معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌ اجتماعی گفت: این سازمان هر ماه ۸۴ هزار همت مستمری به صورت نقدی پرداخت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدی در آیین تودیع و معارفه مدیرکل تامین اجتماعی استان اردبیل افزود: علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی در بخش کوتاه مدت مانند بیمه بیکاری، غرامت و سایر موارد هر ماه حدود هشت هزار همت و در بخش درمان ۱۵ هزار همت پرداخت می‌کند.

وی اظهار کرد: در مجموع بیش از ۱۷ میلیون نفر در کشور به عنوان بیمه شده اصلی و حدود ۴۹ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.

وی بیان کرد: براساس آمار، ۱۲ میلیون کارگر معادل ۷۰ درصد بیمه شدگان این سازمان به عنوان بیمه شده اصلی و حدود ۲۴ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی و در مجموع ۳۶ میلیون نفر در قالب بیمه اجباری تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی با بیان اینکه چهار میلیون و ۶۸۰ هزار نفر مستمری بگیر هستند، اضافه کرد: پارسال هر ماه ۵۷ هزار همت مستمری پرداخت می‌کردیم اما امسال بر اساس نرخ جدید هرماه ۸۴ هزار همت به مستمری بگیران پرداخت می‌شود.

محمدی با بیان اینکه مجموع وصولی سازمان تامین اجتماعی در ماه گذشته حدود ۷۰ هزار همت بود، ادامه داد: با این وجود از آبان ماه سال گذشته متناسب سازی را اجرا و با اصلاح سیستم مابه التفاوت را پرداخت کردیم.

وی گفت: با پرداخت ۱۲۶ هزار میلیارد ریال در ماه گذشته، سازمان تامین اجتماعی به غیر از رشد مستمری‌های سال جدید هیچ بدهی به مستمری بگیران ندارد.

افزایش ۴۹ درصدی دریافتی مستمری بگیران

وی با اشاره به رشد بسیار خوب متناسب سازی، مستمری و مزایای معیشتی، حق مسکن، عائله مندی و حق اولاد افزود: متوسط دریافتی مستمری بگیران امسال ۴۹ درصد افزایش یافته و تلاش می شود آخر اردیبهشت ماه این افزایش ها پرداخت شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی اظهار کرد: با همکاری کارفرمایان، کارگران، تشکل های کارفرمایی و کارگری و تلاش همکاران امسال حداقل های پرداختی رشد خوبی داشته و فاصله پرداختی مستمری حداقل بگیران با سایر سطوح کاهش محسوسی یافته است.

محمدی از اجزای طرح ۲۰ گانه در سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات کارفرمان، کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران حل خواهد شد.

وی با اشاره به جزئیات این طرح اظهار کرد: هشت مورد آن در حوزه بیمه است و با متمرکز سازی سیستم تامین اجتماعی ظرف یک سال ۹۰ درصد مشکلات حل خواهد شد.

وی بیان کرد: در طرح ۲۰ گانه سازمان تامین اجتماعی ساختار نظام درمان اصلاح خواهد شد و نظام ارجاع و پزشک خانواده و الکترونیکی کردن اسناد پزشکی صد درصد الکترونیکی خواهد شد.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی اضافه کرد: با اجرای این طرح ۴۰ خدمت دیگر به صورت غیرحضوری ارائه خواهد شد و قرار است هر ماه ۲ مورد از آنها رونمایی و به مرحله اجرا در بیاید.

ضریب پشتیبانی تامین اجتماعی کاهش یافته است

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی با بیان اینکه ضریب پشتیبانی این سازمان نسبت به دهه قبل کاهش یافته است، افزود: یکی از علل کاهش ضریب پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی بازنشستگی های پیش از موعود مانند مشاغل سخت و زیان آور، قانون تسهیل نوسازی صنایع و سایر بازنشسگی های پیش از موعود است.

وی اظهار کرد: برای رفع این مشکل اول باید این ضریب پشتیبانی در تمامی استان ها حفظ شود، دوم اینکه باید ارتقا پیدا کند تا اعتماد مردم افزایش یابد.

وی بیان کرد: هدف از مشاغل سخت و زیان آور ایمن سازی و استاندارسازی کارگاه و قانون بود اما متاسفانه در کشور ما بر عکس اجرا شده و کارفرمایان دبنال این بودند که بتوانند کارگران را با پرداخت کمتر و سال های کمتر با ارفاق ۱۰ سال بازنشست کنند.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی با اشاره به عضویت ۵۴ کشور در اتحادیه جهانی تامین اجتماعی اضافه کرد: در هیچ کدام از این کشورها مشاغل سخت وزیان آور مانند کشور ما اجرا نمی شود و فقط در ایران ۱۰ سال ارفاق برای مشاغل سخت و زیان آور اجرا می شود.

