گفتیم که زمین فوتبال زمین اسبدوانی نیست. زمینی برای نمایش اسبها و برگزاری جشنواره اسبهای اصیل و زیبا نیست. گفتیم در حالی که شهر اردبیل با کمبود زمین فوتبال مواجه است، تعطیل کردن مسابقات برای راه رفتن اسبها در این زمین، منطقی و قابل قبول نمی تواند باشد. میگوییم اگر زمین فوتبال ورزشگاه تختی غیر قابل استفاده هم باشد به این بهانه نباید آن را به زمین جشنواره اسب تبدیل بکنیم. زمین مربوط به مسابقات و جشنوارههای اسب ویژگیهای خاص خودش را دارد. باور کنیم که فوتبالیها دوست ندارند زمینی که برای آنها یادآور تاریخ فوتبال منطقه است زیر سم اسبهای گرانقیمت قرار بگیرد.
همه این گفتهها از روی عشق به فوتبال و زمین استاندارد تختی است که در دل خود، گنجینهای از تاریخ پرافتخار و حوادث خوب و بد فوتبال را به همراه دارد.
بپذیریم، برازنده نیست که برای رفع مشکل یک هیئت ورزشی، امکانات هیئت و یا رشته دیگر را از حالت اولیهاش خارج بکنیم. ورزشگاه تختی و زمین آن مختص فوتبال است. هنر نیست که به خاطر یک رشته، فعالیت یک رشته دیگر را تعطیبل بکنیم و یا آن را مورد بیمهری قرار بدهیم. اگر این جشنواره بر اساس ادعای مسئولین در تقویم فدراسیون جهانی جای گرفته، مسئولینی که این قدر حرص و جوش جشنواره را میخورند چرا تا به حال به فکر ایجاد امکانات برای آن نیفتادهاند؟
در دو یا سه سال گذشته بیتفاوت ماندهایم و حالا زمین و زمان را به هم میدوزیم که اگر برگزار نشود امتیاز از دست میدهیم و چون چاره نیست باید شلاقها را بر تن فوتبال استان و زمین ورزشگاه تختی فرود آوریم.
بعد از انتشار مطلب “میدان فوتبال یا میدان اسبدوانی” خوشحالیم که امروز روابط عمومی اداره کل به آن عکس العمل نشان داد و از قول دو معاون اداره کل برگزاری جشنواره، به زیر کشت رفتن زمین تختی در آینده و از همه مهمتر اعلام بیضرر بودن حرکتها و راه رفتن اسبها در روی چمن را اعلام نمود.
معاون پشتیبانی معتقد است که اسبها روی چمن راه میروند و این راه رفتنها به چمن آسیبی وارد نمیکند!!وی حتما متخصص کشاورزی و چمنهای فوتبال است که چنین صریح در مورد آن اظهار نظر میکند. وی برای این که صحت گفتههای خود و کذب بودن ادعای ما را اثبات بکند، بهتر است به روابط عمومی دستور بدهد که همین امروز از زمین چمن ورزشگاه تختی فیلمبرداری کنند و پس از پایان جشنواره نیز این کار را انجام بدهند و با مقایسه دو حالت برای منتقدین آب صابون سفارش بدهند.
میتوان از وی سؤال کرد که دلیل بررسی کفشهای بازیکنان فوتبال در زمان ورود به زمین توسط داوران چیست؟ وقتی سم اسبان و نعل آنها به چمن آسیب نمیزنند استوکهای کفش بازیکنان حتما نمی توانند ضرری وارد نمایند. نظریه معاون اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل میتواند در سطح جهان مورد استفاده قرار بگیرد.
باید اجازه بدهند که از دو معاون اداره کل بپرسیم که آیا اسبها در موقع ورود به زمین از پیست تارتان عبور خواهند کرد یا نه؟ آیا فکر میکنند نعل اسبها با تحمل سنگینی وزن آنها برای پیست تارتان ایده ال است؟ چرا دویدن روی پیستهای تارتان فقط با کفشهای مخصوص مجاز است؟ آیا تازگیها عبور اسبها در پیستهایتارتان بلامانع اعلام شده و آسیبزا نمیباشد؟
ای کاش با توسل به حرفها و بهانههای آنچنانی برای سرپوش گذاشتن به واقعیات اقدام نمیکردیم. با مردم صادقانه حرف میزدیم و با پیش کشیدن بحثهایی چون بیضرر بودن راه یافتن اسب برای چمن ورزشگاه یا پیست تارتان مخاطبان ورزش را ناآگاه فرض نمیکردیم.
با همه احترامی که به پرورش دهندگان اسب و اعضای هیئت اسبدوانی استان قائل هستیم، ولی برگزاری جشنواره در ورزشگاه تختی را امری اصولی، منطقی و منطبق با واقعیات نمیبینیم.
ضمنا مسئولین بهداشت محیط با برگزاری این جشنواره در داخل شهر و در محلی که در مجاورت مراکز درمانی، مناطق مسکونی و ادارات است، موافقت کردهاند؟ آیا برای