عجب زمانهای شده هرچقدر بیشتر دنده عقب میروی بیشتر تحویلت میگیرند، پسرفتهایت را هم پیشرفت تلقی میکنند، درجا بزنی تشویقت میکنند، کار بکنی جریمه می شوی، حرف حق بزنی نفوذیات میخوانند، برخیها چنان از خود بیخود شدهاند که به مرغشان نمیشود کیش گفت. شرایط طوری پیش رفته که رنگ عوض کردن و هر روز ساز جدیدی کوک نمودن به یک بحث طبیعی تبدیل شدهاست.
جمعی که کاری جز نان به نرخ روز خوردن ندارند، به اساتید صحنه تبدیل شدهاند، با دست پس میزنند و با پا پیش میکشند.
آنهایی که میخواهند به هر ترتیبی باشند و از مواهب بودن در صحنه بهرهمند بشوند و دنیای خود را هر روز رنگینتر و مجللتر از روز قبل بکنند از دست زدن به هر اقدامی کوتاهی نمیکنند. گاهی وقتها کسانی که خود را مصلح، دانا و آگاه میدانند و منافع و موقعیتشان را مبنای قضاوت در مورد دیگران قرار میدهند حرفهایی بار انسانهای صادق و بیادعا میکنند که در توی قوطی هیچ عطاری پیدا نمی شود.
گفتم: فضول باشی، روزهای آخر ماه مبارک رمضان، عنان اختیار از دست داده و زبان به گلایه و کلیگویی باز کردهای، فکر میکنی چیز تازهای کشف نموده و از ناملایمات و رفتارهای چندگانه گلایه میکنی اینکه گنجشک امسال گنجشک پارسالی را قبول نکند به عادیترین مسئله در جامع تبدیل شدهاست. یکی از دردناکترین مسائل روز بحثهایی چون بیحرمتی به بزرگان و پشت پا زدن به گذشته و نادیده گرفتن روز روشن و یکه تازی براساس میل و خواسته می باشد.
گفت: خوش به حال کسانی که وقتی در مسیر ترقی و پیشرفت قرار میگیرند دچار غرور و خودخواهی نشده و گذشته و وضعیت سابق خود را فراموش نکنند. ضربالمثل معروفی است که میگوید: “گر به دولت برسی مست نگردی مردی”. مردم دوست دارند که با هر پلهای که انسان در مسیر ارتقاء پشتسر میگذارد به همان اندازه بر تواضع و فروتنی و در کنار مردم بودنش اضافه شود. مسئولینی که در دوران مسئولیتشان همراه مردم باشند و خودرا تافته جدا بافته تلقی نکنند و در همه موارد نقش اصلی خود را بازی بکنند و از ریا و تزویر و عناد دوری نمایند برای همیشه در ذهنها می مانند و به نیکی از آنها یاد میشود.
گفتم: فضولباشی جای شکرش باقی است که در منطقه ما تعداد مدیران مردمی قابل توجه هستند و امید میرود در سال جدید همه راهها در جامعه به مقصد دوستی، تعامل، همکاری، یکرنگی و صداقت ختم بشود. غرور و خودخواهی مسیر پر پیچوخم و زجر آوری است آرزو بکنیم که همه کارها و اقدامات ختم به خیر بشوند و باید به آنهایی که تا به یک موقعیت برسند برای خود داستانسرایی میکنند این ضربالمثل را یادآوری کرد که” به مالت نناز که به یک شب بنده و به حسنت نناز که به یک تب بنده”.