معاون امور رسانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بر عزم جدی تهران و مسکو برای ارتقای سطح همکاری‌های رسانه‌ای متناسب با معاهده جامع راهبردی، تقویت تبادل تجربیات، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توجه به سواد رسانه‌ای و مبارزه مشترک با اخبار جعلی تأکید کردند.

به گزارش ایرنا از سفارت ایران در روسیه، محمدرضا نوروزپور معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، که در رأس یک هیأت برای شرکت در پنجمین نشست مشترک همکاری‌های رسانه‌ای به مسکو سفر کرده است، همراه با کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران با خانم ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه دیدار و گفتگو کرد.
توسعه آموزش‌های تخصصی، تبادل تجربیات حرفه‌ای، ارتقای سواد رسانه‌ای، کمک به ترویج زبان‌های روسی و فارسی و همکاری ساختاریافته برای مقابله با جریان اخبار جعلی از اولویت‌های گفتگوی دوطرف در این دیدار بود.
در این دیدار، جلالی سفیر کشورمان با اشاره به روندهای مثبت در توسعه همکاری‌های رسانه‌ای، از تسهیل شرایط سفر و فعالیت خبرنگاران روسی در ایران خبر داد و بر لزوم تقویت ارتباطات رسانه‌ای به عنوان یکی از پایه‌های روابط دوجانبه تأکید کرد.

 

نوروزپور نیز با تشریح اهداف و برنامه‌های هیئت رسانه‌ای کشورمان، ضمن تأکید بر اهمیت راهبردی روابط با روسیه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: اگر دو ملت خواهان حفظ و گسترش تعاملات دوجانبه هستند، باید روابط رسانه‌ای آن‌ها نیز هم‌سطح با روابط سیاسی رشد یابد و به مرحله راهبردی برسد.
نوروزپور همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش تعاملات رسانه‌ای دوجانبه، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های آموزشی مشترک و تسهیل حضور خبرنگاران روس در ایران اعلام کرد.

 

ماریا زاخارووا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور هیئت بلندپایه رسانه‌ای ایران در مسکو و شرکت فعال در نشست‌های مشترک رسانه‌ای و تخصصی، گفت: فدراسیون روسیه به شکل جدی و با دیدی راهبردی به توسعه همکاری‌های رسانه‌ای با ایران نگاه می‌کند و از گفتگوهای بین رسانه‌ها، تبادل دانش و تجربیات حرفه‌ای و مقابله مشترک با تهدیدات نوظهور همچون اخبار جعلی استقبال می‌کند.
وی همچنین از روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌ای ایران برای حضور بیشتر در روسیه و خصوصا مشارکت در نشست بین‌المللی مقابله با اخبار جعلی که به میزبانی روسیه برگزار خواهد شد، دعوت به عمل آورد و بر تداوم رایزنی‌ها و تعاملات هدفمند در این مسیر تأکید کرد.

دیدار هیات رسانه‌ای کشورمان با سفیر ایران

بنا بر گزارش دیگری، هیأت رسانه‌ای ایران با جلالی سفیر کشورمان در محل سفارت در مسکو دیدار و گفت‌وگو کرد.

جلالی در ایران با اشاره به باورش نسبت به ضرورت تعامل با رسانه‌ها گفت: من خودم را رسانه‌ای می‌‎دانم و احساس نزدیکی با اهالی رسانه دارم.

وی افزود: رسانه‌ها بویژه در دنیای امروز اهمیت بسزایی دارند و حتی یک خبر می‌تواند در تقویت روابط دو کشور و یا تضعیف آن تاثیرگذار باشد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه امروز با توجه به سطح روابط راهبردی دو کشور، سفر هیات رسانه‌ای کشورمان به روسیه اهمیت دوچندان پیدا کرده است، تصریح کرد: رسانه در تقویت روابط دوجانبه و تقویت ارتباطات بین المللی نقش موثری دارد و روابط راهبردی ایران و روسیه در گرو پشتیبانی رسانه های دو کشور است.

وی با اشاره به وقایع تاریخی دوران تزارها، اتحاد جماهیر شوروی و دوره کنونی، گفت: پیش از دوران کمونیست‌ها، ارتباطات مردمی دو کشور به صورت طبیعی وجود داشت، اما پس از آن دوره ای انقطاع در روابط به وجود آمد و روابط مردم از حالت طبیعی خارج شد و به رغم آنکه امروز روابط دو کشور در دوران طلایی به سر می‌رود، هنوز روابط مردمی به شکل طبیعی دوران تزارها بازنگشته است.

