وقتی در رقابتهای قهرمانی وزنهبرداری نوجوانان آسیا در ازبکستان، وزنهبرداران استان خوش درخشیدند اهمیت توجه به ردههای سنی پایه و سرمایهگذاری در این بخش چهره خود را نشان داد.
همه کارشناسان و مربیان کاربلد ورزش، موفقیت در عرصههای مختلف جهانی و المپیک ها را وابسته به فعالیتهای اصولی، علمی و با برنامه در مقاطع پایه میدانند.
در استان اردبیل در هر محدوده زمانی که توجه به فعالیتهای جوانان، نوجوانان و نونهالان در دستور کار قرار گرفته آینده خوبی برای رشتههای ورزشی ترسیم شدهاست.
بررسی وضعیت رشتههای مختلف ورزشی در دهههای ۶۰ و ۷۰ در سطح استان روشن میکند که چون در آن ایام پوشش هیئتهای ورزشی و تلاش مربیان در مقاطع پایه کامل بوده آسمان ورزش اردبیل نیز آفتابی شدهاست. کسب نتایج تکرار نشدنی در کشتی فرنگی قهرمانی در فوتبال جام فلق، موفقیتهای تکواندوکاران و…. دلیلی روشن بر این ادعا میباشد.
همچنین توجه به نونهالان و نوجوانان اگر صرفاً با نگاه درآمدزایی انجام پذیرد دستیابی به هدف پرورش استعدادها و شکوفا کردن آنها ممکن نمیشود ولی زمانیکه مربی، عشق به ورزش و تعصب به رشته ورزشی و علاقه به سربلندی و سرافرازی فرزندان منطقه را داشته باشد تسخیر سکوها و افتخارآفرینی ها حتمی و صددرصد می شود.
درخشش طاها نعمتی در میدان آسیایی و کسب ۳ مدال خوشرنگ برای ایران اسلامی، یکشبه به دست نیامدهاست. این موفقیت حاصل سالها تلاش، برنامهریزی و خدمت بیادعای مربیان وی میباشد. و یا یک مدال نقره و دو برنز امیرحسین سپه آجرلو برای دستاندرکاران ورزش حامل پیام است که اولا مسئولین قدر مربیان را بدانند و ثانیاً امکانات مورد نیاز برای پیشرفت و حرکتی روبه جلو را تأمین کنند و چنین است عملکرد افتخارآمیز امیرحسین قربانی در وزن ۸۰ کیلو گرم با یک طلا، یک نقره و یک برنز.
یکی از روشهای ناپسند و دلآزار بعد از موفقیت ورزشکاران در عرصههای آسیایی و جهانی، تلاش و مانور برخی از دستاندرکاران برای مصادره آنها به نفع خود میباشد. از مربی تیم ملی تا رئیس فدراسیون و یا نایبرئیس، طوری برخورد می کنند که گویا اگر آنها نباشند بالا رفتن از سکو فراهم نمی شود. برای مصاحبهها و گل دادنها و عکس گرفتنها به فکر سبقت از همدیگر میافتند و متأسفانه دراینمیان پرورشدهندگان این استعدادها و زحمتکشان واقعی عرصه پرورش قهرمانان فراموش میشوند و حتی در مصاحبهها افتخار یاد کردن از اسامی آنها را هم نمیدهند.
روح “عزیزعمی” وزنهبرداری استان شاد که شاگرد خلفاش طاها نعمتی با ۳ مدال طلا به بار نشستن زحمات آن مرد بزرگ و فرزند با اخلاق و کاربلدش “سعید علی حسینی” را به خوبی نشان داد.
بار اصلی زحمات ورزشکاران در مقاطع سنی پایه بر دوش مربیان زحمتکش است. آنها پرورش استعدادها را در اولویت قرار میدهند و کلاسهای آموزشی را بهعنوان دکان دونبش تلقی نمیکنند.
درخشش شاگردان باشگاه وزنهبرداری زیروه در لیگ باشگاهها و هم در عرصه آسیایی نشاندهنده تلاش صادقانه مرحوم عزیزعمی، سعید علی حسینی و دیگر مربیان این مجموعه است. امیدواریم با استمرار درخشش ورزشکاران این باشگاه، رونق وزنهبرداری اردبیل و حرکت رو به جلوی آن را شاهد باشیم.