مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اعلام کرد: واکسیناسیون رایگان ۱۲ میلیون راس دام سبک و سنگین در استان اردبیل علیه بیماری‌های مشترک دام و انسان به خصوص بیماری تب برفکی و تب کریمه کنگو انجام شده است.

مهدی فیض  با اشاره به تداوم این طرح واکسیناسیون دام سبک و سنگین عشایر شاهسون در مناطق ییلاقی استان اردبیل تا دو ماه آینده گفت: هم اینک عملیات واکسیناسیون دام علیه بیماری تب برفکی و تب کریمه کنگو با حضور دهها اکیپ در مناطق ییلاقی سه شهرستان مشگین‌شهر، سرعین و نیر جریان دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون دامی علیه بیماری مشترک دام و انسان در سال جاری برای حدود سه میلیون راس واحد دامی سبک و ۳۵۰ هزار راس دام سنگین بیان کرد: پیشگیری از بیماری‌های دامی از طریق واکسیناسیون بر اساس جدول زمان‌بندی شده علیه بیماری‌های مختلف در جمعیت دامی عشایر استان یکی از رویکردهای اداره کل دامپزشکی استان است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل همچنین اظهار کرد: کنترل بیماری تب برفکی به علت اهمیت این بیماری در تلفات و خسارت دامها، در اولویت کاری اداره کل دامپزشکی استان قرار گرفته است.

وی از جامعه عشایری استان خواست تا در روند اجرای طرح رایگان واکسیناسیون دام علیه بیماری تب برفکی با اکیپ اعزامی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل همکاری کنند.

فیض کنترل بیماری تب برفکی را در اقتصاد و معیشت جامعه عشایر استان اردبیل مهم خواند و گفت: با اجرای طرح واکنیساسیون سراسری علیه بیماری تب برفکی، سلامت دام بهره برداران عشایری تامین و تضمین شده و رسالت اداره کل دامپزشکی استان اردیل در خدمت رسانی به جامعه کوچ نشین نیز محقق می شود.

وی بیان کرد: بیماری تب برفکی یک بیماری ویروسی است که می‌تواند در میان جمعیت دامی به سرعت شیوع یافته و در جریان ابتلا، بهداشت و حیات دام را به مخاطره انداخته و از نظر اقتصادی نیز زیان هنگفتی به دامداران وارد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل همچنین گفت: این بیماری می تواند دامهای مبتلا را دچار لنگش و زخم دهان کرده و علاوه بر اختلاش جدی در روند تعلیف و تغذیه دام و بروز لاغری ناخواسته، در موارد حاد موجب تلف شدن بره و گوساله دامداران شود.

وی در ادامه با بیان این که در جمعیت دام و طیور استان بیماری خاصی جریان ندارد و گزارش نشده است، اظهار کرد: استان اردبیل عاری از هر گونه بیماری خاص و قابل پیگیری بوده و استانی پاک محسوب می‌شود.

فیضی با انتقاد از کشتار غیرمجاز دام در مناطق مختلف استان و تهدید سلامت عمومی مردم با عرضه فرآورده‌های دامی غیرمجاز گفت: هر کشتاری که بیرون از کشتارگاه و خارج از نظارت دامپزشکی اتفاق بیفتد، کشتار غیرمجاز تلقی و مستوجب پیگرد قضایی است.

وی همچنین گفت: ۱۲ کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان فعالیت می‌کنند و در تمامی این کشتارگاه‌ها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و ناظران روحانی ذبح شرعی بر تمام مراحل کشتار نظارت دارند.

بازدیدها: 1