زمان بحران کاهش دهد.
وی با قول مساعد برای تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز پروژه ساماندهی رودخانه هروچای شهرداری خلخال گفت: انتظار از مسئولین عضو این ستاد ترویج فرهنگ الگوی مصرف انرژی در بخش های تجاری مسکونی و صنعتی کشور است.
همچنین در این جلسه فرماندار خلخال تنش آبی را از بحرانهای بسیار مهم پیش روی این شهرستان در سال جاری و سال آتی اعلام کرد.
سید جواد یحییزاده از کاهش قابل ملاحظه میزان بارندگیهای سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته خبر داد و گفت: در حالی که در فصل زمستان واقع شدهایم آب شرب برخی از روستاهای شهرستان همانند روستای نیا خرم در بخش مرکزی این شهرستان با تانکر آبرسانی تامین میشود.
رئیس ستاد پیشگیری هماهنگی عملیات و پاسخ به بحران شهرستان خلخال گفت: مسدود کردن راه خلخال به پونل در حوزه استحفاظی گیلان موجب گلایه همیشگی مردم این شهرستان را فراهم ساخته است.
وی گفت: در حالی که شهرستان خلخال آمادگی لازم را برای نگهداری تمام فصول این محور ارتباطی مشترک ستانهای اردبیل و گیلان را دارد ولی مسئولین استان گیلان تمایلی به بازنگری این راه در فصول سرد سال را ندارند.