اوضاع و احوال فدراسیون خوبان عالم بدجوری آشفته است. هر روز خبرهای جدیدی از بذل و بخششها و بهکارگیری نیروها و واریز به حساب شخصی به گوش میرسد.
زمانیکه عزیزی خادم از مجمع رأی اعتماد گرفت، حرفهای قشنگی میزد. در همان روزهای اول مسئولیت وقتی دوستداران فوتبال وعدههای او را میشنیدند آرزو میکردند که همه حرفهای او با عمل همراه بشود. هر چه روزها گذشت عملکرد فدراسیونیها نشان داد که مسئول آن کاملاً با گفتهها و وعدههای خود فاصله گرفتهاست. همه امیدواریها به یأس تبدیل شد. کسانی که صادقانه در رسانهها و بخشهای مختلف، حمایت از فدراسیون و شخص رئیس را برای عملی کردن وعدههای ایدهآل، واجب و ضروری میدانستند، کمکم مشاهده کردهاند که در عمل اتفاقات دیگری بر خلاف وعدههای اولیه میافتد.
عزیزی خادم با شعارهای زیبا و دهانپرکن به عرصه رقابتها وارد شد. او که چهره ناشناختهای برای فوتبالیهای مملکت بود بارها اعلام کرده بود که پساز رسیدن به کرسی فدراسیون از تصمیمات فردی خودداری کرده و از افراد موجه و آشنا به امور فوتبال در مجموعه فدراسیون استفاده خواهد کرد ولی وقتی در دهم اسفند ماه سال۱۳۹۹ فاتحانه رییس فدراسیون شد، دست به انتصاباتی زد که خیلی زود فاصله عمل با وعدهها در فدراسیون فوتبال چهره خود را نشان داد.
عزیزی خادم بهجای آنکه از چهرههای دلسوز، متخصص و دارای کارنامه استفاده نماید دست به دامن رد صلاحیتشده ها شد و پست های کلیدی را در اختیار کسانی قرار داد که عملکردشان در دنیای فوتبال همواره با اما و اگرها همراه بودهاست.
انتصابات در فدراسیون فوتبال نشان داد که عزیزی خادم بهجای اینکه وعدههای خود را محقق ساخته و اعتماد هرچه بیشتر فوتبالیها و پیشکسوتان را جلب بکند در اندیشه راضی کردن کسانی است که او را در راه رسیدن به قدرت در فوتبال همراهی کردهاند.
در همان مقطع بزرگان فوتبال ایران از انتصابها انتقاد کردند و آنها را مقدمهای برای ناکامیهای بعدی تلقی نمودند. انتخاب سرپرست تیمملی فوتبال این قبیل انتقادها را به اوج رساند. خبرگزاری تسنیم در مطلبی با عنوان از مهر علی تا خورشیدی نوشت: “عزیزی خادم که به مدیریت گذشته فدراسیون نقدی جدی داشت و بنا را بر شفافسازی گذاشته بود نهتنها حاضر نشد درباره پروسه انتخاب بهاروند صحبت بکند بلکه در ادامه و درحالیکه در اولین جلسه هیئترئیسه حرفی از انتخاب سرپرست نایبرئیسی اول زده نشده و چنین موضوعی به تصویب نرسیده بود حکم این مسئولیت را به نام حمیدرضا مهرعلی رئیس پیشین فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری زد”.
در ادامه آمده است: “مهرعلی در انتخابات فدراسیون فوتبال برای حضور در هیئترئیسه نامزد شده بود اما تنها دو رأی آورد. بسیاری انتخاب او را نوعی دهنکجی به مجمع میدانند که این مسئله نگاهی دیگر به انتخاب بحث انگیز عزیزی خادم است”.
این گزارش که در فروردین ماه ۱۴۰۰ منتشرشده بود به انتخاب سرپرست تیم ملی هم اشاره داشت: سرپرست تیم ملی باید از کاریزمای بالایی برخوردار بوده و از سوی بازیکنان پذیرفته شود و سؤال این است که آیا خورشیدی چنین خصوصیتی دارد؟ او با کدام کارنامه برای چنین مسئولیت بزرگی انتخاب شدهاست؟ رئیس فدراسیون در حکم خورشیدی همانند سایر احکامی که صادر کرده نوشته “نظر به تعهد و تخصص به این مسئولیت انتخاب میشوید”.
درحالیکه همه دلسوزان و صاحبنامان عرصه فوتبال اعتقاد داشتند که فوتبال ایران به افراد بزرگ نیاز دارد ولی متأسفانه عزیزی خادم با انتخابهای خود نشان داد که در ادامه با مشکلات زیاد مواجه خواهد شد.
در همان مقطع یکی از کارشناسان فوتبال گفت: فارغ از اینکه افرادی که اخیراً منصوب شدهاند نامشان چیست باید اعلام کنم که من چند نفر از افرادی که بهتازگی در فدراسیون مشغول به کار شدهاند را خوب میشناسم و میدانم که با این افراد و افرادی شبیه آنها نمیتوان فوتبال را در مسیر موفقیت قرارداد. فدراسیون فوتبال یک خانهتکانی درست حسابی میخواهد.
