کتاب «آشنایی با شعر کلاسیک ایران» به سعی سروش محبوب‌یگانه، مجموعه‌ای مختصر از برخی آثار منظوم ادبای متقدم و متاخر ایران است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سروش محبوب یگانه در مقدمه بسیار کوتاهی که بر این اثر نوشته است توضیح داده است که «مجموعه پیش‌رو قطعا حجم و سلیقه و ظرافت خاطر مخاطبان حرفه‌ای ادبیات را مورد توجه قرار نداده است. مخاطب این مجموعه کسانی هستند که در سنین نوجوانی در مرحله ورود به دنیای جادویی ادبیات قرار دارند. چه علاقه‌مند به شعر کلاسیک باشند چه به شعر مدرن، باید ابتدا به قدر جرعه‌ای از دریا با ادبیات کلاسیک ایران آشنا شوند. با در نظرگرفتن سبک‌های شعر کلاسیک و با نگاه ویژه به شاعران هم‌عصر، این مجموعه چنین نقشی را ایفا خواهد کرد».

در ادامه خوانندگان اشعاری از رودکی، فردوسی، ناصرخسرو، حافظ، سعدی، مولانا، نظامی، عطار نیشابوری، خیام نیشابوری، بابا طاهر، صائب تبریزی، ملک‌الشعرای بهار، پروین اعتصامی، هوشنگ ابتهاج، رهی معیری را می‌خوانند. از هر شاعر یک یا چند شعر بسته به سلیقه گردآورنده در کتاب آورده شده است، بدون اینکه زندگینامه، سبک، زمانه شاعر و دلیل انتخاب شعرها را بدانیم.

چو عطر دورترین آرزو، در آه منی/ چو اشک حسرت دیدار، در نگاه منی

بهار در نفس من فشانده عطرش را/ و یا تویی، تو که در باغ‌های آه منی

مباد آن که به اشکی پریشد این دیدار/ که خوش نشسته در آیینه‌ نگاه منی

اگرچه سایه‌ابری و شبنم سحرم/ دلم خوش است که یک‌چند سرپناه منی

این غزل از اسماعیل خویی یکی از اشعاری است که محبوب‌یگانه در این کتاب آورده است. کتاب آشنایی با شعر کلاسیک ایران توسط انتشارات حرف نو (رشت) در ۳۰۰ نسخه و ۷۸ صفحه به چاپ رسیده است.

سروش محبوب یگانه (متولد ۱۳۶۱) خود نیز شاعر است و تاکنون چند مجموعه شعر با عناوین مدار اکنون (۱۳۸۵)، روزهای بی فردا (۱۳۸۶)، زیر خوشه‌های مریم که نیستی (۱۳۸۸)، نشانه‌ها (۱۴۰۱) از وی روانه بازار نشر شده است. همچنین او مجموعه‌ای از شعرهای شاعران جوان بندرانزلی را با همراهی ماریا گیل‌زاد با عنوان شعر جوان بندرانزلی (۱۳۸۸) تدوین کرده است.