نگاه منصفانه به پیشینه و سابقه فوتبال اردبیل نشان‌دهنده داشته‌ها،  سرمایه‌ها و فرصت‌ها در ابعاد مادی و غیرمادی است. فوتبال استان سرشار از استعدادهاست. این سخن به گزاف و مبالغه نیست بلکه کاملاً منطبق بر واقعیت‌های موجود است. آن‌هایی که در این فوتبال رشد کرده و آشنا به گذشته و حال آن می‌باشند می‌توانند این ادعا را قبول بکنند و بر توانایی‌های فوتبال این منطقه مهر تأیید بزنند.

توقع بالای جامعه ورزش و فوتبالی‌ها با توجه به این داشته‌ها و توانایی‌هاست. باید بپذیریم که علل عقب‌ماندگی و ضعف فوتبال اردبیل در سال‌های اخیر جز عدم استفاده درست و اصولی از استعدادها و سرمایه‌ها چیز دیگری نیست. فوتبال موقعی می‌تواند در مسیر پیشرفت قرار بگیرد و زمانی قادر است به مقام و جایگاهی مطلوب دست پیدا نماید که قدرت برنامه‌ریزی و اجرای درست و به‌موقع برنامه‌ها و امکان استفاده از همه نیروهای منتسب به این جامعه را داشته باشد.

اگر از سرمایه‌های فوتبال و نیروی انسانی لایق و توانا به‌درستی و درجای خود استفاده شود، اگر از آمارسازی و انحراف افکار عمومی خودداری گردد، اگر در همه امور، واقعیت‌ها با جامعه فوتبال درمیان گذاشته شود و اگر منافع فوتبال  به منافع فردی، باندی و گروهی ترجیح داده شود امیدواری به آینده‌ای روشن و جبران گوشه‌ای از عقب‌ماندگی‌ها بیشتر و بیشتر خواهد بود.

تا زمانی‌که مدیریت فوتبال و دست‌اندرکاران امر از امکانات موجود بهترین و بالاترین استفاده را نکنند، تا زمانی‌که نتوانند توانایی‌های بالقوه را به فعلیت درآوردند و تا وقتی‌که در رأس امور چهره‌های آشنا و مورد قبول جامعه فوتبال عهده‌دار انجام‌وظیفه نشوند فوتبال ما قادر به برخورداری از شخصیت و پرستیژ لازم نخواهد بود.

چنانچه در  فوتبال، حد و اندازه‌ها مشخص نباشد و هر دست‌اندرکار در حوزه مأموریت و محدوده وظایف و مسئولیت خود عمل نکند و خودمحوری در دستور کار قرار گرفته و برای خرد جمعی جایگاه خاصی در نظر گرفته نشود صحبت از سامان‌دهی و تعداد تیم‌ها و کمیت و کیفیت مسابقات آب در هاون کوبیدن خواهد بود.

در سال‌های اخیر متأسفانه هیچ اقدام عملی در تغییر روش و شیوه‌های مدیریتی انجام نپذیرفته است. مدت‌هاست که درب فوتبال اردبیل بر روی یک پاشنه می‌چرخد و این یعنی عقب‌ماندگی و مرگ فوتبال. پرطرفدارترین رشته ورزشی منطقه برای حل مشکلات و رفع گرفتاری‌ها و برای استفاده مطلوب از همه امکانات و توانایی‌ها به شیوه مدیریتی احتیاج دارد که قادر به انجام همه امور مورد نیاز در راستای بهبود وضع

باشد. شیوه‌ای که برای حل مشکلات و پیشبرد اهداف ازپیش‌تعیین‌شده به‌کار گرفته شود. شیوه‌ای که کارآ، نتیجه‌بخش و مثمر ثمر باشد.

شیوه مدیریتی که سال‌هاست بر فوتبال ما سایه افکنده قادر به شکست ساختار رسوب شده نیست. اگر واقعاً دلسوز فوتبال بوده و خواستار باز شدن گره‌های آن می‌باشیم باید شیوه مدیریتی و روش اداره این رشته در سطح استان تغییر یابد و در حیات آن فصل نوینی گشوده شود

بازدیدها: 18