رئیس فدراسیون خوبان عالم که میخواست برای دوستان و رفقا و جادهصافکن های انتخاباش سنگ تمام بگذارد وعدههای دیگری نیز داده بود. با بررسی مصاحبهها و اظهارات عزیزی خادم در همان روزهای اول میتوان تعداد دیگری از وعدههای او را ردیف کرد: “با فساد مبارزه خواهیم کرد”، “فوتبال سالهاست از بیبرنامگی رنج میبرد، فوتبال متعلق به مردم است”، “با خبرگان مشورت میکنیم”، “دروغ نخواهیم گفت”، “توصیه نمیپذیریم”، “منافع ملی فوتبال برای ما از همهچیز مهمتر است”.
شنیدن و خواندن این حرفها امیدواری برای قرار گرفتن فوتبال در مسیر بالندگی و پیشرفت را افزایش داد. آنهایی که سالها از وضعیت حاکم بر فوتبال دلخور بودند با این حرفها برای جمع شدن بساط باندهای مخرب و جریانهای مشکلآفرین دلگرم شدند اما ادامه کار و عملکرد عزیزی خادم همه امیدها را به یأس تبدیل کرد و مهر تأییدی بر اینموضوع که ددرِ فوتبال بر پاشنه قبلی خواهد چرخید، زد.
کشمکش ماههای اخیر در هیأترئیسه و در نهایت برکناری عزیزی خادم مسایل تازه و تأسفآوری را پیش پای فوتبال ما قرارداد.
آنهایی که شعار مبارزه با فساد سر میدادند این روزها در قبال اتهامات مختلف مالی و بذل و بخششهای سؤالبرانگیز سکوت کردهاند. علیرغم انتشار برخی از اسناد در مورد تخلفات مالی، همچنان عزیزی خادم و دوستان و حامیاناش امیدوارند که او با رأی مجمع در خردادماه دوباره برگردد تا دکان دونبش آنها مجبور به تعطیلی و سکوت نشود.
کسی که با شعار آرام کردن فضای فوتبال به صحنه آمد خود عاملی در به هم زدن آرامش آن و درگیری بیشترش با مسائل حاشیهای شدهاست.
مردم و علاقهمندان فوتبال انتظار دارند که رسیدگی به مسائل مطرحشده در دستور کار قرار گیرد و ارگانهای ذیربط در برخورد با عاملان بینظمی موجود با تمام قوا وارد صحنه بشوند.
برای موفقیت یک مدیر در هر مجموعهای، نظم اساسیترین عامل است. نظم یعنی تن دادن به قانون. بینظمی مهمترین آفت در اداره امور جامعه و نهادها و دستگاههای مختلف است. کسانی که با مغالطه و شعار دروغین و فریبنده، حاکمیت بینظمی را وسیلهای برای رسیدن به اهداف غیرقانونی و غیراصولی قرار میدهند افراد خطرناکی هستند که باید در قبال اعمال خود پاسخگو بوده و بهسزای عمل ننگین و تأسفبارشان برسند.
کسانی که در مجمع انتخابی فدراسیون فوتبال و ماهها قبلاز آن به نفع عزیزی خادم تلاش کردند، مسافرتها نمودند، از برخی رؤسای هیئتهای استانی میزبانی کردند، سخنرانیها نمودند و او را منجی فوتبال ومجموعهاش را خوبان عالم نامیدند آیا نباید در قبال اینهمه حاشیه پاسخگو باشند؟
آنهایی که خود را در مسایل فوتبال صاحبنظر و عنصری مؤثر در مجمع میدانند آیا از مسائل پیشآمده بیاطلاع بودند؟ اگر میدانستند که در فدراسیون چه می گذرد پس چرا در یکی دو روز مانده به مجمع برای دفاع از عزیزی خادم سینه سپر میکردند و می خواستند برای قانع کردن هیئترئیسه از همه توان خود استفاده بکنند.
این اتفاقات در صد اعتماد جامعه فوتبال و ورزش به فدراسیون را کاهش دادهاست. بیاعتمادی یکی از خطرناکترین آفتهای جامعه است. در آستانه جامجهانی برای اینکه مردم با دلگرمی بیشتر بهعنوان یار دوازدهم با تمام وجود در صحنه باشند چارهاش برخورد با تخلفات و عاملین آن میباشد.
این در صلاحیت مراجع قضائی و نظارتی است که با توجه به مستندات، متخلف را شناسایی بکنند هر دو طرف قضیه این روزها حرفهای زیادی میزنند و مسلماً قوه قضائیه و دیگر نهادهای نظارتی که مورد اعتماد مردم هستند میتوانند با رسیدگی به خیلی از حرفها و حدیثها پاسخگو باشند.
بههرحال امیدواریم که فوتبال ما از وجود عناصر فرصتطلب و نان به نرخ روزخور پاک گردد و امکان فعالیت باندهای مخرب، دلال های منفعت جو فراهم نشود و عوامل بلبشو و ولنگاری ای اجرایی، اداری واخلاقی از فوتبال ما برای همیشه طرد شوند.
آنهایی که مدام با غرضورزی و جیغ بنفش کشیدن میخواهند بر روی حرف حق پرده بکشند و خود را در فوتبال این مملکت بالاتر و بالاتر بدانند باید ازرفتارهای زننده دست بکشند و منافع فوتبال این مملکت را بر هر چیز دیگری ترجیح بدهند. انشاءالله.