محمدی با بیان اینکه قانون سخت و زیان آور باید برای مشاغل به معنی واقعی کلمه سخت مانند کارگران معادن اجرا شود، ادامه داد: سخت و زیان آور و بازنشستگی پیش از موعود ضریب پشتیبانی ما را از ۹/۶ در دهه ۸۰ امروز به ۳/۸ کاهش داده که زنگ خطری است و باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر اعتماد مردم به صندوق های تامین اجتماعی کاهش یافته است، افزود: صندوق تامین اجتماعی صندوقی است که از قانون اعداد بزرگ تبعیت می کند و جای هیچ نگرانی نیست.

۱۸۵ هزار همت از مطالبات تامین اجتماعی امسال پرداخت می شود

وی با بیان اینکه سال گذشته دولت ۱۳۰ همت از مطالبات سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کرد و امسال نیز قرار است ۱۸۵ هزار همت از مطالبات سازمان را پرداخت کند، گفت: در صورت تحقق این امر هیچ مشکلی در انجام تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت سازمان ایجاد نخواهد شد.

این مقام مسئول در مورد بیمه کارگران فصلی و ساختمانی نیز اظهار کرد: قرار است به صورت سیستمی برش استانی انجام شود و هر شعبه متناسب با منابع حق بیمه سهم کارفرمایی و درآمدهای استانی پوشش بیمه ای کارگران فصلی و ساختمانی را انجام دهد.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین‌ اجتماعی بیان کرد: تحت پوشش قرار دادن تمامی افراد جامعه یکی از اولویت های اصلی این سازمان است.

محمدی با بیان اینکه ۵۲ درصد جمعیت استان اردبیل تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، اضافه کرد: باید تلاش شود حداقل ۷۰ درصد جمعیت این استان زیر پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند.

وی با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های استان اردبیل ادامه داد: اقدامات بسیار خوب و ماندگاری در این استان انجام شده به طوری که اردبیل در بیشتر شاخص ها جزو استان های برتر کشور است.

وی با تقدیر از زحمات تمامی مدیران قبلی به ویژه افشین شیرزاده گفت: امیدواریم مدیرکل جدید نیز با انرژی بیشتر این روند را ادامه داده و شاهد اقدامات خوب در استان اردبیل باشیم.

تامین اجتماعی سنگ بنای امنیت روانی و اجتماعی است

معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری اردبیل هم در این مراسم، مدیریت تامین اجتماعی را مسئولیت سنگین و چند وجهی برشمرد و گفت: تامین اجتماعی سنگ بنای امنیت روانی و اقتصادی، ملجا بازنشسته‌ و آسیب دیدگان و محل رجوع کارگرانی است که با عرق جبین شب و روز تلاش می کنند.

رضا کریمی با ذکر انتظارات و مطالبات از سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: اولین مطالبه از سازمان تامین اجتماعی شفافیت و پاسخگویی روشن است. مردم انتظار دارند که بدانند منابعی که ماهانه پرداخت می‌کنند، چطور هزینه می‌شود و لازم است تامین اجتماعی درباره برنامه‌ها، سرمایه گذاری و تصمیمات خود اطلاع رسانی کند و از این طریق سرمایه اجتماعی و همبستگی اجتماعی را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه شفاف سازی برای تضمین سلامت سازمان بسیار ضروری است، بر لزوم مدیریت منابع تاکید کرد و گفت: تامین اجتماعی صرفا یک بنگاه اقتصادی نیست، بلکه صندوق بین نسلی است و منابع امروز باید برای نسل‌های آینده هم جوابگو باشد بنابراین امانتداری در این سازمان باید مد نظر باشد.

معاون استاندار اردبیل با اشاره به ارتقای کیفیت خدمات سازمان تامین اجتماعی در استان اردبیل طی سال‌های اخیر خواستار تداوم این روند با استفاده از ارتباطات با مرکز کشور در دوره جدید شد.

کریمی با تاکید بر لزوم تحقق عدالت در دسترسی شهروندان به خدمات تامین اجتماعی اظهار کرد: اقشار کم درآمد، کارگران فصلی و مشاغل غیررسمی باید از چتر حمایتی سازمان محروم نمانند و سیاست‌هایی تدوین شود که شکافها به حداقل برسد.

وی آینده محوری و اصلاح گرایی را از دیگر رویکردهای مورد نیاز این سازمان برشمرد و گفت: ساختارهای سازمان تامین اجتماعی مناسب با مطالبات و نیازهای فعلی نیست و اگر بخواهیم در اصلاحات تعلل کنیم آسیب خواهیم دید.

