مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: یکی از طرحهای مهم این استان در بخش آب فاز اول مطالعات انتقال آب از دریای خزر به مرکز استان بود که با تلاش کارشناسان شرکت آب منطقه ای، مطالعه این طرح به اتمام رسیده و طرح مورد نظر آماده اجراست.
علی حیدری اناری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر در تامین آب مرکز استان با مشکل مواجه هستیم و باید برای رفع این مشکل به دنبال تامین آب از محلهای مختلف باشیم.
وی با بیان اینکه انتقال آب از دریای خزر به اردبیل با هدف تامین آب آشامیدنی قابل اجرا است، اظهار کرد: برنامه جامع تامین آب آشامیدنی استان طرح ریزی و مطالعات آن هم تا افق ۱۴۱۰ تا ۱۴۲۵ انجام شده که عملیاتی شدن آن نیازمند اعتبار و همکاری دستگاههای مربوطه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل ادامه داد: در بخش آب باید نگاه توسعهای و در راستای صرفه جویی در بخش کشاورزی با اجرای طرحهای نوین آبیاری باشد.
وی مصرف سالانه آب آشامیدنی مرکز استان را ۶۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: ۷۰ درصد از این میزان از طریق آبهای سطحی و بقیه از آبهای زیرزمینی تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: در حال حاضر ۱۹ میلیون متر مکعب آب از حجم ۸۱ میلیونی سد یامچی باقی مانده است که بدون لحاظ آب ورودی به سد، این میزان، کفاف آب آشامیدنی مردم اردبیل در بلندمدت را ندارد.
حیدری اناری تصریح کرد: ارتقای کیفی تصفیه خانه اردبیل به سیستم داف (شناورسازی هوای محلول) ، آغاز احداث تصفیه خانه دوم اردبیل با اعتبار پنج هزار میلیارد ریال و احداث مخزن شاماسبی برای ذخیره سازی و تامین فشار آب مسکن ملی از جمله اقداماتی است که شرکت آب منطقه ای اردبیل برای تامین آب آشامیدنی مرکز استان در سالهای اخیر انجام داده است.
وی با اشاره به اقدامات شرکت آب منطقه ای اردبیل برای تکمیل طرحهای آبرسانی در استان گفت: در شهرهای نمین و عنبران با تکمیل سد عنبران ظرفیت آب آشامیدنی از ۸۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر در ثانیه افزایش یافت و در مشگین شهر نیز ضمن پایدارسازی خط انتقال آب آشامیدنی این شهر و احداث مخزن پنج هزار میلیون متر مکعبی، حوضچه جدید برداشت آب مجهز به سیستم اتو فلاشینگ (شستشوی خودکار فیلترها) اجرا شده است.
حیدری اناری با بیان اینکه همه طرحهای بخش آب استان فعال است ، افزود: در سه سال اخیر هیچ طرحی در بخش آب استان به دلیل نبود و یا کمبود اعتبار تعطیل نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل از پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصدی شبکه خدا آفرین خبر داد و گفت: در یک سال گذشته برای تکمیل این طرح بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است.
به گفته این مقام مسئول تاکنون در شبکه خداآفرین، ۲۳ ایستگاه در ناحیه یک و ۲ به بهره برداری رسیده و ۲۰ ایستگاه دیگر هم درحال ساخت است.