مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌ای از سوی استانداری اردبیل با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایران امضا شده که بر اساس آن، ۲۶۹ واحد مدرسه ۱۲ کلاسه با سه هزار و ۲۲۸ کلاس درس در طول برنامه هفتم توسعه در این استان احداث می‌شود.

بهزاد محمدی خلفلو  با اشاره به آغاز روند اجرایی این تفاهم‌نامه در قالب نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی در استان اردبیل بیان کرد: در گام نخست این کار بزرگ، برچیدن مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر دانش‌آموز آغاز شده و تاکنون ۹۰ درصد از ۵۶ واحد مدرسه کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز استان برچیده شده و مابقی نیز تا خردادماه سال آینده برچیده شده و مدارس ساخته شده تحویل آموزش و پرورش خواهد شد.

وی برچیدن مدارس سنگی ناایمن را گام دوم نهضت مدرسه‌سازی در استان اردبیل اعلام کرد و گفت: استان اردبیل ۵۶ مدرسه سنگی ناایمن با ۲۴۴ کلاس درس دارد که عملیات نوسازی و ساخت مدارس ایمن در محل این مدارس نیز آغاز شده و در مرحله اول، ۳۱ مدرسه توسط بنیاد علوی احداث می‌شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اضافه کرد: مابقی این مدارس نیز توسط خیرین مدرسه‌ساز کشوری احداث شده و تحویل آموزش و پرورش استان خواهد شد.

وی ساخت مدرسه در محل مدارس تخریبی و فرسوده را گام دیگر نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: در این زمینه نیز ساخت ۱۸ مدرسه با ۱۷۷ کلاس درس در سال آینده برنامه‌ریزی شده و با توجه به تخصیص منابع مالی مورد نیاز، عملیات اجرایی این مدارس به زودی به صورت همزمان شروع خواهد شد.

محمدی خلفلو با اشاره به تدوین برنامه یک ساله برای طرح نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی استان اردبیل گفت: ۵۱ واحد مدرسه نیمه‌تمام با ۱۷۰ کلاس درس و با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد نیز در اولویت اجرایی قرار گرفته که با اختصاص ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار و نیز با کمک خیرین مدرسه‌ساز تا مهرماه سال آینده تکمیل شده و تحول آموزش و پرورش خواهد شد.

وی کاهش تراکم جمعیت دانش‌آموز در کلاس‌های بالای ۳۵ نفر دانش‌آموز را از جمله اولویت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل برشمرد و بیان کرد: در سال ۱۴۰۴، احداث ۱۳ مدرسه با ۱۵۸ کلاس درس در شهرستان اردبیل ، پارس‌آباد و مشگین‌شهر پیش‌بینی شده که در قالب تفاهم‌نامه استانداری عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل همچنین ساخت مدرسه بزرگ مقیاس را از جمله اقدامات زیربنایی در این استان ذکر کرد و گفت: در این زمینه سه سهمیه به استان اردبیل تخصیص یافته که یکی از آنها احداث دومین مدرسه دارالفنون اردبیل خواهد بود.

وی اظهار کرد: با اجرای همه این برنامه‌های مدرسه‌سازی، در پایان برنامه هفتم توسعه سرانه فضای آموزشی استان اردبیل به میانگین کشوری ۶.۱ متر مربع رسیده و مشکل کمبود فضای آموزشی به خصوص در مرکز استان اردبیل رفع خواهد شد و در ادامه، اقدامات اجرایی بر کیفیت بخشی به فضاهای آموزشی متمرکز خواهد شد.

محمدی خلفلو، سهم خیرین مدرسه‌ساز در اجرای این طرح‌های مدرسه‌سازی در استان اردبیل در برنامه هفتم توسعه را احداث ۳۰ مدرسه ۱۲ کلاسه با ۳۶۰ کلاس درس اعلام کرد و افزود: علاوه بر این، به زودی احداث ۱۴ مدرسه ۱۲ کلاسه در شهرک‌های تازه تاسیس و در جوار طرح نهضت ملی مسکن به خصوص در شهر اردبیل، مشگین‌شهر و پارس‌آباد آغاز خواهد شد.

وی در ادامه با بیان این که طرح تجهیز مدارس استان اردبیل به سامانه‌های گرمایشی استاندارد در مراحل نهایی قرار دارد و تنها ۳۰۰ کلاس درس باقی مانده است، اظهار کرد: بالای ۹۵ درصد کلاس‌های استان به سامانه‌های گرمایشی استاندارد و ایمن تجهیز شده و هم‌اکنون نصب تجهیزات گرمایشی ۶۰ کلاس درس نیز جریان دارد و تا آغاز سال تحصیلی آینده همه کلاس‌های درس استان اردبیل به سامانه گرمایشی ایمن و استاندارد مجهز می شود.