معاون استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: مدیران سازمان تامین اجتماعی هم مدیر مالی و هم مدیر اجتماعی و هم امانتدار سرمایه مردم و پیشران عدالت اجتماعی هستند و حضور در مدیریت چنین سازمانی نوعی تعهد اخلاقی و ملی است.

وی با بیان اینکه بخش زیادی از جمعیت استان مانند کشاورزان و دامداران در بخش غیررسمی فعالیت می کنند خواستار افزایش ضریب نفوذ بیمه و تامین اجتماعی در این اقشار شد.

کریمی در ادامه با قدردانی از تلاشهای مدیریت سابق این سازمان در افزایش ۱۶ هزار نفری افراد تحت پوشش بار دیگر بر لزوم حمایت زا کارگران فصلی  مشاغل غیر رسمی روستاییان و عشایر استان تاکید کرد.

 

سه هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال پروژه درمانی در اردبیل در دست اجرا است

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل هم در این آیین گفت: امسال در مجموع سه هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی در حوزه درمان تامین اجتماعی استان در دست اجرا است.

دکتر مهدی نیک سیرت با بیان اینکه پارسال ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال پروژه در حوزه درمان تامین اجتماعی استان افتتاح و به بهره برداری رسید، اظهار کرد: درمانگاه عمومی و تخصصی سبلان اردبیل با چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا، درمانگاه نمین در سه هزار متر مربع و بهسازی و نوسازی سیستم تاسیسات بیمارستان سبلان و بیمارستان ارس پارس آباد ار جمله آنها است.

وی بیان کرد: همچنین برای سال های آینده نیز پروژه های درمانی به ارزش ۱۱ هزار میلیارد ریال در نقاط مختلف استان برنامه ریزی و تعریف شده که امیدواریم با اختصاص اعتبارات لازم عملیات اجرایی این پروژه ها در وقت مقرر آغاز شود.

وی با تقدیر از خدمات ماندگار و بی‌نظیر مدیرکل سابق تامین اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: بنده نه به عنوان مسئول، بلکه به عنوان یک شهروند اردبیلی و بیمه شده تامین اجتماعی از افشین شیرزاده بابت تمامی زحماتی که برای پیشرفت استان و ارائه خدمات بی منت به مردم متحمل شدند نهایت کمال تشکر را دارم.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل ادامه داد: بدون شک فقط خدمات صادقانه و بی منت مدیران به مردم باعث جلب رضای خدا خواهد شد و بهترین توشه برای آخرت است.

دکتر نیک سیرت با اشاره به شناخت خود از مدیرکل جدید تامین اجتماعی استان اردبیل و تبریک حسن انتخاب وی به این مسئولیت، گفت: جلال کریم نیا فردی با اخلاق و متواضع و فردی متخصص در حوزه بیمه و درمان است.

وی افزود: خصوصیات بارز مدیرکل جدید انجام کار و حل مشکلات است و امیدواریم با ارتباط حسنه ای که با ستاد مرکزی دارد با مجاهدت و تلاش شبانه روزی کارهای بر زمین مانده را با موفقیت به سرانجام برساند.

تامین اجتماعی حق مردم است

سرپرست  اداره کل تامین اجتماعی استان اردبیل نیز در این آیین گفت: تامین اجتماعی حق مردم و تکلیف دولت است

جلال کریم نیا با تقدیر از زحمات مدیران قبلی و تمامی شرکای اجتماعی افزود: اقدامات بسیار خوبی در تامین اجتماعی استان اردبیل چه در توسعه زیرساخت ها و چه در حوزه درمان انجام شده و این امر مسئولیت بنده را سنگین تر کرده است.

وی اظهار  کرد: تعامل با شرکا و ذینفعان، کانون بازنشستگان، حفظ کرامت انسانی، گسترش بیمه ای و تعامل با سازمان مرکزی سرلوحه کار قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به طرح ۲۰ گانه سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: امیدواریم با اجرای این طرحکیفیت خدمات ارائه شده ارتقا، کار آمدی نظام بیمه ای افزایش و شرایط بیمه شدگان بهبود یابد.

سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اردبیل خواستار کمک و همکاری  بیش از پیش تمامی دلسوزان و مسئولان به ویژه اصحاب رسانه با هدف ارائه خدمات بهتر به مردم به ویژه بیمه شدگان شد.

در این آیین با اهدای لوحی از زحمات افشین شیرزاده تقدیر و جلال کریم نیا به عنوان سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اردبیل معرفی شد.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.