جلالی با بیان اینکه پایداری روابط سیاسی در بستر روابط قوی فرهنگی و اقتصادی است، اظهار داشت: توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در گرو پشتیبانی جریان نخبگی و رسانه ای دو کشور است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز روابط ایران و روسیه نه تنها مبتنی بر عنصر همسایگی است، بلکه رویکرد این کشور شبیه ترین رویکرد به رویکرد است و در هیچ دوره تاریخی رویکردهای این دو کشور نزدیک تر از این نبوده است.

نوروزپور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حمایت‌های مؤثر و راهگشای سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه، به تشریح برنامه‌های وزارت فرهنگ برای ارتقای سطح تبادلات رسانه‌ای ایران با کشورهای همسایه از جمله روسیه پرداخت و بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای در مقابله با چالش‌های مشترک رسانه‌ای نظیر اخبار جعلی، عملیات روانی غرب علیه دوکشور و جنگ روایت‌ها تأکید کرد.

وی همچنین افزود: «دیپلماسی رسانه‌ای، مکمل و تقویت‌کننده دیپلماسی رسمی و سیاسی است و ما باید با گسترش روابط رسانه‌ای دوجانبه، زمینه‌ساز شناخت متقابل، افزایش سطح اعتماد عمومی میان ملت‌ها و صیانت از منافع مشترک در عرصه بین‌الملل باشیم.»

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف کشور در این سفر، اظهار داشت: «اعضای هیات از مدیران ارشد رسانه‌های متنوع و مؤثر کشور با گرایش‌ها و مأموریت‌های مختلف هستند، اما آنچه در میان همه آنها مشترک است، دغدغه‌مندی جدی نسبت به منافع ملی، توسعه روابط بین‌المللی، تقویت جایگاه رسانه‌های ایرانی در سطح منطقه‌ای و جهانی و هم‌افزایی برای مقابله با جریان تحریف و روایت‌سازی مغرضانه غرب است.»

وی با ابراز خرسندی از این‌که در جریان نشست‌ها و جلسات تخصصی، شاهد مشارکت فعال و تعامل سازنده این عزیزان بودیم گفت: «امید داریم که هر یک از اعضا بتوانند از این سفر به عنوان فرصتی برای تقویت ارتباطات، بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای و گسترش تعاملات حرفه‌ای خود با همتایان روس در راستای منافع ملی بهره‌برداری حداکثری به‌عمل آورند.»

نوروزپور در ادامه با اشاره به نقش برجسته و چندوجهی کاظم جلالی در تقویت تعاملات میان ایران و روسیه، ایشان را شخصیتی پرانرژی، حرفه‌ای، دقیق و تعامل‌محور توصیف کرد و گفت: «حضور دکتر جلالی در رأس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، فرصتی ارزشمند برای همه نهادهای فرهنگی، رسانه‌ای، اقتصادی و علمی کشورمان است. نگاه استراتژیک، درک عمیق ایشان از تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای و توانمندی ایشان در پیوند زدن ظرفیت‌های فکری و اجرایی دو کشور، بی‌تردید پشتوانه‌ای ارزنده برای توسعه روابط چندجانبه دوکشور خواهد بود.»

در این دیدار علاوه بر معاون امور رسانه ای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا شیروی مدیر رسانه‌های خارجی این وزارتخانه، هادی عامریان رئیس رسانه‌های خارجی وزارت امور خارجه، مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، حسن لاسجردی مدیر خبرگزاری خبرآنلاین، ابوالقاسم رئیسی سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، احسان کاوه قائم مقام معاون برون‌مرزی سازمان صدا و سیما و مدیر شبکه آی‌فیلم، مریم شفیعی دستیار معاون خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا و مریم سلیمی‌نمین مدیر مسئول گروه رسانه‌ای نورنیوز نیز حضور داشتند.

در این دیدار مدیران رسانه ضمن مرور مباحث پنجمین نشست مشترک همکاری های دوجانبه رسانه ای ایران و روسیه، درباره راهکارهای توسعه همکاری‌های رسانه‌ای، تولیدات مشترک فیلم، برگزاری دوره‌های آموزشی روزنامه‌نگاری، استفاده از هوش مصنوعی و مقابله با اخبار جعلی بحث و تبادل نظر کردند.

بازدیدها: 0