معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اعلام کرد: موزه تاریخ علوم این مرکز علمی در ۶ شاخص توسعه مدیریت، فعالیت مجازی، بازدید، گردآوری، شعار روز جهانی موزه و آموزش به عنوان موزه برتر کشور در بخش موزههای دولتی کوچک انتخاب شد.
به گزارشروابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، جبرائیل رزمجو اظهار کرد: موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی در ۲ شاخص کودک و نوجوان با کسب رتبه ۲ و یک شاخص خلاقیت و نوآوری با کسب رتبه ۳ مورد تقدیر هیأت داوران قرار گرفت.
وی افزود: روز گذشته به مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه در آیین معرفی موزههای برتر کشور توسط کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)، ۲۸ موزه برتر کشور معرفی و تعدادی دیگر از موزهها شایسته تقدیر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه موزه تاریخ علوم این دانشگاه تنها موزه دانشگاهی کشور است که در ۹ شاخص، مورد تقدیر هیات داوران آیین انتخاب موزههای برتر کشور قرار گرفت، ادامه داد: سه موزه مجموعه جهانی کاخ گلستان، موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی و موزه شهرداری اردبیل با ۶ رتبه اول در کل کشور و در سطوح ردهبندی اول، دوم و سوم، موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی به همراه مجموعه جهانی کاخ گلستان در صدر موزههای کشور ایستاده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: انتخاب موزه برتر کشور در چهار گروه موزههای خصوصی و موزههای دولتی بزرگ، متوسط و کوچک و ۱۴ شاخص شامل آموزش، بازدید از موزه، گردآوری، معرفی، نگهداری و حفاظت، پژوهش، اعمال استانداردهای فنی و توسعه فیزیکی، توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، تلاش برای بقا، شعار روز جهانی موزه، کودکان و نوجوانان، مناسب سازی برای معلولان و جانبازان و فعالیت در فضای مجازی انجام میشود.
رزمجو با بیان اینکه این موزه بیش از ۶۰ هزار شی و اثر موزهای را در خود جای داده و روند افزایشی و تنوع آن همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این موزه در مدت هشت سال فعالیت خود موفق به کسب هفت رتبه موزه برتر در سطح ملی در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۵، ۱۳۹۶، ۱۳۹۷، دوسالانه ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، ۱۴۰۰، دو سالانه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شده است.
وی با بیان اینکه موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۸ به سبب فعالیت مجازی در ایام کرونا و در سال ۱۴۰۲ به سبب همکاریهای موثر با کمیته ملی موزههای ایران مورد تقدیر قرار گرفته، افزود: این موزه در سال ۱۳۹۴ نیز برنده هفدهمین جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران شده بود.
او ادامه داد: این موزه در سال ۱۳۹۷ در کمیته بینالمللی موزهها و مجموعههای دانشگاهی (UMAC) ثبت و معرفی شده و دارای مجوز و پروانه فعالیت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میباشد.
وی اضافه کرد: موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی با برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی موزهها در اردیبهشت سال جاری اولین رویداد روز جهانی موزه ۲۰۲۴ را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در تقویم رویدادهای جهانی شورای بینالمللی موزهها ایکوم ثبت و نمایه کرده است.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است و اکنون تعداد رشتههای مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایشهای علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود.