معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر ۲۰ موسسه و آموزشگاه، ۳۴ مرکز آموزش و ۳۴۰ ایستگاه کشاورزی در کشور فعال است و دانش تولیدی آنها در آنها اختیار بخش کشاورزی قرار میگیرد.
، کامبیز بازرگان در آئین افتتاح اولین ایستگاه ملی تحقیقات سیبزمینی در اردبیل افزود: کشورمان ظرفیت بسیار خوبی در صادرات سیبزمینی دارد که این ظرفیت نیازمند توجه ویژه و تقویت است و بر همین اساس با شرکتهای بخش خصوصی و دانشبنیان تعاملاتی انجام شده و وامهای کمبهره و تسهیلاتی در اختیار کشاورزان قرار خواهیم داد.
وی اهمیت زنجیره تولید و پاسخگویی به نیازهای بازار را متناسب با تنوع تولید محصولات کشاورزی یادآور شد و اضافه کرد: در کنار هدفمندی تولید و توجه به صادرات و موضوع بهزارعی و ارتقا کیفیت تولید، سعی بر این است تا سال به سال بر آموزش و توانمندی کشاورزان افزوده شود.
بازرگان استانهای اردبیل و همدان را دارای جایگاه ممتاز در تولید سیبزمینی اعلام کرد و افزود: یک پنجم سطح زیر کشت و تولید سیبزمینی کشور در استان اردبیل است و در سال زراعی گذشته بیش از ۲۱ هزار و ۱۷۴ هکتار از اراضی این استان به کشت سیبزمینی اختصاص یافته بود که میزان تولید بیش از ۸۳۲ هزار تن بوده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اردبیل قطب مهم تولید محصولات کشاورزی بویژه تولید سیب زمینی در کشور است و با توجه به استعداد و ظرفیت بالای در این زمینه ایستگاه تحقیقات سیبزمینی کشور در این استان تأسیس شد.
وی گفت: این ایستگاه تحقیقاتی بنا به خواست کشاورزان راهاندازی شده تا همه سیبزمینیکاران کشور از نتایج آن استفاده کرده و با سرعت عمل بیشتر نتایج تحقیقات و بررسیها در اختیار فعالان این بخش قرار گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی کیفیت تولید سیبزمینی استان اردبیل را بالاتر از میانگین جهانی و تولید کشورهای مختلف اعلام کرد و گفت: در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها رویکرد اصلی توجه به دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی است تا زمینه کاربردی و استفاده بهرهبرداران از شرایط به وجود آمده فراهم شود.
وی متوسط عملکرد تولید سیبزمینی در این استان را ۴۰ تن در هکتار اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به اهمیت محصول استراتژیک در کشور و استان اردبیل راهاندازی ایستگاه تحقیقات سیبزمینی یکی از ضرورتها بوده است.
براساس برآوردها نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد آن به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیب زمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب میشود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد.
سیب زمینی تولیدی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.