علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قهرمان اردبیل، نیر، نمین و سرعین از تلاش نمایندگان برای رفع مشکل ۷۰ هزار جوان بیکار در اردبیل خبر داد.
وی به کلنگ زنی شهرک صنعتی شماره ۳ در اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: احداث این شهرک به معنای تامین زمین برای راه اندازی واحدهای تولیدی و کاهش بیکاری در استان اردبیل است.
وی به حل مباحث زیرساختی، تامین آب، برق، گاز و سیستم دفع فاضلاب در شهرک جدیدالتاسیس تأکید کرد و گفت: این شهرک در زمان افتتاح و خدمت دهی به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان نباید از لحاظ زیرساختی دارای مشکل باشد.
وی در ادامه به بازدید از واحدهای تولیدی نمونه استان اردبیل اشاره کرد و گفت: تولید ۶۰۰هزار باطری در کارگاه اشجع باطری که به تنهایی تأمین کننده یک چهارم باطری کل کشور است در کنار کارخانه تولید کننده توپ های ورزشی با تولید سالانه ۱۵ میلیون توپ ورزشی که سند افتخار استان اردبیل در زمینه صادرات به کشورهای پاکستان،عراق و جمهوری آذربایجان است نوید روزهای درخشان در کسب و کار و جهش تولید استان در آینده نزدیک را می دهد.
نماینده مردم اردبیل،نیر و نمین از نبود صنایع تبدیلی در استان اردبیل انتقاد کرد و گفت: با اینکه کارگاه تولید فولاد در اردبیل وجود دارد ولی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم و صنایع دیگر،این محصول بصورت شمش به سایر نقاط کشور صادر می شود و توسط سایر کارخانه ها به محصولاتی همچون میلگرد و تیر آهن تبدیل و دوباره به استان اردبیل صادر می شود که این نقطعه ضعف برای صنعت اردبیل است که باید هرچه زود با کمک صنعتگران استان و سرمایه گذاران مرتفع شود.
وی به کارگاه تولیدی شیرآلات صنعتی در اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: تولیدات این کارگاه تخصصی نیز از جمله محصولات خوب استان است که در تأمین نیازهای وزارت نفت و نیرو ایفای نقش می کند.
نیکزاد در بخش دیگیری از سخنان خود به خروجی بازدیدها از صنایع و کارگاه های استان اشاره کرد و گفت: همه این بازدیدها صورتجلسه می شود تا در اولین فرصت نسبت به رفع مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان رسیدگی شود.
وی نقش بانک ها در ارتقای تولید استان اردبیل را مورد تأکید قرار داد و گفت: بانک ها باید با تمام توان به کمک تولید کنندگان استان بشتابند تا رسالت خود را در زمینه کاهش بیکاری در استان انجام دهند.
این نماینده مجلس در ارتباط با رفع مشکلات کارگاه تولید سنگ در اردبیل گفت: این واحد تولیدی نیازمند ۵ میلیارد وام جهت تامین ماشین آلات سنگ بری و اره های جدید است تا بتواند ضمن ارتقای تولید و صادرات سنگ به کاهش بیکاری نیز کمک کند.
نیکزاد رسیدگی و تعیین تکلیف واحدهای راکد را از جمله نتایج این بازدیدها عنوان کرد و گفت: در گذشته برخی افراد با هدف کارهای تولیدی اقدام به تملک زمین یا احداث سوله کرده اند که با گذشت سال های طولانی، این اماکن رها شده و فعالیتی در آنها انجام نمی شود.
وی افزود: بهترین راه برای بکارگیری این ظرفیت ها واگذاری و یا فروش امکانات فوق به تولید کنندگان است تا ضمن کاهش موانع اشتغال در استان، در راه اندازی دیگر واحدهای تولیدی نیز صرفه جویی در وقت و زمان و سرمایه شود.
نماینده مردم اردبیل،نیر و نمین در پایان سخنان خود با بیان اینکه
همه دستگاه های اجرایی باید در تامین زیرساحت های لازم برای رفع موانع تولید در استان بیشتر تلاش کنند،از سیستم بانکی کشور نیز خواست تا به فریاد تولید کنندگان برسند.
وی به تعدادی از واحدهای تولیدی موفق و نمونه استان در بکارگیری و مهارت افزایی و رفع مشکلات مالی برخی زندانیان که دارای محکومیت قضایی بدلیل بدهی و دیون بودند اشاره کرد و گفت: این کار حَسَنه و شایسته ای است که صاحبان مشاغل با همکاری دستگاه های ذیربط همراه با نظارت انجام گرفت تا علاوه بر تامین نیروی کار کارکاه های تولیدی و مهارت افزایی زندانیان به نوعی فرهنگ سازی نیز شود.
وی در پایان گفت: دولت و بانک در کنار سرمایه گذاران و کارآفرینان می توانند با هم افزایی هم ریشه بیکاری در استان را بخشکانند.